Termen de valabilitate - creme de la AVON

Am primit de curand o noua crema de la AVON , aleasa si comandata dintr-o brosura a unui reprezentant al acestei firme . Ceea ce nu mi se pare foarte clar , sau poate nu stiu unde sa caut eu , este termenul de valabilitate al acesteia , pentru ca scrie pe cutie doar Z290107 , nefiind altceva mentionat ( am intors cutia pe toate partile , altceva nu scrie ).
Oare ce reprezinta aceste numere , data fabricatiei , adica 29.01.2007 , sau data expirarii ? Este mentionata doar o singura data pe cutie ....
Raspunsuri

tierry spune:
E data fabricatiei...pe undeva o sa gasesti scris ca expira dupa 3 ani de la data fabricatiei (cauta pe prospect, tub/cutie, etc.)

monalac spune:
are dreptate tierry,pe produse se scrie data fabricatiei,deci produsul pe care il ai este fabricat in 2007.ele expira la trei ani de la data fabricatiei.

coltofeanu spune:
Totusi , pe cutie scrie Z29012007 , deci ar insemna ca ar fi fabricata pe 29.01.2007 , insa a fost trimisa prin colet postal , iar eu am primit-o pe data de 9.02.2007 si luand in considerare si timpul necesar primirii coletului ( 2-3 zile ) ... insemana ca sunt foarte operativi , imediat ce pun crema in cutie , o si expediaza . Asa sa fie ?

cristi22na spune:
si mie mi se pare ciudata data dupa ambalaj ei pun data cand se face comanda,e posibil sa fie facuta si acum 3 ani :)
produsele sunt facute in polonia cand ajungea asa repede in romania

oana_n spune:
"Toate produsele Avon au o durabilitate mai mare de 30 de luni. Pentru aceste produse, indicarea datei minime de durabilitate pe ambalaj sau eticheta nu este obliatorie (conform cap. 1, art 2, lit. H din legea nr.178/2000)" asta scrie pe fiecare catalog Avon.
Data de pe ambalaj este data fabricatiei, nici intr-un caz data la care se face comanda.
Dupa cum te-ai exprimat tu coltofeanu reiese ca acea crema e nou aparuta si atunci se explica faptul ca e produsa atat de curand fata de dara livrarii.
Eu spre exemplu azi am primit coletul si mi-am comandat un parfum nou aparut si e produs pe 28.01.2007, doar cu 2 zile inainte de a incepe campania.
Nu-i pasa nimanui cat de mult stii decat dupa ce afla cat de mult iti pasa

cristi22na spune:
eu nu cred ca aceste produse sunt facute in aceasi luna cu luarea comenzi.eu fost si eu reprezentant si ma uitam tot timpu la termen

cristina_p spune:
Pe unele cosmetice nu scrie termenul de expirare, ci apare un simbol ca in imaginea de aici:
www.bvl.bund.de/nn_495478/DE/03Bedarfsgegenstaende/04Kosmetik/kosmetiknode.htmlnnn=true" target="_blank">http://www.bvl.bund.de/nn_495478/DE/03Bedarfsgegenstaende/04Kosmetik/kosmetiknode.htmlnnn=true
ca un fel de borcan deschis, pe care este trecut 6M, 12M, etc. Asta inseamna cate luni din momentul deschiderii este valabil.
Daca va uitati pe majoritatea cosmeticelor, inclusiv pasta de dinti, vedeti simbolul.
Cristina P

tierry spune:
quote:
Originally posted by cristina_p
Pe unele cosmetice nu scrie termenul de expirare, ci apare un simbol ca in imaginea de aici:
www.bvl.bund.de/nn_495478/DE/03Bedarfsgegenstaende/04Kosmetik/kosmetiknode.htmlnnn=true" target="_blank">http://www.bvl.bund.de/nn_495478/DE/03Bedarfsgegenstaende/04Kosmetik/kosmetiknode.htmlnnn=true
ca un fel de borcan deschis, pe care este trecut 6M, 12M, etc. Asta inseamna cate luni din momentul deschiderii este valabil.
Daca va uitati pe majoritatea cosmeticelor, inclusiv pasta de dinti, vedeti simbolul.
Cristina P
Aaaaa..interesant..chiar de multe ori m am intrebat ce o fi insemnand simbolul ala. Mersi pt lamuriri!

coltofeanu spune:
Sub cifrele Z290107 scrie "AVON COSMETICS - NN1 5 PA - ENGLAND " , este vorba despre crema de corp PUR BLANCA , pe care am cumparat-o impreuna cu un parfum si un antiperspirant , amandoua tot PUR BLANCA.
Oana , cred ca ai dreptate , m-am uitat mai atenta pe ambalajul parfumului si scrie Z201106 , deci este posibil ca atunci sa fi fost produs , iar pe deodorant Z100107 .Deci , exista posibilitatea ca si crema de corp sa fie produsa in urma cu doua saptamani .
Multumesc tuturor pentru raspunsuri. ....

Marilena12 spune:
Este sigur data fabricatiei. Vanzarile sunt mari si produsele ajung de regula la consumator la nici o luna de la fabricatie. Si termenul de valabilitate este de 3 ani, cum s-a specificat deja. Iar din Polonia vin TIR-uri cu produse cosmetice scoase de 2 zile de pe banda de productie.
Mary si Anna Maria- 08.04.2006
http://new.photos.yahoo.com/marilenavladoianu/
Poze cu Anna