Clubul moldovencelor de peste Prut (41)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Crinia spune:

Lilia multumesc mult. Sper ca o sa-i treaca mai repede.

Karina mamica lui LUCIAN (23 februarie 2005) Oare cit avem?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Karina, multa sanatate lui Luci, saracutul, cum se chinuie. Sa-i treaca cit mai curind!
Cum a zis Lilia, am pompa din aia care se ataseaza la aspirator. Da, sint f., multumita, am folosit-o pina s-a invatat Vlad sa-si sufle nasul. Mai intii ii turnam niste ser fiziologic in nas, sa se inmoaie mucozitatile, lasam vreun minut in pozitie culcata, apoi bagam pompa in functiune. Mama draga cit iesea din nas, o grozavie, asta daca era in perioade mai mucoase. Chiar mi-a fost de un real folos. Copilul respira usor si n-am folosit niciodata picaturi gen Naftizin pentru a desfunda nasul, pentru ca e mult mai sanatos sa fie caile nazale libere, fara muci. Cit despre zgomot, Vlad la inceput se temea de pompa, apoi s-a obisnuit, ii ziceam mereu ca scoatem toti mucii, sa poate respira usor si a fost ok. Pompa o am de cind avea Vlad vreun an si ceva, asa ca nu stiu cum ar fi acceptat daca era sugar.
Ma mira ca in Canada nu se recomanda nimic pentru tuse. Pai copilului ii este foarte greu sa tuseasca, trebuie neaparat un medicament ceva, care sa fluidifice secretiile. Sau macar un remediu naturist.

Tortul diplomat l-am facut dupa reteta www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=6841" target="_blank">aceasta, cu unele modificari.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Davina spune:

Salutare !
Tania bine ai revenit.Ia ceva preventiv de raceala .Astept si eu poze.
Cristina cum la voi adormitul ?Eu n-am reusit s-o invat sa doarma singura.
Nati n-am vazut aici visine congelate,nici proaspete.Numai la borcan in sucul lor propriu,din Bulgaria parca exportate.Foietaj rar gasesc .Am facut de citeva ori dar e f. mult de lucru si imi trece pofta pina il termin .Vroiam sa te intreb ce fel de tavi folosesti si cum le ingrijesti ..ca l-a mine se inegresc rau si unele mai ruginesc.
Crinia ce rau imi pare ca Luci e bolnavior.Sper sa-i treaca mai repede.La noi Deanna avea numai temperatura si diaree citeodata ,cind ii ieseau dintii.Rochie si altele de nasa de unde iti cumperi ?te-ai gindit la model ?
Lilia ati scapat de raceala ?multa sanatate si sa va faceti bine.

Eu simbata ma duc sa-mi vopsesc parul ca m-am saturat de culoarea pe care o am .Asa ca mai frunzaresc reviste sa am ce-i arata coifeuzului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinia spune:

Fetelor, o perosna mi-a dat polen. Mi-a spus ca e bun pentru copii. Mi-a zis sa pun 10 lingurite mici la 250 g de miere, sa le ameste si sa-i dau lui Lucian cite o lingurita dimineata pe nemincate. Insa sursa nu e asa de sigura, si mi-i frica sa-i dau lui Lucian polen ca sa nu aiba alergii sau mai stiu eu. Si nici nu am gasit nicaieri cum poti sa-i dai la copii polenul. Poate stiti voi mai multa info despre polen si cum de-l administrat la copii.
Stiu ca vorbeati, daca nu gresesc Alina din State despre produse cu polen sau miere ca sa-i ridicati imunitatea la copii. Dar nu mai tin minte ce anume. Daca stiti vreo info va rog mult sa-mi spuneti si mie.

Davina eu mi-a luat o rochie inca cind am fost la Montreal, si imi parea ca e ceea ce vroiam, insa cu cit trece timpul vreau altceva. Rochia pe care am luat-o e parca neagra, parca cafenie brodata si cu biser. Dar acuma parca as vrea o culoare rosu. Cit ai dat pe rochia pe care ai luat-o anul trecut?

Mergi la inceput

Tanya, am uitat sa-ti zic, bine ati revenit acasa! Sanatate multa, la fel si Liliei. Aveti poze de la botez?

