Mamici de iulie-august 2007 (19)
Raspunsuri - Pagina 3
otim spune:
Ioana75 - din pacate in Romania asta este sistemul si tot din pacate noi cei care suntem angajati nu ne stim nici macar 1/4 dreapturile daca nu chiar deloc . Iar unii angajatori isi bat joc efectiv de noi . Am trecut si eu prin alte cazuri similare la fostul angajator si am suferit mult pana am hotarat sa-mi schimb locul de munca . Desi au trecut aproape 17 ani de la revolutie , dar mentalitatile se schimba mai greu . Ca exemplu nu trebuie sa merg foarte tare departe , decat in cazul celor trei mamici de la noi de site . Oare angajatorii nu stiau ce fac ??? Ba da . Au acceptat foarte usor si le-a si convenit faptul ca au fost instiintati verbal de faptul ca au in subordine angajate insarcinate . Asta de ce ??? Ca sa incerce sa scape de multe alte lucruri pe care sunt obligati sa le indeplineasca . Imi cer scuze , dar pe mine una ma infurie foarte tare .
15 saptamani
Luna1 spune:
quote:
Originally posted by Simo78quote:
Originally posted by Anya20
Iata in sfarsit un avantaj al sanilor mici
Alina Radu Teodor si Anya Ioana
razbunarea "bubelor"
Simona 14+ Mara/Matei
poze
www.alina-jaime.co.uk/main.php" target="_blank">poze
Alina 14 sapt +Cosmin 30 iulie 2001
otim spune:
Scuze intervin din nou .
Am citit un articol intr-un ziar care suna cam asa :
"Mamele care au adus pe lume copii incepand cu prima zi a anului 2007 pot solicita doar pana la 15 iunie ajutorul in bani acordat pentru hainute. Dupa aceasta data, autoritatile locale nu vor mai acorda acea suma de 150 lei, ci direct trusoul prevazut de Legea 482/2006. Daca vreti sa alegeti singuri hainutele si scutecele bebelusului dv., ar trebui sa va grabiti. Directorul Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului sector 3, Florin Vasile, va spune cum trebuie sa procedati pentru a intra in posesia banilor pentru trusou."
"adevarata problema este cu laptele praf care, incepand cu acest an, nu se mai acorda tuturor mamicilor ."
15 saptamani
brazuca25 spune:
Eu sunt convinsa ca seful meu crede ca eu nu imi cunosc drepturile. Si crede ca daca se uita urat la mine de cate ori ma vede o sa ma convinga sa imi gasesc in alta parte! Oricum nu are nici o motivatie sa ma dea afara decat sarcina, pt ca inainte de a fi angajata am stat 7 sapt. in "perioada de proba"...asa ca a avut destul timp sa isi dea seama ca "nu sunt potrivita" pt postul respectiv. Plus ca pana sa imi iau medical in decembrie nu a avut nimik de reprosat.
Mie deja protectia muncii mi-a facut dosarul, am semnat raportul medicului de medicina muncii, deci ma simt oarecum protejata. Astept acum sa imi iasa in cale iar "boss-ul" sa imi mai spuna sa plec, sa pot sa imi fac placerea sa "i-o dau peste nas" , ca merita!
16+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/brazuca22/my_photos
Luna1 spune:
quote:
Originally posted by otim
Ioana75 - din pacate in Romania asta este sistemul si tot din pacate noi cei care suntem angajati nu ne stim nici macar 1/4 dreapturile daca nu chiar deloc . Iar unii angajatori isi bat joc efectiv de noi . Am trecut si eu prin alte cazuri similare la fostul angajator si am suferit mult pana am hotarat sa-mi schimb locul de munca . Desi au trecut aproape 17 ani de la revolutie , dar mentalitatile se schimba mai greu . Ca exemplu nu trebuie sa merg foarte tare departe , decat in cazul celor trei mamici de la noi de site . Oare angajatorii nu stiau ce fac ??? Ba da . Au acceptat foarte usor si le-a si convenit faptul ca au fost instiintati verbal de faptul ca au in subordine angajate insarcinate . Asta de ce ??? Ca sa incerce sa scape de multe alte lucruri pe care sunt obligati sa le indeplineasca . Imi cer scuze , dar pe mine una ma infurie foarte tare .
