Mamici de iulie-august 2007 (19)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

quote:
Originally posted by claudia75

Cu voi mai invat si eu ce inseamna alaptat. Pentru mine e o mare necunoscuta. Citeam si eu intr-o carte-Sarcina si nasterea-ca laptele matern este bun pentru silueta. Cercetarile demonstreaza ca femeia pierde mare parte din grasimea acumulata in pimpul sarcinii daca alapteaza. Mai geru slabesc femeile care nu alpteaza. In plus, alaptatul stimuleaza uterul sa se micsoreze la dimensiunea sa initiala...Cel care ati mai nascut, chiar ati simtit ca alaptatul va ajuta la silueta?

Claudia7516 sapt

Este adevarat si corect ce ai citit. Si, da, eu chiar am simtit ca m-a ajutat. In conditiile in care m-am si ocupat de bb fara ajutoare. Nu am avut nici un fel de restrictii, dar erau zile cand abia apucam sa mananc ceva in fuga. La cateva luni dupa nastere eram mai slaba decat inainte sa raman insarcinata.

Luna...conteaza si varsta. pai la 20 ani se retrage burta aproape instantaneu dupa nastere.
stai linistita, ca si pe mine ma considera lumea nebuna cand insist cu anumite lucruri.Pana acum nu mi-am pierdut elanul si sper sa ma mai tina. Uneori imi vine sa ma las pagubasa cand vad ce idei circula si cum se pricep multi la dat sfaturi desi habar n-au.

Abia astept intrebarile voastre de dupa nastere.

Despre vigantol...lipsa lui poate duce la rahitism (este inlocuitorul modern si "mai fiziologic" al administrarii de vitamina D injectabil, care se facea "pe timpul nostru". Ministerul Sanatatii din fiecare tara a luat decizia daca se administreaza sau nu, in functie de clima, poluare, gradul de insorire, temperatura medie, frecventa cazurilor de rahitism in randul copiilor etc. Stiu ca la voi nu se recomanda si in aceste conditii nu cred ca e cazul sa ii dai. Asta si in functie de evolutia lui bebe.

Jadi, Ralucapio,

Mioara, Lorina, Carmena,sunteti dragute.
Chiar ma gandeam la o idee de afaceri sa tin niste cursuri despre alaptat si ingrijirea nou-nascutului.

Alina Radu Teodor si Anya Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

alina(anya) eu sustin ideea si fac publicitate!da-mi unda verde!

alina 17+ de sarcina cu o la purtator...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Buna searea burticutelor dragi,
E o vesnicie de cind n-am mai resit sa postez, v-am mai citit asa pe sarite, dar de postat pauza.....sa-mi fie rusinica, am fost insa asa de prinsa, cel mai cel m-a treminat Patrick cu inotul 1 ora si jumatate x 3 saptamanal, du-l, stai dupa el, toata dupa amiaza pierduta plus seara eram la pamant de oboseala, in sfirsit s-a terminat, insa ma bucur ca am reusit sa ajungem la final si chiar i-a facut bine, are mai mult curaj, a mai crescut, parca l-a schimbat in anumite privinte. Va multumesc la toate care m-ati incurajat cindva cind eram la pamant cu psihicul dupa operatia mamei mele si cit a durat pina a venit rezultatul biopsiei. Mama e OK tumoarea a fost de natura benigna din cauza lipsei de vitamina A si E spun doctorii. Si cel mai mult ma bucura ca venim in RO luna viitoare chiar daca numai pt. 12 zile, va veni doar fetita cu noi.
M-am mai linistit si eu, am avut niste singerari acum vreo 2 saptamani, f.mici o seara dar m-am speriat destul, n-a fost nimic grav insa(dupa vizita la medic), de atunci am invatat sa ma misc mai cu atentie si chiar daca merg mult pe jos zilnic, s-o fac mai incet!

Luna1, off prin ce-ai trecut si tu, sa te insanatosesti repede si sa scapi de toate belelele cit mai repede!
Alina.a, ma bucur sincer ca te-ai mai linistit si tu si ca esti bine si tu si bblusa!
Barzuca25, si tie multa sanatate si putere sa lupti cu seful pt. drepturile ce si se cuvin!
Liadorian, sa vii miine cu vesti bune de la doctor, gindeste pozitiv si o sa iesim cu bine di lupta asta cu RH-ul negativ(si eu il am si stau ca pe arcuri, asa ca te inteleg, eu am anticorpi cu tot vaccinul de dupa nastere dar valoare mica 1:8 sper sa ramana asa).

Bun venit fetelor noi, sarcini usoare si bbei sanatosi, felicitari celor care au mai aflat intre timp culoarea caruciorului si am vazut si poze cu burtici, daca inca nu m-am ramolit: Luna1, Shamadi, Alina.a, andicu, barzuca si nu mai stiu...mai departe, toate radiati de fericire, aveti niste burtici dragalase de tot si va sta taaare bine!!!!!

