Impartasania la copilasi
Raspunsuri - Pagina 2
Marilena12 spune:
Pai de-aia la mine la biserica se sterg mereu icoanele cu alcool sanitar si crucile, ca sa fie cat mai curate, si eu sunt atenta cand sarut, sa nu iau vreo pleasca de ruj, dar atunci cand sarut de regula ma si rog si nu ma gandesc tot timpul cata lume bolnava a pupat inainte... la impartasanie chiar merg cu credinta ca daca Sf. Trup si Sange ma sfinteste si ma curateste, atunci Dumnezeu nu ingaduie sa ma imbolnavesc de ceva, ca atunci unde ar mai fi minunea Sfintei Euharistii? Parerea mea...
Mary si Anna Maria- 08.04.2006
http://new.photos.yahoo.com/marilenavladoianu/
Poze cu Anna
irlandeza spune:
Preotul recomanda ca inainte de impartasanie cu o ora copilul sa nu manance nimic, pt. ca daca mananca inainte de a merge la impartasanie, mancarica care-i ramane prin gurita se ia pe lingurita cu impartasanie care se pune inapoi in potir si se amesteca cu trupul si sangele lui Isus, si nu e bine. De aceea se recomanda sa nu se manace inainte de impartasanie.
Noi 2 singurei
Theiuta spune:
Mi se pare de bun-simt cele spuse de Irlandeza.
Multumesc, cred ca asa voi face, voi avea grija ca intre finalitatea mesei si impartasanie sa treaca cel putin o ora.
Multumesc tuturor fetelor pentru raspunsuri!
Theiuta
poze cu Nicolas
diplodocus spune:
Eu stiam despre copiii pina la 7 ani ca se pot impartasi fara sa fie spovediti...
Si tot pina la aceasta virsta nu conteaza daca au mincat sau nu inainte...
Adultii nu maninca nimic inainte de impartasanie de la miezul noptii anterior...Acum nu stiu daca e vorba ca nu mincam (noi sau copiii) ca sa nu ramina resturi de mincare pe linguritza, sau pt ca Trupul si Singele Mintuitorului sa fie primit de un corp cit mai "curat" posibil
Aceeasi linguriza la impartasania copiilor?...Al meu are 1,5 luni si pina sa ajunga la Impartasanie pune in gura jucarii ale altor copii, scame de pe jos, etc..incit nu m-a scandalizat niciodata problema...Poate dupa ce mai creste, nu stiu...
Acum, daca preotul intreaba un copil de 3 ani daca a mincat, e clar k el considera k ar putea sa se abtina...Cred k depinde si de atitudinea lui...
Luca-Mihnea Cel Voinic
Darria spune:
quote:
Originally posted by anya
Sa inteleg ca si microbii (virusii, bacteriile si alte asemenea) se tem de Dumnezeu si nu "bantuie" lingurita, icoanele, crucile pe care le pupa cu totii...? Mie mi se pare total neigienic.
Anya
Ai dreptate ca este neigienic dar nu-mi este frica ca se imbolnaveste in biserica, la impartasanie.
La inceput mi-am pus aceeasi intrebare(referitoare la lingurita) dar mi-am dat un raspuns ft. simplu: Dumnezeu mi-a dat-o si ft. simplu tot El mi-o poate lua. Pot sa o tin intr-o cupola sterila si sa respect toate regulile daca Dumnezeu vrea sa mi-o ia nu am ce sa fac cu toata evolutia medicinei.
denizel spune:
quote:
Originally posted by Darria
Dumnezeu mi-a dat-o si ft. simplu tot El mi-o poate lua. Pot sa o tin intr-o cupola sterila si sa respect toate regulile daca Dumnezeu vrea sa mi-o ia nu am ce sa fac cu toata evolutia medicinei.
Draga Darria, fara nici o legatura cu impartasania, eu sunt convinsa ca nu trebuie sa lasam totul in seama lui Dumnezeu. Vreau sa spun ca Dumnezeu isi face partea Sa, mult mai mare decat ne-am imagina noi vreodata, dar noi trebuie sa nu o neglijam pe a noastra .
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Darria spune:
Denizel: m-am referit strict la impartasanie fiindca am vazut si pe alte forumuri ca unele mamici se tem de lingurita folosita la impartasanie. Aceeasi problema exista si cu cristelnita mai ales in cazurile in care sutn botezati copii in aceeasi apa. Si exemplele pot continua.
Cu siguranta ca in rest nu procedez la fel. Stii cum se spune in popor: "Dumnezeu iti da dar nu-ti baga si in traista"
Citatul de la semnatura apartine copilasului tau? Imi place L-am vazut de mult timp dar te intreb acum fiindca am ocazia.
Sa fiti sanatosi
denizel spune:
Multumesc pentru raspuns, Darria!
Da, baietelul meu a zis asta .
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
cris_kim spune:
"Sa inteleg ca si microbii (virusii, bacteriile si alte asemenea) se tem de Dumnezeu si nu "bantuie" lingurita, icoanele, crucile pe care le pupa cu totii...? Mie mi se pare total neigienic.Anya"
Crezi ca e Dumnezeu in Impartasanie, Icoane, Cruce?
Poate avea aupra Lui vreo putere vreun microb?
Nici nu stiu cum sa-ti raspund ca sa ma intelegi. Daca intr-adevar crezi nu mai e loc pt multe vorbe.
anya spune:
"Poate avea aupra Lui vreo putere vreun microb?"
Pai nu pt. El ma ingrijoram eu, ci pentru copil!