Mamici de iulie-august 2007 (20)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Chriszta spune:

Am uitat ceva...
La cererea mea, pt a vedea daca bb e bine, dr mi-a dat sa fac testul TORCH (toxoplasmoza, rubeola, infectii....) dar si triplu test (sindromul Down).
Atatea minuni am citit despre TT ca nu am avut curaj sa-l fac. Are o rata mare de esec (nu corespunde cu adevarul) ca nici nu este considerat test diagnostic. Mi-a fost frica sa nu iasa rau si sa ma stresez 7 luni. Am facut bine?????
Voi l-ati facut????
Sa ma duc sa-l fac totusi sau sa astept echo morfo-fetala?
Mersi mult.

Cristina 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Buna dimineata!

Lorina, multumesc. Uita-te seara la filme romantice, de dragoste, poate o sa visezi mai frumos. Am ramas masca citind ca soacra vrea bani sa stea cu bb, in conditiile in care sinteti in aceeasi casa!
Giana, bafta multa-multa, sper sa fie totul in ordine la urmatorul control! Felicitari pentru dimensiunile lui bb Luca Serban.
Anto, multumesc! Acum sint in concediu medical pentru copil - am reusit sa o "dregem" noi acasa pe Miruna fara sa ne internam. Ce seriale mai urmaresti?
Jeni, mi-a placut mult "socroshenie" de cind l-am vazut prima oara la subiectul cu Nurori. Si se potriveste asa bine mamei sotului meu, incit l-am adoptat imediat in vocabular. Cit tupeu, in loc sa aiba grija de tine si sa te menajeze, sa te puna sa gatesti la ea acasa ...

Eu am pierdut weekendul asta si kilogramul luat, acum sint la greutatea de dinainte de sarcina. Daca stiam cit e de greu cu un copil in casa si unul in burta, faceam tot posibilul sa fac gemeni sau tripleti de prima oara.

Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Fetele, din bucuresti, HELP, am nevoie de un sfat! Am nevoie sa merg cu bunica-mea la un control medical pentru o greutate in respiratie, are o greutate in piept si cand sta intinsa nu poate respira, mai mult shuiera. Unde merg cu ea? Ea este asigurata medical in Constanta, deci aici banuiesc ca ma pot adresa doar unui serviciu de urgenta?! Daca merg in clinica privata, nici nu stiu unde sa o duc, la cardio, la plamani, unde? Daca ma puteti ajuta cu un sfat, raman indatorata!

Andra15+cu bb2 Horia Andrei siDragos Alexandru

Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

Neatza!

Andra, eu te-as sfatui sa mergi cu ea la un cardiolog, mai intai. Daca este ceva, va fi trimisa la un control la plamani. Eu am dus-o pe maica'mea la cardilogie la Centrul de diagnostic Babes si am fost multumita de investigatiile facute.

In alta ordine de idei, io-s omu care, daca n-are probleme, si le face. De ieri am tot inceput sa am un stres cu nr. de zile de concediu medical pana la intrarea in prenatal, pt. ca n-am chef sa fiu trimisa la comisie daca depasesc 90 de zile. Am postat un subiect si la Legislative, dar il copiez si aici, poate m-o lumina careva trecut prin asta:

Care este nr. maxim de zile de concediu medical/12 luni, astfel incat sa nu fiu trimisa la comisie? 90 sau 120?

Sunt insarcinata in 18 saptamani jumate, urmand sa nasc in luna iulie, dar cu un DPN incert: 19 iulie dupa UM, 5-15 iulie dupa eco. De la inceputul sarcinii am tot avut diverse probleme si am stat in medical, iar nr. de zile de concediu medical de pana acum (de la incheierea contractului actual de munca, 30.10.2006) este de 45. Pt. a ajunge la 90 de zile de medical, as mai avea, deci, inca p-atat, adica, pana pe 8 aprilie, cand as avea aproape 6 luni de sarcina (fara 4 zile). In prenatal se intra la 7 luni, deci as ramane, cumva, descoperita cam patru saptamani. Cum ar trebui sa procedez astfel incat sa fie toate legate? medicalul si prenatalul, fara a exista riscul de a fi trimisa la comisie?

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

18+

De la nunta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Buna burtici.

Si eu cam rar prin zona cu scrisul, dar de citit ma chinui sa tin pasul (desi mi-e tare greu, recunosc).

