Crizele de nervi la 3-4 ani
Raspunsuri - Pagina 8
alra spune:
parerea mea este ca parintii isi bat copiii nu educativ ci din cauza propriei lor frustrari si pentru a-si varsa nervii. si una e o palma la fund cand sare in fata masinii si ti se pune negru pe retina de panica si alta e sa bati un copil care plange dintr-o criza de personalitate.
insa nu inteleg de ce va oripilati, in romania o gramada de oameni isi "ating" copiii, si nu numai in romania as zice eu, cred ca masiv in europa de est. si pe mine ca pe tot copilu roman m-au articulat cand eram mica si iaca-ma-s ditamai omu sanatos la cap si care nu este de acord sub nici o forma cu bataia la copii!
eu insa cred ca unii copii sunt mai dificili ca altii si unii oameni nu inteleg asta pur si simplu.
si eu am fost atacata urat odata aici pe forum cand am povestit cum m-au invatat cei de la asociatia care se ocupa de cresterea copiilor din belgia (una din "tarile civilizate" asa cum ne tot place sa facem referinte). m-a mai pus si necuratu sa mentionez ca asociatia respectiva functioneaza gratuit si va dati seama comentarii. asa e aici la astia - ai asociatii gratuite ca de aia ie astia "tarile civilizate"
fi-mea e super capatanoasa si am cerut ajutor profesionist caci nu ne mai intelegeam cu ea si nu are decat 2 ani, nu intelege din vorbe, daca cere apa sau cookie sau banana trebuie sa le scoti de undeva in maxim 10 secunde caci altfel e teroare. am facut cum ne-au invatat ei si acum e mult mai bine.
relativ la "facutul de rusine" sincer nu ma intereseaza absolut deloc ce cred ailalti daca fi-mea face o criza in public. mi se pare ca am oricum o problema suficient de mare pentru a ma gandi si la tzatza floarea care tzatzaie dezaprobator la vederea scenei.
acuma daca tot m-am lungit si mi-am exprimat frustrarile in legatura cu atacurile pe forum va zic ce ne invata pe noi aici despre bataie: bataia conduce la agresivitate ulterioara. un copil batut va batea si el la randul lui. chiar daca iti iesi din pepeni incearca sa te calmezi si cauta o metoda alternativa
Vacanta cu Laura in Romania
denizel spune:
Donia, sa nu exageram totusi :-).
Victima sigura din acest caz este copilul.
Lorelaim s-a concentrat pe mama, presupusa victima, iar restul s-au concentrat pe copil, victima sigura.
Sper ca nu o sa starnim acuma o furtuna si discutii interminabile despre cine e victima de fapt, cat de tare au gresit cei care au dezaprobat abuzul si altele care sa ne indeparteze de la ceea ce este cu adevarat important: drepturile copilului!
Daca alexei38 ii pasa si doreste sa faca ceva pt. copila si pt. ea insasi, se va folosi de materialul oferit de Lorelaim si va cauta in librarii literatura de specialitate.
Au fost o multime de discutii interesante si pe DC si, cu siguranta, daca doreste, le poate gasi cu usurinta.
denizel spune:
quote:
Originally posted by alra
si pe mine ca pe tot copilu roman m-au articulat cand eram mica si iaca-ma-s ditamai omu sanatos la cap si care nu este de acord sub nici o forma cu bataia la copii!
Alra, cred ca esti de acord cu mine ca fiecare om este unic.
Daca pe tine nu te-a afectat un anumit tratament, nu inseamna ca toti vor avea aceeasi reactie.
quote:
insa nu inteleg de ce va oripilati, in romania o gramada de oameni isi "ating" copiii, si nu numai in romania as zice eu, cred ca masiv in europa de est
Pentru ca trebuie sa ne oripilam!!! Este de datoria noastra sa ne oripilam si sa tragem un semnal de alarma!!
Trebuie ca schimbarea de mentalitati, obiceiuri si conceptii gresite sa inceapa de undeva.
Nu poti sa fii indiferent la asemenea poveste, doar fiindca si rusii si cehii isi bat copiii.
