Afacere pe cont propriu
Raspunsuri - Pagina 2
liliana_28 spune:
Draga mmmaria,
Ma gandesc ca o afacere implica obligatoriu prezenta ta(sotului).
Nu stiu daca exista afaceri care sa merga ............"singure". Aportul "patronului" conteaza cel mai mult.
Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici
www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut
adusca spune:
eu m-am ocupat de un magazin alimentar la care sotul era asociat. mi-am depus actele sa am firma mea, si desi stiu ce implica asa ceva, parca nu m-as mai incumeta.
numarul lor este imens, uneori unul langa altul, iar supermarcheturile sunt in plina expansiune, cel putin o treime din piata vor fi absorbite de ele.
contabilitatea primara e greoaie, datorata numarului mare de repere, nir-urile trebuiesc facute zilnic, iar daca nu ai contabil angajat permanent, pc cu program de contabilitate e cam dificil sa fii in regula la un eventual control.
plus regulile sanitar veterinare respectate cu strictete, certificate de calitate la produselele alterabile, pierderile care le ai daca nu vrei sa vinzi produse la limita perioadei de garantie.
aici depinde de politica fiecaruia, io preferam sa am pierderi pe moment dar castigam pe termen lung.
lucru cu agentii...cea mai agresiva specie...mereu iti baga marfa necomandata.
si nu ultimul rand angajatii. tind sa cred ca am avut fete foarte bune, dar si stateam permanent acolo.
acum as vrea sa deschid un bar, si mi-as dori sa stiu ce implica asta.
nepotul meu imi spunea: "matusa, trei lucruri n-o sa dispara niciodata: bisericile, bordelurile si crasmele"
stiu insa ca e din ce in ce mai greu. trebuie spatiu mare, fumatori, nefumatori, acceptul anual al locatarilor daca esti la parter de bloc, doua intrari, toaleta clienti pt barbati femei, toaleta, dus si vestiar angajati.
in conditiile in care chiriile sunt imense, cum te descurci sa platesti 2-3 mii de euro lunar, sa-ti platesti angajatii, impozitul, taxele, si cheltuielile, basca profit?
fetele de pe DC
BraveGirl spune:
Depinde f mult de zona si de vad...si daca il faci de fitze.Ca la noi asta prinde:sa fie de fitze. Adaosurile comerciale sunt imense.De exemplu un espresso bun iti iese cu tot cu lapte, zahar in jur de 1 leu.Si il dai in functie de bar cu minim 4 lei...La bauturile alcoolice adaosurile sunt si mai mari...la un cocktail pui cateva chestii in el si il vinzi la super pret....
==========
Corina
Albumul meu
BraveGirl spune:
Inca ceva....se fac multi bani la negru.Nota de plata pe care o primesti la masa nu este si bon fiscal... Asa ca daca iti permiti investitia...go for it.
==========
Corina
Albumul meu
Bfly spune:
Vai fetelor ma descurajati!
Nu ma sperie munca, dar din ce povestiti voi pare foarte dificil de intretinut afacerea, nu de deschis. Oricum, afacerea cu magazin ne-a trecut prin minte, insa am prefera sa deschidem ceva gen prestari servicii mai degraba. Sa vedem...
"Nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma."
Roxana, mamica lui Andutu grasunelu' bursucelu' scumpicu' zis "Piedone"
maimu spune:
Buna seara,
Si eu m-am hotarat sa deschid o afacere intr-un oras de provincie- o cofetarie
Asa ca va rog, cele care aveti informatii (cam ce trebuie pentru aceasta afacere, recomandari de utilaje, dotari cofetarie, retete prajituri de cofetarie) sa ma ajutati!
Va multumesc mult