Ajutor - Remedii pt metastaze (2)
Raspunsuri - Pagina 18
Farah spune:
ma alatur voua cu o intrebare. ce iau sau au luat cei dragi voua pentru dureri? ce-a avut efect? desi am farmacologia in cap parca-s timpita de cite ori ma intreaba tata ce poate sa mai ia si ce mai exista.
are melanom si a facut metastaze cutanate multe, multe, si ganglionare pe toata partea de corp drept, ii apasa plexurile nervoase si nici macar nu stiu daca exista ceva care sa-l ajute.
si mai intreb ceva, ce faceti, cum faceti sa reactionati altfel decit plingindu-va voua durerea in prezenta lor? imi vine sa-l evit pentru ca nu stiu cum sa fac sa ma controlez
ronas spune:
Buna ziua!
azi am dat un search pe net pentru metastaze la ficat si v-am gasit pe voi. Am inceput sa citesc primul capitol in speranta ca voi gasi o rezolvare, un raspuns pentru necazul care ne urmareste din 2003.
Astazi am aflat ca noul diagnostic pus mamei este metastaza la ficat dupa de in luna iunie 2008 i-au aparut ganglioni interclaviculari si s-a apucat de cela 4 sedinte de citostatice, iar in 2003 a fost operata de cancer la sani mastectomie radicala.
Nu am reusit sa citesc tot ce ati scris ca nu mai pot sa citesc despre atata durere si atatea necazuri, de aceea va intreb daca s-a confruntat cineva cu aceste diagnosticuri si ce tratamente sunt in aceste cazuri?
oblio1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Farah ma alatur voua cu o intrebare. ce iau sau au luat cei dragi voua pentru dureri? ce-a avut efect? desi am farmacologia in cap parca-s timpita de cite ori ma intreaba tata ce poate sa mai ia si ce mai exista. |
buna,
sper sa nu fie prea tarziu raspunsul meu.
cand durerile au devenit serioase mamei mele i-au dat TRAMADOL ( de 100 mg) pentru dureri. se pot cumpara numai pe baza de reteta, dar reteta poate fi data si de medicul de familie nu numai de oncolog.
rezultate bune au mai avut piafenul si nurofenul de 400 (luate impreuna sau separat, eu le mai ascundeam si prin ceai sau ce mai bea mama) dar nu cand lucrurile au luat-o razna.
tata stiu ca lua fortral (parca) dar asta se intampla demult si s-ar putea sa nu imi amintesc bine numele medicamentului.
citat din mesajul lui Farah si mai intreb ceva, ce faceti, cum faceti sa reactionati altfel decit plingindu-va voua durerea in prezenta lor? imi vine sa-l evit pentru ca nu stiu cum sa fac sa ma controlez |
cand lucrurile s-au indreptat iremediabil spre rau, mama mea nu mai vorbea in sensul ca raspundea la intrebari dar nu initia teme de discutie.
momentele cele mai dificile erau cand isi cerea scuze pentru deranjul si chinul la care ma supunea pe mine. aici era cu adevarat greu sa raspuzi inteligent cand o auzeai zicand "ca nu va mai dura mult".
nu am ce sa-ti spun decat sa fii calma si sa incerci sa te controlezi cat mai mult.
mi s-a parut brutal cand o matusa mi-a spus despre mama "ca poate o iarta Dumnezeu si scapa". apoi insa cand am vazut durerea si degradarea prin trecea mama am realizat ca eu tot fara mama raman, doar ca ea se va chinui cateva zile mai putin.
numai bine si mult curaj
CrisaS spune:
citat din mesajul lui ronas Buna ziua! azi am dat un search pe net pentru metastaze la ficat si v-am gasit pe voi. Am inceput sa citesc primul capitol in speranta ca voi gasi o rezolvare, un raspuns pentru necazul care ne urmareste din 2003. Astazi am aflat ca noul diagnostic pus mamei este metastaza la ficat dupa de in luna iunie 2008 i-au aparut ganglioni interclaviculari si s-a apucat de cela 4 sedinte de citostatice, iar in 2003 a fost operata de cancer la sani mastectomie radicala. Nu am reusit sa citesc tot ce ati scris ca nu mai pot sa citesc despre atata durere si atatea necazuri, de aceea va intreb daca s-a confruntat cineva cu aceste diagnosticuri si ce tratamente sunt in aceste cazuri? |
Din pacate si mama mea a facut in ultima instanta metastaza la ficat..se pare ca la doar 5% din pacienti ..actioneaza chimioterapia. La mama initial au fost trei tumori si in mai putin de 3 luni era ficatul plin.Stiu ca doare si ca e scrunt dar personal..nu cred ca sant remedii pentru metastaza la ficat:((((((
Durerile sant infioratoare.
