probleme la cuculetz...

azi a venit d`na dr la noi sa vada baietelul de 1,10 ani si a observat la cuculetul lui ca ar avea un fel de chist,cica ar fi smegma(parca asa se numeste)adunata intr`un loc...el este aproape decalotat...si cica ar trebui sa intervina ea cu o penseta sa scoata chistul ala de acolo sau e posibil chiar sa trebuiasca sa intervina chirurgical
.Ce ma sfatuiti sa fac?Scuze daca nu m`am exprimat corect,dar sunt si disperata si mai am si piticania in brate
Raspunsuri

criscodrin spune:
buna,cum arata exact chistul,ca o basica?si baietelul meu de 2 ani are de circa un an asa ceva (e acumulare de smegma),am fost la mai multi dr si toti ne-au zis ca nu e nimic grav si trebuie lasat asa.asta e ce ne-a zis noua,parerea mea este sa mai consulti un dr si sa vezi daca e de aceiasi parere.nu trebuie sa te impacientezi daca baietelul tau e bine si pana acum ai observat ca nu l-a deranjat.deranjant e pt mine ,m-am intrebat de atatea ori daca nu e ceva grav.sanatate multa baietelului.

Alex2 spune:
Daca nu e decalotata total se aduna si se formeaza un fel de punct alb. Dar nu e interventie chirurgicala, ci doar fosteaza pielea sa decaloteze total si curata. O sa il cureti cateva zile cu solutie ce iti va prescrie si apoi ai scapat de griji.
Alexandru
Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...

nnadiaa spune:
multumesc fetelor pt raspuns,m`ati mai linistit.Criscodrin,arata asa cum ai zis tu ,ca o umflatura,moale la palpare.Mi`a zis dr.sa incerc sa decalotez zi de zi si sa ung de fiecare data cu tetraciclina.Doamne,sper sa fie ok,ca am inteles ca manevra de care zicea dr e destul de traumatizanta pt copil.

Alex2 spune:
Dar necesara. Linisteste-te! Si tu poti incerca seara dupa baita decalotarea totala. Trace incet dar ferm pana bebe sa semne de neplacere. Se poate ca tu sa nu fortezi de frica sa nu-l doara, desi el nu simte mare lucru. Dar nici sa nu ajungi la stadiul in care tipa de durere. Eu la fi-miu i-am decalotat-o total in cateva seri dupa baie, iar in ultim seara a curs putin sange, dar nu a spus nimic, nu stiu daca l-a durut. Am curatat si s-a vindecat imediat.
Alexandru
Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...

nnadiaa spune:
oricum,el e decalotat aproape total,asa a zis doctorita.Pe mine nu asta ma sperie,cred ca reusesc eu sa il decalotez,ci acel chist...chiar trebuie"umblat"la el...?Nu exista sansa sa treaca de la sine...?

Alex2 spune:
Daca intr-adevar e un punctulet de smecma trebuie indepartat in cele din urma si nu este prea complicat ptr ca daca nu se trage toata pielea, intr-un coltisor este inca lipita. Acolo este punctul acela nu? Cand vei reusi sa desprinzi pielea preputului prin decalotare vei vedea ca se va indeparta.
Daca e altfel de chist nu stiu. Poti face un control la un medic urolog. Rezolva repede si stii sigur ce e.
Alexandru

hcclara spune:
Mai consulta inca un medic, nu te lua numai dupa ea, poate nu e cum zice ea.Sanatate, claudia

nnadiaa spune:
Doamne,ce am citit de decalotare,cate efecte negative pt copil...nici nu ma mai gandesc sa ii mai umblu eu acolo,asa il las,s`o decalota el cand creste mai mare,doar ca am sa merg si la un urolog sa ma asigur ca nu`i nimic grav cu acea umflatura sau chist,ce o mai fi acolo...

rarutu spune:
eu am fost cu baietelul meu la chirurg si i-a facut decalotarea. a fost greu in primile zile, dar acum e ok.

vl-ad spune:
Eu am mai scris la un subiect despre asta , dar am sa mai scriu si aici.
Si lui Vlad ,pe la 1 an-1 an si ceva i-au aparut un lel de chistulete albicioase,moi sub piele (smegma).Nici el nu era decalotat complect si de aceea i s-au facut aceste chistulete.Dr pediatru ne-a trimis la chirurgie si acolo l-au curatat cu o penseta fara sa fie nevoie de vreo operatie.
------------------------
ADINA SI VLAD (17-11-2004)
VLAD