Pentru mine, cand?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

quote:
Originally posted by Ro_Elle

Cred ca v-ati aruncat multe din voi sa dati cu piatra fara a sti mai multe...
Asta e...
Sa fiti fericite!

Asa este, nu stim mai nimic despre tine :)))
Ce-ar fi sa incepi prin a ne povesti mai multe?
De abia asteptam sa te ascultam! Si apoi poate apar si solutiile...

@+...
Otilia & La Adelita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

Ro elle, am intrat pe forum aci la tine de curiozitate, ca am vazut ca spuneau fetele pe chat ca ai fost facuta praf.Nu suntem chiar asa de rele cum parem la prima vedere.Dar nu prea intelegem cum devine chesti pe care ai postat-o tu.Chiar azi ma gandeam de ce nu m-aoi fi maritat eu cu un bogatan sau un arab sa pot sta acasa cu puiul meu care plange de cate ori simte ca plec la serviciu?Raspunsul mi-a venit instantaneu, pentru ca nu am gasit niciunul pe care sa il iubesc si care sa ma iubeasca.Sa nu scoti niciodata dragostea din ecuatie.In casnicie trebuie sa faci si compromisuri si daca nu iubesti nu le poti face.
Si nu uita: sa nu te casatoresti niciodata din interes ca s-ar putea sa fire reciproc.

mnadina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Tu de fapt ai vrut sa intrebi cum/unde si-au gasit fetele barbatii "de afara" cu care s-au casatorit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

quote:
Originally posted by Ro_Elle

Cred ca v-ati aruncat multe din voi sa dati cu piatra fara a sti mai multe...
Asta e...
Sa fiti fericite!

Stii, m-am gandit ca pe fete le-a deranjat f. tare ca ai spus ca vrei un sotz cu studii superioare. Eu le intzeleg pe ele si te intzeleg si pe tine. Despre problema studiilor superioare cred asha. Este bine ca sotzul sa nu se simta inferior in casnicie pentru ca in unele cazuri apar probleme. De aceea poate ca e bine in general ca sotzul sa aiba mai multa scoala sau cel putzin la fel ca sotzia. Nu de altceva. Se intampla ca unii devin f. frustratzi si nu merge relatzia. Altzii, in functzie atat de firea lor, cat si de nevasta (daca sta acasa si are grija de bb, sotzul poate sa nu fie atat de frustrat, dar daca ea se apuca de o cariera fulminanta....) nu au nici o problema si relatzia merge bine merci. Sper sa nu ma batetzi!

Numai bucurii!

Ruxi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienuca spune:

Este FOARTE iportant ca tu sa-l iubesti pe acel om. Ai fost vreodata indragostita? AI iubit pe cineva? Dar ai fost iubita de cineva? Sunt niste intrebari la care ar trebui sa ai raspuns. Eu nu am studii superioare si nici sotul meu, dar asta nu inseamna ca-l iubesc sau respect mai putin si invers. Este omul cu care am ales sa-mi petrec restul vietii, chiar daca uneori ne mai certam si imi vine sa-i sparg capul (si invers ), dupa care ne impacam si ne iubim foarte mult, pana la urmatoarea cearta . Dar asta inseamna casnicia. Nu este lapte si miere, sex non stop, distractii si petreceri. Sunt obligatii si responsabilitati pentru amandoi, pentru care daca nu sunteti pregatiti veti sfarsii lamentabil. Iar daca nu va iubiti si nu va respecati, cu atat mai putin.
Incerc sa inteleg ce vrei, dar nu cred vei vei gasi pe cineva care sa le intruneasca toate calitatile. Cauta un astfel de barbat aici si emigrati voi. Trebuie sa lupti un pic. Nimic nu-ti vine servit pe tava.

Diana

ai grija ce-ti doresti pentru ca s-ar putea sa capeti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reliana spune:

quote:
Initial creeata de Ro_Elle

Dragele mele!
V-am citit mesajele si m-a apucat plansul. Incerc de patru ani sa imi gasesc pe cineva mai potrivit si sa plec din tara. Ce nu am incercat? anunturi in ziare, site-uri specializate, sute de ore de scris mesaje sau de chat...Timp mult, bani multi...Tot mereu s-au legat de mine barbati foarte in varsta sau divortati sau cu studii medii (eu am studii superioare) sau mitocani...Cam asta am gasit in lumea celor singuri. Imi plange sufletul ca vreau si eu eu sa am o viata normala undeva in lumea asta si sa pot avea doi-trei copii la care sa nu ma gandesc decat cum sa ii cresc mai frumos si nu daca am ce sa le dau de mancare. Ador copiii si sufar enorm ca, pana acum, nu am gasit pe cineva care sa fie un tata bun si un sot bun pentru mine.
Sunt o fata draguta, cuminte si familista, am 28 de ani (sper sa nu mai dureze mult pana il gasesc pentru ca ceasul biologic bate tot mai puternic).
Va rog din suflet sa ma ajutati daca puteti. Eventual daca stiti un prieten al sotului care e singur si e ok (stiti voi cum trebuie sa apreciati potentialul de sot) va rog mult de tot sa ne faceti cunostinta.
Va multumesc din inima!

