Pacientele optimiste si gravi ale dr Tutunaru (25)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns orchis spune:

KoraPop sa fie cu noroc, iti doresc din tot sufletul! Esti, intr-adevar o curajoasa!
sim stoian si mie la fel mi-a recomandat dr.T, acid folic pana in sapt.12 iar apoi biomarin (eu l-am gasit la HelpNet) magne B6 si pregnyl (pt ca am probleme cu IR-urile).
silvy24 nu e chiar asa de grav!
claucia eu tre' sa ma duc la dr.Iosup joi (dupa-amiaza) pt ca voi face triplu test vineri; de 2 sapt am interupt tratamentul cu pregnyl pentru ca rezultatul sa fie relevant! imi pare rau ca nici de data asta nu ne intalnim...dar mai e timp!!

Pupici

orchis
17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

eu stiam ca oligo se refera la numar si asteno la mobilitate (astenia de primavara, adica moleseala, anemii....asa si la gigei - sunt astenici, adica au o mobilitate scazuta). astenospermie inseamna mobilitate scazuta, oligospermie = numar redus

Aylin, 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvy24 spune:

Kora am avut bafta ca sambata cand am fost la analize dr matei sa nu fie acolo. Ii decedase cineva din familie. Azi a fost sotul meu sa ia rezultatele si binenteles ca dr matei tot nu era acolo. Asa am eu bafta tot timpul.
Nu pot sa iti dau inca datele precise pt ca fisa este la sotul meu. Abia diseara o sa o am. Pana una alta mi-a spus diagnosticul prin telefon.
Am vazut ca si sotul tau are tot astenozoospermie moderata. Am inteles ca asta inseamna motilitate scazuta.
Poate poti sa-mi spui tu mai multe.

Te pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iyoana spune:

Silvy, am gasit pe net un link despre teratospermie (dar este in franceza, nu stiu daca va fi ok pentru tine..), oricum incearca.
http://fr.wikipedia.org/wiki/T%C3%A9ratospermie
Succes!

Kora, planul de luna asta s-a cam incheiat: CRED ca am ovulat undeva sambata-duminica (pt ca nu am facut monitorizare), si am prestat corespunzator. Mergem sambata sa facem spermograma. M-am cam dezumflat cand mi-ai spus ca Tutu va fi plecat in martie, era exact perioada mea fertila, oare face altcineva monitorizarile in locul lui?
Pana atunci, ma ingrijoreaza scurgerile de care vorbeam mai devreme (nu vreau sa ma repet, ca sa nu va zapacesc cu problemele mele...), chiar nu inteleg ce se intampla!

iyoana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zenobia spune:

Au, acuma am vazut ce prostie scrisesem, Aylin. Gata, am modificat!

Zenobia
Barzoiul buclucas
Poze 2007, Miresica, Cununia civila, Prin lume
-----------------------
...iar porcii aduceau a oameni si oamenii a porci, ca nu mai stiai care e care.-> Ferma Animalelor[/i]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

Aylin, 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvy24 spune:

sorry zenobia ca am postat de 2 ori. Dar eram disperata sa vad ce inseamna....
Deci am inteles ca astenozoospermia insemna mobilitate redusa iar teratozoospermia se refera la forma "ciudata"....bine ca e "usoara".
Astept in continuare sa-mi zica fetele ale caror soti sufera de asa ceva ce sanse am sa raman gravida.

Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KoraPop spune:

Silvy astenozoospermie moderata inseamna ca sunt ceva mai lenesi...sotul meu are 168 milioane functionali ceea ce pt noi e foarte bine, sa stii ca e f. important sa vezi valorile la a=? si b=? deoarece a+b sunt cei progresivi ( acestia va interseaza pe voi) de aceea te intrebam valorile.Pt imbunatatire dr. T i-a dat Tribullus Terrestris, dar si dansul si d-na Matei ne-a spus ca se pot face copii linistiti cu spermograma soutlui meu.Despre partea cealalta a problemei voastre cu terato nu ma prea pricep,da si tu o cautare pe net si ai sa afli mai multe lucruri.
Sanatate si bafta maxima!
Iyoana monitorizarile le vei face cu dr. Iosup, nu fii trista ca nu vei pierde luna!!!Iti tin pumnii!!!

