Bone "de firma"?

Bone "de firma"? | Autor: Rufus

Link direct la acest mesaj

Fetelor, poate s-a mai discutat pe-alocuri, dar care-i treaba cu bonele de la agentii? Sunt mai calificate (apropos: exista cursuri, scoli de calificat bone?), cu mai multe cunostiinte, sunt vaccinate? Garanteaza agentia pentru ele?
Sau pur si simplu agentia este un intermediar si isi ia un comision pentru asta (oare cat este comisionil?)
Imi cer scuze daca repet probleme deja discutate...
Multumesc!

poze multe cu noi
Ana a implinit un an
Vara lui 2006

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Buna,

Si eu caut bona de vreo saptamana si ceva (locuiesc in Drumul Taberei)si la un moment dat ma gandeam sa apelez la agentii. M-am interesat la o bona care a fost gasita de niste prieteni printr-o agentie. Si ea mi-a spus ca agentia a intervievat-o, i-a cerut cazierul, niste analize medicale si apoi a pus-o in leg. cu parintii (in cazul lor a fost un succes, s-au placut "din prima" si au deja 3 ani de colaborare). Dar asta a fost un noroc. Agentia nu a vizitat-o acasa pe bona (pentru a vedea conditiile in care locuieste), nu avea nici o raspundere in caz ca persoana era vreo cleptomana sau mai stiu eu ce altceva, doar si-a incasat comisionul (si apoi a sters-o din baza de date). Asa ca nu cred ca m-ar ajuta prea mult o agentie (doar la genul sa nu-mi vina toate "ciudatele" in casa). Dar analizele, cazierul, referinte pot sa-i cer si eu (nu e nevoie sa le solicite o agentie). Iar de interviu ce sa mai zic... prefer sa o intreb eu tot ce ma intereseaza...si sa-mi fac o parere.

Ce-i drept eu am avut o experienta neplacuta cu o agentie (care se ocupa si de plasare bone) atunci cand am incercat sa inchiriez un Mos Craciun (si a fost un esec total- pana la urma mi-am primit banii inapoi dar am ramas cu un gust amar).

Succes in gasirea unei bone!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Eu am avut mare noroc cu bona gasita prin agentie.
Agentia a fost doar un intermediar, totusi, a luat comision si de la mine si de la ea. Verificarea obisnuita, cu analize si cazier. Dar nu are vreo raspundere agentia de nici un fel. Agentia doar presteaza serviciul de a pune in legatura bonele cu parintii.
Si m-a ajutat agentia in sensul ca a intocmit un profil al bonei pe care o doream iar la interviu mi-au prezentat doua bone corespunzatoare. In timpul interviului persoana de la agentie ne-a ajutat sa atingem toate aspectele, ce dorim noi, pretentii, obiceiuri, cum vedem noi colaborarea, cum vede ea, etc, ca la sfarsit sa fie toate lucrurule lamurite.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

quote:
Initial creeata de Rufus

Fetelor, poate s-a mai discutat pe-alocuri, dar care-i treaba cu bonele de la agentii? Sunt mai calificate (apropos: exista cursuri, scoli de calificat bone?), cu mai multe cunostiinte, sunt vaccinate? Garanteaza agentia pentru ele?
Sau pur si simplu agentia este un intermediar si isi ia un comision pentru asta (oare cat este comisionil?)
Imi cer scuze daca repet probleme deja discutate...
Multumesc!

poze multe cu noi
Ana a implinit un an
Vara lui 2006

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

cred ca depinde de agentie;
noua ni s-a spus (si am incredere, pentru ca e o agentie recomandata de cineva care a avut succes cu ei) ca potentialele bone sunt vizitate acasa si le putem vizita si noi; de asemenea, din cele care vor sa aplice, in stadiul final (adica la interviul cu cel care cauta bona) ajung mai putin de jumatate, datorita proceselor de selectie.
In plus, DUPA ce sunt angajate, bonele participa, daca sunt de acord si cei care le-au angajat, in fiecare sambata la cursuri de babysitting.....

succes maxim!
(noi inca asteptam, ca abia am semnat contractul cu agentia)

Noe si Anne-Bianca (14.03.2006)

Ce mai citim noi
Pe unde ne mai plimbam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaisanais spune:

Depinde de agentia la care apelezi, pentru ca si in acest domeniu poti sa ai de-a face cu treaba facuta superficial.
O agentie serioasa pune la punct un proces de selectie si de scolarizare a bonelor propuse. In cazul meu, agentia a intocmit profilul bonei, in functie de cerintele mele si de copilul aflat in dotare, s-a ocupat cu analizele medicale ale bonei, i-a cerut cazier, a facut verificarile necesare la domiciliul acesteia, a facut testele psihologice. Dupa 1 luna de functionare, agentia m-a sunat sa ma intrebe daca sunt multumita, dupa 3 luni, la fel.
Eu am bona de 1 an si sunt foarte multumita, desi, pana la ea, am mai vazut persoane care voiau sa fie bone, dar m-am lamurit ce fel de selectie faceau agentiile care mi-au prezentat bonele....
Din punctul meu de vedere, o bona angajata prin agentie aduce cu ea un grad mai mare de siguranta....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mmmaria spune:

Sunt firme si firme. Stiu ca in Bucuresti sunt cateva agentii adevarate, dar presupun ca au si tarife pe masura (tocmai am intrat pe site-ul uneia dintre ele si suna foarte bine totul...). In Pitesti eu am fost la o agentie si am vazut ca potentialelor bone li se intocmea un dosar destul de consistent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anny spune:

Noi avem de 2 ani jumate bona "de firma". Agentia a fost foarte serioasa si am gasit o persoana foarte ok.
Cred ca a lua bona dintr-o agentie e o mica loterie. Agentiile serioase le verifica, le cer analize, cazier, le fac si o evaluare psihologica.
Am o prietena care e la a treia bona luata prin agentie (prima saraca a murit in urma unei banale operatii, iar a doua a plecat din tara, de asta e la a treia bona acuma). Toate femeile foarte-foarte ok, le-am cunoscut si eu personal si pe una din ele chiar am "imprumutat-o" cateva zile cand pustiul prietenei mele era la bunici si bona noastra era racita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Va pup, ma pregatesc si eu sa caut bona si cred ca singura sansa e prin agentie. Prin cunostinte nu reusesc si asa la plezneala nu am incredere. Imi puteti da si mie un PM cu numele acestor "agentii serioase" despre care vorbiti? Stiu ca aici nu putem posta pt ca se considera reclama. Va rog mult, v-as fi f recunoscatoare.

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miruna28 spune:

da-ti si mie un PM cu nume de agentii-bone- serioase sau chiar nume de bone, daca stiti.
multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandraned spune:

Buna,

Dati-mi si mie va rog numele agentiilor serioase prinPM, ca am mare nevoie de ajutor, am un baietel de aproape 5 luni, si m-ar interesa sa stiu si cat se plateste o astfel de bona.

Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Dati-mi si pm cu agentii serioase si spuneti-mi infomativ niste preturi si comisioane. Trebuie sa imi fac bugetul in conformitate.

Mergi la inceput