Ro_Elle

Ro-Elle,

problema se pune în felul urmator: esti sigura ca studiile superioare pe care le-ai facut pot fii echivalate intr-o tara straina? Pentru ca în momentul în care te casatoresti cu un strain se schimba datele problemei! Deci, ca sa ma fac înteleasa...si eu am facut o facultate, si apoi am venit aici(Germania) si în primul an si jumatate am împletit apa minerala, apoi am avut noroc ca mi-am gasit un job în specialitatea mea(limbi straine), deci nu e chiar asa de usor doar sa te casatoresti si apoi sa ai jobul viselor si sa o duci extrem de bine! Ori o casatorie din interes, inseamna o casnicie fara copii, o casnicie în care tu stai acasa sau esti la serviciu, iar el vine acasa la 3 noaptea, si daca cumva îl intrebi pe unde a fost sau ce-a facut îti va raspunde: dar ce-i treaba ta, ca doar nu suntem casatoriti de-a binelea! Chestia e foarte frecventa, iar cei 5 ani pe care trebuie sa-i stati împreuna(vb de Germania) nu sunt usori, apoi nu cred ca la 28 de ani esti chiar asa de disperata ca sa iei pe oricine, sau sa iei doar pe cineva care are facultate si bani, pentru ca sunt convinsa ca dupa un timp vei spune: oare cu ce am gresit. Eu nu vad faptul a fi casatorit cu cineva fara dragoste, sau fara sentimente, si ar fi bine sa te hotarasti ce vrei cu adevarat studii sau o viata împreuna?
Citez profu meu de filozofie din liceu: "mai fetelor, voi sunteti asa de habauce, cum mai sa va trebuie barbati normali? Ia luati si voi din aia inteligenti, frumosi si cu bani, ca si nevasta-mea a umblat toata viata dupa el, s-apoi m-a gasit pe mine, inteligent si frumos dar fara bani...fiindca ultima oara când a fost la biserica a aprins doar 2 lumânari!"

Asa ca asta e viata, plina de riscuri, dar si reusita e tot undeva...acolo!

Tot ce-ti doresti se poate realiza, atunci când vrei cu adevarat!
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=117&cid=16

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Imi pare rau Elle ca ai perceput raspunsurile noastre ca pe niste pietre aruncate,eu una ti-am raspuns chiar sincer cu toata inima n-am vrut nici sa te jignesc nici n-am tipat la tine ti-am explicat exact cum sta treaba cind te casatoresti cu un strain si ti-am spus doar sa "schimbi un pic termeni ecuatiei tale" daca nu vrei ca rezultatul sa fie cu minus!!!!tu ai inteles poate pe dos ,ramii aici sa ne cunosti mai bine ,intra pe chat si vorbeste cu fetele ,spune-ne mai multe despre tine si ai sa vezi pe masura ce ne cunosti ca nu sintem niste "vrajitoare" ca nu avem nimic cu Noi Veniti dar ca nici nu ne lingusim intre noi ,cind cineva cere o parere trebuie sa se astepte ca raspunsurile sa fie foarte diferite intre ele!!!!!!e normal!eu i-ti doresc numai bine si daca te-ai suparat,"Ton pis"!inseamna ca n-ai inteles nimic din ce am vrut sa-ti spunem,

AuraGalerne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maudi spune:

eu, recunosc ca am fost putin cam speriata pentru Ro_Elle cind i-am citit mesajul, chiar ma gindeam cum sa ii scriu mai convingator sa o pun in garda! dar vad ca a iesit pe dos, n-am reusit sa o alarmez nitel sa isi schimbe prioritatile, vad ca s-a indepartat de noi, sa speram ca citeste inca raspunsurile noastre si, chiar daca nu da nici un semn, macar ia cunostinta de ce spunem noi aici.