Kora

CARPE DIEM!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim_stoian spune:

Cred ca o sa incep sa iau Biomarin de miercuri, dar o sa mai iau si acid folic si Magne B6 pana pe 26 cand ma duc la Tutu. Acidul folic este vitamina hidrosolubila, deci nu se intampla nimic rau daca iau si cate o pastila de acid folic. Cat despre MagneB6, eu bucuroasa l-as lasa pentru ca imi provoaca insomnii, dar mai rabd si eu pana pe 26 cand merg la T.
In seara asta ma duc in cercetare sa vad de unde iau Biomarin. Cred ca iau cel putin 2 cand gasesc.

Sim 11+
Asa creste bebe
Poze bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zenobia spune:

Silvy, un gasit cateva explicatii pe forum, sper sa te ajute:

FERTILITATEA MASCULINA

"Fertilitatea masculina este conditionata in primul rand de cantitatea si calitatea spermei, dar si de integritatea organelor genitale, capacitatea copulatorie si alti numerosi factori, in parte comuni cu cei amintiti la fertilitatea feminina.
-Volumul spermatic optimal este intre 2,5-5ml, orice concentrare sau diluare a spermatozoizilor in lichidul spermatic diminuand fecunditatea.
In caz de tulburari marcate in dinamica ejaculatorie, cu ejaculare retrograda a spermei in vezica, poate diminua fertilitatea, pana la "sterilitatea ejaculatorie".
-Valorile normale ale nr de spermatozoizi sunt de 60-120milioane/ml sperma; scaderea nr sub 60 milioane (oligospermie) duce la diminuarea fertilitatii.-Motilitatea normala a spermatozoizilor, corespunzatoare vitalitatii acestora, conditie de penetranta pe conductele genitale feminine si de cuplaj, capacitate fecundata a ovulului, se apreciaza a fi de 3cm/minut (5-10 minute pentru a ajunge in canalul cervical; 5-15 minute pt 1cm in canalul cervical uterin).
O motilitate normala este considerata cand 70-90% dintre spermatozoizi sunt mobili dupa doua ore de la ejaculare si cand 15-20% dinstre acestia sunt mobili si dupa 24 ore.
Cand motilitatea se constata numai 40-60% dintre spermatozoizi se vorbeste de astenospermie (sub 40% astenospermie severa).
Temperatura ridicata scade vitalitatea spermatozoizilor, temperaturile scazute favorizeaza aceasta vitalitate.
Vitalitatea spermatozoizilor depinde si de compozitia biochimica a lichidului spermatic, compozitie conditionata de fiecare glanda genitala anexa (glanda Cowper, prostata, veziculele seminale si, in primul rand, de nivelul testosteronului testicular), asa cum s-a aratat mai inainte.
In final, trebuie sa amintim ca vitalitatea spermatozoizilor este influentata, favorabil sau defavorabil, si de mediile biochimice si fizice oferite de ductele genitale feminine (temperatura, pH, surse energotrofice, etc.)."
_

S-a constatat ca atat spermatozoizii normali, cat si cei anormali, pot produce fecundarea ovulului si chiar dezvoltarea embrionului, dar numai ovulul fecundat de un spermatozoid normal, poate evolua pana la stadiul fetal.

sursa: "Carte pentru tineret", Ed. Medicala, O.Baltaceanu

Zenobia
Barzoiul buclucas
Poze 2007, Miresica, Cununia civila, Prin lume
-----------------------
...iar porcii aduceau a oameni si oamenii a porci, ca nu mai stiai care e care.-> Ferma Animalelor[/i]

Mergi la inceput