Mamici de martie - aprilie 2007 (23)

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Buna dimineatza dragelor!
Am rezistat ce am rezistat dar astazi am ajuns in magazin,n-am de gand sa stau toata ziua dar am zis sa ma conving si eu cum stau lucrurile ca sotul asta al meu e ca ia o pauzarea cu drobul de sare .Tot timpul i se pare ca datoriile ne ajung din urma si ca vanzarile merg catastrofal,bineinteles ca el e cel care vede mereu jumatatea goala a paharului si eu pe ia plina .
In rest toate bune si frumoase si daca n-as avea arsuri ar fi chiar super insa trebuie sa existe ceva mereu ca altfel m-as plictisi .
la burtici si mai vorbim.
Martuza si Loradin am trimis pm.

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si 35+ album no1 album no2 albumul no3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flopici spune:

Buna dimineata burtici!

Sherbi, eu nu am intrebat doctorita despre bagajul meu, pentru ca stiu de la alti prieteni ca este cel uzual. Am intrebat doar de bagajul lui bb, si mi-a zis ca voi avea nevoie doar de pampers.

Camitu, si fetita mea are cordonul ombilical in jurul gatului, dar atat doctorul ecograf cat si doctorita mea m-au asigurat ca nu este nici o problema. Trebuie sa fiu doar atenta la miscarile lui...lucru pe care trebuie sa il facem toate.

Val, si fetitza mea a fost mai mica cu 7 zile, dar a recuperat, si acum este in dimensiuni normale. Am mai scris, mi s-a explicat ca dimensiunile lui bb la nastere sunt transmise genetic, asa incat, daca nu vorbim de o diferenta de 3 saptamani, totul este in limitele normalului.

Va las acum, ca la Bucuresti e un soare minunat si vreau sa ies putin la plimbare. Ma inebuneste statul acasa. Mi-e tare dor de birou. :)

Florina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

Fetelor reiau intrebarea: nu sta nimeni (neconsemnat la pat) in zona N. Grigorescu, Salajan, Trapezului sa iesim si noi la o mica plimbare? E asa frumos afara?

Daca nu vreti eu ies si fara voi dar e cam neplacut sa bat bulevardul in jos si-n sus singurica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karra80 spune:

E CINEVA ONLINE CARE SA NE DESCHIDA UN SUBIECT NOU????CA NU AS VREA SA-MI PRIND URECHILE.......

Karra 37+ MARIA CRISTINA
http://pg.photos.yahoo.com/ph/carminutzaa/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kisstherain999 spune:

Buna fetelor

Felicitari proaspetelor mamicute. Si tinem pumnii celor care se aproprie cu pasi repezi de momentul in care isi vor tine comorile in brate.

Gata cu serviciul, azi e prima zi de concediu.

Noi suntem in general bine, singurul lucru care ne deranjeaza sunt
arsurile. Astazi merg la dermatolog pt ca mi-au iesit niste pete rosii in jurul gurii si la baza nasului. Sper sa imi treaca pana nasc pt ca ma stresez ca molipsesc copilul.
Dupa 1 martie mergem la eco sa vedem cat a mai crescut bb. Maine dimineata ne ducem la primele ore Lamaze. Abia astept sa vad ce facem. Va voi tine la curent.

kiss

33+
Anumita muzica se asculta cu vantul in fata! si degeaba lasi in jos geamul de la masina ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi78 spune:

buna dimineata!
nu am ramas aseara la spital, dar mai bine ramineam!
s-a deschis colul, nu am voie sa ma mai dau jos din pat, si in culmea culmilor la urocultura au aparut E colli si fac geentamicina injctabil la 12 ore ca sa amelioreze situatia si sa poata sa-m puna sonda.
marti de dimineatama interneaza si ma opereaza marti sau miercuri daa nu cumva bebe incepe sa inainteze pina atunci

felicitari Vani si Mada_rozz

scuze pt redactarea de doi lei dar scriu cu o mina de lA distanta si nu stu ce iese

o zi buna tuturor

gabi 39fix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vcarmen spune:

Salut la burticute

am venit si eu la cafeaua virtuala si raportez o noapte neasteptat de linisita, in care m-a trezit doar o data sa merg la baie si asta undeva pe la 5-6 dimineata. in rest nimic nou. bebelinu meu se misca foarte mult nici nu stiu cind mai doarme.

am si eu o intrebare . Cum ati ales pompa de sin ?. vreau sa o cumpar acum si m-am uitata pe net si am vazut ca sunt de mai multe feluri si preturi. manuala,electrica si una f ieftina, dar care colecta laptele intr-un balon de caucic.
dati-mi si mie citeva repere dupa care sa ma orientez.

