***** Mamici de Mai - Iunie 2007***** (31)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

quote:
Originally posted by moko

pana mi se raceste grisul cu lapte , intru sa va zic si eu salutare ( kay, daca nu ma satur din al meu- ca am mai avut doar putintel lapte in casa si n-am mai coborat sa iau altul- sa stii ca atentez la oala ta!!!!!!)
Am ajuns de la serviciu cu o dispozitie...- asta asa, ca tot ziceam ca ma duc pana in ultima zi la munca!!!
fug sa pap grisul si revin!!!!

nimic nu esueaza in aceeasi masura precum succesul.(G.K. Chesterton)
22+ cu pui drag..
poze

Moko, gata?Intri in concediu?Bine ai venit printre cele care zac acasa!

Andrada, zi-mi si mie dc stii alimente mai multe care le pot manca acum si contin fier!Cica am lipsa de fier!In afara de peste!
Mersik!

Alyna 28+cu DAVID ANDREAS
http://new.photos.yahoo.com/alinafobl

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamaria spune:

Andrada eu nu pot deschide pozele!!
Mica cum adica lista facuta de doctor... pai in cazul asta ar trebui sa-i dea si factura!! Na ca fac haz de necaz insa mi se pare o suma....300 Eur mana a doua??? Eu n-as da banii astia intr-un spital public! As alege Euroclinicul pt ca acolo totul e oficial!! Poate ne spui si noua cum se numeste doctorul...asa de curiozitate....

cristina 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

Andrada am inteles ca la anul o sa iasa prima generatie de moase care vor putea asista la nastere fara dr.

La Euroclinic costa 7640 RON cezariana.

Cristinamaria tu ai intrebat pe dr Uscatescu ce se intampla daca nu faci clexane deloc? Sau daca uiti intr-o zi sa o faci? Pana cand tre facut?

Mica 27+ Maya Alexandra

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dideip spune:

Salutare gravidutele ce mai faceti?
Noi suntem bine sanatosi si asteptam ora 18 sa plecam acasa. M-am intalnit cu o prietena (din copilarie)de dimineata care a nascut in Dec. un baietel la Bucur(al doilea copil)si imi spunea ca trebuie sa se duca la recuperare cu bebelul ca atunci cand l-a nascut, doctora ia rupt ligamentele sau membranele(nu stiu cum se numesc cele dintre gat si umar pana la clavicula[bat cap]). Si toate astea s-au intamplat din cauza doctorei cu care a nascut ca a uitat sa-i faca o echo inainte sa vada cam ce greutate avea bebelul(copilul a avut 4300).
Pauly mie imi curge sange din nas de cand am ramas insarcinata si dr. mea a zis ca este normal sa iti curga sange din nas.
Toate fetele care fac echo si control astazi
Kay-draguta dar cati ani ai????

Paula29+

poze

poze bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moko spune:

bun grisul meu facut in 2 timpi si 3 miscari!!
alina24, nu ma dau inca batuta, incerc sa mai rezist macar pana la mijlocul lui mai! Nu de alta, dar as deveni foarte recalcitranta daca as sta toata ziua singura in casa, asteptandu-mi sotul de la munci!oricum, ma plictisesc jumatate de zi!in plus, lucrez cu copii mititei ( la o gradinita de langa piata covasna, deci trec prin zona in care stai tu zilnic!!) si astfel am posibilitatea sa-i cant si sa-i citesc povesti piticului meu din burtica zilnic!!
acum revenind la discutia cu Municipalul, am intrat si eu pe site-ul SUUB si am vazut ca doctora mea este angajata permanenta a spitalului, deci inca mai am o sansa!Oricum , pana nasc eu, la sfarsitul lui iunie, mai au timp sa schimbe regulile de cateva ori, deci azi sunt mai optimista in privinta asta!Ma speriam initial cand am vazut scorul acela de 1500 de euro!Pai cam atat l-a costat pe socrul meu in decembrie, cand s-a operat pe cord deschis!Si pot sa spun ca a cam negociat cu medicii! Trebuie sa recunosc ca medicul meu INTOTDEAUNA mi-a dat chitanta pentru costul consultatiei!Iar saptamana trecuta, o doamna doctor din spitalul Elias a refuzat "atentia" prietenei mele care s-a operat de bartholonita pe motiv ca nu poate accepta spaga de la oamenii care "formeaza viitorul tarii"(prietena mea lucreaza tot ca educatoare).Bine, ideal ar fi fost sa nu accepte spaga din partea niamui, dar este si asta un inceput!
Cu siguranta ca dupa ce voi naste ii voi oferi ceva doctorei mele in semn de multumire si nu mi se pare deloc gresit.In fond, toti ne bucuram cand ne sunt apreciate eforturile, indiferent in ce domeniu lucram!Dar asta nu inseamna ca trebuie sa facem imprumuturi in banca pentru a ne demonstra "gratitudinea" pentru diverse persoane!