Lorina, nu te speria de vise! si eu am cosmaruri ceva de groaza! cica e normal in sarcina, ca-ti faci tot felul de griji legate de bebe! eu vineri noapte am avut un vis de m-am trezit plangand in hohote! am visat ca am pierdut sarcina si ca vedeam cum se intampla tot...nu dau amanunte ca nu vreau sa va stresez cu asa ceva, dar a fost ingrozitor! cand m-am trezit mi-au trebuit cateva minute ca sa ma conving ca am visat si ca totul e bine.
Andutzy, parerea mea e ca trebuie s-o duci la Cardiologie sau la Interne. La Urgenta sau la o clinica particulara, ca daca e inscrisa in Cta n-ai de unde sa iei trimitere pt consultatii gratuite. Multa sanatate pt bunica ta!
Giana, important e ca bebe e bine! sper sa se rezolve problema in timp, incearca sa stai cuminte pe cat se poate, sa nu faci efort, desi e greu cu unca un copil in casa!sa dea Domnul sa fiti bine pana la capat!
Chirszta, si mie mi-e greu sa ma spal pe cap, obosesc asa repede! si deja cu pedichiura ajung la manichiurista ca nu se mai poate. La epilat e inca suportabil si am observat si eu ca parca creste mai greu parul...asta e bine, ca ma chinuie mai rar!

Si adaug si eu la ce am retinut din urma :
Si eu am catel,adica fetita, Golden Retriever, cam lasa par prin casa, desi am invatat-o si nu are acces nici in pat, nici pe canapea, nici macar in dormitoare n-o mai lasam sa intre, sta pe paturica ei, la usa camerei. Noi o sa o trimitem la frate-miu inainte sa nasc si o s-o lasam acolo toata vara, pana mai creste bebe, apoi ii pun gardulet la usa ca sa nu intre deloc in camera. Frate-miu sta tot la casa , ca si noi si are o catea cu care a noastra se impaca tare bine, iar el o iubeste pe-a noastra poate mai mult decat pe a lui ( ca am luat-o si am crescut-o impreuna in primii 2 ani de viata-cand stateam la bloc).Asa ca pt ea n-o sa fie o mare schimbare (cand plecam tot acolo sta), tot in casa noaptea, unde mai pui ca la el doarme si pe canapea , adica isi cam face de cap!
Mi-am masurat si eu burta si am 99 cm intr-o zi buna (cand nu ma simt prea umflata). La kg, am ajuns la 73, deci am pus 6 kg pana acum; dupa tabelul gasit pe la alte subiecte, am 1kg in plus, dar nu-mi fac probleme de asta!
Oof, parca a trecut un secol de cand n-am mai fost la eco, si mai am de asteptat inca 2 saptamani!

Andicu 19+
Poze cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Fetelor si eu pe aici. Va citesc insa n usunt inca in dispozitie sa scriu...

www.alina-jaime.co.uk/main.php" target="_blank">poze

Alina 14 sapt +Cosmin 30 iulie 2001

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns panda77 spune:

Salutare burtici !

Nici eu nu prea am timp sa va scriu, dar cel putin la 2 zile citesc tot ce scrieti si ma amuz sau ma-ntristez alaturi de voi.

Fiti curajoase cele care aveti problemutze, ca se rezolva totul cu calm, atentie si rabdare .

Va pup

Oana-panda77, 18+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorinaoo1 spune:

Andicu mai am si eu vise de astea inspaimantatoare, dar sa visezi ca mananci literalmente picioarele sotului pe viu... Acum mi se pare amuzant dar imaginile din vis inca ma mai pandesc

Ioana ma bucur ca ai luat o pauza de la serviciu. Cand mai mergi la eco? Cat despre socrosenie, cate idei de astea mai are...

M-am masurat si eu, am 87 cm in talie si sunt tare mandra de burtica mea

Olgutza mie medicul de fam mi-a spus ca sunt 90 de zile de concediu med, nu 120. Pt comisie iti trebuie macar o internare in cele 90 de zile si apoi te internezi regulat, cam la o luna. Eu am ceva mai mult de 60 de zile de concediu med. Deci peste o luna intru la comisie. Am ceva emotii, ca nu stiu exact ce presupune comisia asta, mai vedem noi.

nasica de moflea burtica
18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Lorina, cel putin in BUcuresti, comisia este o abureala, pe sectorul meu sunt 2 doamne dragutze care la gravide nici nu au mari pretentii sa dovedeasca cine stie ce...in general le prelungeste pur si simplu concediul. Eu am ajuns la ele acum cativa ani cand imi fentam angajatorul de cateva luni bune cu concedii medicale, deoarece isi batuse rau de tot joc de mine si drepturile mele....In timpul asta am facut nunta, am plecat in luna de miere si mi-am gasit si alt servci

Andra15+cu bb2 Horia Andrei siDragos Alexandru

Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chriszta spune:

Fetelor am o intrebare daca stiti.
Eu m-am mutat din Bucuresti, in Brasov unde am stat cu chirie. de curand am terminat de construit o casuta langa Brasov la Sacele. Eu lucrez la o firma de transport din Sf. Gheorghe (fac naveta), si de curand am vrut sa ma inscriu la medicul de familie.
Ex: buletin de Bucuresti (domiciluil oficial-inca nu l-am schimbat-astept intabularea) - servici in alt judet
Si Casade asigurari a respins inscrierea la medic in Sacele pana avem domiciliu in jud. Brasov. Firma e la zi cu toate impozitele.
Mie cine imi poate da concediu medical???
Eu merg la clinica privata la ginecolog.

Multumesc.

Cristina 16+

Mergi la inceput