Sezatoarea canadiana (58)
Raspunsuri - Pagina 10
arinna spune:
Chrysion, multumesc mult pentru mesaj, ti-am raspuns in e-mail pentru ca nu primesti PM
Magdone, succes !Sigur o sa ai nevoie, cum asa ?
Ira spune:
Pt. cine vrea sa-si cumpere casa noua in Mtl :
Primaria returneaza suma de 7500$ (mai mult decat un downpayment) pt. familiile care-si cumpara pt. prima data casa si au copii mici.
Programul se cheama accession à la propriété :
Le programme pour l’accession à la propriété offre une aide financière aux premiers acheteurs pour leur permettre d'acquérir une propriété à prix abordable à Montréal.
Les prix maximum pour l’achat d’une propriété neuve sont de 165 000 $ ou de 200 000 $ selon le nombre d’enfant de moins de 18 ans au moment de l’achat.
Si le logement est certifié et conforme au programme Novoclimat de l'Agence d'efficacité énergétique du Québec (AEE), le prix d'achat maximum pour le logement est majoré de 2 500 $.
La Ville offre aussi une aide financière au locataire qui désire acheter l’immeuble existant de deux à cinq logements dans lequel il habite. L’immeuble doit être entièrement résidentiel et avoir une valeur foncière qui ne dépasse pas la valeur maximale.
Pour soumettre une demande, remplir le formulaire disponible en format électronique sur cette page Web ou en format imprimé dans les bureaux d'arrondissement et à l'accueil du Service de la mise en valeur du territoire et du patrimoine de la Ville de Montréal, 303, Notre-Dame Est, 4e étage, H2Y 3Y8, 514 872-4630.
http://ville.montreal.qc.ca/portal/page?_pageid=661,1122470&_dad=portal&_schema=PORTAL
Stiu ca exista si un program pt. care nu se mai plateste taxa de bienvenue in anumite conditii, cand il gasesc il pun, nu am avut timp sa caut.
Daca mai aflati si voi de alte programe, fiti bineveniti !
nelia spune:
Ira, banii astia ti-i dau sau ti-i imprumuta!?! Ca eu nu inteleg, nici nu am avut cum sa studiez in liniste link-ul pus de tine. Deci, daca inteleg eu bine, iei 7500 plus 2500 daca locuinta e conform programului Novoclimat!?! Scuze daca bat cimpii, promit ca citesc cu atentie si revin cu intrebari pertinente.
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
Ira spune:
Ti-i dau efectiv, dar in conditiile indeplinite de ei, si daca te muti in nu-s cati ani din cladire/casa tre' sa le returnezi suma.
Si eu sunt f obosita acuma, trec printr-o perioada f aglomerata si o sa-ti traduc mai tarziu.
Daca iti cumperi casa se returneaza tot in anumite conditii si suma aceea, taxa de bienvenue care e f mare si costisitoare, o sa vin cu detalii mai tarziu ca n-am avut timp, am aflat asta de la prietenul meu quebs. care si-a cumparat acum 2 ani casa, ca din alta parte n-am putut sa aflu, si doar am tone de cunostinte care si-au cumparat case recent.
Deci daca-ti cumperi condo nou in Mtl pana in 200 mii ti se da downpaymentul, ceeace e enorm. Practic iti scade dobanda la banca si ai si credit mult mai bun.
Daca vrei sa te informezi si de alte zone, (rive nord, sud, etc) trebuie cautat pe site-urile primariilor. De exemplu acum in Laval se trag la sorti terenuri subventionate de catre stat, daca ai chef sa-ti construiesti tu casa. Exista f multe programe care te ajuta sa-ti iei casa, sa o repari, renovezi, etc.
Vive le Quebec !
columbiana spune:
quote:
Originally posted by Ira
Ti-i dau efectiv, dar in conditiile indeplinite de ei, si daca te muti in nu-s cati ani din cladire/casa tre' sa le returnezi suma.
