Cat ne costa o bona in aceasta primavara

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Depinde foarte mult si de bona. De ce stie sa faca, de ce e dispusa sa faca ....
Sunt persoane care nu doar plimba copilul si se uita la tv cat doarme puiul, ci se implica activ in educatia lui, in felul in care puiul mic descopera lumea, care incep cu el invataturile celor 7 ani, care eventual mai vorbesc cu el si o limba straina. Si altfel pretuiesti o astfel de persoana, si evident altfel ii platesti serviciile. Pentru ca in final, ii lasi pe mana tot ce ai tu mai important in viata, copilul. Si nu vrei sa-si bata joc de el pentru ca e nemultumita.

Raluca, leoaica cu Pui Nazdravan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

faza tare: avand doi copilasi mic de 2 luni jumate si 2 ani jumate, am obosit cam crunt, fara nici un ajutor si am zis sa caut o bona. Dupa o vreme gasesc o vecina de pe strada care a fost de acord pt 2,5 milioane sa vina 4 ore sa ma secondeze, la plimbarea pe afara cu cei mici.

Joi de 1 martie a fost prima ei zi de lucru la noi. Vineri ne trezim bolnavi si eu si ala micu. Sun la bona sa nu vina sa suntem bolnavi....ii zic"ne vedem luni daca suntem mai bine"...la care ea dupa mai multe insistente de a veni totusi (i-am zis ca n-are rost sa ne virusam in masa) imi propune de doua ori, insista chiar sa vina si FARA BANI !!! Asta m-a lasat masca dar eram cu capul prea greu sa insist in directia asta asa ca i-am taiat macaroana si i-am zis ca trebuie sa inchid ca plange aia mica si gata, la revedere pe luni.

cum adica FARA BANI? e ceva necurat aici :)

oricum m-a capiat femeia cu sfaturi peste sfaturi necerute, fiecare vorba e un sfat, ea a sa a facut cu fata ei, sau invers... comenteaza ceea ce ii spuns sa faca, ca ea crede ca altfele mai ok, ii explic cum sa relationeze cu baietelul, sa nu se bage pe el, sa nu-l pupe din prima, degeaba, o rog sa nu plece cu el din fata blocului pana cobor si eu cu fetita si ce credeti? o gasesc unde i-am zis sa fie? NU! ea plecase deja cu baietelul in parc, sub pretextul ca baietelul a insistat sa plece, (m=am speriat tare cand m dat ture in jurul blocului si nu i-am gasit) ....si daca baietelul ii cerea sa plece cinestie unde ce face? pleca? in conditiile in care nu are mobil ca s-o sun? la intoarcerea din parc dupa 3 ore in care ea a stat si a pazit caruciorul in care dormea Andreea, baietelul a refuzat sa ii mai dea mana pe strada, acasa mi-a spus sa n-o mai chem pe Tanti ca se joaca singur de acum Nu stiu daca mai am nervi sa dadacesc eu o dadaca, prefer sa nu spun de 2 ori un lucru si prefer sa nu considere altii gratuit ca stiu ei ce e mai bine pt copilul meu, ma oboseste trancaneala continua si avalansa de sfaturi si comparatii si remarci continue sa vedem maine cum va fi....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tatiantudor spune:

Buna Dorsilia,
Cum e bona ta ...asa e mama mea soacra. Intr-un final am cedat nervos si am rugat-o sa vina sa isi vada nepotii in vizita.
Eu zic sa cauti altceva. Dupa ce ca copii sunt bolnaviori, te mai si piseaza la cap. Meriti mai mult. Ai grija de ei. Sanatate multa!
Cu drag
Liana
http://community.webshots.com/user/TudorAnastasiaDiana
http://community.webshots.com/user/tudorrobertalexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreap spune:

