Nu am 10 luni lucrate pana la nastere:((

Nu am 10 luni lucrate pana la nastere:(( | Autor: natalyadelya

Link direct la acest mesaj

Buna,
Numele meu este Delia si am o mare problema.
In iunie 2006 mi-am dat demisia de la locul de munca(cu acordul ambelor parti)pentru ca sotul meu era deja plecat din Bucuresti. Se mutase cu jobul in Deva.Am hotarat ca este mai importanta familia decat jobul asa ca, m-am dus la el.
In Oct. 2006 a fost anuntat ca se reintoarce in Bucuresti. Asa ca, ne-am facut bagajele, ne-am luat fata si ne-am intors.
Eu m-am reangajat la vechiul loc de munca de la 1 noiembrie 2006. Cred ca pe 5 noiembrie am ramas insarcinata. Asta inseamna ca si daca stau pana nasc la job, tot nu am 10 luni lucrate. Lucrul asta ma supara ingrozitor, pentru ca eu am lucrat cativa ani inainte si nu mi se pare corect ca pentru 5 luni sa nu beneficiez de concediu de cresterea copilului.
Daca puteti sa ma ajutati cu sfaturi v-as ramane profund recunoscatoare.
Vreau macar sa stiu daca pot sta 2 ani acasa chiar daca nu primesc cei 6 mil. si apoi sa ma reintorc la job. legal dupa cei 2 ani.
O sa ma primeasca?
Va rog muulltt sa ma ajutati.
Oare nu pot plati din urma sau sa fac altceva?
Si daca da, ce as putea face?
Delia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Delia bine ai venit!

Din cate stiu eu , nu 10 luni aveai nevoie ci 12 luni , dar oricum, nici 10 si nici 12 nu ai!

Nu stiu daca se mai poate face ceva , din pacate te-ai trezit cam tarziu! Adica ma gandesc ca daca era inca in cursul anului trecut , poate gaseai un prieten/ruda care sa-ti faca angajare pe lunile respective, caar fi platit ceva amenda ca anuntza cu intarziere, dar se pare ca ar fi meritat, am auzit pe cineva care a facut! Dar cum deja suntem in 2007 nu se mai poate face nimic in acest sens!

Singura solutie ar fi (daca lucrezi in mediu toxic ) poti lua concediu de risc maternal , dupa cele 126 zile de pre/post natal!
Dar si asta e limitat, nu stiu exact cate zile.

Nu stiu daca ai putea sta 2 ani in fara plata si apoi sa te reintorci la job!

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalyadelya spune:

buna
merci pt. sfaturi
din pacate: "unde nu-i cap, vai de picioare"
asa ca....acum platesc consecintele
Delia

quote:
Originally posted by ligia13

Delia bine ai venit!

Din cate stiu eu , nu 10 luni aveai nevoie ci 12 luni , dar oricum, nici 10 si nici 12 nu ai!

Nu stiu daca se mai poate face ceva , din pacate te-ai trezit cam tarziu! Adica ma gandesc ca daca era inca in cursul anului trecut , poate gaseai un prieten/ruda care sa-ti faca angajare pe lunile respective, caar fi platit ceva amenda ca anuntza cu intarziere, dar se pare ca ar fi meritat, am auzit pe cineva care a facut! Dar cum deja suntem in 2007 nu se mai poate face nimic in acest sens!

Singura solutie ar fi (daca lucrezi in mediu toxic ) poti lua concediu de risc maternal , dupa cele 126 zile de pre/post natal!
Dar si asta e limitat, nu stiu exact cate zile.

Nu stiu daca ai putea sta 2 ani in fara plata si apoi sa te reintorci la job!

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

Buna,
Va rog mult, daca mai aveti si alte pareri sa-mi scrieti.
Ascult cu respect, orice sfat.
Va multumesc.
DElia
PS Marius, stiu ca tu te ocupi mai mult de partea legislativa, asa ca, daca citesti mesajul, te rog sa ma ajuti si pe mine
Multumesc anticipat.
DELia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Natalia,

citeste aici http://forum.casmb.ro/viewtopic.php?t=1531
si aici http://forum.casmb.ro/viewtopic.php?p=4873

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Din pacate raspunsul este negativ. Tehnic discutand as incerca sa merg la serviciu cat mai mult ca sa ramana din cele 126 de zile de maternitate cat mai mult dupa nastere intrucat copilul va avea nevoie de tine. Mai apoi se mai poate incerca cu un concediu medical dar... recunosc ca este delicat. Pe de alta parte din cate stiu poti sa ramai acasa fara desfacerea contractului de munca fara plata insa nu vad avantajul.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006

Mergi la inceput

Multumesc celor care mi-au raspuns.
Oare daca merg la CASMB o sa mai pot face ceva?
Ori o sa merg degeaba?
Nu de alta, dar nu am timp, nici forta si nici tragere de inima sa fac ceva doar de dragul de a mi se spune ca am facut drumul degeaba.
Deci Marius sa inteleg ca pot sta acasa 2 ani si sunt obligati sa ma primeasca la job dupa?
Cred ca pot primi cele 2 mil alocatia copilului?
Macar atat.
cu multumiri,
Delia Pavaloi

Mergi la inceput