Si eu sunt f obosita acuma, trec printr-o perioada f aglomerata si o sa-ti traduc mai tarziu.
Daca iti cumperi casa se returneaza tot in anumite conditii si suma aceea, taxa de bienvenue care e f mare si costisitoare, o sa vin cu detalii mai tarziu ca n-am avut timp, am aflat asta de la prietenul meu quebs. care si-a cumparat acum 2 ani casa, ca din alta parte n-am putut sa aflu, si doar am tone de cunostinte care si-au cumparat case recent.
Deci daca-ti cumperi condo nou in Mtl pana in 200 mii ti se da downpaymentul, ceeace e enorm. Practic iti scade dobanda la banca si ai si credit mult mai bun.
Daca vrei sa te informezi si de alte zone, (rive nord, sud, etc) trebuie cautat pe site-urile primariilor. De exemplu acum in Laval se trag la sorti terenuri subventionate de catre stat, daca ai chef sa-ti construiesti tu casa. Exista f multe programe care te ajuta sa-ti iei casa, sa o repari, renovezi, etc.
Vive le Quebec !
Ira,
in Laval se acorda subventia respectiva pentru anumite cartiere/zone care se dezvolta mai greu decit celelalte.
cre'ca n-ai auzit pentru ca in Montreal/pe insula nu prea gasesti case convenabile sa se incadreze in conditiile respective, si romanu isi alege casa dupa posibilitati proprii/gust/necesitati si nu in functie de subventiile bugetare , desi nu strica nici alea.
yes, of course , vivre Quebec libre après que je m'en vais
sa o ajutam pe Emma
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=79512&whichpage=1
Ira spune:
Ana, moi je ne veux pas que tu t'en vas, mais je sais que t'as pas de choix. J'aurais aimé qu'on reste tous ici, qu'on forme une grosse gagne et qu'on soit tous de bons amis. Mais des fois je rêve trop, peut-être.
Astazi ma uitam la Sofia cum se joaca cu manutele, i le-am pupat si mi-am amintit de copilarie. Daca o sa am timp o sa va scriu ceva mumos.
nelia spune:
Ira, ca de obicei, in tot ce tine de financiar si de alte lucruri de genul acesta, inteleg cuvintele, dar pierd sensul! Adica eu nu inteleg cum, intr-o tara in care nu prea iti da nimeni nimic gratis, ar putea cineva sa-mi dea 7 500 de dolari sa-mi iau casa!?! De aceea cred ca e altceva la mijloc... Si eu am alta deviza, sa fim sanatosi si sa traim noi, ca tarile si societatile si cei care le conduc traiesc ei si fara noi!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
Daisy spune:
Buna Fetelor,
Am si eu o intrebare. Daca doresc sa merg in Mexic sau Dominicana in vacanta am nevoie de viza? Mentionez ca am pasaport romanesc si permanent resident card de 3 ani.
Sunt sigura ca au mai plecat si altii inainte de a deveni cetateni, cum sa procedez?
Va multumesc mult,
columbiana spune:
Ira,
Daisy,
eu am citit pe celalalt topic, despre Dominicana (s-a dus undeva pe paginile urmatoare) ca s-ar fi introdus viza in Dominicana, incepind cu 2007 dar nu stiu nimic concret; noi am fost in decembrie cu pasaport romanesc si n-am avut nevoie de viza.Pentru Mexic sigur nu aveti nevoie, stiu pentru ca tocmai s-au intors niste prieteni.
Ana
sa o ajutam pe Emma
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=79512&whichpage=1
Daisy spune:
Merci mult, Ana, asta e intradevar o veste buna pentru ca acum preturile sunt mai mici in Mexic decat in Dominican Republic...
Va anunt maine dupa ce iau biletele, eu sunt ca Toma Necredinciosu' ma duc la agentie sa le platesc desi e acelasi lucru daca le-as lua de pe site (Flight Centre), dar deh...stiti cum e, prima vacanta de aici si nu as vrea sa am surprize:)
Merci mult!
...Sunt asa de bucuroasa:)