Iti doresc numai bine si sa actioneze tratamentul la mami tau.
Crisa
http://tt.lilypie.com/7L7vm4.png
CrisaS spune:
citat din mesajul lui Farah ma alatur voua cu o intrebare. ce iau sau au luat cei dragi voua pentru dureri? ce-a avut efect? desi am farmacologia in cap parca-s timpita de cite ori ma intreaba tata ce poate sa mai ia si ce mai exista. are melanom si a facut metastaze cutanate multe, multe, si ganglionare pe toata partea de corp drept, ii apasa plexurile nervoase si nici macar nu stiu daca exista ceva care sa-l ajute. si mai intreb ceva, ce faceti, cum faceti sa reactionati altfel decit plingindu-va voua durerea in prezenta lor? imi vine sa-l evit pentru ca nu stiu cum sa fac sa ma controlez |
Mamei i-am dat si eu tramadol..mai apoi supozitoare cu tramag..e acelasi lucru..si stiu ca aveam de la spital..niste pastile ..Doamne am uitat cum se numeau...dar ii era mai bine de la ele.
Am s-o intreb pe asistenta care mi le procura. Erau mai bune pentru ca tramadolul..o zapacea..o baga intr-o stare de amorteala, nu mai avea chef de nimic...o zapaceau efectiv.
O sa intreb si revin.Stiu ca se gasesc doar in spital nu si in farmacii, din pacate.
Numai bine,
Crisa
CrisaS spune:
citat din mesajul lui crinuta Incercati sa procurati Carotenoid Complex, Flavonoid si Cruciferus de la GNLD. Este formula anti-cancer, 3-2-1, dar in cazuri grave se schimba formula, in functie de caz. Crinuta si Rayan Fara Dumnezeu nimic nu e. http://www.jnsr.be/ro.htm |
Incercati sa le luati ...cat santeti sanatosi...sant foarte bune.Imagineaza-ti ca nu trateaza cancerul. , daca ar trata ar fi ceva.
Nu pot sa-ti spun cat carotenoid complex, flavonoid si cruciferus a luat mama. Si nu a vindecat-o.
Crisa
Farah spune:
multumesc fetele. speram din tot sufletul sa aud de altceva decit de opiacee.
tata mi-a spus azi ca spera s-o mai duca 20 ani.
ma chinui si eu, dar mi-am dat seama intr-un final ca n-am decit sa ma ocup de chinul meu dup-aia. deocamdata nu pot decit sa-l pitesc sub pres.
CrisaS spune:
Am intrebat asistenta care-mi procura medicamentul..este Calmant forte. Din cate imi aduc aminte nu se gaseste in farmacii.
Poti incerca sa faci rost.
Numai bine si sanatate,
Crisa
ronas spune:
E groaznic ce am citit aici !!!
mai ales ca mama mea in anul 2005 a fost operata de cancer la san , la clinica de oncologie din Iasi , mastectomie radicala la ambii sani. Dupa operatie totul a mers bine cu tratament si cu citostatie dar in iunie 2008 i-au aparut niste gandlioni in zona gatului si doctorii au bagat-o urgent in tratament cu citostatice apoi in iulie au aparut 3 formatiuni hiperecogene cuprinse intre 16 mm si 28 mm pe ficat si i-au pus diagnostic de metastaza hepatica. Am mers la bucuresti unde a facut tomografie si am confruntat cu analizele de la iasi si par a fi aceleasi . e cineva care a trecut prin asa ceva? ce tratament naturist se poate face in acest caz, si daca cineva poate sa interpreteze rezultatele din tomografie o sa le scriu aici.
Nu stiu cu ce tratament sa incep sau nu stiu daca asta e inceputul sau sfarfitul nu stiu ce sa fac !!!!!!!!