Mamici de ianuarie-februarie 2007 (67)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Messa, in toata amaraciunea mea am ras de m-am tavalit. Ai un haz nebun!!!! Mama, in seara asta nu mai pot gandi dar maine recitesc mesajul tau ca tare m-a remontat.

De Sebamed si Trixera ne-a zis si noua, de ceai ... nu ne-a zis de care, eu am zis ca ii fac eu din plante. O avea ceva? Ii pun anason, chimen si putin musetel (nici n-as vrea sa cadem in extrema celalata, stiu ca musetelul poate da diaree). Laptele i-l fac intr-adevar cu apa plata si fiarta ca n-am stiut la inceput ca pot sa nu o fierb si am zis sa continui asa daca am inceput asa sa nu ii faca rau.

Da Messa, ii fac baie in fiecare seara dar pe fata l-am spalat doar cu compresa sterila cu apa plata fiarta si racita. Nu am dat cu sapun, cu nimic. Doar cu ulei de masline steril dupa. Ca si pe corp.

Acum am schimbat samponul, l-am spalat cu Dalin. Sa vedem ce spune ... .

M-am gandit asa, sa ii fac de dimineata si ceai si apoi sa ii dau cand urla mai devreme de foame. Vreo 100 de ml asa. Oare o fi bine asa?

Ma rog, ma duc sa ma culc ca ma ia amocul daca mai gandesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A.Alina spune:

quote:
Originally posted by Messa

A.Alina, si Baby Drink contine menta

Messa, ai dreptate. Am verificat pe cutie si randul unde scrie menta e scris cu caractere mai mici, poate de aceea nu am vazut.

Eu laptele il prepar cu apa de la robinet fiarta si racita si nu cu apa plata. Nu mi-a zis dr. sa folosesc apa plata. Credeti ca nu e bine cu apa de la robinet?

Alina si Vlad Alexandru (08.01.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Anis imi pare rau ca te chinui atat mai ales ca tu vrei atat de mult sa alaptezi.

mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Marybell,
Eu alaptez numai si numai de la san si altceva nimic nu-i dau (in afara de Vigantol). Nu primeste nici un ceai nici o altfel de licoare. Prima parte a suptului la san este un lichid apos care tine de sete si partea ultima e cea mai consistenta care tine de foame. Daca bb nu papa mai devreme de 2 ore si nu se intalneste latpikul vechi cu cel nou in burtica, teoretic nu face colici (la noi asa s-a intamplat din fericire). Si bb a luat peste 1.5 kg - are acum 6 sapt).

Anis iubita eu cred ca as fi renuntat sa intampin atatea piedici...oricat de incapatanata sunt... Sa stii ca nu vei fi cu mai putin o buna mamica daca bb va papa formula. Cred ca uneori sunt situatii in care e mai bine sa renunti decat sa fii intr-o permanenta incordare si tensiune...

fetele haideti sa va spun o poveste

Povestea vasului crăpat

O femeie bătrâna din China avea doua vase mari, pe care le atârna de cele două capete ale unui băt, si le căra pe după gât. Un vas era crăpat, pe când celalalt era perfect si tot timpul aducea întreaga cantitate de apa.
La sfârsitul lungului drum ce ducea de la izvor pana acasă, vasul crăpat ajungea doar pe jumătate plin.
Timp de doi ani, asta se întâmpla zilnic: femeia aducea doar un vas si jumătate de apă. Bineînteles, vasul bun era mândru de realizările sale. Dar bietului vas crăpat îi era atât de rusine cu imperfecțiunea sa si se simtea atât de rău ca nu putea face decât jumătate din munca pentru care fusese menit!
După 2 ani de asa zisă nereusită, după cum credea el, i-a vorbit într-o zi femeii lângă izvor: "Mă simt atât de rusinat, pentru ca această crăpătură face ca apa sa se scurgă pe tot drumul până acasă!"
Bătrâna a zâmbit, "Ai observat ca pe partea ta a drumului sunt flori, insă pe cealaltă nu?" "Asta pentru ca am stiut defectul tău si am plantat seminte de flori pe partea ta a potecii, si, in fiecare zi, în timp ce ne întoarcem, tu le uzi."
"De doi ani culeg aceste flori si decorez masa cu ele.
Dacă nu ai fi fost asa, n-ar mai exista aceste frumuseti care împrospătează casa."

