Am nevoie de sfaturi, va rog

Am nevoie de sfaturi, va rog | Autor: karmacoma

Link direct la acest mesaj

Dupa o pauza de cativa ani , azi am intrat iar pe DC si m-am bucurat sa vad ce "familie" fericita am gasit aici.
Am nevoie de niste sfaturi de la voi fetelor
M-am mutat cu un barbat acum un an si de atunci fara sa ma protejez nu am ramas insarcinata. Doresc un copil dar am cateva probleme:
1) intr-un an m-am ingrasat 25 kg deci acum la 1.70 am 95 kg. Greutatea mea de acum nu o sa-mi creeze probleme daca raman insarcinata?
2)E adevarat ca multe femei pline dupa sarcina s-au reglat din punctul asta de vedere?
3)Nefiind casatorita cu acte credeti ca va fi asta o problema daca voi face un copil?
4)Care e perioada cea mai buna in care sexul poate aduce o sarcina?

Va multumesc si sper sa-mi raspundeti

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Hai ca incerc eu sa raspund la intrebari, dar e doar parerea si stiinta mea .
1) intr-un an m-am ingrasat 25 kg deci acum la 1.70 am 95 kg. Greutatea mea de acum nu o sa-mi creeze probleme daca raman insarcinata?Nu stiu daca greutatea iti va creea probleme. Eu imi pun semnul de intrebare la faptul ca te-ai ingrasat intr-un an atatea kg. Ti-ai facut analizele, nu e vb de un dezechilibru hormonal? Asta ar putea sa afecteze cu adevarat.
2)E adevarat ca multe femei pline dupa sarcina s-au reglat din punctul asta de vedere? Eu nu m-as baza pe asta. In timpul sarcinii vei pune in medie 15 kg. Speri ca dupa aceea sa revii la 70 kg doar prin "reglare"?!
3)Nefiind casatorita cu acte credeti ca va fi asta o problema daca voi face un copil?Din ce punct de vedere? Al "inmatricularii". Sunt mame singure. Pe certificatul de nastere va scrie numele mamei si numele tatalui (daca se doreste, cred).
4)Care e perioada cea mai buna in care sexul poate aduce o sarcina?
Doar in perioada ovulatiei se poate lasa cu o sarcina. Calculeaza-ti ovulatia in functie de ciclu menstrual.

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmacoma spune:

Multumesc pentru raspuns.

Kilogramele luate in plus nu sunt de la vreo dereglare ci doar mi-am schimbat modul de viatza si am scapat de sub control situatia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

eu te-as sfatui sa citesti si www.desprecopii.com/info.asp?id=4" target="_blank">aici, la capitolul Conceperea unui copil sanatos
daca domnul este apt combatant nu vad care ar fi problema.
succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmacoma spune:

Citat:
Originally posted by Tia

eu te-as sfatui sa citesti si www.desprecopii.com/info.asp?id=4" target="_blank">aici, la capitolul Conceperea unui copil sanatos
daca domnul este apt combatant nu vad care ar fi problema.
succes

Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Eu as zice sa slabesti intai, sa ajungi la un IMC (indice de masa corporala) acceptabil. Un IMC mare aduce cu sine greutati la conceptie dar mai ales creste riscul la o gramada de posibile complicatii in timpul sarcinii.

Unele femei reusesc sa ia in sarcina cat se recomanda, adica 10-12 hai 15 kg, altele nu se controleaza prea bine si iau 20-30 kg. Ceea ce creeaza probleme suplimentare.

Revenirea la greutatea dinainte o parte merge de la sine, alta necesita mult efort.

Mergi la inceput