A doua facultate cu plata?

Stiti cumva daca a 2-a facultate oricum este cu plata?! In sensul ca daca ai terminat una la cu plata auzisem varianta ca a 2-a o poti face la buget!!!
Raspunsuri

Ramonika spune:
eu am auzit ca in viata ai dreptul la o singura facultate platita de la buget. deci daca prima a fost cu plata, se poate c a doua sa fie fara plata.
Ramonika

elyanne spune:
Eu stiu ca poti face o singura facultate fara plata. N-are importanta a cata este...
Daca prima a fost cu plata, atunci a doua poate fii fara plata.

S-a mai nascut o stea

Gabi_K spune:
Trebuie sa ai adeverinta ca prima facultate ai platit-o (toti anii!!!) si ai dreptul la a doua fac. la locuri de la buget cu conditia sa ai media suficient de mare sa intri la loc fara taxa.
Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Tzuni spune:
Am facut prima facultate la stat, fara plata. Am dat examen la a doua facultate, tot de stat. N-a contat ca am intrat printre primii, A DOUA FACULTATE SE PLATESTE. Doar sa te interesezi inainte despre ce suma e vorba: psihologia la stat (de ex) e mai scumpa decat cea la particular.
_
Tzuni mic si drag si scump si grasunel si... pisicos
Mik - Ancadragoman - Tzuni - Dordia2000

tanima_i2002 spune:
Statul iti subventioneaza o singura data studiile. Deci poti beneficia numai o singura data de facultate fara plata. La fel este si cu bursa. daca ai luat bursa o data, la a doua facultate poti sa fii primul din an si nu mai primesti. Se poate insa ca in decursul primei facultati sa nu fi primit bursa/respectiv sa nu fi platit toata perioada taxa si atunci la a doua facultate se va compensa cu perioada ramasa adica: ptr bursa se primeste pana la implinirea numarului de semestre cel mai mic dintre cele 2 facultati (de ex prima era de 5 ani si a doua era de 4 ani ai dreptul numai la 8 semestre de bursa adica echivalentul fac de 4 ani) iar ptr taxa se ia in considerare nr de semestre cel mai mare (adica se plateste taxa ptr 10 semestre, ca ptr facultatea de 5 ani).
Sper ac m-am facut inteleasa si sper ca legea nu a mai fost modificata de anul trecut (anul univ 2005-2006).
Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze
Botez

viviana spune:
Subscriu la ce a zis tanima si adaug ca daca ai facut 1 an la ASE - sa zicem - la buget, si in al doilea an, te razgandesti si intri la Sociologie tot la buget, statul iti va scadea anul facut la buget la ASE si vei fi la fara taxa 2 ani si un an cu taxa. De anul trecut majoritatea facultatilor (mai putin medicina, arhitectura nu mai stiu care)au 3 ani.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Ramonika spune:
exact... daca ai facut 2 ani cu plata si doi fara, la a doua facultate ai dreptul la 1 an fara plata, restul se plateste.
Ramonika

olim spune:
fetelor, am si eu o intrebare.Am facut 3 ani la zi la o facultate de stat , dupa care m-am transferat la ID unde am platit ultimii 3 ani, caci la ID sunt 6, in loc de 5
Acum m-am inscris la a doua facultate, tot la ID, as avea dreptul sa ma transfer la zi, si sa nu platesc 2 ani?
multumesc pentru orice informatie

tanima_i2002 spune:
Olim trebuie sa mergi la facultate ptr a-ti face echivalenta intre ID si zi. Eu as zice ca 1 an poti sa il faci la fara taxa daca nu chiar doi. Mai este o problema: tu te transferi la o facultate la care locurile subventionate sunt deja ocupate. Ai dreptul sa treci la fara taxa daca ramane un loc liber de la subventionate, daca transferul se face inainte de inceputul anului (deci din anul anterior-adica te transferi anul asta si treci la anul la fara taxa) si daca ai si cea mai mare medie din an. Eu zic ca nu prea ai sanse ca sunt cam multe conditii pe care cu siguranta nu le indeplinesti.
Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze
Botez