Fiecare dintre noi avem defectul nostru unic. Însa crăpăturile si defectele ne fac viata împreună atât de interesantă si ne răsplătesc atât de mult! Trebuie sa luam fiecare persoană asa cum este si să căutăm ce este bun in ea.
Morala: Crăpătura vasului nu înseamnă sfârsitul, ci o posibilitate de a face ceva diferit! Numărati-vă binecuvântările...

Alinuk si bb Teo 10/01/2007
nasterea - una dintre minunile lumii
franturi_de_viata
................................................
Nimic nu-i intamplator!
........................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Catalina, asa fac eu - daca urla in afara orelor de program de papa, o infund cu ceai. Cand vine ora de papa e ok, mananca, ceaiul trece ushca-pushca prin burta, deci e ok. Si ii inmoaie si kk... e drept ca il si verzuleste asa, putiiiin, sa nu fie chiar ca galbenusul de ou Ma bucur ca te-am inveselit putin, erai atat de stresata! Si degeaba, ca de aia am eu ciuda pe unii doctori!

A.Alina, cred ca ti-ar fi mai simplu cu apa plata... e microbiologic pura si nu mai trebe sa stai dupa ea sa se raceasca dupa ce ai fiert-o, plus ca are niste minerale in plus

Marilena, mercic!

Anis, eu as lua treaba asta ca pe un fel de semn sa ma opresc... nu te mai chinui atata, ca doar n-ai fost criminal in serie in vreo viatza anterioara!!!

--------------------
Aici e un ticker cu Bebe Arianna ca sa stiti exact cat de maaaaare suntem!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ivona1977 spune:

Cata si eu fac la fel, ii dau Baby Drink intre mese, si ii place si bea la el...Si cu dermatita, mmajoritatea copiilor fac bubte si pana la urma trec, bazeaza-te pe instinct, incearca cat mai putine chimicale si cat mai mult produse naturale pentru bebelus.

Messa m-ai distrat!

Alinuk frumoasa povestea...

Ivona si Ella 12 ian 07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salina spune:

Avem program artistic , da' macar nu plange, sta cu ochii laaaaaaaaaarg deschisi, ma urmareste si-mi soarbe cuvintele, deschide si ea gurita vrand sa spuna parca ceva dar ii mai scapa unele sunete, ceva cu "e...e.." , o chestie acolo. In fine, nici macar nu ma pot supara pe ea la cat de dulce e! E toata numai un zambet. A dormit super azi, a si mancat multumitor (pt mine)...in concluzie si-a revenit. De-acum inainte jur ca nu ma mai panichez cu una cu doua.
Am luat vaccinul, am dat o caruta de bani dar asta e, pt. copii ce-i mai bun. Desigur ar trebui sa spun si pt. mama copiilor tot ce-i mai bun , ohoho, oare cand o sa mai am si eu o clipa de rasfat? Azi l-am trimis pe David cu tati si cu cutu la veterinar (cutu e bolnavior, saracu') si am mers cu fetita in vizita la sora-mea. fetelor, m-am simtit asa bine!!! Chiar m-am relaxat, pe bune! Va vine sa credeti cu cat de putin ma multumesc? Unde e Alina aia pretentioasa de alta data?????

Hai ca monologhez la ceas de noapte, fi-mea pare c-a adormit. Sper sa nu o vad iar cu ochii mari si jucausi.

De Adinush mai stie cineva ceva?????

