De ce face isterii...

De ce face isterii... | Autor: DanaR

Link direct la acest mesaj

Avem o problema cam veche as zice eu dar nu se manifesta chiar asa de violent pana acum...
Patric are aproape patru ani. Este singurul copil si este rasfatat si de noi dar in special de bunici.
Problema e ca face isterii pe strada, ce sa mai vorbim in casa sau la gradinita. De fiecare data cand ceva nu ii convine lui a inceput sa se tavaleasca pe jos. Daca incerc sa ii spun cu frumosul ca nu e voie sau daca mai incerc sa ii mai dau si explicatii devine mai capos si comenteaza... Daca ii spun sa taca din gura sau sa termine devine mai rau... Daca ii spun sa spuna sarut-mana cand vedem pe cineva cunoscut si el spune nu, devine si mai incapatanat daca il oblig atunci cand suntem de fata cu persoana respectiva.
Nu ii place de soacra-mea si se poarta foarte urat cu ea. Ii spune cuvinte urate, ridica mana la ea si devine isteric daca il pun sa se controleze.
Ce mai putem face? Ce pedeapsa trebuie aplicata? Cum putem trata problema ?
Este un copil intelegator, si in general e cuminte. Atunci cand i se explica ceva pricepe... Dar se face ca uita data urmatoare. Si face aceleasi lucruri.

Help! DanaR

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirelam spune:

Cred ca este o problema specifica varstei.
Si Andrei al meu mai are asemenea momente isterice.
Si la fel ca si al tau, nu spune sub nici o forma buna ziua vecinilor.

(5 ani si 2 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

deocamdata nu am probleme din astea dar cred ca sunt pe vineca si al meu puiut are o personalitate la numai 6 luni de ma da gata,desi e in general o minune de baietel.
Sa.ti spun ce am citit despre aceste manifestari,crize de personalitate
Daca face urat in magazin ca vrea ceva ,cu tot stresul,scandalul,galagia si privirile dezaprobatoare ale oamenilor NU ceda pt ca asa se creaza precedentul si astfel de trasnai or sa fie frecvente.
Acasa ii explici frumos ca nu ai bani,ca tu vrei sa ii dai dar nu se poate azi ci sapt viitoare ,oricum argumente care sa fie clare si de inteles pt varsta lui.
cat despre buna ziua! roaga-l sa zica macar celor care ii sunt dragi si apoi,cu timpul se va forma un reflex si va zice tot timpul.
Multa bafta si rabdare si sa se faca cumintel foc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raducu spune:

Nu sunt o fire violenta si nu sunt de acord ca educatia copilului sa se faca sub amenintari dar cateodata "nuielusa" lui Anton e bine venita. Daca spui ca ai incercat cu de toate si el inca e obraznic restrictioneaza-l de la ceva(o jucarie preferata, bomboane, dulciuri, vizite la prietenii lui de joaca etc.)

Succes! si un baietel pe cat de cuminte pe atat de ascultator si politicos!

Mamica lui Raducu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris spune:

se pare ca solutia e sa ai multa rabadre si sa fii extrem de consecventa, sa stabilesti reguli clare, legate de program si comportament, mici pedepse si recompense - bine folosite; secretul unei bune educatii e buna relatie intre parinti si copii si increderea pe care copiii au in parinti; aceasta incredere se pierde in momentul in care copilul se simte derutat de comportamentul parintilor -si asta cel mai usor se intimpla cind regulile nu mai sint respectate din comoditate ; prea multe "exceptii" dau totul peste cap ;
ce am scris e rezumatul a ceea ce am citit, dar putin si din proprie experienta: noi inca nu avem probleme de genul asta si sper ca n-o sa avem, insa eu sint un monstru de incapatinare si nu prea ne abatem de la program si mai ales nu are cine sa imi rasfete copiii; asta e aspectul pozitiv al distantei mari fata de bunici - si am vazut clar ca o saptmina petrecuta cu buncii a facut sa tragem 2 saptamini sa revenim la normal....asa ca ma voi lipsi pe cit posibil de acest ajutor...si ne vom bucura de o liniste relativa...mai vedem noi, deocamdata fetele mele sint mici, asa-i?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris spune:

si ca sa raspund concret la intrebarea legata de isterii: ignora-l complet cind face crize, cred ca ii va trece dupa citeva reprize de spectacol fara spectatori;

Mergi la inceput