Mamici de martie-aprilie 2007 (22)
Raspunsuri - Pagina 23
danuta_t spune:
Felicitari Mirandolinei si lui Ancris ! Refacere grabnica, si bebici sanatosi si papaciosi.
Ancris, cum s-a desfasurat prima intalnire intre copilasii tai ?
Ocrainic, ai retinut bine, al doilea va fi tot baietel, datele pentru listuta sunt UM=4.07.2006, DPN=10.04.2007.
Poate ne intalnim si-a treia oara cu burtica de fetita ?
Chiar aseara ma tachina al meu sotior, ca mai incercam si pentru o fetita. M-am enervat instant si am tot stat bosumflata vreo juma' de ora si ii spuneam ca eu inca o data gravidutza nu mai vreau sa fiu, ca si-asa ajutorul e cam din parti si parca e mai greu acum. Nu zic nu, sotul ma ajuta foarte mult, dar are si el un servici, vine tarziu acasa, maica-mea lucreaza pe cont propriu, ma ajuta si ea printre picaturi, dar nu apelez foarte des la ea ca doar o vad cat munceste si cum se-mparte in n parti ca sa le faca pe toate. Iar taica-miu, e de-a dreptul speriat sa ramana singur cu Mihai, o face destul de rar, nu stie sa se coboare la mintea unui copil. In fine, e greu cu burtica si cu inca un copil mic. Am si avut eu un week-end greu, am stat singura cu Mihai si a trebuit sa ma descurc si cu gatitul, mancatul, scosul la plimbare, alergatul dupa el prin casa, culcatul, plus ca am fost si la aniversarea unei vecine de 2 anisori, unde faceam cu randul (2 gravide) la supravegheatul prichindeilor, stateam pe covor si mi-era cumplit de greu sa ma ridic repede sa intervin in diferitele faze dintre prichindei.
Nu ma pot plange, Mihai e totusi un copil cuminte, dar daca faci altceva si nu te ocupi de el, te cam taxeaza, asa ca ieri de n ori a trebuit sa-l dau jos de pe masa din bucatarie, plus ca mi-a mutat toata camara in bucatarie, si-a scos si el vreo 3 oale din dulap si le-a pus pe masa sa faca si el mancare, vroia sa ma ajute la gatit si-mi tot aducea cartofi din camara, vroia sa dea si cu aspiratorul, si-a mutat jucariile in hol ca cica sa faca curatenie, etc, etc. Dupa ce-am terminat cu gatitul, a fost mai usor, ne-am uitat frumos pe carticele, am cantat, am putut si eu sa stau un pic in fotoliu.
Hai ca m-am plans destul. Sa revin la intrebari:
- pana la 1 an am folosit detergent de la Sensiblu (Dermalin pentru bebelusi)
- pana la 6 luni am calcat hainutele pe ambele parti (citisem ca asa se sterilizeaza hainele ?)
- inca (1 an si 10 luni) spal hainutele separat de ale noastre si nu pun decat detergent (fara innalbitor, sau Lenor/Coccolino, etc)
- Galactogilul - intr-adevar foarte bun si eficient pentru lactatie, saptamana trecuta am vazut la Sensiblu, costa aproape 500.000 lei/cutia, imi puneam in ceai cate 1 lingura de 3 ori/zi, deci ma tinea cam o saptamana
- pentru lactatie am folosit si ceai de fenicul si anason si chimen (se gaseste la magazine naturiste sau Plafar, si cica e bun si impotriva colicilor); eu preparam un amestec din cele 3 si beam vreo 2 litri/zi
- m-am dus la spital cu pompa, ca-mi spusesera si mie cateva mamici ca e cea mai buna investitie; la mine n-a fost (poate depinde si de pompa ?), parca reuseam mai bine cu mana, desi dura cam mult, dar la mine n-a fost abundenta, asa ca am mers cu foarte multa incapatanare pe varianta combinata (san + lapte praf) pana la 9 luni
- sterilizator - am luat abia la 3 luni, electric ca ma saturasem de fiert in fiecare zi. Foarte util mai ales in deplasare (de ex la munte). Cele la microunde, mi se pare ca se folosesc impreuna cu o substanta care trebuie pusa (poate ma-nsel). Se spune ca biberoanele trebuiesc sterilizate doar pana la 6 luni, apoi bebele trebuie incet-incet sa se obisnuiasca si cu microbii. Noi l-am folosit totusi pana cand am scapat de tetine (deci pana pe la 1,5 ani), apoi ocazional cand era racit. In concluzie nu este ceva absolut necesar, depinde de evolutia ulterioara.
- daca sunt pb cu lapticul, mai exista pe piata incalzitoare de biberoane, care mentin laptele cald (noi n-am folosit, ca nu prea suportam ideea sa nu fie laptele proaspat); foloseam in loc un termos in care puneam seara apa fierbinte, asa ca noaptea se facea lapticul repede
Dana
32+ si Mihai (20.04.2005)
http://community.webshots.com/user/danuta_t
elyanne spune:
Elena m-am uitat... dar nu imi dau seama ce si cum...
La ecografia mea mi-a spus dr. ce si cum... asa am priceput si eu ceva, ca altfel... ziceam si eu ca restu' lumii care a vazut filmul de la eco... "daca zici tu"
RaisaFudulu nu's chiar asa slabanoaga... de la talie in jos
Mereu am avut picioarele mai groase si fundu' mai mare... daca ma ingras, acolo pun... unde este destul ![]()
Kmi am vazut cosuletul... super frumos 
Ma tot uit si eu unde sa facem botezul (pe net
). Ca data m-am gandit la 5-6 mai... in functie si de cand gasim ceva liber... Cred ca mai multe sanse sunt pt. duminica... si undeva aproape de casa.
Eliana
&
(34 sapt.) si
Elena (23 octombrie 2004)www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">S-a mai nascut o stea
ElenaGiulia spune:
Mersi Elyanne asta e vedem in martie ce si cum,ca nici eu nu mai inteleg nimic si mie tot dr imi arata si zice ca sant coite si eu cred la fel pentru ca o pasarica nu are cum sa fie asa de rotunda si umflata dar cum ea zice ca nu ma poate asigura suta la suta
nu-mi ramane decat sa astept
.
32+
wolf elena
paula75 spune:
Buna fetele!
iata un link unde puteti vizona o cezariana si o nastere normala si nu numai. E f. interesant!
http://parentcenter.babycenter.com/videos/view/?vid=1320899#videoplayer
How c-sections are performed -- a live surgery
Pupici
Paula 38+4 cu
Eliana Ioana
RaisaFudulu spune:
Kmi foarte frumos cosuletul pentru bebe....am ramas impresionata...ne poti da detalii despre el...cat costa?...de unde e achizitionat...daca se poate....multumim

