probleme la cuculetz...

probleme la cuculetz... | Autor: nnadiaa

Link direct la acest mesaj

azi a venit d`na dr la noi sa vada baietelul de 1,10 ani si a observat la cuculetul lui ca ar avea un fel de chist,cica ar fi smegma(parca asa se numeste)adunata intr`un loc...el este aproape decalotat...si cica ar trebui sa intervina ea cu o penseta sa scoata chistul ala de acolo sau e posibil chiar sa trebuiasca sa intervina chirurgical.Ce ma sfatuiti sa fac?Scuze daca nu m`am exprimat corect,dar sunt si disperata si mai am si piticania in brate

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns criscodrin spune:

buna,cum arata exact chistul,ca o basica?si baietelul meu de 2 ani are de circa un an asa ceva (e acumulare de smegma),am fost la mai multi dr si toti ne-au zis ca nu e nimic grav si trebuie lasat asa.asta e ce ne-a zis noua,parerea mea este sa mai consulti un dr si sa vezi daca e de aceiasi parere.nu trebuie sa te impacientezi daca baietelul tau e bine si pana acum ai observat ca nu l-a deranjat.deranjant e pt mine ,m-am intrebat de atatea ori daca nu e ceva grav.sanatate multa baietelului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex2 spune:

Daca nu e decalotata total se aduna si se formeaza un fel de punct alb. Dar nu e interventie chirurgicala, ci doar fosteaza pielea sa decaloteze total si curata. O sa il cureti cateva zile cu solutie ce iti va prescrie si apoi ai scapat de griji.

Alexandru

Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nnadiaa spune:

multumesc fetelor pt raspuns,m`ati mai linistit.Criscodrin,arata asa cum ai zis tu ,ca o umflatura,moale la palpare.Mi`a zis dr.sa incerc sa decalotez zi de zi si sa ung de fiecare data cu tetraciclina.Doamne,sper sa fie ok,ca am inteles ca manevra de care zicea dr e destul de traumatizanta pt copil.

Mergi la inceput

Dar necesara. Linisteste-te! Si tu poti incerca seara dupa baita decalotarea totala. Trace incet dar ferm pana bebe sa semne de neplacere. Se poate ca tu sa nu fortezi de frica sa nu-l doara, desi el nu simte mare lucru. Dar nici sa nu ajungi la stadiul in care tipa de durere. Eu la fi-miu i-am decalotat-o total in cateva seri dupa baie, iar in ultim seara a curs putin sange, dar nu a spus nimic, nu stiu daca l-a durut. Am curatat si s-a vindecat imediat.

Alexandru

Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...

Mergi la inceput

oricum,el e decalotat aproape total,asa a zis doctorita.Pe mine nu asta ma sperie,cred ca reusesc eu sa il decalotez,ci acel chist...chiar trebuie"umblat"la el...?Nu exista sansa sa treaca de la sine...?

Mergi la inceput

Daca intr-adevar e un punctulet de smecma trebuie indepartat in cele din urma si nu este prea complicat ptr ca daca nu se trage toata pielea, intr-un coltisor este inca lipita. Acolo este punctul acela nu? Cand vei reusi sa desprinzi pielea preputului prin decalotare vei vedea ca se va indeparta.
Daca e altfel de chist nu stiu. Poti face un control la un medic urolog. Rezolva repede si stii sigur ce e.

Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hcclara spune:

Mai consulta inca un medic, nu te lua numai dupa ea, poate nu e cum zice ea.Sanatate, claudia

Mergi la inceput

Doamne,ce am citit de decalotare,cate efecte negative pt copil...nici nu ma mai gandesc sa ii mai umblu eu acolo,asa il las,s`o decalota el cand creste mai mare,doar ca am sa merg si la un urolog sa ma asigur ca nu`i nimic grav cu acea umflatura sau chist,ce o mai fi acolo...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rarutu spune:

eu am fost cu baietelul meu la chirurg si i-a facut decalotarea. a fost greu in primile zile, dar acum e ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vl-ad spune:

Eu am mai scris la un subiect despre asta , dar am sa mai scriu si aici.
Si lui Vlad ,pe la 1 an-1 an si ceva i-au aparut un lel de chistulete albicioase,moi sub piele (smegma).Nici el nu era decalotat complect si de aceea i s-au facut aceste chistulete.Dr pediatru ne-a trimis la chirurgie si acolo l-au curatat cu o penseta fara sa fie nevoie de vreo operatie.

------------------------
ADINA SI VLAD (17-11-2004)

VLAD

Mergi la inceput