Ce mai gatesc japonicile.(5)
Raspunsuri - Pagina 5
hannen spune:
Salutare,nu stiu cu ce sa va mituiesc ca sa ma luminati cum se face chilli sos pt. ebi(stiti voi mincarea aia ,ebichiri)
Am luat niste ebi si am vrut sa-i fac tempura dar nu sunt f.mari,mijlocii asa si am zis ca mai bine ii fac cu sos ,sos care habar n-am cum sa-l fac.
ia,va mituiesc cu asta sa va dantzuitzi olecutza
http://youtube.com/watch?v=2rODiqKbV5g
sau cu asta:
http://youtube.com/watch?v=mi8q5har6Qw
ocris spune:
quote:
Originally posted by hannen
Salutare,nu stiu cu ce sa va mituiesc ca sa ma luminati cum se face chilli sos pt. ebi(stiti voi mincarea aia ,ebichiri)
Am luat niste ebi si am vrut sa-i fac tempura dar nu sunt f.mari,mijlocii asa si am zis ca mai bine ii fac cu sos ,sos care habar n-am cum sa-l fac.
ia,va mituiesc cu asta sa va dantzuitzi olecutza
http://youtube.com/watch?v=2rODiqKbV5g
sau cu asta:
http://youtube.com/watch?v=mi8q5har6Qw
Hai ca m-ai convins. Incerc sa iti scriu reteta, daca nu intelegi sa ma intrebi.
Se iau 12-14 ebi mari, se scoate coaja si se taie pe spate pe lung (cam 3mm adancime) pentru a scoate un firicel negru care reprezinta intestinul.Se pun intr-un castron si se amesteca cu osake osagi 1 si shoyu osagi jumatate.
Se taie usturoi marunt- 1 catel mic. Se taie si 6cm de negi marunt.
Shoga-eu folosesc la tub - kosagi1
Se pregateste intr-un castron separat sosul din tomato ketchup osagi3, shoyu osagi jumatate, sare kosagi 1/3, apa osagi2.
Se amesteca separat si katakuriko kosagi2 ci apa osagi1.
Se prajesc ebi in ulei(osaji1\2) in tigaie si se scot cand incep sa-si schimbe culoarea.Fara sa se stearga tigaia, se mai adauga ulei osagi1 si se prajesc usturoi, negi si shoga, apoi se adauga tobangean kosagi1. Se adauga ebi, apoi osake o sagi1, se prajesc putin, dupa care se adauga sosul de ketchup si se amesteca bine.
La sfarsit se adauga katakuriko, se amesteca, dupa care goma abura o sagi1/2.
Cam asta e. Ies bune. Daca nu intelegi ceva, intreaba-ma.
hannen spune:
Sar`na,inteles ,inteles ,da` numa ca i-am facut deja tempuram-am uitat eu mai bine la ei si am decis ca`s numa buni de tempura.
Am facut si vinete,aspargus,peste alb,morcov cu ceapa .Deja am pus burta la cale,insa retzeta tre` s-o notez pe undeva.
Daca nu ,iar o sa te rog sa mi-o dai,gasesc eu o metoda sa te conving iar
nikole spune:
Ocris, multumesc de intrebare, sunt bine, mai bine....mergem 'nainte ca n'apoi n-avem cum, asta e!
Te rog mult daca afli traducerea in jap. in viitorul apropiat, da-mi de stire , nu ma uita...eu am mai tot intrebat in stanga 'n dreapta, nu stie nimeni...
dincolo de asta, sosul asta ptr ebi il cautam si eu de cateva luni bune, asa ca f curand voi incerca reteta.
pup fetele gospodine
vacanta Filipine
vavanta Brasil
19+
nikole spune:
Off topic
Si tu Hannen chiar ma-nebunesti de tot cu mituiala ta...
vacanta Filipine
vavanta Brasil
19+
devylla spune:
Fetelor va mai dau un sos alb pt ebi.Noua ne place tare mult.
Ce aveti nevoie:ebi,de care preferati si cat preferati,lapte sau smantana,whisky,sare si piper,faina,ulei de mazline.
Preparare: se dau ebi prin faina,se calesc in tigaie in uleiul de mazline,se adauga laptele sau smantana cat sa ii acopere,se pune dupa cat preferati whisky(eu pun un capacel),se lasa la foc mititel pana cand devine mai pastos ca un sos.
Eu il prepar alaturi de un pilaf.
Dar merge cu multe alte garnituri.
Sabina Y.12+
japonia prin ochii unui amator
ocris spune:
Nikole, l-am intrebat pe sotul meu si mi-a spus ca el nu a auzit de asa ceva. Daca e sa intrebi, cred ca `tarate` se pot traduce prin `mughi no kawa` sau `mughi no momigara`.
hanako2004 spune:
buna dimineata japonici
ce faceti?
la noi astazi ploua si e urat ..nu o sa putem face mai nimic..decat sa stam la bucatarieastazi vreau sa fac ciocolata de casa...yami yami....
la meniu nu stiu ce voi face...aveti ceva ideiiiii?
va pop si va astept sa savuram cafeau de dimineata impreuna
POZICI NOI LA bucatarie
Mami si ingerasul EMILy.2005.01.06
0
shian spune:
Buna dimineata.Si la noi ploua astazi,deci nici o sansa de plimbareala.As face si eu ceva bun,asa il mai antrenez si pe al meu ficior,insa n-am idee ce.
Va dau si eu o reteta de salata,nu stiu cum se numeste,pentru gravidute cred ca merge,cel putin eu cand eram cu burtica mancam in fiecare zi...
Aveti nevoie de:- castraveti,(sau daikon,sau moyashi,puteti face si combinatii);
-sare,ajipon,suri goma;
Castravetii se feliaza subtire,dupa care se freaca cu sare.Cand au lasat putina zeama,se iau si se storc bine.Se pun intr-un vas curat si se amesteca cu surigoma si cu ajipon-ul.
Nu stiu exact cantitatile,eu le pun la ochiometru.La 2 castraveti,2-3 linguri de suri goma si cam aceeasi cantitate de ajipon.