Mamici de ianuarie-februarie 2007 (67)
Raspunsuri - Pagina 27
pako spune:
Marybell, eu Andreei mele i-am facut numai infanrix hexa(asta include si pentru hepatitaB )...am facut de 4 ori, asta in Germania.Cand a trebuit sa-i facem rapel 2 la 2 ani jumate, nu am gasit la farmacii....dar am gasit infanrix IPV+hib(asta nu are pt. hep. B).Am inteles ca infanrix hexa nu se mai importa.E bun ca nu da reactii adverse....Andreea l-a facut acum o saptamana...in afara de nodul(care aici depinde de dr. cat de indemanatic este) nu a avut nimic rau...a trecut si nodulul de la sine in 2 zile.Daca face nodul stiu ca o felie de cartof pus pe problema se rezolva.
Imi cer scuze daca s-a mai discutat despre vigantol...nu am timp sa stau prea mult pe calculator
mihacarm2002 spune:
Nu am apucat sa ajung la zi dar deja mi-e somn si nu vreau sa mai las pe maine.
Noi suntem tare bine, ne-a binecuvantat Dumnezeu cu o fetita cuminte care mananca, doarme, murdareste scutece. Asta nu inseamna ca nu ne facem griji din orice.
Ieri avea o unghie putin incarnata pe care am curatat-o cu spirt si o forfecuta. O avea asa din spital si mi-era frica sa nu se infecteze mai rau (mi se parea ca se marise). Sotul a sunat medicul de familie care auzind ce am facut a venit urgent sa o vada. Ne-a lasat un dezinfectant, dar se pare ca am curatat destul de bine.
Baie ii face mama care are mari emotii (ca nu e fata ei). Azi uitase sa ii puna scutecul! Fetita sta cuminte, nu plange in cadita, dar incepe sa sughite pana se termina toata operatiunea.
Tot citind din urma si comparand cu mine, compatimesc toate fetele care au probleme cu sanii. Eu sper ca am scapat de asa ceva, nu am facut rani, nici furia laptelui. Mi-a fost teama la un moment dat si am incercat sa ma mulg. Groaznic de greu. Nu am reusit mai mult de o lingura. Asa ca anis, aelita si alte fete aveti tot respectul meu!
Voi va dati cu glicerina boraxata pe sani? Mama insista sa ma dau, dar mie mi-e cam teama. In spital m-am uns o data si apoi fetita a inceput sa planga. Ma rog, ea plangea din cauza ca nu aveam lapte si ei ii era foame, dar in mintea mea de-atunci m-am cam speriat.
Felicitari tuturor noilor mamici! Sa va traiasca bebelusii si sa fie cuminti, sa ii ocoleasca crampele!
Despre vaccinuri stiu ca primul e 2 mil, al doilea 2,4 mil si ultimele nu mai stiu. Noi vom merge pe cel cumparat pentru ca nu are efecte secundare si e mai complet. Se fac tot la 2,4,6, 12 luni.
Liliana, 2 tb usturoi ce inseamna? Tablete? Le cumperi din farmacie?
M-am uitat la link-urile puse de tine. Interesante. Asadar noi ne tragem din romani si din migratori, nicidecum din daci!
aelita, imi pare tare rau ca esti necajita. Am oroare de alcool si de oameni care fac abuz de el.
adela, aceeasi lupta o duc si eu cu suzeta. Insa de la atata sterilizat (prin fierbere) am stricat suzeta. Ma cam oftic pentru ca am dat o caruta de bani pe ea (marca Nuk). Mai am una (nu stiu ce marca e) dar e prea mare.
Inchei spunandu-va ca imi sunteti de mare ajutor. Citindu-va ma relaxez tare mult. Cand aflu ca si voi va faceti cam aceleasi griji ca si mine privind bebelusi, prind mai mult curaj.