Ioana,la intrebarea de ce isi lasa unele mame Bblusii cu bone..probabil din lipsa de alternative.Gradinitele de stat primesc dupa 3 ani(si atunci cu relatii si spagi),la cele particulare e cam scump...,nu exista bunici prin "zona"...eu cel putin ptr.aceste motive am apelat la bona.
Eu sunt multumita de bona mea...nu e fosta profesoara sau academician,nu vb engleza sau cine stie ce alta limba straina;dar,oricum nu intentionez sa o invat pe fata mea engleza la 2 ani...,sa invete intai bine limba ei materna.A invatat-o destule poezioare,cantecele,povestiri compatibile cu nivelul ei de intelegere.Stie sa-mi spuna "Scufita Rosie",stie sa spuna "salu'mana pentu masa" si multe alte lucruri,e plimbata,mancata,curata si vesela cand ajung eu acasa..deci eu sunt multumita.
Toanca,si daca bona are 3 mil pe luna,cu cele 5-6 de la mine,nu se fac cam 8-9?Ti se pare a fi un venit foarte mic?In conditiile in care un invatator are banii astia....

Poze 2007
www.onetruemedia.com/my_shared?z=ed3f5a70513cbef37f41c&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> FILMULET
Andreea si MARIUCA-7.11.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stefana spune:

Mai, ma lasati? Stiti cate persoane cu studii superioare care lucreaza chiar in domeniul lor, au 6-7 mil pe luna? Profesori, medici, ingineri etc. Si multi lucreaza mult mai mult decat 8 ore. Si voua vi se pare putin sa dati 5-6 mil. unei bone??? Mie mi se pare umilitor... pentru o mare parte dintre oameni, care chiar muncesc.
Apoi sunt multi care muncesc din greu pentru 4-5 mil. Hai sa le zicem si lor, sa se faca toti bone.
Era o vorba... dar mai bine n-o zic, ca nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar tare s-ar potrivi.

Poze
It's nice to be important, but it's more important to be nice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miruna28 spune:

Nici nu mai stiu ce vreau:bona ieftina, scumpa,gradinita sau sa raman in continuare acasa; avantaje, dezavantaje......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrmiki spune:

Se pare ca noi suntem foarte norocosi. Avem bona de 2 ani, care a stat cu Vlad pana a mers la gradinita, iar acum ma ajuta pe mine cu cel mic, iar cand vin cei mari de la gradi iasa si cu ei afara 1-2 ore. Sta cam 8 ore pe zi, 5 zile pe saptamana, ma ajuta si la calcat, si la curatenie daca are timp (cand nu tre sa stea cu cel mic) si o platesc 350 RON pe luna. Observ ca este fantastic de putin, pe langa sumele din Bucuresti. Este foarte draguta cu copii, copii o iubesc tare mult, ii invata mici chestii, iar de restul educatiei ne ocupam noi. Concediu, sarbatori ii sunt platite, mici cadouri de sarbatori, de martisor si cateodata la sf. de saptamana, cum am si eu. Sunt tare multumita de ea, nici daca ar fi bunica lor nu s-ar purta asa, le cumpara tot felul din banii lor, tot timpul tre sa fiu pe faza si sa=-i dau banii inapoi, asta in cazul in care imi spun copii ca le-a cumparat ceva, ea nu spune niciodata si f. greu primeste banii pe ceea ce le cumpara si mai o chestie f. importanta, tot timpul sta in banca ei, are foarte mult bun simt. Asa ca ... suntem tare norocosi. Si eu ma gandesc, ca in Timisoara sunt multi adolescenti, care au terminat o facultate si nu castiga 8 milioane, probabil in Bucuresti este alt nivel de trai.
Pupici si va doresc si voua o bona ca a mea.

Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga
http://community.webshots.com/user/mcrmiki
Miha&Sorin&Bogdan(24.12.2000)&Vlad(17.11.2003)&Alexandru(29.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubuleea spune:

nu stiu unde locuiti voi dar in provincie nu putem da atat de mult.
Eu daca ma angajez castig max. 10mil.cum sa-i dau 5-6 mil. unei bone cu ce mai mananca si ce mai consuma ea mai bine stau acasa pana la 3 ani.Aici(in braila)eu ma gandeam sa dau unei femei (bone) max. 2 mil/luna cu acel menaj usor pentru 8 ore/zi.

Mergi la inceput