sunt convinsa ca multe dintre voi ati auzit povesti cu fete plecate sa se casatoreasca afara , tot asa, pentru visa, si ca au dat de niste situatii mai mult decit delicate! nu poti sa stii omul numai dupa net. stabileste macar o intilnire inainte, incearca sa afli de la el despre prieteni, scrie-le si introduce-te ca iubita prietenului lor, afla cit poti despre el, familie, trecut, apucaturi. criteriul facultatii, te rog, crede-ma din suflet iti spun ca nu garanteaza nimic despre omul acela!! apoi, fara dragoste...eu sunt in al doilea an de casnicie, Ro_Elle si as minti daca as spune ca n-am avut probleme. tzara straina, spaima mare cu adaptarea, dorul de casa...hehe, la cite a trebuit sa faca fatza domnul meu...pai, daca era o casatorie de convenienta, numai sa ajung in State (unde nu am dorit niciodata sa ajung), cred ca plecam mancand pamintul la primul esec.

uite, mai spun ceva aici, special pentru tine, poate vor avea si fetele curajul sa recunoasca, in caz ca li s-a intimplat: primul an de casnicie este cel mai greu, mai ales in alta tara, ai de facut fata la trei socuri: al casatoriei, al locului, al departarii de casa. nimic nu este cum te-ai asteptat. si ai nevoie de sustinere extraordinara din partea lui. si de informatie REALA, draga noastra draga ce m-ar fi costat sa iti dau un raspuns de complezenta de genul "succes, sunt convinsa ca vei gasi barbatul acela cu tot ce spui tu acolo". te-ar fi ajutat? nu. eu, cind vreau informatii reale despre ceva, ma duc intai pe net sa vad varianta oficiala, dupa aia merg pe forumuri si intreb lumea de la fata locului. in special romanii, ca ei inteleg foarte bine ce fel de informatii astept. suntem pe aceeasi lungime de unda, intelegi? si, sper eu, sinceri si directi, fara minciuni inutile.

hai, ca m-am lungit, dar chiar voiam sa te fac sa te intorci, ai ce afla, stai aici si vorbeste cu noi, te rog frumos?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Ro_Elle,

Uite povestea mea si trage tu concluziile daca vrei.
Si eu mi-am gasit sotul pe internet. Aveam incredere in chestia asta (si mai am!) pentru ca si internetul e un mod de comunicare ca oricare altul (altfel n-am fi noi aici...); de altfel o fosta prietena isi gasise un sot tocmai in India si au si un bebe.
Asadar cautam si eu ca si tine, usor nu a fost (la un moment dat lucram noaptea la un internet cafe doar ca sa mai scad din cheltuieli-aveam 2 joburi).
Si la un moment dat, trecusera doi ani si eu imi cam pierdusem speranta, asta si dupa citeva tzepe...primesc un telefon si o invitatie din Franta.
Era inainte de Craciun si eu tocmai ma convingeam ca nu sint primele Sarbatori pe care le fac singura...o sa mai vina si altele, etc.
El imi platea si biletul de avion si tot, doar ca sa pot merge acolo si imi cerea un singur lucru: sa fiu sincera cu el.
Situatia lui o stiam inainte de a pleca...si totul a fost ca un vis frumos.
El e cu 13 ani mai mare ca mine, e divortat si are 3 copii care stau cu mama lor, si vin la noi 2 weekenduri/luna si jumatate din vacante.Nu are facultate, eu am (nu stiu daca vreodata am sa-mi echivalez diploma aici, dar asta nu e o prioritate pentru ca am optat pentru viata de familie in locul carierei).
IL IUBESC SI MA IUBESTE MAI MULT CA ORICE PE LUME.
Ne-am casatorit la sfirsitul lui martie, dupa ce am avut probleme aici cu actele mele, pentru ca la primaie credeau ca e o casatorie de convenienta.
Cu citeva zile inainte de nunta, mi-a zis soacra ca nu l-a mai vazut niciodata asa fericit, nici macar cu fosta nevasta, la inceput.
Cu copiii a fost la inceput ciudat pentru ca nu prea stiam cum trebuie sa ma port cu ei, mai ales ca au aparut si ei la o saptamina dupa ce am ajuns aici. Acum e ok, cu problemele specifice virstei lor (8, 10 si 14 ani) si faptului ca sint super-rizgiiati-am inteles ca asta e una din problemele cu copiii cu parinti divortati.
Mai vrem un , eu chiar cu tarie pentru ca m-am saturat sa-l vad suferind cind pleaca copiii la mama lor.
Eu iti doresc sa reusesti sa-ti stabilesti prioritatile si crede in ele...
Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilib72 spune:

Ro Elle,
Eu am un frate stabilit in Italia dar nu are studii superioare.

Lilib

Mergi la inceput