Diana
32+
RAISA-MARIA
cria_bv spune:
Amma eu stiam ca nu e buna branza cu mucegai in sarcina.
Fetelor eu am o durere care ma apasa pe piept, nu mai stiu in ce pozitie sa stau si pulsul e cam ridicat.
Cria
30+ cu
Vlad
tzuna spune:
Buna fetelor! Am revenit ca n0am avut chef sa ies sa platesc nici o factura. dar poate ma invrednicesc in urmatoarele ore.
DANAP- cursurile de la Filnropia sunt joia de la ora 17.00 in amfiteatru sau sala de langa. mai sunt 2 cursuri (in total 4). Saptamana asta va fi tot cu nasterea si ingrijirea lehuzei iar celalata sapt cu baia bebelusului si ingrijirea lui. Nu stiu cum e mai bine sa faci, daca sa vii acum sau sa astepti altul. Eu de exemplu l-am inceput cam tarziu. Nu cred ca mai apuc baia bebelusului sau cine stie... Plus ca nu stiu dc incepe inca un curs imediat. Ca pana asa inceapa asta a fost o pauza de cateva saptamani.
madybulancea spune:
Paula75 multam pt site...suuupeeerrr interesant1!!!
Eu ma tot chinui sa fac curat dar sunt prea obosita si ma misc tare in reluare....

29+
ionelac spune:
multumesc mult roxigeo,o sa ma duc acolo cred ca cu un taxiu si am sa ma interesez va tin la curent.n-am inteles tu esti in 28 de sapt.?bafta in continuare.se poate sa se fi intors,oricum si eu il simt cateodata aiurea,cateotata am impresia ca vrea sa-mi sparga burta,cu pumnul sau piciorul nu stiu cu ce dar imi iese asa cate o umflatura,vorbesc cu el si isi revine.te pupic
roxygeo spune:
buna ziua la burtici!
io incep prin a ma vaita
...cred ca toate relele si-au dat intilnire cu mine zilele astea
...am arsuri mai tot timpul, ma doare mijlocul cu tot cu piciorul drept....de-mi vine sa stau in cap
...iar azi dimineata..
am facut cunostinta iarasi cu wc, ca nu-l mai vazusem demult....in fine miercuri ma duc la dr. reumatolog sa vedem ce se poate face, cu toate ca sunt slabe sperante sa pot face ceva acum, toata lista mea de medicmanete pentru spate este interzisa in sarcina, iar de gimnastica si fizioterapie nu cred ca se pune problema acum
....ceea ce ma bucura nespus
,in schimb, este faptul ca
e foarte activ de ieri
...
Ionelac - ma bucur ca ti-am fost de folos..apropo io miine implinesc 31 de sapt. 

altceva??? incerc sa ma organizez si sa fac o lista cu primele lucruri pe care trebuie sa le luam, de genul; patut, scaun auto,...farmaceutice....stiti voi strictul necesar pentru inceput...
pun si io majoretele la treaba...

va pupic

roxygeo
30+