Sezatoarea canadiana (58)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

O primavara minunata tuturor!
http://entertainment.webshots.com/photo/2062477680098043591XsCplG

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Ioana, martisoarele tale sunt betooooon.

Nelia, daca incepem sa facem filosofia gtratisului, nu mai terminam 1 saptamana.

Am primit si noi martisoarele din Bulgaria, ca in fiecare an. Daca o sa am timp o sa va fac poze, sa vedeti minuni.

Ma culc ca sunt moarta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daisy spune:

AZI………….pentru voi………..

Ei bine...iata povestea martisorului... Odata soarele coborî într-un sat, la hora, luând chipul unui fecior. Un zmeu l-a pândit si l-a rapit dintre oameni, inchizându-l într-o temnita. Lumea se intristase. Pasarile nu mai cântau, izvoarele nu mai curgeau, iar copiii nu mai râdeau. Nimeni nu îndraznea sa-l înfrunte pe zmeu. Dar într-o zi, un tânar voinic s-a hotarât sa plece sa salveze soarele. Multi dintre pamânteni l-au condus si i-au dat din puterile lor ca sa-l ajute sa-l biruie pe zmeu si sa elibereze soarele. Drumul lui a durat 3 anotimpuri: vara, toamna si iarna. A gasit castelul zmeului si au început lupta. S-au înfruntat zile întregi pâna când zmeul a fost doborât Slabit de puteri si ranit, tânarul elibera Soarele. Acesta se ridica pe cer înveselind si bucurând lumea. A reînviat natura, oamenii s-au bucurat, dar viteazul n-a ajuns sa vada primavara. Sângele cald din rani i s-a scurs în zapada. Pe când acesta se topea, rasareau flori albe, ghioceii, vestitorii primaverii. Pâna si ultima picatura de sânge se scurse în zapada imaculata. Muri. De atunci tinerii împletesc doi ciucurasi: unul alb si unul rosu. Ei le ofera fetelor pe care le iubesc sau celor apropiati. Rosul înseamna dragoste pentru tot ce este frumos, amintind de culoarea sângelui voinicului. Albul simbolizeaza sanatatea si puritatea ghiocelului, prima floare a primaverii.

Culoarea vietii
este verdele.
Odata ce s-a scuturat
campul de iarba moarta
dintr-o data rasare
o mare de viata proaspata.

Verde, verde;
Te vreau verde.
Verde de viata.
Verde pentru reinviere.
Verde pentru iubire.

Anotimpurile se schimba
si viata merge mai departe.
Acest an este diferit de precedentul;
si totusi atat de asemanator.
Primavara este timpul
caldurii,
al vietii.
Primavara este anotimpul
reinvierii,
al dragostei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

buna dimineata, de Martisor! va urez si eu o primavara calda si senina, desi dupa cum se anunta maine e furtuna de zapada....iar...

nelia , sa stii ca treaba cu subventiile si programele de tot felul de adevarata, m-am interesat si eu ...dar nu am auzit niciodata vreun roman sa beneficieze de ele...de ce oare? in general vorbesc , nu numai in chestia asta cu casele..de ex, inainte de emigrare mai citeam forumul immigrer.com, al francezilor (si nu numai ) si aflam o multime de chestii de care romanii habar nu aveau...sau cel putin, eu nu aflam de pe forumurile de romani...mi s-au parut mult mai informati frantzujii/belgienii/marocanii/tunisienii...si mi-a placut ca plecau tot timpul de la premisa ca se poate , deci trebuie sa incerce...nu ca romanu : hai, bai, cum sa ne dea bani moca...sau "ceva e putred aici"...