Abuzuri asupra copiilor se pot petrece si la scoala si la antrenamente si la joaca si la gradinita.
Nici unul din abuzuri nu se compara insa cu abuzul pe care o mama il savarseste asupra copilului ei.
Daca in urma unui abuz de la scoala, copilul vine acasa si ia de la parinti forta, mangaieri, alinare si curaj, cine va mangaia si incuraja un copil abuzat de mama lui? :-(
MissParker spune:
quote:
Originally posted by Donia
Pana una alta, s-ar putea ca toate criticile sa o fi indepartat definitiv de subiect.
Si asta ce ne spune pana la urma?
Felicia 26+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
J G spune:
Adevarul e unul singur si nu vad de ce ne-am piti dupa tufis ca sa-l soptim cand trebuie strigat in gura mare: sa iti bati propriul copil e o crima! Tocmai tu care esti persoana in care are incredere, pe care o iubeste, care ar trebui sa-l apere, sa-l bati animalic - E O CRIMA!
Desigur ca si mie mi-a venit la un moment dat s-o dau pe Carla cu capul de toti peretii insa cand am simtit asta m-am speriat si am mers la terapie.
Stiu ca nu toata lumea are atata minte/cultura generala/bun-simt etc dar totusi - sa nu-ti dai seama ca e un lucru rau sa iti bati propriul copil, nu pot sa inteleg! Sa nu-ti pui o secunda problema? Ca totusi stim toti ca bataia e ceva rau, ne socam daca vedem o bataie pe strada insa cand e vorba de copii e altfel? Nu sunt oameni sau...?
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
Donia spune:
quote:
Originally posted by MissParkerquote:
Originally posted by Donia
Pana una alta, s-ar putea ca toate criticile sa o fi indepartat definitiv de subiect.
Si asta ce ne spune pana la urma?
Doua raspunsuri imi vin in minte acum.
Unul e: [omulet mirat care se uita in jurul lui, sa vada cu cine vorbesti]
Al doilea: "You talking to me?" (Robert de Niro in Taxi driver)
Si ar mai fi si al treilea: Vrei sa clarifici, te rog? Ca intrebarea ta mie mi se pare patronizing si nu stiu daca e cazul sa simt asta, as vrea sa inteleg.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
Cristina_A spune:
Daca cineva bate o persoana straina, ajunge pe mana politiei, indiferent de motivele constiente sau inconstiente pe care le-a avut. Daca o mama isi bate copilul, nu este sanctionata in nici un fel.
When you want something you never had, you have to do something you've never done.
Preparing to run away.
*
iula78 spune:
Spunea cineva ca a-ti bate copilul e o crima. Completez... e o crima prin faptul ca-i ucizi increderea in dumnezeul sau - mama-, e o crima pt ca ii ucizi inocenta copilariei si ii schilodesti pt restul vietii personalitatea, ii ucizi sansa de a deveni o persoana care sa se bucure in voie de viata, il transformi dintr-o persoana absolut libera intr-un speriat care iti analizeaza fata pt a sti daca sa se simta vinovat sau nu, chiar daca nu a "comis" nimic in afara "regulilor".
Pacat... zau, mare pacat iti faci tocmai cu ingerasul tau. (chiar daca tie iti pare ca-i un monstrulet)
alra spune:
oameni buni, haideti sa nu ne aberam si mai ales sa nu ne certam ca sustinem cu totii acelasi lucru: nu e bine sub nici o forma sa bati copiii ai tai sau ai oricui.
eu nu sunt de acord cu mesajele acuzatoare si cuvintele gen abominabil sau crima ca zau nu duc nicaieri. care din noi e in stare sa accepte sfaturi daca sunt data cu paru si ghiuleaua?? un sfat dat in maniera constructiva e mult mai usor de acceptat si pana la urma scopul nu este sa blamam pe x sau pe y pentru ce face si sa ne aratam oripilarea vaivaivai ce persoana buna sunt eu si eu nu as face asa ceva in veci ci sa convingem intr-un fel sau altul ca drumul ales este gresit. cum? cu argumente logice.
