Cum invatam o limba straina?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Mcm, eu te-as contrazice: cred ca cel mai bine e sa incerci sa inveti in cadru organizat. Cel putin eu nu pot invata altfel. Am incercat si nu mi-a iesit. Cu tot netul si toate siturile posibile si imposibile n-am facut mare lucru. Iar cei care zic ca au invatat engleza de la televizor sau citind singuri nu stiu decat la nivel de conversatie, inteleg si poate se pot exprima. Cam cum stiu si eu de altfel in ciuda celor 10 ani de engleza. Gramatica corecta si pronuntia nu le inveti de la televizor si nici de unul singur acasa. Si iti trebuie si gramatica, oricat ai incerca sa eviti, chiar daca nu trebuie sa fii doctor in engleza, putinul ala pe care il stii trebuie sa fie corect, altfel degeaba legi cuvintele intre ele.
Eu ca sa invat inca o limba straina m-am inscris la facultatea de limbi straine. Am zis ca engleza vreau s-o invat la perfectie si pe langa ea mai invat italiana. Inainte de a ma inscrie la facultate am facut un modul de incepatori la fides care mi-a prins tare bine. Caci am constatat ca la facultate profesoarele vorbesc numai in italiana si se presupune ca nu esti chiar tufa de venetia.
Anca, nu prea ai timp. Te sfatuiesc sa vezi ce nivel ai cu adevarat, sa vezi ce nivel se cere si sa incerci cateva ore cu un meditator.

Andreea mamica lui Filip Stefan
Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Anca si sfatul meu e sa mergi pe mana unui meditator bun (bun insemnand: care sa stie sa-ti structureze materia, care sa te ajute sa faci corelatii, care sa aiba si accent etc). Chiar daca te costa mai mult , stii macar ca ai investit bine. Si la cursuri ii recomand pe cei de la British Council. Mie mi se par cei mai seriosi la ora actuala si cei mai bine pusi la punct.

Georgi75 ti-am trimis un Pm cu adresa mea de mail si cu rugamintea de a-mi atasa si mie cartea !

P.S.

Cu astia de la academiaonline lasa-te pagubasa. Eu am facut un curs de engleza la ei (le-am si scos la imprimanta- deh! fata silitoare!) dar sunt destul de "subtirele". Si e doar gramatica, si aia cam la suprafata. Ca sa nu mai zic ca am si nimerit intr-un grup (se fac grupe de cate 3); si nimeni nu spunea nimic, tema de final desi era la comun am facut-o eu singura ca ceilalti nu raspundeau la mesaje . Daca vrei sa recapitulezi ceva, sa iti umpli timpul , e OK, dar NU pt invatat.

POZE BEBE
Film eco 4D

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

invatand din filme/emisiuni/ cantece (chiar) eu am furat-o din cantece....lumea pronunta diferit acelasi cuvant, nu mai spun ca dialectul British difera de cel american care sunt total diferite de cel australian....
prima mea discutie avuta cu un localnic de aici a fost jalnica pt ca nu am inteles decat good morning si OK...si credeam ca stiu engleza si ma ofticam ca sunt mai tuta decat un indian in lb engleza apoi miam dat seama ca toti vorbesc cu accentul lor si ca aia nu e pura....asa ca be carefull si lucky luck

Someone's pleasure is another's pain!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Sau daca aveti optiunea la tv - subtitle. Asa poti asculta si citi in acelasi timp.

Si eu am calatorit odata langa o doamna din Australia si am crezut ca nu stiu deloc engleza

corinadana mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Eu am invatat engleza singura, dar nu in trei luni, ci cred ca in vreo trei ani. Am inceput cu cursuri de engleza fara profesor si pe urma am citit enorm de mult. Am inceput cu carti usurele, romance, politiste, pina la literatura clasica. Initial cu dictionarul in mana, greoi, si pe masura ce invatam cuvinte, apelam din ce in ce mai rar la dictionar.
Ajunsesem sa citesc si sa inteleg absolut to, dar aveam un blocaj psihologic in a-mi da drumul la vorbit. Pina n-am avut incotro, si am calatorit in strainatate cu serviciul si vrand-nevrand a trebuit sa vorbesc. Si mi-am dat seama ca nu e o tragedie daca mai faci cate o greseala iar interlocutorii inteleg si poti sustine o conversatie chiar daca nu vorbesti ca la carte.
A trebuit apoi sa scriu si sa citesc documentatii si manuale in engleza la servici.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:
Originally posted by Androix

Mcm, eu te-as contrazice: cred ca cel mai bine e sa incerci sa inveti in cadru organizat. Cel putin eu nu pot invata altfel. Am incercat si nu mi-a iesit. Cu tot netul si toate siturile posibile si imposibile n-am facut mare lucru. Iar cei care zic ca au invatat engleza de la televizor sau citind singuri nu stiu decat la nivel de conversatie, inteleg si poate se pot exprima. Cam cum stiu si eu de altfel in ciuda celor 10 ani de engleza. Gramatica corecta si pronuntia nu le inveti de la televizor si nici de unul singur acasa. Si iti trebuie si gramatica, oricat ai incerca sa eviti, chiar daca nu trebuie sa fii doctor in engleza, putinul ala pe care il stii trebuie sa fie corect, altfel degeaba legi cuvintele intre ele.
Georgia

Si cum adica o contrazici pe mcm care spune:

"Ma uimiti spunand ca ati invatat engleza singuri, in fata Tv-ului sau citind carti in engleza. "?

E a aceeasi idee.

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deya spune:

aveti cumva o adresa unde se face un curs de germana online.mi-ar fi de ajutor.
multumesc anticipat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicoll spune:

Uite aici:
http://www2.dw-world.de/romanian/deutschkurs/

Nicoll

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by daniela_b

"Ma uimiti spunand ca ati invatat engleza singuri, in fata Tv-ului sau citind carti in engleza. "?

E a aceeasi idee.

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Aaaa, stai sa ma gandesc putin ca ceva am avut in cap...
Deci nu ideea citata de tine o contraziceam, ci pe asta
quote:
Acum din necesitate si nu numai am concluzionat ca trebuie s-o invat bine si sunt si eu in dilema ce metoda sa aleg. N-as vrea sa merg undeva (curs sau meditatii) unde se face gramatica foarte multa (asta cred ca poti invata si singur).

Georgia

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by louisea

Ba ia uite ca eu cuvinte in engleza si daneza am invatat de la tv
E clar ca poti invata cuvinte asa, cand deja ai o baza si poti urmari deja programe si filme, iar cuvintele/ expresiile respektive sunt mai izolate. Sa inveti o limba straina numai uitandu-te la tv e mai greu

P.s. Androix - ma mira cum poti contrazice o persoana care are aceeasi parere ca si tine - si chiar daca nu era, cum poti contrazice o parere care e formata din exprienta?

Da ce aveti frate cu mine? Contraziceam parerea respectiva povestind si eu tot experienta mea, nu am contrazis la modul absolut spunand ca asa ceva e imposibil. Uite ca Gabitza a putut sa invete singura, de exemplu. In orice caz nu am dat cu parul in cap nimanui.

Georgia

Mergi la inceput