Alina, cum de taman foietaj nu prea se gaseste la voi? . De visine am mai auzit ca in unele zone din SUA nu se gasesc. Dar in schimb aveti alte fructe, de care noi aici nici n-am auzit. Tavi am de teflon majoritatea, si citeva de sticla termorezistenta. Alea de teflon n-am vazut sa rugineasca. Imi doresc sa-mi cumpar si una de inox, dar deocamdata nu simt nevoia. Eu le spal cu apa fierbinte si cu detergent de vase (Fairy) si le las la scurs in uscatorul de vase. Dupa ce s-au uscat, le pun in debara, una peste alta, acolo le pastrez pe toate.
Bafta la coafor si asteptam poze cu noul look!

Karina, din pacate, nu prea detin info despre polen si despre adminsitrarea lui la copii. Poate stiu alte fete.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Karina, uitewww.formula-as.ro/reviste_49088.html" target="_blank">aici un articol, o parte din el este dedicat polenulului. Vad ca ei spun ca nu se da la copii sub trei ani.
Si www.formula-as.ro/reviste_71966polenul.html" target="_blank">aici e un articol, in aceeasi revista. Poate e aceeasi info, nu stiu ca nu am reusit sa le citesc bine.

Aceeasi interdictie am gasit-o la niste comprimate de polen.
editez ca am mai gasit ceva. Unei tipe i se recomanda pentru baietii ei de 1 an si doi ani:
Va recomand Polen Kids. Daca nu sufera de vre-o afectiune le puteti administra doza obisnuita - o lingurita pe zi. Daca exista vre-o problema v-as ruga sa-mi scrieti pentru a va spune cum sa administrati produsul. Singura contraindicatie ar fi ca cei mici sa fie alergici la polen. Pentru a verifica daca au alergie la polen dati-le cate o granula si vedeti ce reactii au (o doza atat de mica nu este periculoasa)( sursa: naturplant.ro)

Lilia si Amelia(26.09.2004)

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Davina spune:

Nati mersi mult de explicatii cu tavile.Scrie pe ele ca-s teflonate cind le cumperi ?sunt mai bune alea din inox ?ale mele sunt simple si am 2 din aluminu care imi ruginesc ,desi le spal exact ca si tine.Nu de alta dar s-au facut urite :-(.La coafor o sa merg saptamina viitoare ,am sunat si sunt ocupati tot we.
Editez ca la Craciun am gasit un pachet cu foi si de fericire nici n-am citit bine ..cind am ajuns acasa mi-am dat seama ca am cumparat foi de baklava nu stiu ce sa fac cu ele ,ca de dulce nu-mi e pofta .
Karina rochia am luat-o cu 200$.Si mie acum imi plac alte modele .Ai si vreo poza cu rochia ?spre rusinea mea nu stiu cei ala biser?
pupici si ne mai auzim .
noi mergem la plimbare cit e cald ca pe maine astea prezic ploaie si furtuna .

Mergi la inceput

Alina, daca ruginesc tavile, nu e good, mai bine nici nu le mai folosi. Tavile teflonate se vad de la o posta ca sint teflonate. De fapt, au stratul ala antiaderent, de culoare gri inchis/negru, care generic se numeste teflon. La unele e mai subtire, la altele e mai gros. Iar tavile in sine cam toate sint din aluminiu, dar acoperite cu acest strat. Hm, aluminiul rugineste? Imi aduc aminte ca mama avea acasa o cratita de aluminiu, special pentru fiert laptele, nu cred ca a ruginit vreodata.
M-am uitat in dictionar pentru "biser", eu stiam ca sint un fel de margeluse mici care se cos pe rochie. In dictionarul rus englez pe care il am "biser" e "(glass) beads", iar "vishivka biserom" - "beading, beadwork".

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doroti_5 spune:

quote:
Originally posted by LiliaToma

Fetelor, mai tine cineva post?
Eu vreau sa incerc sa tin, dar mi-ar de mare folos daca as mai gasi pe cineva, cu care sa mai discutam meniul zilnic
Oh, sper sa apuc sa vad si eu pozele in seara asta...