aici la noi se face mare fuzz inca de la nastere de violenta spre copii. mai intai ni se vorbeste despre sindromul zguduitului puternic al sugarului - atunci cand urla si nu mai stii ce sa ii faci si nu ai dormit nopti intregi si iti vine sa il zgudui. Ia ziceti voi, cata lume de cunoasteti admite ca a simtit asa ceva? Ce ne explica astia (carti-brosuri primite in cutia de scrisori dupa ce nasti sau distribuite de asociatii)
1 - schema desenata cu coloana si cu ceea ce se intampla efectiv cand il zgudui si ce poti sa ii strici
2 - ce sa faci cand "iti vine" sa il zgudui si cum sa gestionezi momentul: il lasi sa urle in loc sigur si iesi afara unde nu il auzi si bei apa, te linistesti, etc ca el e mai sigur departe de tine chiar si urland decat cu tine in camera; chemi o alta persoana in ajutor; refaci schema orara cu ajutor din partea cuiva ca sa te odihnesti mai bine
si 3 - copilu imediat dupa ce s-a nascut e persoana cu drepturi egale cu ale tale si esti pasibil de inchisoare daca il ranesti. as simple as that.
apoi pe masura ce creste ai controale regulate la asociatie unde poti discuta problemele varstei si ce poti face. despre bataie v-am zis ce ne invata - il ranesti daca il lovesti tare, chiar daca nu il ranesti nu ajungi nicaieri caci nu faci decat sa ii cresti agresivitatea si nu obtii ce vrei.
acuma pt a fi ontopic va zic ce m-au invatat pe mine relativ la crizele fi-mii - care ca si fata autoarei e mai capoasa ca media, lucru zis de asistenta de la asociatie care vede mii de copii pe an.
Exista 2 feluri de atentie: pozitiva - cand copilul e cuminte, se joaca, e linstit si tu te joci cu el si il bagi in seama si negativa - cand ii acorzi atentie in timp ce plange, dai orice numai sa taca, faci ce vrea el chiar daca cerinta e aberanta, ma rog intelegeti. smecheria este sa ii acorzi cat mai multa atentie pozitiva - deci sa te joci cu el mai mult si sa il incluzi in mai multe activitati, sa il bagi cat mai mult in seama cand e linistit si cat mai putina negativa - nu il bagi in seama cand plange pe motive aiurea. ex in cazul meu daca urla in masina ca vrea banana o lasi sa urle caci data viitoare o sa iti ceara sandwich cu curcan sau inghetata de ciocolata si nu ai cum sa ii dai - adica pretentiile devin din ce in ce mai greu de indeplinit.
Bai, functioneaza! Am reusit in sfarsit sa o fac sa inteleaga ca "n-am banana" si ca "acasa banana" nu de alta da mi se facuse terci banana din torpedou cahhh!
Insa ne si jucam mult mai mult cu ea, coloram impreuna, facem treaba in casa impreuna, ma rog, ce poate sa faca un copilas de 2 ani.
Si relativ la ce putem face concret - nu stiu ... eu cred ca daca parintele cu pricina nu considera ca greseste nu il poti convinge ca nu e bine. din nefericire stiu si eu un caz cu un copil de varsta fi-mii care e constant repezit, atins la fund, se tipa la el preventiv si imi pare din ce in ce mai speriat si as vrea sa ii conving pe parinti ca gresesc dar nu am cum caci ei "ma invata" ce sa fac si sa nu fac cu fi-mea ...
dar va rog mult, hai sa o luam cu totii usor si sa discutam normal. toti avem acelasi scop
Vacanta cu Laura in Romania
iula78 spune:
si cu ce m-am aberat eu? cu explicarea din punctul meu de vedere a ceea ce inseamna agresarea unui copil?
mamica a primit sfaturi de toate felurile, unele bune, altele mai putin. ea alege. ar trebui sa-si dea seama ca nu poate gestiona "crizele" fetitei si, se pare, nici pe ale ei, asa ca ar trebui sa ceara ajutor specializat.
dar nu putem fi toleranti cu actul in sine si nici sa minimalizam efectele. ca-si face ea procese de constiinta sau nu, iar e problema ei.