Din capitolul povesti cu soacra: noi sintem in relatii amiabile, am facut pace dupa razboaie indelungate inainte de aparitia piticilor. Insa inca nu am spus nimic de bb3, si pt. ca eu in vara slabisem cu vreo 2 marimi la haine, am tot purtat pina acum in sapt. 15 din cele obisnuite ca incapeama in ele mai ales la pantaloni. Si mi-am tot comandat hainute de gravidutza sa probez acasa din diverse cataloage. Ea daca a vazut ca aveam cutiile in hol, repede plina de curiozitate ieri, ce-ai comandat, sint frumoase etc., eu am potolit-o ca inca nu ma-a uitat. Azi dupa-amiaza vine cu niste toale noi, ca isi cumparase pt. ea de la reduceri, si iar incepe, ai probat cum sint, ce-ai comandat???? Pe moment, m-am umflat risul(in gind imi ziceam mai tot nu se potoleste, oricum aveam de gind sa le spunem saptamana viitoare, avind hainele mai largute si fiind mai grasutza nu se vede pe sub haine deloc la mine, decit daca imi pun pantaloni, fusta de burticutza) Si o chem si-ii arat ce-am comandat si ce-mi alesesem sa opresc, ii explic dinainte ca oricum sint haine de gravide si nu prea are ce vedea ca model, ca oricum vroiam sa le spunem, dar daca insista si vrea sa stie...... N-a mai zis nimic, nici macar nu m-a intrebat cind am DPN-ul, s-a jucat un pic cu aia mici si a plecat, probabil sa-i spuna si socrului.......asa se intimpla cu soacrele curioase.
Andicu-le, poate o punem de o intilnire cind vin luna vitoare la Constanta, ce zici??? Parca nu mai e nimeni din Constanta nu??
Apropo de alaptat, eu m-am ingrasat pe perioada alaptarii, la ambii copii, am intarcat la 6 luni, ca eram deja in prag de depresie din cauza kg-melor, da aveam multe de tot!
Si acum am niste dureri de spate din cauza ca am sinii oricum mari si acum si mai si(inainte n-am avut durerile astea) nu stiu cum voi alapta daca de acum sint asa rau ........poate se mai amelioreaza, am senzatia uneori ca ma cocoseaza durerea.

Mai citesc si mai revin!
toate cele bune
narcisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Anya multumesc pentru sfatul referitor la vigantol. Eram confuza caci nu stiam cum sa procedez. Oricum am de cand cand face cateva luni si pot zbura (peste 6 luni cel putin) sa-l aduc si in Romania la un pediatru (poate imi recomanzi pe cineva atunci?).

Te sustin si eu in ideea ta de afaceri, mai ales la sfaturi privind alaptatul ma bag sa ascult, chiar doream sa intreb: mi-au aparut niste vinisoare de sange pe sani mai pronuntate care la prima sarcina nu erau acolo. Are vreo legatura cu lapticul? (dupa cum vezi eu imi fac deja sperante).

Narcisa bine ca e mama ok. Lasa ca soacra-mea nisti nu pomeneste de sarcina, e ca si cum ar fi normal, nimic special. Dar nici ca-mi pasa.

Fetele in sfarsit am scanat poza cu bebe e www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=2630" target="_blank">aici .

www.alina-jaime.co.uk/main.php" target="_blank">poze

Alina 14 sapt +Cosmin 30 iulie 2001

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo78 spune:

neata burticoase.

nu pot sa cred ca sunt prima trezita. vad ca deja gaza imi face program, de pe la 8 seara incep sa motai si dimineata pe la 6-7 imi da trezirea!

Simona 15+ Mara/Matei

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorinaoo1 spune:

Neata si eu cu ochii crapati de somn

Anya te sustinem pt cursul de alaptare. Daca ai nevoie de ajutor, stii unde ne gasesti

Simo sper ca nu iti mai faceai iluzii cu privire la independenta ta? Bebe e pe primul loc, el conduce, bebe rules Asa ca e dreptul lui sa te trezeasca

Luna ai un bebe friumoooos

nasica de moflea burtica
18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorinaoo1 spune:

Ioana ti-am vazut chinezoaica. E tare scumpa Mirunica Si ce ochi frumosi are, manca-o-ar mama pe ea de fetita frumoasa

nasica de moflea burtica
18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

neatza! vin si eu...ma doare spatele de moooor... si binenteles ca nu am dormit bine.la mine e litera de lege,cand sunt singura bag insomnii....
bb lui luna.

alina 17+ de sarcina cu o la purtator...

Mergi la inceput

Luna sorry, acum am vazut si eu ca ai pus poze cu . sa traiasca!

abia astept si eu sa mergem saptamana viitoare la medic. poate de data asta nu uit sa imi iau o discheta si aduc si poze.

Lorina sunt convinsa ca bebe rules . doar ca pentru mine e o schimbare MAAARE sa ma culc devreme si sa ma trezesc devreme fara sa am treaba. drept urmare m-am apucat de calcat. hehehe. pe de alta parte bine ca ma obisnuieste de pe acum cu asta, sa am timp sa ma acomodez cu noul program.

Simona 15+ Mara/Matei

poze

Mergi la inceput

mai chiar, pe unde-i Ioana ? ultima data era bolnava.

Simona 15+ Mara/Matei

poze

Mergi la inceput