Cum procedez dupa alaptat ?

Cum procedez dupa alaptat ? | Autor: AlinaCan

Link direct la acest mesaj

Inca alaptez de 1 an si 2 luni, dar ma gandesc sa opresc curand, nu pt ca nu mai rezist ci pt ca e spre binele bebeului. Asa se tot trezeste noaptea dupa un stropulet de lapte :) si cum am lapte cam gras ( mananc dulce din pacate :( ) si ea e inca dodoloatza.
Ce nu stiu e daca dupa ce opresc (probabil va fi ceva brusc, acum ea nu mai bea in timpul zilei fiind la gradi, doar seara mai rar, dar noapte la culcare e lege(plus pe timpul noptii cate un pic) ar trebui sa imi scot laptele ce se va mai forma(avand invedere ca nu se mai produce f mult) sau e ok sa-l las acolo ? Eu ma tem caci am auzit si nu stiu cat e de adevarat sau nu, ca daca ramane lapte acolo, in timp se vor produce noduli care duc la cancer la san. Nu stiu cat e de adevarat sau nu, voi stiti de asa ceva?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamacangur spune:

Nu stiu nimic in sensul acesta. Dar daca iti pasa intr-adevar de bebe(si sunt convinsa de asta!) nu vei intrerupe alaptatul, care e un adevarat balsam pt. orice suferinta, boala etc. si nu exista mai bun mijloc de a-i asigura imunitatea puiului tau.
N-o spun eu ci nenumaratele studii facute de organizatii precum UNICEF, Academia Americana de Pediatrie s.a.
Citeste te rog mult informatiile din aceste link-uri si apoi hotaraste...
http://www.lalecheleague.org/NB/NBextended.html
http://www.kellymom.com/bf/bfextended/index.html
http://www.kellymom.com/bf/bfextended/ebf-benefits.html
Vei gasi si informatii privind relatia alaptat-cancer.
Crede-ma ai o sansa pe care multe mamici si-ar dori-o...
Cu drag, Iulia.

mamica fericita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

[quote]
Nu stiu nimic in sensul acesta. Dar daca iti pasa intr-adevar de bebe(si sunt convinsa de asta!) nu vei intrerupe alaptatul, care e un adevarat balsam pt. orice suferinta, boala etc. si nu exista mai bun mijloc de a-i asigura imunitatea puiului tau.
N-o spun eu ci nenumaratele studii facute de organizatii precum UNICEF, Academia Americana de Pediatrie s.a.
Citeste te rog mult informatiile din aceste link-uri si apoi hotaraste...
http://www.lalecheleague.org/NB/NBextended.html
http://www.kellymom.com/bf/bfextended/index.html
http://www.kellymom.com/bf/bfextended/ebf-benefits.html
Vei gasi si informatii privind relatia alaptat-cancer.
Crede-ma ai o sansa pe care multe mamici si-ar dori-o...
Cu drag, Iulia.

mamica fericita!
[quote]

Daca nu ar fi stiut de beneficiile laptelui de mama, nu ar fi alaptat 1 an si 2 luni!

o mamica care alapteaza de 2 ani si 1 luna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

La vreo saptamana dupa ce nu i-am mai dat lui bb se cam umplusera sanii, simteam "gogoloaie" prin ei; am incercat eu cu strans, comprese reci - nimic asa ca m-am muls, pana s-au dus gogoloaiele. Ziceam ca daca se mai umplu, peste vreo saptamana ii mulg iar, dar n-a mai fost nevoie. Intre timp am baut si ceai de salvie (scade lactatia)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Subscriu la ce a spus Iulia.
Daca vrei intr-adevar binele bebeului, nu opreste alaptatul. Fetita ta e nu e grasuta din cauza laptelui tau, oricat de gras ar fi laptele. In loc sa-i opresti alaptatul, daca vrei s-o vezi mai slabuta pe fetita ta, incearca sa te gandesti, oare nu mananca prea multi biscuiti, dulciuri, iaurt indulcit, ceai cu zahar, cacao cu lapte, etc? Din astea ar trebui sa scoti, nu din lapticul tau.
Mai ales daca bebelina ta e la gradi, are nevoie de lapticul tau marar seara, nu ca sa se ingrase, ci din 2 motive: in primul rand pt sufletelul ei, care se linisteste doar la san, si in al doilea rand pt sistemul imunitar.
Deci, spor la alaptat!

Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlinaCan spune:

quote:
Originally posted by Gabi_K

Subscriu la ce a spus Iulia.
Daca vrei intr-adevar binele bebeului, nu opreste alaptatul. Fetita ta e nu e grasuta din cauza laptelui tau, oricat de gras ar fi laptele. In loc sa-i opresti alaptatul, daca vrei s-o vezi mai slabuta pe fetita ta, incearca sa te gandesti, oare nu mananca prea multi biscuiti, dulciuri, iaurt indulcit, ceai cu zahar, cacao cu lapte, etc? Din astea ar trebui sa scoti, nu din lapticul tau.
Mai ales daca bebelina ta e la gradi, are nevoie de lapticul tau marar seara, nu ca sa se ingrase, ci din 2 motive: in primul rand pt sufletelul ei, care se linisteste doar la san, si in al doilea rand pt sistemul imunitar.
Deci, spor la alaptat!

Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Ba sunt sigura ca e de la laptele meu pt ca pana am introdus solidele (5 luni) era grasunica foc( intre prima si a doua luna a pus 2kg pe ea!!!), pe urma a mai inceput sa se "topeasca" pt ca nu mai bause asa mult lapte.
In plus nu mananca gras deloc, dulce habar n=are ce e aia, iaurt acum i=am introdus de vreo luna si sunt mici pt bebe, ceai nu bea, nici cacao, doar apa si lapte, nici macar suc nu vrea ca ma dispera uneori mai ales cand e bolnavioara(i=as mai amesteca unpic de medicament in suc ca altfel le vomita).
Biscuiti ii plac dar nu din cei dulci despre care iar nu stie, ci exista aici niste biscu facuti din vegetables f buni pt bebei mici.Dar nu primeste mai mult de 2-3/zi.
Plus, nu contest ca laptele n-ajuta kopii la boli, insa noi am inceput gradi din ianuarie si pana la activ s-a imbolnavit tot la al doilea weekend, ii lua o saptamana sa se puna pe picioare cat de cat, una in care era aproape bine, si apoi iar cadea rapusa. Asa ca la noi cred ca nu se aplica regula, dar ceea cu lapte ptr sufletelul ei cam asa e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlinaCan spune:

quote:
Originally posted by lavi02

La vreo saptamana dupa ce nu i-am mai dat lui bb se cam umplusera sanii, simteam "gogoloaie" prin ei; am incercat eu cu strans, comprese reci - nimic asa ca m-am muls, pana s-au dus gogoloaiele. Ziceam ca daca se mai umplu, peste vreo saptamana ii mulg iar, dar n-a mai fost nevoie. Intre timp am baut si ceai de salvie (scade lactatia)

Of of , deci ar trebui sa ma astept si eu la muls si din pacate sunt pe dinafara cu procedeul in sensul ca am evitat mulsul din cauza ca nu m=am simtit capabila sa-l fac.:( Doar cu strans am mai facut dar f putin in rest bebele a fost pompa mea :).Merci de raspuns, dar e oare problema daca beau ceai de salvie cat timp o mai alaptez? Ca ma gandesc ca daca scade productia atunci poate nu va mai gasi bebele la un moment dat si se vor goli natural? Sau afecteaza cumva laptele ceaiul de salvie? N-as crede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Eu l-am alaptat pe fiu-meu pana la 1 an si 7 luni, el inca ar mai fi vrut dar mi-am zis ca e suficient. Si am intrerupt treptat. El nu mai sugea decat seara inainte de culcare si se trezea o data noaptea neadormind inapoi decat la san. Insa intr-o seara l-a adormit tati, in ciuda plansetelor care n-au durat totusi mai mult de 15 min. A doua seara a plans mai putin, iar in a treia nici nu s-a mai uitat la san.
Timp de vreo saptamana am avut probleme cu laptele colectat insa masajele si compresele au ajutat si problema s-a rezolvat.
Cancerul la san are cauze mai complexe, nu cred ca-i cazul sa intri in panica. Fetele au dreptate, procedeaza cu masaj si rabdare.
Multa sanatate si succes la intarcat!

Mergi la inceput