Pupici

ALINA, cu doua comori: printesa EVI (3 ian 2007) si DAVID (18 iul 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salina spune:

Stati asa, tot eu

N-am zis nimic inteligent in mesajul anterior :-D, sorry. Dar de mult ma tin sa va intreb daca e cineva care da bebeului lapticul mai caldut... Va spun si de ce intreb, pt ca am observat ca printesa mea mofturoasa il bea mai bine asa. Valabil si pt ceai (cea mai buna varianta de scapat de sughit e ceaiul caldut)

Mi-am dat seama ca sunt zombie...deja aberez

Buna dimineata!

ALINA, cu doua comori: printesa EVI (3 ian 2007) si DAVID (18 iul 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

sraluco auzi,tu nu ai de lucru cu trunchiul de con? ca ma pusesi si pe mine pe ganduri. si-mi dadu ...bai,cum scriu pi aici?? A= PI g (R + r ) ,g fiind generatoarea care iese din triunghiul dreptunghic,ori in functie de diferenta razelor si inaltimea h,ori in functie de unghiuri daca stim unul din ele e de ajuns.
cred.
Alzheimerul sa traiasca !!!!!!!!!!!

asa e cum zici! trebuia sa il fac pachet pe tata !!

quote:
Trebuie sa imi gasesc ceva inteligent de facut ca simt cum mi se ingalaza creierul in lapte

asa,si te apucasi sa afli arii de trunchiuri de con la miezul noptii!!

catalina eu ies pe orice timp.bineinteles ca poate fi agitat si daca nu iese.a mea cand face asa,o imbrac imediat si o scot afara unde doarme dusa.
cel putin ii salvez o juma de ora sau cat stau,in loc sa se chinuie in casa,doarme afara.
daca il imbraci bine si nu ii vine vantul pe el direct,nu e nici o problema!cum tu nu racesti afara,pt ca te imbraci,asa nici el nu raceste.
quote:
"si eu mai am momente din astea cand incep sa plang aiurea. Bine, la botez era o ocazie dar am plans in hohote. Imi era si rusine de oamenii aia ... "
esti o dulce!

asa i-am zis si eu lui tata aseara,cum imi zici,sa ii fie rusine,daca nu de mine,macar de gineri-sau.dar nu ai cu cine!!
azi e ca si cand nu s-ar fi intmplat nimic...

Alinatxa nu iese de ajuns din sani cat sa se sature?
pana cand se vindeca ranile,scoate cu pompa si ia-ti neaparat protectoare pt sani,daca gasesti de la Medela,sau mai ziceau fetele de la Avent.eu am probat de la chicco si de nuk si nu sunt bune.
tine sanii in aer liber,chiar si fara crema,sa treaca ranile.!
unghiile nu se taie 15 zile,dar nu ca sa nu fie hoatza,ci ca sa nu se infecteze. scrie in brosurile alea date din spital.
cat despre strigatul pe nume...lasa-i sa spuna ce-or vrea ei,si tu fa ce crezi tu.
marinar
asa ii apuca urlatul cateodata,si nu avem decat sa incercam toate pozitiile de stat si de mers,si in cap daca e nevoie,pana tac.eventual,scos afara,unde adoarme tun.
alinuk felicitari ca poti cu scoala si cu bebe!

haaaaaaaaaaaaaaaa baaaai cum naiba nu am vazut eu acolo ?????cand Teo ii scria Sofiei?? cand amandoi isi scriau morti de somn???? hahaaaaaaaa baaai,e bestial !!!!!

cica margelutza ii scrie Sofiei !!
sa-l pupe mama pe el de baiat frumos!!multumesc frumos !!

despre tata...sa stii ca mi-ai aprins un beculet !!! ai mare dreptate,nu m-am gandit pana acum ca ne comportam cu el ca si cu un copil,iar el se comporta ca atare !astazi am stat cu sufletulla gura,crezand ca va veni iar in starea de aseara..dar a venit treaz..
deja al meu era pregatit sa ii spuna el de data asta sa i fie rusine si ca el nu ii permite sa vina asa nu pt el,dar nu suporta sa isi vada nevasta plangand,ca pana la familia lui !!(familia lui fiind ,cica,eu si fii-sa . el mereu mi-a zis ca rudele ni.-i da dzeu,dar nevasta si-a ales-o el.la fii-sa nu aplica,cica e din sangele lui )
Sa stii ca si el mi-a dat o lectielfara sa vrea...Eu nu as fi stiut sa ma comport asa daca era vorba de socrul meu.si i-as fi dat tot lui in cap.nu as fi stiut sa il protejez,m-as fi pus tot eu pe primul plan ,iar el ,care vad ca nici de data asta nu s.-a bagat,l-as fi acuzat ca isi apara tatal...Am invatat ceva ieri...ca eu sunt mult mai rea,si subiectiva si egoista si ..de toate.

lilisor
quote:
"La 6 dim am clacat si mi-am chemat sotul sa o puna de o formula (nu de geometrie ). "
Sa nu te mai prind ca stai fara sa bei apa !!!!!
quote:
" Am mai facut-o intr-o duminica noaptea (ca sa il obosesc din razbunare pe sot"
hahaaa nebunoooo cica sa se razbune
pe mine ma trezeste treptat.primul somn,4 ore(dar eu nu dorm,stau pe forum),al doilea,3 ore cu noroc,sau 2 ore.apoi incepe din ora in ora.dimineata nu pot sa merg,sunt capie.mai prind pe zi vreo ora,iar ma trezeste,iar mai iau o ora...mai rau ma capiez asa.
sunt beata mai rau ca tata toata ziua.

eli:
quote:
tata face ce face si se pileste, cica de bucurie,
facem haz de necaz si noi..
nu stiu de ce,nu am fost in stare azi sa vorbesc cu el.ori nu pot,ori consider ca nu are sens,ori cred ca s-a potolit deocamdata si oricum va pleca in cateva saptamani..si acasa sa faca ce-o vrea..cred ca nu o sa-l mai aduc la mine si la anul..
numai sotul a insistat,ca mie chiar imi era frica,am tot zis ca nu o sa ma descurc si cu el si cu copilul,ca el ma trezeste dimineata cu zgomotul...dar sotul meu a insistat ca saracul,ce face el iarna acolo,singur..
cand vorbesc cu el,in primul rand MINTE foarte mult.nu mi-a spus unde a fost,unde a baut,nu prea cred eu ca a fost la bar,pt ca in halul in care a venit ar fi trebuit sa cheltuiasacca multi bani pe bautura,si nu cred sa fi avut chiar asa de multi...

ce cursuri de araba faci??? vai,ce frumos !!! bravo ca te sustine sotul tau in asa ceva !!! sa nucumva sa renunti !!!!!!!

Liuda
quote:
-"da lasa copilul in pace, de unde stii tu ca o doare burta? ti-a zis ea!"
tareeeeee !!!
asa sunt si eu: prefer sa nu vina sa ma ajute.ca mama a venit alaltaieri si mi-a facut ooala cumancare,si apoi m-a discutat la sora-mea ca ce obicei prost si la mine,ca nu am, mancare in casa,ca imi tin barbatul nemancat pan la ora aia !
problema e ca ma enervez dupa,dar cand vin si se vaita,bai,sunt atat de proasta de nu ai vazut,ma inmoi imediat si le dau ce vor.
cat de vaca sunt.
a propos,ai fost in Portugalia?

lili interesante reportajele despre Dacia.
spunea cristiana ca italienii nu ar trebui sa zica nici pas despre invadarea romaneasca de azi...Asa cum nu ar trebui sa zica spaniolii,la invadarea sudamericana de azi,si totusinuii sufera.in schimb,au fost buni sa le care aurul,sa le omoare copiii,femeile,sa ii ia scalvi..sa ii extermine.era clar ca asta au facut si romanii in Dacia,ca sunt povesti alea cu impletirea romanilor cu dacele cele frumoae.nuu,dacele poate ca au fost nitel violate.si atat.nu s-a impletit nimic. suntem irezultat din toate natiile pamantului,precum americanii,ca in legiunea straina sub Traian erau numai unul si unul.era clar ca s-a ales praful de daci,din moment ce istoric a fost f greu sa se mai recupereze ceva de la ei.daca traiau,isi scriau propria istorie ,daca nu au facut-o sub Decebal,o faceau sub Traian,sub Adrian..chiar asa impletiti cu romanii .razboaiele de cucerire au fost defapt de exterminare,ca peste tot.credeti cumva ca americanii lui Bush se vor impleti cumva cu irakiencele si vor scoate o noua civilizatie ? deh...
barbarii..pai nu stiti ca dupa razboi,toti cei care au avut aurul au fost considerati "barbari"?altfel ce motiv gasim de cucerireç(citit extermianre) decat faptul ca trebuie sa ii civilizam .(stiti,nu stiu ce e aia oglinda,etc...povesti!)

adela si eu ,poate tot din fericire,nu mai locuiesc cu tata de cand aveam 14 ani..dar e intr-o vizita mai lunga..

Miciurin,felicitari !!! recuperre rapida!
tzuchi,felicitari !!!

cristina70 s-au linistit spiritele..am lasat-o asa...merci!floarea de la David mi-a smuls-o Sofía din mana,cica e pt ea!
sraluca ce-i place la baita,mai ,mai ! si cum se uita la cine il tine in brate!!(tati,nu?)gagalicea,cat a crescut!!
crishtinutza trebuie sa vin curand si la tine!! ai emotii?
mirela73
felicitari pt cele 2 lunisoare! la maimare!
e boierie la voi,sa doarma atat!! a mea are aproape 2 luni,si nu a dormit mai mult de 4 ore niciodata.
felicitari pt Botez!
nuse vad pozele.
A.Alina,bine ai revenit!
iversificarea nu se incepe mai devreme de 4 luni,dupa normele actuale (deci nu din pareri diferite ale medicilor_).unii medici merg pe norme vechi romanesti..daca copilul tau e bine,eu zic sa nu il grabesti,pt ca stomacul ,ficatul,rinichii nu sunt formate la 3 luni cum trebuie si nu e cazul sa le "incarci " de pe acum.da-i timp sa se dezvolte bine,are tot timpul din lume sa manance fructe .daca merge f bine cu greutatea,pana la 6 luni ar fi perfect sa pape doar lapte.
daca nu,4 luni cel mai devreme.
iar pediatrii astia ,fiecare face dupa urechea lui stanga...
criss multumesc pt sustinere l-as fi dus si pe scari,dar o ora m-am rugat de el sa se miste de pe scaunul din bucatarie si sa se duca in dormitor sa doarma,sa nu il mai vad.si zicea doar: " ma duc" si adormea! apoi zicea: "imi e rau " si dadea sa vomite.trebuia sa il iau de sulfa..dar sunt proasta rau...
s-a culcat imbracat,dimineata a plecat imbracat asa cum era.a umblat iar toata ziua,dar macar nu a mai venit beat.dush,cucu!nici azi.incerc sa rezist cat mai are de stat si nu mai fac prostia.daa ma mai auziti ca ila duc iar,sa imi dati una in cap!
pup Ligiuta scumpa!
crishtinutza la mine nu a curs dopul ala,nu s-.a rupt apa,nimic,doar m-am trezit din somn cu contractii din 4 in 4 minute,foarte dureroase,si in 3 ore jumate am nascut,cat pe-aci s-o comit pe autostrada.

ivonna:
quote:
eu nu am avut nici un dop. S-a rupt apa brusc, am avut o senzatie ca si cand mi s-ar fi rupt chilotii. Dar eram pe toaleta...

mariana76 esti bine? ne mai citesti??
misha nu e o regula,draga mea,cu nr de zile dupa ce elimini dopul..
pot trece si 2 sapt..
oricum ,nu te grabi,e un pic devreme.
shine:
quote:
credeam ca am nascut toate, si am trecut la scutece

catalina daca ar fi asa cum zice pediatra ta ca bebe e prea gras,nu stiu de ce nu iti da un alt lapte praf,mai putin gras,sau daca nu aveti asa ceva ,de ce nu iti spune sa faci concentratie mai mica ed formula,adica apa mai multa,zeama chioara,vorba aia,edcat sa bagi ceai in copil.adica daca e nevoie de apa fiarta,de ce sa nu fie apa chioara ,nu si ceaiul ala care ma scoate dinminti pe mine la pediatrii astia.
dar tie cum ti se pare? ti se pare gras? vezi sa nu ii iei copilului papica de la gura,dupa nebunii astia.
eu ma uit la a mea ca abia mananca,si ei auzi,te pun sa il indopi cu ceai inainte,saracul de el.
CALCIUL ala de ce i-l dati ?? i-au iesit carente lui bebe sau asaaa,ca la romani??ca e boala sa ii indoape de medoicamente si de vitamine,la pediatrii astia.tot au impresia ca nu cresc,frate,copiii din ziua de azi decat daca ne speriem de bombe ca se imbolnavesc.
tu stai linistita,si nu temai lua dupa toti,cauta.ti unmedic in firea lui!
monu ma bucur ca Iulia a luat bine in greutate.
messa:
quote:
FORMULA se prepara cu APA PLATA (banuiesc ca nu faci cu apa fiarta si racita, ca doar n-ai omorat pe nimeni
femeieeeeeeeeeeeeee
quote:
"Dupa ce a diagnosticat ea "dermatita atopica"? Caca-maca - dermatita atopica e orice zgaiba, buba, iritatie pe care medicul care o vede nu stie s-o diagnosticheze... si atunci buf! dermatita vezi doamne atopica"
ASA EEEEEE !!!
quote:
"Cica "fa foamea, puiu' mamii, duamna doftor zice ca nu ai voie papa! Taci cu mama si mai ia neshte ciai!
asa asa !!!
quote:
si se kk fata mea pateu

pleaca ,fata,de-aici ca mor de ras cu tine! ti-am zis sa nu mai vii pe forum! o sa cer sa ti se puna interdictie.
quote:
! Stamicin (nistatin) e antifungic... sigur are copilul candida in gura? Candida se diagnosticheaza dupa o analiza, nu dupa ochi si ureche (asta a propos de ailalta duamna doftor), nu are sens sa infunzi copilul cu stamicin daca nu are candida! Albeatza de pe limba, daca se ia usor si in 3 ore daca copilul nu mananca se duce din guritza e de la lapte!!! Nu e candida!
A.Alina
de ce nu ii prepari granulele alea de ceai direct cu apa si le prepari cu alt ceai? asa scrie pe plic? nu are sens sa amesteci ceaiurile.daca granulele sunt special pt colici,fa cu apa.eu nu stiu ce granule dai,dar eu ce am de la farmacie,se face cu apa.
apa de la robinet FIART e foarte bine,da.

si iarasi DE ACORD !!

marybell ceai pt colici,DOAR cand are colici,ii dau din cand in cand,cate 10-20 ml.
anis trage in continuare cu pompa,eferalgan,protectoare de sani,comprese calde inainte de scos lapte si reci dupa(daca nu iti e frica ca se infunda,mi enu mi-a fost si am pus reci ca sa se mai desumfle pieptul).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Eu ii dau si ceaiul si laptele incalzite la microunde, uuuun pic mai calde decat temperatura corpului. Asa le bea mai repede si adoarme mai repede.

Bai, unu' sforaie, alta chercaie, io cum spanac dorm si in care camera?

--------------------
Aici e un ticker cu Bebe Arianna ca sa stiti exact cat de maaaaare suntem!

Mergi la inceput