Mihaela si
Eva Florina (9 feb. 2007)
poze
pako spune:
Daconst, apropo de bere....bea una si pentru mine..RADLER
ca exista si fara alcool...asta era preferata mea.Merci de raspuns
Simkat,sanii sunt tari cand sunt plini cu laptic...la mine cand bb nu suge 2-3 ore sanii sunt pietrosi....in schimb cand sta treaz cate 5 ore ma molfaie tot timpul, normal ca sunt flescaite..
A.Alina spune:
quote:
Originally posted by gio
aa, si legat de laptic fetele; cand ii dau lapte muls, care se mai raceste un picutz pana ajunge la ea, sa vedeti strambaturi...moamaaaaaaaaaa.
deci ne inscriem si noi in top ca bem lapticul un picutz mai cald (pe ala din bibe ca pe ala de la sursa de unde sa-l incalzesc frate?)
Gio, eu cat am muls si i-am dat din biberon tineam laptele la frigider si il incalzeam tinand sticluta in apa calda. Mie mi-au spus ca de la lapte rece il doare burtica (nu stiu daca e adevarat ca nu am incercat).
Alina si Vlad Alexandru (08.01.2007)
pako spune:
Ylilimic....ma regasesc 100% in ce spui tu acolo cu copilasii
quote:
pe care parte de apartament vreti sa ma arunc???
...esti simpatica...
Crishtinutza, pot sa spun ca asa a fost si la mine cu colul...cand m-a consultat am crezut ca mi-l scoate in momentul ala pe bb asa de brutal a fost controlul...am avut dilatatie 2 si m-a oprit la spital.Nastere usoara!!
marybell spune:
dana super ideea de a slabi in grup, sa incercam sa controlam impreuna greutatea, mai ales acum cand avem nevoie dupa nastere mai toate fetele. mersi mult, eu deja de maine incep. mai am de dat jos inca 6 kg ca sa ajung la greutatea la care am ramas insarcinata.
pupici
multumesc fetelor care m-au incurajat in ceea ce priveste alegerea facuta cu vaccinul cumparat.
Marybell si bb Erik (23 dec 2006)
poze bb
poze Botez
A.Alina spune:
quote:
Originally posted by monykk
fetelor salvati-ma si pe mine , care dati formula la bb , eu ii dau humana si acum ptr. ca nu putea sa faca kk
am bagat si baby drink intre mese si mi se pare ca e un pic mai bine dar doctora mi-a spus ca se poate constipa
si de la humana sa incerc sa il schimb voi ce spuneti sa incerc NAN SAU MILUMIL?
mony
Mie pediatra mi-a zis ca bb se constipa de la toate, nu are rost sa le schimb. Ii dau Debridat pana incepem diversificarea.
cristiana70 spune:
MARYBELL, nu trebuie sa te superi, eu de eemplu nu ti-am raspuns caci nici eu nu prea cunosc subiectul. Bafta multa la vaccin maine. Si noi trebuie sa ne vaccinam saptamana viitoare, iar in Arad Infanrix nu se gaseste
, si mie mi-e groaza mai ales de vaccinul antipolio.
SIMKAT, sa-ti traiasca grasunelul!
PAKO, trebuie sa-ti spuna pediatra cate picaturi, eu ii dau 2 picaturi pe zi lui David.
cristiana mamica de
David (21.12.2006)
cristiana70 spune:
Noapte buna si fara colici, la bebei si mamici!
cristiana mamica de
David (21.12.2006)
A.Alina spune:
quote:
Originally posted by cristiana70
DANA, nu pui dieta pe mailul comun? Ca tare ma tenteaza si pe mine, care am "doar" vreo zece kile in plus. Te rog muuuult!
cristiana mamica deDavid (21.12.2006)
Cristiana, o sa pun si eu pe mail o dieta cu care sotul meu a dat jos 18 kg in 2 luni.
Mie imi trebuie in schimb pofta sa ma apuc de ea. Si eu ar trebui sa mai dau jos inca 7 kg din cele luate in sarcina si inca 10 sa fiu fotomodel (never ever!).