Lilia si Amelia(26.09.2004)

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

Buna fetelor.
Ocupata pina peste cap.
Stiu ca tre sa dau niste raspunsuri da nu stiu care si cui.
Lilia eu am inceput sa tin post(da cafea se poate ca mam scaat azi la una, da fara lapte), si sper sa tin cit de cit, cit nu stiu.
Deci sati zic ce am mincat saptamina asta, luni mam tinut toata ziua cu o salata de rosii cu castraveti, si cind am ajuns acasa, am fost la socri, si ei cica se ling blidele si mo hranit cu bors scazut, da asta o fost unica abatere pe saptamina asta.
Marti salata vinegred(deasta cu sfecla rosie), seara fasole(am noroc ca vine bunica pe la noi si face mincare numai de post, da azi vine mamica acasa si nu stiu ce o face).
Eri salata de rosii, salata de ciuperci murate si seara sarmale, de ost facute de tot de bunica.
Azi deja am infulecat o portocala, am de gind la masa ceva cu orez, da deseara nu stiu ce ma asteapta acasa, da o sa sun din timp sai zic lu mamica, so rog sa faca ceva de post.
Miine tot stau sub semnul intrebarii, da simbata am de gind sa gac ciuperci cu cartofi la cuptor, pentru mincatori poate o sa fac si carne, si duminica ceva din conopida, poate sariti cu idei.
Sa vedem saptamina viitoare daca o sa mai ajung sa tin.Tu ce faci?
Da, eu am fisieru cela din an al tau, da tre sal caut, plus ca am mai descoperit un topic pe aici, da inca nu lam analizat.
Sa stiti ca ma intind azi, scriu cit pentru 2saptamini.
Despre calian: nu stiu daca se va transforma in "privicica", da vad ca sotu deam mio dat comanda sai gasesc "tutun", si da stiu ca sunt deastea safe, si am de gind pe acelea sa le caut, mai ales din cires, am inteles ca ar fi bune.
Cineva ma intrebat cum lam adus, am o prietena in Egipt, maritata, si ea periodic ii trimite maicasii "marfa" egipteana, si am rugato sami trimita, tot de la ea am luat si un papirus original, foarte frumos si "hrupchii".
Despre esirile de miercuri, eu ma stradui in fiecare saptamina, da se primeste cam o data in luna sa es, intervine cite ceva, da e foarte bine.
Alincic imi pare bine ca ai revenit.
Gravidutele cum se simt?
Alinka tu ce teai suparat?hai nu te supara!!
Crinia faci ceva bun?
Rodica ce mai face Paula? Tiam zis ca am vazut fotografiile?E foarte frumos acolo.Cred ca o sa va adaptati repede.
Cristina imi pare foarte rau ca Vladut e bolnavior, sper sai treaca repede si nul mai teroriza cu dormitul, o sa vina timpul si o sa doarma singur, oricum acum e prea mica, pe a mea o invatato mamica, fara plins, si acum o ducem in camera lor(ea iubeste patul lor cel mai mult pe lume) si o saruti in frunte ii zici somn usor, si daca ii e somn adoarme imediat, daca nu se ia din urma ta, ea ne da de veste cind ii e somn, se freaca la ochisori, asa pur si simplu nu o punem la somn.
Si sa va zic ca sia facut program si seara cum trece de 9, cel mult jumate de ora mai sta si gata, minzi ca vrem papica si la nani, si mami stie.Da daca se trezeste(deobicei peste o ora) si gaseste televizorul aprins sau lumina, adio somn pina pe la 2, a patito mamica, si iam dato sa stea amindoua sa pazeasca televizorul, sper ca se va invata.
Oxy da chir nu team pus pe ginduri gestul lui Cris?
Violeta ce mai faci?Teai intors la munca si nu ai timp? Te inteleg foarte bine ca si la mine tot asa.
Cornelia, Mirelus mai doarme?
Noi mergem la impartasanie, da voua cred ca nu vi se poate ca nu sunteti botezati, da tu tiai facut macar molitva? Ca daca da tu poti sa te duci, si poate chiar iti da voie la botez cu copilu sa vezi.
Mamanati imi pare bine ca ati finisat reparatia, cind vine sotiorul mergeti dupa mobila sau fara el.Apropo a ta Pum-Pum ia suzeta? ca vad ca te chinui noaptea cu titi, poate o invata bunica.
A mea are nevoie doar la adormire de ea, si dimineata cind se scoala ca sa isi faca gust de vorba, dar o priveste ca pe o jucarie, o pune in gurita, o scoate, neo da si noua, e foarte haioasa.
Si sa va zic ca fata mea cinta, nu ca pina acum tot zicea lalala, da acum cu intonatie, deci lalala in sus si dupa lalala in jos, nu stiu cum sa va zic, da e cu melodie, si mor de drag, plus ca stia sa dea nu din cap, acum stie sa faca nu stiu din umeri, si cind ii zice undei ceva, ea ascunde si face din umeri, chipurile nu stiu si zice niii. Taicasu o papa din ochi, de mine nici nu zic, nu stiu cum mai repede sa ajung acasa, si ea, in 4labe prin casa, strabate odaia in 5secunde, daca aude usa de la intrare vine in camera noastra si ne asteapta.Da oricum la mama asa facem un tipat, da la tat ne cerem la pupat.
Da aseara o pun in patut ca sa putem minca si ea face criza de plins si eu asa pe un ton mai greut ii zic cal chem pe tati, sa vezi cum o inceput a da din cap ca nu, sa nul chem, si cind o venit tati sa linistit fata si o inceput sa se joace, nici nu observa, chipurile ca nui in brate. Concluzi mama e de alintat, la tata tre sa fim seriosi.
Mam intins, da nu scrisesem de mult.
Va .