nimic nu esueaza in aceeasi masura precum succesul.(G.K. Chesterton)
22+ cu pui drag..
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eimotto spune:

Mica - daca uiti sa iti faci o doza, o faci cand iti aduci aminte. Si apoi continui la 24 de ore. Mie mi-a spus ca voi face Clexane si dupa nastere dar zau daca mai tin minte cat timp (parca 2 sapt).
Deoarece eu voi naste prin cezariana programata va trebui sa ma opresc cu 48 de ore inainte de interventie si sa reiau dupa 24 de ore.

Eu cred ca cei de la Elias s-au inspirat pt preturi de la Euroclinic.

Mamica de Iulia (06.02.2004) si 28+

Fasolica din burtica si Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andradap spune:

Cristinamaria, nu stiu de ce nu poti deschide pozele... Dar iti garantez eu ca nu-i mare pierdere Ne vedem oricum LIVE la intalnire

Alyna24... uite cateva alimente care contin Fe:

-ficatul (dar e cam cu dus si-ntors... ca ficatul nu e un aliment prea santos nici pentru o persoana noarmala, dar pai pentru o ...);
-legume cu frunze verzi (ex.: radacina de patrunjel... )
-seminte de leguminoase;
-fructe proapete
-fructe care au coaja lemnoasa: migdale, etc;
-smochinele;
-stafidele;
-caisele uscate;
-cartofii fierti in coaja!;
-oua;
-cereale;
-dovleac;
-fasole uscata;

Aaaah...era sa uit: SPANAC!!!

Nu doar aportul alimentar poate influenta sideremia (nivel Fe in sange) ci si: prezenta substantelor care faciliteaza absortia Fe. O astfel de absorbtie poate varia de la 2% la 40% depinzand de prezenta sau absenta intensificatorilor sau inhibitorilor absorbtiei fierului la mese. Efectul inhibitor sau intensificator al acestor substante apare atunci cand ele sunt consumate impreuna cu alimentele care contin fier. De exemplu, daca sucul de portocale este baut cu o ora sau doua dupa masa, are un impact minim asupra absorbtiei de fier. Acelasi lucru este valabil si pentru inhibitori.

Factori care intensifica absorbtia de fier
• Carnea, carnea de pasare, pestele sau fructele de mare;
• Vitamina C (acid ascorbic) prezenta in fructe, sucuri, cartofi si alte legume (cu frunze verzi: varza, salata, etc);
• Alimente fermentate sau germinate si condimentate (de exemplu sosul de soia). Fermentatia, gatitul sau germinatia are avantajul de a reduce cantitatea de fitati, substante inhibitoare a absorbtiei de fier.

Factori care inhiba absorbtia de fier
• Fitatii prezenti in cereale, faina alba, legume, nuci si seminte. Pentru a depasi aceasta problema cerealele pot fi procesate prin fermentatie iar painea poate fi facuta din aluat cu drojdie;
• Compusi fenolici care leaga fierul (tanin), cei mai puternici inhibitori ai absorbtiei continuti in ceai, cafea, cacao, infuzii de plante si anumite mirodenii;
• Calciul sub diferite forme, laptele si produsele lactate.

www.youtube.com/watch?v=a7DNziZantk" target="_blank"> EU si TATI de Antonio

BEBE
Andrada 28+ cu Antonio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pauly spune:

ne-am intors si noi din vizita.sunt foarte fericita ca mi-am dat comanda la bluzite si gravida.in cateva zile is gata, abia astept.
intre timp vad ca a-ti papat gris cu lapte si a-ti vorbit despre legea asta inspaimantatoare...eu totusi sper sa fie doar un zvon..

andradap super tunsoarea ...arati sexy.erai si inainte sexy...dar acuma esti sexy rau.

24+Riana Alessya

bebelina mea
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

Eimotto pai dupa legile astora facem toate cezariana. Am vazut ca eram pareri pro si contra clexan in perioada alaptarii.

Mica 27+ Maya Alexandra

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andradap spune:

Vaaai...am uitat sa va spun.. eu care ziceam ca rabd la durere...am constat aseara ca la cea mai mica tragere de par... cand ma pieptana... muream de durere...

Pai... cum ramane cu nasterea mea naturala???

www.youtube.com/watch?v=a7DNziZantk" target="_blank"> EU si TATI de Antonio

BEBE
Andrada 28+ cu Antonio

Mergi la inceput