Comori de nov-dec 2004 (142)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns try spune:

Cici, ca ziceai de crizele lui Alexia si ca din cauza lor nu-t ima vine sa pleci nicaieri: eu incerc sa ma fac ca nu exista. Ma enervez pe moment, ma scoate di ntoate cele, dar nu-mi programez iesirile in jurul crizelor lui. Ca daca ar fi asa n-as mai iesi nici la cumparaturi din cauza lui. Ne face crize oriunde, sunt constienta de asta, cand ti-e lumea mai draga, dar cum vine criza, asa si pleaca. Se calmeaza si ne continuam viata. Ai vazut doar ca si la petrerece i-au trebuit vreo 30 de minute sa-si revina din criza de dupa somn. E adevarat ca l-am trezit eu din somn, dar n-am avut prea mutle optiuni. Apoi si-a revenit.
Acum tocmai a incheiat o criza. Motiv pt. care am fragmentat mesajul. Vroia el sa bata odata cu mine la calc. si nu l-am lasat. Mi-am propus sa nu-l mai las la calc. cand vrea el ca nu mai putem face nimic, cum ne asezam sa scriem ceva, el e in bratele naostre si acapareaza totul. A plans pana a zis ca-i e somn. L-am pus la culcare, desi nu era ora lui de somn. Normal ca atunci cand s-a vazut singur acolo n-a mai vrut la nani. Si toate astea cand doarme Adrian.
Dar o sa-i treaca, ma calmez si eu si-o luam de la capat, ce sa facem.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

Vorbiti de crizele copiilor? eu sufar enorm cand face Paul criza de multe ori nici nu stiu cum sa il iau sa treaca ami repede peste...si tot de multe ori imi ascult instinctul..sa va povestesc : a fost o faza in ziua cu vaccinul, dupa ce plecam de la cab particular, ne oprim in Parcul Obor, pentru ca Paul nu a dat semne ca il mai doare funduleatza...s-a tot oprit la cismele, nu mai vroia sa plece....noi am stat cat am considerat ca este suficient si am hotarat sa plecam, el nu si nu....si ii zic lui Mihai: lasa-l in pace, haide sa mergem usor si sa il ignoram..cred ca am inaintat vreo 20 de m, paul se uita la noi , ne specula...la un moment dat il vad ca vine dupa noi, la care tac-su se opreste si spune: gata, e prea mult, daca i se intampla ceva? (adica Doamne fereste sa il rapeasca cineva) ...l-am tras de maneca si l-am asigurat ca nu i se intampla asa ceva pt ca ma uit dupa el cu coada ochiului , iar Paul continua sa vina....asta am facut-o pentru ca asa mi-a dictat mie instinctul, daca il luam cu fortza iesea circ mare...mai mergem 30 de m si langa iesirea din parc, este locul cu nisip, iarasi zor -nevoie acolo!! l-am lasat s-o ia in directia aia si l-am pacalit cu leaganele ca sa nu puna mana in nisip (plus ca s-ar fi lungit joaca), l-am dat vreo 5 min si apoi i-am aratat masina politiei, am vazut ca merge, ca se uita dupa ea, si am zbughit-o! pentru cum am reusit sa il pacalesc eu zic ca m-am descurcat foarte bine, am evitat 2 crize care pe mine ca puneau in la ora aia si cu emotiile de la vaccinuri!

Onitza si Paul Constantin (28.11.2004)

FEBRUARIE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cookie spune:

Fetelor, ati vazut ca am mai tras dupa mine inca o galateanca?
Cristina, bine ai venit printre noi! Ma bucur ca ti-ai gasit deja si nora !
(Cred ca n-am eu nici o legatura, doar asa, ma dau si eu rotunda )

Foarte frumoase pozele de la botez, mamicile arata super, iar bebicii sunt niste scumpi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Eu azi am incerca tsa adopt metoda lui Roserb: nebagat in seama deloc, doar nevoile esentiale. Ma uitam la tv si-l ignoram, dar el plangea si ma itare si era ciorchine pe mine ca sa-i dau mana, ca sa il iau in brate. In final mi-a cerut iar la nani si i-am spus sa se duca singur (ca prima data cand l-am dus eu a decis in final ca nu ma ivrea nani), dar sa nu planga pe scari ca-l trezeste pe adrian. Si s-a dus pana la urma singur.
Insa nu stiu daca mai pot sa il ignor si dupa ce s-o trezi. imi dau seama ca-l afecteaza enorm ca nu ii dau atentie in astfel de clipe, dar nu inteleg de ce tinde sa faca crizele astea de dimineata. Ne sculam, mancam bine-mersi, adrian doarme in timpul asta si dupa masa si putina joaca face criza, si nici macar nu e ala mic cu no isa zici ca din motive de gelozie. Apoi se calmeaza si-l mai apuca uneori seara dupa ce vine tac-su de la servici. E tot calare pe el si nu-l lasa nici la veceu sa se duca singur. Cred ca el percepe ca tati e numai al lui caci petrece puti ntimp cu adrian, el sta mai mult la mine-n brate dupa ce se lasa seara si si eu prefer situatia ca il pasez pe alex un pic si pot sa ma ocup si eu mai bine de adrian.

