Urgent/Cum se face injectiile Clexane
Servus,
Am nevoie de ajutor urgent!
Cine poate : cum se fac ( tehnica) injectiile cu clexane!
Multumesc,
Raspunsuri
Ioana1971 spune:
Daca Clexane e sub forma de seringi preumplute, care se administreaza subcutanat, atunci modul de administrare e la fel cu cel ptr Ovidrel -care se gaseste pe prima pagina de la FIV in Ungaria
http://www.fertilitylifelines.com/serono/products/ovidrel/instructions.jsp
Ioana
ileana spune:
Merci, nu este la fel...ovitrelle nu are bula...
cu care nu stiu ce sa fac...acul alt fel..
Liana30 spune:
iubita doar atat gasii,,"Bula de aer care se gaseste in seringa de Clexane nu se elimina inainte de a face injectia deoarece are rolul de a face hemostaza. "mai caut ..de facut stii cum se fac in burtica..la fel..da nu inteleg de ce faci asa ceva????
Vreti sa faceti ceva? 5 euro pentru o viata!!
Putin cu putin se aduna marea...
"Nimic nu-i imposibil!"
Liana30 spune:
off imi pare sincer rau...sper sa te faci bine cat mai repede..te pupp..
Vreti sa faceti ceva? 5 euro pentru o viata!!
Putin cu putin se aduna marea...
"Nimic nu-i imposibil!"
monalac spune:
se introduce acul subcutanat,dar nu drept,ci putin oblic...bula nu tb scoasa.eu le am facut in maini,in partea de sus.pt ca o asistenta nepriceputa mi a facut o injectie cu clexane de mi s a umflat toata mana,am apelat la un asistent care mai facuse asemenea injectii si care s a descurcat de minune....
ileana spune:
Bula, ramane la inceput sau la sfarsit in siringa?
Adica bat in ea pana o las la sfarsit, sau o las asa cum este in pachet( la inceput?).
E 1 noaptea...pe cine gasesc eu dispus sa-mi faca clexane...si sa mai si stie...de abia le-am gasit...si in 1000 de locuri mi-au spus ca nu se mai gasesc...dar sa stie sa le faca...
stuart spune:
ileana, intra aici : http://www.northdevonhealth.nhs.uk/patientinformation/a&e/how_to_inject_clexane.htm
In cazul in care nu reusesti sa intri iti spun eu ca " 3. bula de aer trebuie sa fie in josul seringii, cat mai aproape de ac"!
Mult succes si sper sa nu fie prea tarziu!
Stu
Ai izbutit? Continua!
N-ai izbutit? Continua!
(Nansen)
Tia spune:
buna ileana, de ce faci clexane?? sa indraznesc sa cred ca....?
eu am facut toata sarcina, se face subcutanat, cel mai comod si putin dureros este in burtica. apuci pielea si introduci acul oblic, nu simti nimic, acul e f. subtire. in brat se procedeaza la fel, insa este dureros. eu am ramas si cu multe vanatai.. in 9 luni...
poti merge la orice spital, dar trebuie sa le explici ca se face subcutanat, multe asistente nici n-au auzit de clexane, dar stiu sa faca injectii subcutanat.
bafta!
sunshine4ever spune:
Clexane se face subcutanat ori in burtica facind pliu si dupa introducerea acului se lasa pliu ori in brate procedeul fiind acelas. Introducerea acului o faci tinind seringa in mina cam paralel cu mina sau cu burtica(in jurul ombilicului) iar dupa ce ai introdus acul lasi pluil (ca si cum ai ciupii pe cineva doar ca iei o portiune mai mare. A am uitat in brat in treimea mijlocie se face.
Multa bafta sa ia si la tromboza sa nu te misti pt ca trombul poate sa se miste daca nu se dizolva inainte si Doamne fereste calea lui(nu pomenesc ca nu vrea sa cobesc) , stai in patuc cu piciorul usor mai sus.
Mult succes , o sa fie bine doar rabdare.
DM