ati dat sanzyme la bebei?

ati dat sanzyme la bebei? | Autor: mirciulix

Link direct la acest mesaj

Buna!
Am o fetita de 9 luni care cantareste doar 8 kg si la ultimul control, pediatra noastra ne-a recomandat Sanzyme pt cresterea apetitului. Am inteles ca ar contine enzime care stimuleaza digestia si dau pofta de mancare. Voi ati dat la bebelusii vostri acest sirop? A avut efect? Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinusha06 spune:

si bebe meu are8luni si 7,500kg asa ca si eu sunt disperata ca nu mananca,i-am facut analizele si sunt ok,acum dau vina pe dintisorii care erup,dar numai ca la noi dureaza de mult timp greva,am incercat cu multe vitamine dar nu isi fac efectul asa ca nu stiu ce sa mai fac.
Bebe tau nu mananca sau nu ia in greutate ?pt ca la spital am intalnit o mamica al carui bebe nu lua in greutate ca de mancat spunea ea mananca mult.
i-ai mai dat si alte vitamine sau astea sunt primele pe care ti le prescrie medicul?

poate afli ceva si ma anunti si pe mine.

sane auzim sanatosi si papaciosi

oprescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Nu dati nimic bebeilor fara niste analize simple de fecale si hemograma (cel putin).

Cereti medicului sa va dea trimitere pentru gratuitate.

Le puteti face niste analize de kk ce nu implica nici suferinta bbului , nici mare efort financiar din partea parintilor,care va pot spune posibilele cauze de greva foamei.

De ex. puteti face: coproparazitologic, coprocultura, proba de digestie, coprocitograma. Macar pe acestea sa le faceti ca poate, poate va dati seama care-i cauza.

Hemograma cu formula leucocitara este, de asemenea, bine de facut si presupune luarea sangelui din degetel. Nici nu simt bbii.

Mirciulixde ce sa-i dai enzime digestive daca nu stii clar cum digera, ce digera si ce nu ????

Si chiar daca analizele de sange ies bine ceva, ceva in kk tot trebuie sa spuna de ce nu mananca bbul......

de ex. baietelului meu la o coprocultura i-au iesit frecvente levuri, apoi rare levuri (desi nu-i dadusem niciun tratament), apoi nimic, nicio levura si tot asa. pana am cerut analiza din kk numita "izolare fungi" unde mi-a iesit clar ca avea candida.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirciulix spune:

geniest, multumesc de raspuns si pt faptul ca esti preocupata de sanatatea bebelinei mele, insa intrebarea era nu daca sa-i dau aceste enzime, ci daca a mai dat cineva copilului asa ceva. adica as fi vrut sa-mi raspunda cineva in cunostinta de cauza, care chiar a avut de-a face cu produsul respectiv...
oricum, multumesc inca o data

oprescu, Teo mi se pare ca mananca bine, insa nu suficient de consistent. adica nu mananca cereale, nu biscuiti, in general nu fainoase. cel mai mult agreeaza legumele. oricum, nemancacioasa a fost chiar de la inceput, eu m-am obisnuit. Sanzyme nu sunt vitamine, sunt doar enzime care am inteles de la pediatra ca rau nu au cum sa-i faca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

mirciulix da o cautare pe google in romana si o sa gasesti pe alte forumuri romanesti mesaje postate de mamici despre Sanzyme.

Eu i-am dat copilului muuulta vreme Kreon si Triferment (tot enzime) la recomandarea pediatrei. Am aflat ulterior ca n-am facut chiar bine.

Inteleg ca bblina ta de mancat, mananca insa nu acopera toate grupele alimentare ??!!!!
Pai nu-i bai, da-i mai mult din ce-i place. Ce daca nu mananca fainoase ???

Mergi la inceput