ira, eu zona am ales=o astfel incat sa am minimum posibil de distanta pana la servici. ca nu ma deranjeaza sa merg la cumparaturi in diferite locuri, ba chiar imi place sa nu am mici dughene/chiosculetze pe langa casa cum era in tara...asa ca, cum tot timpul am lucrat in downtown (in aceeasi cladire chiar ), nu aveam ce cauta in Laval, neam! nu m-as fi vazut calarind Decariul , pt nimic in lume...estul, cum zici tu, nu imi zice nimic...adica ba da ..tot timpul auzi la jurnale despre rafuielile italienilor din zona, de west imi place ideea, dar nu mi-au placut casele , prea vechi, iar cele noi, prea scumpe, asa ca a ramas Sudul...cum tot timpul suntem abonati la Bromont la schiurat, am zis, gata...asta e.

probabil ca nu vom sta mai mult de 4-5 ani in casa asta, si cand va incepe pitica scoala vom schimba optica..dupa mine m-as muta inapoi pe Ile-des-Soeurs, cat ai zice peste...am stat primii 3 ani acolo si prima dragoste nu se uita...hahaha..dar sper totusi sa nu ma intorc la pensie in blocurile de pensionari

daisy, petrecere frumoasa in Dominicana, chiar ...se cere viza acum sau ce??

ioana de arturici, m=ai innebunit cu pustii tai!!! Doamne cat de scumpi sunt...cum ii strunesti?

Mergi la inceput

- Hai, fata, razi si tu, ce tot te scremi atata ?
E primavara, prima zi de primavara, si te iubesc atat de mult !

Raspunsul Sofiei :

http://s17.photobucket.com/albums/b96/scufitarosie/Primavara%202007/?action=view¤t=DSC06707.jpg

"""""""""""""""

Fetili, noi am luat bilete la Disney on ice, Centre Bell. Daca veniti si voi duminica, 11 martie, ne videm acolo. Noi o sa avem o pancarta mare deasupra capului pe care va scrie :

- Daca cumva ne cautati, noi suntem aici.

%%%%%%%%%%%%%%%

K-trinel, you rull, girl, Ile des soeurs is the best.

Mergi la inceput

Faleu, am uitat sa va spun ca Sibin s-a dus la birou cu martisor. M-am rugat de el in genunchi, o sa zica colegii ca-i homo, ca-i travesti sau mai stiu eu ce pana mea ciudatenii, dar el nu si nu, ca n-o sa-i mearga bine tot anul, c-asa-i traditia in Bulgaria, fi-mi-ar sa-mi fie de traditiile astea, ca-mi vine sa m-arunc pe geam.

Propun deschiderea licitatiei pt. o poza de-a lui Sibin cu martisor.
Cat dati ?

Haha, daca vede ce scriu ma omoara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Ioana,multumesc ptr martisorul original si haios.
Cum i-ai pacalit sa stea la colorat, sau te-au ajutat si ei?

Pupici si ptr Sofia , cu celalalt martisor.

Irina stii de site-ul ptr visite libre la montreal?Tot ii face reclama in ziar.ca fapt divers sa ne spui si noua daca afli in ce conditii ti se ramburseaza taxa de bienvenue.Eu m-am mutat in aceeasi provincie, la citiva kilometri departare si tot m-au pus la plata.

Va doresc o primavara frumoasa, senina care sa va aduca multa liniste , sanatate si fericire in suflete.

Deschid licitatia...dau o sticla de sampanie la urmatoarea intilnire DC.

Dana si gemenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

O primavara frumoasa !

www.dropshots.com/day.php?userid=183308&cdate=20070301&ctime=001459" target="_blank">1 Martie cu ghiocei de Montreal( de anul trecut, logic)

Mihaela si Marc-Adrian

www.dropshots.com/year.php?userid=183308&cdate=20060922&cimg=0" target="_blank">filme

http://mionita.photosite.com
Virsta Marc

Mergi la inceput

Pt visite libre, va puteti inscrie pe urmatoarele site-uri :

http://micasa.canoe.com/

http://www.mls.ca/PropertySearch.aspx?AreaID=766&MapURL=%3fAreaID%3d766

Dana, nu cred ca se returneaza in orice conditii. Este vorba de persoane la prima lor proprietate in Qc, cred. Cum aflu cum va pun, nu am avut timp sa caut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

O primavara frumoasa si un martisor virtual de la noi.

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 - www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 - www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 - www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput