Mamici de ianuarie-februarie 2007 (67)
Raspunsuri - Pagina 16
Catalina spune:
Buna seara fetele. Am venit si eu de la medic, m-a mancat undeva sa mai cer o opinie ... . Am fost la CMU (ca tot avem abonament) la dra Adyna Zelenac, parca asa o cheama. Ce sa va zic, sunt SUPER AMARATA si total confuza. Mi-a zis totul exact pe dos de cum mi-a spus pediatra de aici de la policlinica. Sa le luam pe rand:
- ca bebe mananca mult (intre 750 si 850 gr pe zi) ca mai mult de 750 de gr pe zi sa nu ii dau si pt asta (dar si pt ca il hranesc artificial) sa incep fiecare masa cu 30 ml de ceai de fenicul, chimen si musetel (nu menta ca asta constipa deci tre sa fac io ceaiul ca toate cele pe care le am, fara cel de la Humana, au menta)
- ca bebe a luat prea mult in greutate (i-a dat 6 kile la cantarul electronic) si ca e mare pt varsta lui ( ca cica asa tind sa fie astia hraniti cu bibe)
- ca are dermatita atopica si sa ii dau cu Diprosalic (nici nu stiu ce e asta, a auzit cineva?); sa nu il mai spal cu nici un sapun ci numai cu lotiune de spalat Sebamed sau Trixera si sa nu ii dau cu ulei de masline steril (asa cum zisese dra de la policlinica) ci cu lotiune de corp tot de la firmele astea ... Are saracutul cruste pe sprancene si pielea mai aspra pe corp ... dar pediatra de policlinica imi zisese sa ii dau cu ung de galbene si cu baneocin unguent (dar oare pot sa ii dau pe fata cu asta?)
- daca pediatra de policlinica mi-a zis ca sa ii dau in gurita cu glicerina cu stamicin asta mi-a zis ca nu, fara stamicin si numai la nevoie (nu in fiecare zi cum zisese cealalta).
- Dra de la CMU mi-a zis ca daca i-am dat Calciul inainte de masa nu l-am dat bine si inseamna ca nu s-a asimilat, ca se da intre mese, adica cu o ora inainte sau dupa masa.
Va zic ca sunt varza cu capul. Nu stiu ce sa fac ... imi vine sa urlu. Ma simt ca o mama de cacao, am umflat copilul si mai are si bube pe el si nici Calciu nu l-a luat cum trebuie.
Ce sa va mai spun, ca dupa o asemenea intrevedere hraneam copilul prin cabinete pe acolo ca urla de foame ... Parfum!
Acuma, in timp ce noi ne hotaram ce sa facem, ca tre sa ramanem la un singur medic cred eu ... nu se poate mers in paralel cu doi ca inebunim, ziceti-mi si mie:
1. a mai avut cineva de-a face cu dermatita asta? ce i-ati dat?
2. la copiii hraniti cu bibe, dati ceai? cat, cum? de care?
Hai ca imi pun mare speranta in voi ... chiar si sotul m-a indemnat imediat sa intru pe forum sa vad ce spuneti. Astept si eu raspunsuri cand puteti.
Va pup,
Maryela spune:
CATALINA, eu zic sa stai linistita.
Dermatita se cheama atopica fiindca nu se stie cauza, motivul aparitiei ei..
De glicerina cu stamicin, ce sa zic, si eu ii dau si a avut efect, adica bebe nu mai are in gurita chestiile alea albe...In Capraru` scrie ca nu e bine sa-i dai cu glicerina boraxata...Naiba stie, cati medici atatea opinii...
Noi ii mai dadeam lui bebe ceai baby calm dar in ultimul timp am renuntat la el fiindca are menta si m-am gandit ca si asta o fi o cauza a constipatiei..O alta pediatra ne-a zis sa-i dam ceai de musetel, 1 plic la 200 de ml de apa...
Eu cam atata stiu dar sunt sigura ca o sa intre fetele cu mai multe informatii. Uite un
, sa nu mai fii suparata.
Marilena si cel mai dulce bebe, Mihnea -Gabriel( 24 ianuarie 2007)
monu spune:
Am venit de la policlinica.
Bb are 3.600 kg 
(am iesit din spital cu 2.410) si 53 cm
iar la 2 luni facev Infanrix Hexa.
Catalina Antonia e hranita mixt - piept si lapte praf si nu ii dau alte lichide.
Despre Dermatita atopica Alexia are asa ceva si ii dam cu Trixera de la Avene si o spalam cu Sebamed atunci cand e buboasa. De regula la ea apar de la caldura. O dr f. buna care ne-a salvat din crize urate de bube (vara mai ales) este la spitalul Gr Alexandrescu la Ambulatoriu (pe calea dorobanti). dna dr Diaconeasa.
pup ca ma duc sa spal / hranesc poporul.
mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia
Messa spune:
Catalina, io zic ca te-au zapacit aiurea... cum fata sa nu asimileze calciul dat inainte de masa? Pai nu tot in burtica ajunge si de acolo in intestin? Ce, doftoritza aia are impresia ca se amesteca? Poi io stiu ca stomacu' asta face, separa treburile utile de alea inutile, pe alea utile le vara in sange, treaba asta o continua si intestinele, in vreme ce chestiile utile se transforma in caca... parol ca asa se intampla! Deci e bullshit, se asimileaza dat oricand, plus ca trebuia sa stie duamna doftor ca FORMULA are deja calciu cat trebe si teoretic nu trebe supliment si nici macar vigantol decat daca e fontanela mai deschisa decat normal. Eu la a mea nu-i dau calciu, ii dau numa' vigantol, si asta pentru ca am apucat sa-i dau si n-are ce-i strica... inca ceva - FORMULA se prepara cu APA PLATA (banuiesc ca nu faci cu apa fiarta si racita, ca doar n-ai omorat pe nimeni, plus ca apa plata e microbiologic pura) iar apa plata are CALCIU (izvorul alb, de exemplu, are chiar multisor...). Asadar, eu m-am lamurit cu duamna doftor cea degraba zapacitoarie de muma incepatoarie
dar hai sa ma iau si de restu' aberatziunilor.
Diprosalicul ala are aspirina (d'oh, desteapta pamantului de madam doftor, chiar daca e tratament topic, tot se absoarbe prin piele si aspirina poate da sindrom Reye daca e administrata la copii!) si un corticosteroid, numa' bun de facut varza pielicica de bebe. Dupa ce a diagnosticat ea "dermatita atopica"? Caca-maca - dermatita atopica e orice zgaiba, buba, iritatie pe care medicul care o vede nu stie s-o diagnosticheze... si atunci buf! dermatita vezi doamne atopica! Mai zi-mi o data cum arata bubele/iritatia si pe unde au aparut, sa o intreb pe a mea pediatra... nu da copilu' cu aspirina si corticosteroizi! Citeste si prospectul unde zice ca trebe precautii speciale la copii www.farmaline.ro/farmacie.php?cid=5&pid=1679&&e9f10a4b15940b38424af3eb54da152f=1133501157" target="_blank">[click aici]
Ii faci cumva baie zilnic? Mie crustele imi arata a pielicica uscata de prea mult sapun/sampon... a mea facea cand ii faceam baie zilnic, acum ii fac o data la doua zile si nu mai face cruste.
Chestia cu halitul prea mult iar mi se pare o tampenie. Pai daca cere copilu', ce faci, cura de slabire de la o luna? Cica "fa foamea, puiu' mamii, duamna doftor zice ca nu ai voie papa! Taci cu mama si mai ia neshte ciai!" Eu ii dau ceai intre mese, ca sa nu o doara burta daca amesteca haleala noua cu haleala veche partial digerata si sa faca bur-bur in burta. Ii dau fix Baby Drink, care are si menta, si se kk fata mea pateu. Inainte sa-i dau si Baby Drink cred ca daca se opintea si eram in raza curului dumneaei fi-mea, putea sa ma si impuste, ca facea numa' gloantze de calibru mare amestecate cu cateva alice. Puah! Si a mea haleste cam 700-800 ml pe zi, ce sa-i fac, sa-i smulg biberonul din gura? Pai sa stea dumneaei duamna doftor cu ea cand plange de foame!
Relaxeaza-te, fato, totul e sa rezolvi iritatia aia, restul e foarte bine!
Of, ce de doftori, nene!
--------------------
Aici e un ticker cu Bebe Arianna ca sa stiti exact cat de maaaaare suntem!
Messa spune:
A! Stamicin (nistatin) e antifungic... sigur are copilul candida in gura? Candida se diagnosticheaza dupa o analiza, nu dupa ochi si ureche (asta a propos de ailalta duamna doftor), nu are sens sa infunzi copilul cu stamicin daca nu are candida! Albeatza de pe limba, daca se ia usor si in 3 ore daca copilul nu mananca se duce din guritza e de la lapte!!! Nu e candida!
--------------------
A.Alina spune:
Catalina, si mie mi s-a parut ca Vlad s-a ingrasat mai mult de cand mananca formula. Eu ii dau 100-150 ml de ceai pe zi, in ultima vreme Baby drink (un ceai granulat din pliculete) care e indicat si pt constipatie, pe care il prepar cu ceai de musetel neindulcit. Si eu am renuntat la ceaiurile anti colici pt ca toate contineau menta si m-am gandit ca poate il constipa mai rau. Eu ceaiul il dau intre mese si nicidecum inainte de lapte.
Tot pt constipatie laptele il pregatesc cu 2 sau 3 parti apa, iar restul ceai de musetel neindulcit.
Alina si Vlad Alexandru (08.01.2007)
marybell spune:
fetelor care alaptati la bebelusul la san, ii mai dati si ceai? eu nu i-am dat pana acum deloc si as vrea sa stiu daca da, ce fel de ceai ii dati?
catalina de vaccin ce ti-a zis doctora ta? scuze daca cumva ai mai zis si eu te pun sa repeti.
Marybell si bb Erik (23 dec 2006)
poze bb
poze Botez
Messa spune:
A.Alina, si Baby Drink contine menta ![]()
--------------------
anis spune:
Puteti sa credeti ca eu AM FEBRA LAPTELUI IAR???
Eu innebunesc fetele..serios...cu ce am gresit de trag atat cu alaptarea asta??
E o zapaceala...si al mine si la Iarina...cand refuza bibe,,,cand san saraca..oricum lapte de la mine ea..dar e o chinuiala ce mai.
*** AniS ***
Iarina-Elisa
*** inimioara mea mica*** (11 ianuarie 2007)***
Ingrid-Alexia
*** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005) ***
INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
Marilena12 spune:
Messa, felicitari pentru bebica, acum am aflat ca esti deja mamica!
Eu am o sugestie cu privire la iritatii: fie-mea le facea daca transpira noaptea, si mai ales, facea bubite de cate ori avea pe ea o bluzita cu ceva poliester in textura. Eu am folosit dupa baie ulei de masline sterilizat cu picaturi de vit A adaugat dupa racirea uleiului. De cand folosesc asa, Anna nu mai are pielea uscata si nici cruste de vreun fel. In privinta papatului, eu nu unt de acord sa limitezi cantitatea, copiii isi iau exact cat au nevoie ca sa se dezvolte bine, surplusul ii dau afara
de regula chiar la ragait. Asta daca au fost lacomi si au papat mai mult decat trebuia.
Va doresc bebelusi sanatosi, mancaciosi, si veseli!
Mary si Anna Maria- 08.04.2006
http://new.photos.yahoo.com/marilenavladoianu/
Poze cu Anna