L-am pus la nani fara pampers sa vedem ce face. Nu e prima data, dar il pun mereu sa faca pipi inainte de culcare. Pana cand mi-o face odata i npat. Tot zic ca o sa cumpar un ... ceva de plastic sa-i pun sub cearsaf. Noaptea nu indraznesc inca, dar din ce in ce mai des se scoala cu pampersul uscat, oricum primul lucru care mi-l cere dimineata e pipi.
Noi putem sa spunem ca gata, e treningat la olita. Trebuie doar sa exersam un pic cu pampersul de la nani si probabil ca-n curand il vom scoate si pe-asta. Dar peste zi eu nu-l mai intreb cand vrea sa faca pipi sau kk, se duce el direct. Eu ma uit doar in olita din cand in cand sa vedem daca nu cumva e pipi si trebuie s-o duc la baie. Probabil ca pot incepe sa-l invat sa faca direct la veceu pe reductor, dar trebuie sa-i cumpar treapta sa poata urca pe veceu.
Se imbraca si dezbraca singur de cele mai multe ori (depinde de haine, cele cu maneca lunga le poate scoate, dar cele cu maneca scurta nu poate), gata, am baiat mare. Dca m-as incumeta ma ides sa-l lasa sa manace singur ar face-o si peaa-sta bine, dar uneori ma grabesc sa mancam ori ca sa nu se scoale adrian intre timp, ori pt. ca nu-l pot lasa singur prea mult ca plange. Hai ca m-am intins ca o pleasca azi.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

try, vezi ca se gasesc niste pampersi pentru pus pe pat, special pentru perioada asta...sunt 60/60 cm eu in general puneam doua bucati si era "imbracat tot patul" daca existau accidente doar schimbam pampersul de sub cearceaf...(asta la alex) ca la ruxi inca nu am ajuns la aceasta performantza
nu v-am mai povestit dar acum cateva seri, eu eram in baie si spalam pe-acolo ca sa-i pot baga pe amandoi in cada sa se joace...cand vine un miros puternic de kk...se apropia de mine(eu aplecata peste cada) era ruxi, facuse kk pe balcon(in astea 5 minute in care eu nu am putut sa o supraveghez klumea) si era cam moale...nu cum e de obiceisi se jucase cu el ca si cum era plastelinanu va pot explica ce era pe ea, pe maini pe picioare...era toata pliiiinaaaaa de kkam bagat-o la dezinfectat imediat
mai dar ma intreb eu oare chiar nu o deranjeaza mirosul ala?

monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciristina_serban spune:

Cookie, sincera sa fiu m-am bucurat enorm cand te-am gasit la acest subiect. M-am simtit din prima ca si acceptata... asta pentru ca de...cunosteam si io pe cineva in marea asta de fete.

Vorbind despre crize, pot sa spun ca si Razvan, ca orice copil, face crize. Sunt rare dar foarte puternice. De cele mai multe ori eu ma invinuiesc pe mine ca nu am rabdare sa aplanez conflictul. Si mi-am dat seama de asta vazand ca sotului meu ii reuseste. El este o persoana calma si rabdatoare, iar in relatia cu Razvan nu mai spun...uneori prea rabdator. Insa am vazut ca da rezultate. il ia cu frumosul, ii vorbeste linistit si-i explica de ce nu...()... si-l atrage imediat intr-o discutie interesanta pentru Razvan, iar conflictul nici n-a avut timp sa rabufneasca. Si chair daca a rabufnit din cauza ca eu nu am reusit sa-l evit...tati calmeaza toate spiritele. Iar faza cu ignoratul a functionat si la mine cu succes. Dupa ce a vazut copilul ca nu si-a atins scopul sa ma urnesca si sa ma enerveze..... se calmeaza singur si se pune pe joaca. Important e sa am eu rabdare sa-l suport pana se convinge ca nu va obtine ce vrea

Cris si Razvan cel nazdravan (23.11.2004)

Razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_rianna spune:

heeeelp!!! vreau sa pun un album pe webshots si am uitat cum se face
HEEELP!!!!

Adriana &
Bianca si Tudor
(03.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana2004 spune:

Monica ,sa nu te superi dar am ris cu lacrimi !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_rianna spune:

quote:
Originally posted by monica-elizabet

try, vezi ca se gasesc niste pampersi pentru pus pe pat, special pentru perioada asta...sunt 60/60 cm eu in general puneam doua bucati si era "imbracat tot patul" daca existau accidente doar schimbam pampersul de sub cearceaf...(asta la alex) ca la ruxi inca nu am ajuns la aceasta performantza
nu v-am mai povestit dar acum cateva seri, eu eram in baie si spalam pe-acolo ca sa-i pot baga pe amandoi in cada sa se joace...cand vine un miros puternic de kk...se apropia de mine(eu aplecata peste cada) era ruxi, facuse kk pe balcon(in astea 5 minute in care eu nu am putut sa o supraveghez klumea) si era cam moale...nu cum e de obiceisi se jucase cu el ca si cum era plastelinanu va pot explica ce era pe ea, pe maini pe picioare...era toata pliiiinaaaaa de kkam bagat-o la dezinfectat imediat
mai dar ma intreb eu oare chiar nu o deranjeaza mirosul ala?

monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)

pai nu stiu daca sa rad saui sa plang. habar nu am ce as fi facut in locul tau. da' chiar asa, nu=i deranjeaza mirosul?

Adriana &
Bianca si Tudor
(03.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciristina_serban spune:

Super-tare faza. Nu stiu insa cum a fost in pielea ta Monica. Oricum sigur vei avea ce povesti cand vor creste mai mari.

Ad-riana, nu stiu cum se incarca poze in webshots. Eu am pe yahoo. Imi pare rau.

Cris si Razvan cel nazdravan (23.11.2004)

Razvan

Mergi la inceput