Crizele de nervi la 3-4 ani
Raspunsuri - Pagina 16
Qamar spune:
quote:
Originally posted by roxanazquote:
Originally posted by lorelaim
Step 2 – Space.
When you are angry, the last thing you need is to stay face-to-face with the child who is upsetting you. So create some breathing space. Put the baby in the crib, your toddler in the playroom, or walk away from a yelling child. Or put yourself in the bathroom for a grown-up time out.
asta imi place cel mai tare. si pentru ca stiu pe pielea mea ca crizele de la 2 ani nu se compara cu alea de la 4.... incerc sa o aplic cat pot de des. nu stiu de cate ori imi iese dar macar incerc.
mai ales ca fac parte dintre vulcanii Krakatau si Mauna Kea si Mauna Loa si care or mai fi... de care zicea Lorelaim mai sus.
Roxana
in ce sens sunt diferite?
sunt mai..bune sau mai nebune?
Noe & Anne-Bianca(14.03.2006)
Ce mai citim noi
Gabrielama spune:
Am notat la "rezerva" de tipsuri:
- distragerea atentiei prin fredonat, intins pe jos, eventual incep sa dansez si, foarte important, extrapolarea situatiei in lumea povestilor preferate.
La mine nu functioneaza sa plec din zona, caci vine dupa mine oriunde.
Multumiri de sfaturi tuturor fetelor.
Gabi
Please think twice before you print out this message or any other document! We are all responsible for protecting our environment! YOU can save a tree...
szivarvany spune:
La 2 ani cupilu` nu comenteaza prea multe ...
La 4 ani ... dupa mers la gradi si tot tacamu`, vrea tot ce au ceilalti, comenteaza cu noul bagaj de cuvinte si expresii :-) Practic isi da seama ca are mai multa putere :-)
Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani Alba ca Zapada
roxanaz spune:
Noe, cam asa cum zice mamagiuliei ca si ea stie... . argumenteaza, te contrazice, scoate idei, solutii.... are raspuns la toate.... din astea.
la 4 ani sunt definitely mai nebune
Roxana
alra spune:
adica se poate si mai nasol decat acuma?!? a mea deja se arunca pe jos.
io ma gandeam ca odata ce madam intelege ce-i explic eu problemele se rezolva mai usor. voi vorbiti serios sau radeti de noi astea care nu stiu ce-i aia?
Vacanta cu Laura in Romania
szivarvany spune:
La 2 ani, cand Giulik facea talente, o luam in brate, o giugiuleam, o "cumparam", ne impacam si tot tacamul.
Acum ... daca ea vrea dimineata 4 codite cu elastice precum are x de la gradi, si 6 agrafe, ii fac freza si se pune si si numara coditele, agrafele, k ea "a vrut" asa. Daca nu e asa, plnsete de zici ca o taie cineva, tristete si suparari de zici k e sfarsit de lume ... pt ea este, vrea sa si impuna vointa, keful, dambleaua. Uneori poate, uneori nu. Dar face uraaaat de tot :-)
Totul pt ca vrea EA. Atat conteaza. Si negociem, incercam ... si ea mai pune cu lopata, mai incearca sa vada cat zambet are mami :-)
E fff greu ... uneori fug in baie de ea :-))) Si de acolo ii spun k o ung pe pereti daca nu termina ... si ea urla ca vrea la baieeee. Si incepe sa urle de zici k e foc ... deci face urat de tot :-) Si eu chiar sunt de acord cu muuulte nebunii :-)))
alra spune:
vin si eu cu o intrebare mai mult sau mai putin ontopic.
cum sa fac sa nu mai alerge aiurea cand suntem afara? mor de frica sa nu o pierd pe strada sau in vreun magazin si nu pare ca are nici o teama, nu ii e frica daca ii iesim din raza vizuala. nu pot decat sa o tin legata in carut in ciuda protestelor.
idei, sugestii? orice fel de sugestii
szivarvany spune:
Da: ori ma tii de mana k o adevarata printesa, ori te tin de haine k pe un animalutz ... e alegerea ei :-)
papadie spune:
Privite prin prisma crizelor de la 4 ani chestiile alea de la doi ani nici macar crize nu se pot numi:) Sunt niste dulci neintelegeri
Uite una mica de azi:
-Iti scot adidasii Catrina? (in mod normal si-i scoate singura pe hol. acum era pe canapea incaltata)
-Nu. Da. Nu. Da. Nu.Da.... (zicea continuu, evident)
Am scos primul aidas ...prima criza ca ea a zis NU, sa nu-l scot. L-am pus la loc...a doua criza ca ea a zis DA, sa-l scot. L-am scos la loc iar balciul cu NU, l-am pus iar balciul cu DA. si am apelat la metoda "cacao" "Vrei cacao roz?" (totul tre sa fie roz in perioada asta ) Daaaaaaaaaaaaaaaaa. OK, da' ma lasi sa scot adidasii? "Da, coate-i dal da-mi cacau loz." (cacao roz e fructoza cu gust de capsuni.)Una bucata criza s-a dus. Acum se desfasoara doua in paralel una ca de ce s-a terminat carnea din mancare (pe care tokma a halit-o) si a doua ca de ce nu are voie sa puna apa in laptop
Asadar mi-e dor de crizele de la doi ani:-))) Si inca ceva inainte si dupa crize toti, dar absolut toti, au acele fetisoare îngeresti
papadie, zen-sei
alra spune:
fi-mea are 2 ani, nu intelege tot ce ii spun si cand i se pune pata comunicarea verbala nu isi mai are sensul.
eu o tin de gluga