15 saptamani
Total de acord. La asta m-am referit si eu ca in Romania exista inca mentalitatea "nu se face dom'ne nimic, ce daca zic eu ceva?" mai bine iau concediu medical si merg pe burta, sau cainii latra ursu' merge. Nu e adevarat. Nu e corect, fata de voi si fata de toate colegele voastre sa lasati asa ceva sa se intample. Nu vreau sa pun pe nimeni la zid dar daca nimeni nu reactioneaza astfel de situatii vor continua sa existe. Stiu ca mai exista si mentalitatea "de ce eu? De ce sa reactionez eu, sa faca alta revolutie si scandal". Tu pentru ca tu ai avut ghinionul sa fi abuzata. Brazuca sau Andra sau Claudia vor pleca de la firma cu capul plecat iar misoginul va ramane acolo sa mai hartuiasca cateva gravidutze. Asta ma revolta.
www.alina-jaime.co.uk/main.php" target="_blank">poze
Alina 14 sapt +Cosmin 30 iulie 2001
Ioana75 spune:
Simo, si eu am primit multe hainute din Dubai pentru Miruna - foarte frumoase, si convenabile la pret. Eu m-am indragostit de un gel pentru fundul lui bb pe care nu l-am vazut nici in tara, nici prin Europa - asa ca o rog pe amica de acolo sa-mi trimita de fiecare data cind are posibilitatea. Cred ca o sa te intorci cu tot trusoul lui bebe.
Otim, asa e, nu ne stim drepturile - dar avem nevoie doar de timp ca sa citim legile. Eu la prima sarcina am citit saptamini in sir, eram doxa de toate drepturile gravidelor, recitam pe de rost legi si articole. Macar Contractul Colectiv de Munca la Nivel National daca l-au citi toti oamenii, si tot ar fi bine.
Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)
otim spune:
BRAVOOOO brazuca25 esti tareeeeeeeeeeee .
Totusi nu inteleg partea cu semnatul raportului . Eu nu am facut asa ceva pana acum , nici nu mi s-a cerut asa ca nu ai dori sa detailezi putin , nu de alta dar sunt prefer partea cu " suflatul in iaurt "
15 saptamani
lorinaoo1 spune:
Simo da` chiar ca ai o soacra pe cinste I-a cumparat deja hainute, wwow. Pai a mea, desi locuiesc cu ea si stia ca ma internez, nu a binevoit sa-mi fiarba macar niste cartofi ca sa-mi trimita sa mananc. A cumparat sotul ceva de pe la Billa.
Buna faza cu "razbunarea bubelor"
Anya mersi pt raspuns. Acu m-am mai linistit, stiind ca se vor inscrie si "bubitele" mele la productia de lapte Ma cam nelinisteste faptul ca dupa intarcat se vor face mai mici decat le aveam. Pai asta inseamna ca nu mai gasesc sutien pe marimea mea, ca nu cred ca exista
nasica de moflea burtica
18+
Simo78 spune:
Ioana cum se cheama gelul? ca sa imi iau acum, ca dupa aia mai mergem tocmai la craciun in Emirate si asta daca totul o sa fie ok cu mine si cu BB.
Lorina sa stii ca e cea mai tare din lume. de asta ma doare sufletul cand vad ca sunt FEMEI care va trateaza asa. of!of!
p.s. si eu sunt cu bube, de aia mi-am permis sa fac gluma aia.
ma duc un pic afara sa imi scot burtica la plimbare.
Simona 14+ Mara/Matei
poze
brazuca25 spune:
quote:
Originally posted by otim
BRAVOOOO brazuca25 esti tareeeeeeeeeeee .
Totusi nu inteleg partea cu semnatul raportului . Eu nu am facut asa ceva pana acum , nici nu mi s-a cerut asa ca nu ai dori sa detailezi putin , nu de alta dar sunt prefer partea cu " suflatul in iaurt "
15 saptamani
Medicul de medicina muncii si cei de la protectia muncii au facut un raport legat de conditiile in care lucrez. Si acolo scrie cam ce fac eu la servici si ce risc presupune asta. De exemplu mi se recomanda o pauza de 10 min la fiecare ora pt a ma ridica de la calculator.
Plus ca scrie ca recomandarile sunt in functie de cele ale dr tau. Adik iti poate recomanda sa lucrezi 6 ore, si probabil ca si altceva daca este cazul.
16+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/brazuca22/my_photos