doroti_5 cu Natalita-Elena (12.05.2006)
BOTEZ
foto Natalita-Elena 1, 2, 3 si 4www.dropshots.com/doroti_5" target="_blank">
Filmulete cu Natalita-Elena
Asa de mari suntem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doroti_5 spune:

quote:
Originally posted by Crinia

Buna

Am si eu o intrebare, a folosit cineva din fete Batista Bebelusului? Daca da cum e. Am vazut ca e multa reclama dar nu stiu cit de eficient si daca nu trage prea tare si daca copilul nu se sperie de la aspirator.

Lucian s-a imbolnavit rau de tot, de fapt boala a inceput inca din vinerea cu o tuse magareasca, dar vad ca tot avanseaza si ieri si azi a avut febra de 39,4. E moale si apatic, vrea numai in brate si nu vrea sa manince nimica. Eu sunt asa de satula de raceala asta alui si in special de tusa. In fiecare luna are tusa rea de tot de zici ca isi va tusi plaminii. Si medicii de aicea pentru tuse nu dau nimica, cica e consecinta a mucilor si va trece de la sine. Sigur ca ii dau eu ce am de la MD. De aceea ma gindeam si la o batista a bebelusului.

Dar cred ca mai este si o alta cauza a racelii lui, (vroiam sa va intreb daca si copii vostri la fel au avut sau numai la noi e asa), de fiecare data cind ii iese maselele sau dintii el e racit. La voi e la fel?
Acuma am vazut ca ii iese 2 masele (cred ca sunt ultimele la virsta lui). Si una din ele e inflamata toata gingia si parca are o culoare bordo, adica e o sangvinizare mai intensa. Poate ar fi si asta cauza. Nici nu stiu. Dar faptul ca tuseste si nasul e infundat inseamna ca e racit. Dar oare ar putea fi cauza racelii dintii?

Carina acum am vazut postarea.
Uite nu stiu cit de mare drepate am, dar nu teao gindit cai alergic la ceva?
Cind lui ii es dintii, maselele tu il ungi cu ceva?
Sa stii ca o cumatra de a mea are fetita alergica, da e mai grav, ca ea e alergica la dulce, sarat, si are aceleasi simtome tuse puternica, muci, chiar citeodata nui ajunge aer.
Ia asta in calcul si fai citeva analize.
lui Luci bolnavior.

doroti_5 cu Natalita-Elena (12.05.2006)
BOTEZ
foto Natalita-Elena 1, 2, 3 si 4www.dropshots.com/doroti_5" target="_blank">
Filmulete cu Natalita-Elena
Asa de mari suntem

Mergi la inceput