Pana la 2 ani, 6 ore la servici ?

Pana la 2 ani, 6 ore la servici ? | Autor: miruna28

Link direct la acest mesaj

Buna,

Stiti cumva, exista vreo lege prin care pana implineste copilul 2 ani avem dreptul sa lucram 6 ore /zi sau depinde de firma, asta ?Eu stiu deja trei firme care acorda angajatelor acest avantaj insa mie mi se spune ca nu exista asa ceva.
Cum este ?

Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marichiri spune:

Nu as vrea sa te dezinformez dar, din cate stiu eu, au program scurt mamicile care merg la serviciu inainte de a implini copilul varsta de 2 ani.Acest program il vor avea pana cand copilul implineste 2 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Miruna,
chestia asta se specifica in Contractul colectiv de munca la nivel national (il gasesti aici: http://www.legislatiamuncii.ro/index.php?pag=a&id=115&s=Instrumente+de+lucru&aid=845 )

Citez din contract:
"Art. 17. - (1) Salariatii care renunta la concediul legal pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la doi ani beneficiaza de reducerea duratei normale a timpului de lucru cu 2 ore pe zi, fara sa le fie afectate salariul de baza si vechimea in munca. La cererea lor se poate acorda program decalat, cu alte ore de incepere a programului de lucru, daca activitatea unitatii permite."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Aveti tot textul pe pagina legislativa. Daca nu este ceva anume si doriti - anuntati-ma.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miruna28 spune:

Multumesc, l-am trimis si eu la servici ca sa-i contrazic "pe ai mei ".

Mergi la inceput