Carmen si bebe Andrei -Bogdan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta_t spune:

Felicitari Mada si refacere grabnica. Bebe_rozz, bine ai venit pe lume !

Camitu, nu cred ca trebuie sa-ti faci griji pentru circulara de cordon. Se poate naste si cu circulara dubla, daca se dovedeste a fi prea stransa, se poate trece la cezariana. E imbucurator faptul ca dr tau supravegheaza acest lucru inca de la echo, mai ales ca pana la nastere se mai pot schimba datele problemei.

Val, sunt extrem de rare cazurile cand varsta ecografica coincide cu cea cronologica, de obicei este o diferenta in plaja de +/- 2 saptamani, care este considerata normala. Inseamna doar ca bebele e mai micut sau mai mare si atat. Plus ca poti sa ai diferente diferite in functie de partea corpului masurata (HC, FL, BPD, HL, etc, etc) si pe baza lor se calculeaza apoi media generala.

Despre placenta, iata ce-am gasit pe net:
Stadiile de imbatranire sau maturare ale placentei sunt definite ecografic, adica aspectul ecourilor returnate de placenta in cadrul acestei investigatii este cel ce contureaza un anumit grad al maturitatii placentare. Exista 4 astfel de stadii, notate de la 0 la 3. Stadiul 3 este caracteristic perioadei termenului si semnifica iminenta acestuia, stadiul 2 apare putin inaintea termenului si anunta apropierea lui, iar stadiile 0 si 1 se intalnesc in restul sarcinii (stadiul 1 numai in cea de-a doua jumatate a sarcinii).

La 24-25 saptamani placenta ar trebui sa se gaseasca in stadiul 0, cel mult 1 de maturare. Prezenta unor stadii ecografice avansate evidentiaza o imbatranire precoce a placentei, cu formare de mici trombi care eventual sufera si un proces de calcifiere (care dealtfel sunt responsabili de aparitia ecourilor specifice vazute la ecografie). Aceasta presupune o reducere a schimburilor transplacentare intre mama si fat, si deci la un anumit grad de suferinta fetala in utero.

Tinand cont de explicatiile sumare de mai sus, putem concluziona totusi ca daca nu exista semne de suferinta fetala, este vorba probabil de o interpretare eronata a gradului de maturare al placentei. Acest lucru este perfect posibil, dat fiind faptul ca diferentele intre aspectele ecografice ale celor 4 stadii de maturare sunt relativ mici si deci pot fi usor confundate. Este drept, diferenta intre stadiul 3 si stadiul 1 este semnificativa, dar erori date de artefacte ecografice apar relativ frecvent.

In concluzie, daca nu sunt alte semne de suferinta fetala (pe care orice doctor le urmareste ecografic), gradul de maturare al placentei cred ca e tratat doar ca un semnal de alerta si nimic altceva ingrijorator.

Dana 33+ si Mihai (20.04.2005)
http://community.webshots.com/user/danuta_t

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta_t spune:

Stiu eu sa deschid capitol, dar pot s-o fac de pe userul meu ? Sau este o conventie sa fie facuta de pe mami_2007 ? Io-s mai noua pe-aici si nu stiu parola.

Dana 33+ si Mihai (20.04.2005)
http://community.webshots.com/user/danuta_t

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dallina spune:

Multumesc elpower pentru sfat, o sa incerc sa nu mai ma ingrijorez asa tare pt. ca stiu ca nu face bine la bebe.
Stiu si eu tzuna ca e prea devreme pt.contractii de aceea parca asteptam sa spuna cineva ca se poate face ceva in privinta lor.Oricum astazi la 14.30 suntem programati la doctor si cum el a fost in concediu si nu l-am vazut de o luna si ... o sa-l bombardez cu intrebari si sper ca o sa ma mai linistesc.
Una dintre fete imi pare rau dar nu am retinut cine spunea ca sufera de depresie si intreba ce sa faca.Eu pot sa spun ca am momente in care imi vine sa plang asa fara motiv si atunci dau drumu la muzica tare si incep sa dansez cu bb din burtica si apoi imi sun prietenele si le chem la o palavrageala de multe ori nu pot sa vina chiar imediat dar gandul ca vor veni ma face sa uit de depresie si pana vin ele ma delectez cu voi.Poate nu functioneaza la toata lumea dar merita incercat se stie ca terapia prin muzica face minuni.

Va pup si revin mai tarziu cu vesti de la doctor sper sa nu fie vesti rele ca sa ma pot bucura maine de aniversare impreuna cu prietenii si familia.
Va pup

30

Mergi la inceput