Mamici de ianuarie - februarie 2007 (65)
Raspunsuri - Pagina 28
marinar spune:
neata
dupa ce m-am chinui aseara s-o adorm pe Emma- si am reusit pe la 11, a dormit pana la 5.30. acum papam si sper sa doarma iar macar 2 ore.
Amaya ai o familie super frumoasa. pt noduli zicea Anis ca e bun eferalganul, dar mai bine o las pe ea sa-ti spuna ce si cum, e mai in masura.
ehe...a venit si ziua asta

ALINATXA

Marina mami de Emma Ioana(16.01.2007)
marinar spune:
Aelita vad ca si a ta e smecherita, a ibvatat sa faca bleah. si a mea tot asa cand oracaie, nu stiu ce sa-i mai fac, incerc sa i-o dau pe suzy, nu o vrea, eu insist... si ea bleah- mesaj ca nu plange de foame ci de fitze.
Catalina spune:
Neata fetele, m-am trezit si eu dupa ce aseara am clacat. Mai dar imi aleg super momentele. Tati a vrut una alta si cum bebe dormea dus, m-am incumetat dupa care mi s-a facut rau de oboseala. Dar rau, abia mai puteam sa stau in picioare. Maaama si venea baia. Am adormit pe la 8 si la 9 cand m-am trezit se invartea casa cu mine. I-am facut baie nu stiu cum ca nu mi-o amintesc si m-am bagat din nou in pat si la 2 jumate cand s-a trezit parca a cazut casa pe mine. Cred ca mi-ar fi folosit o noapte dormita de la cap la coada dar ... .
Oricum, constat cu placere ca mi-am revenit (dupa juma de stacana de cafea, cred si io) si cu neplacere ca bebe fornaie rau de tot. Abia astept sa se trezeasca sa bag Marimer si Batista. Sper sa nu fi racit ca ieri am stat nitel cu el pe afara (bine el era in masina cu usa deschisa) si era vant si ploaie.
Azi e zi super grea, spalat baie, bucatarie, geamuri, comadat tort etc. Mama, sper sa ma tina balamalele pana duminica inclusiv si apoi o mare piatra o sa mi se ia de pe inima.
Ca sa aveti in cine da cu roshii, apropos de faza cu alaptatul, dati in capul meu. Si acum cred ca as mai fi putut lupta. Mai ales cand la o saptamana mai vad ca dintr-unul din sani mai pica ceva. La momentul acela chiar am crezut ca e mai bine sa imi revin eu cu capul dar acum ma intreb daca chiar a avut importanta pt mine ca nu mai alaptam. Asa ca astept roshiile. La urmatorul fac altfel. :)
Eli, si Matei a avut bubite pe fata si i-am dat cu musetel si apoi cu crema de galbenele.
Alintxa, cred ca esti deja pe baricade, Doamne ajuta, abia astept sa aflu vesti.
Aelita, sincer, nu am citit prospectul la Vigantol. Eu cred, cum s-a mai zis si pe aici ca depinde de dimensiunea fontanelei. Noua cel putin asa ne-a spus, ca e mare si de aia sa ii dam 4 picaturi.
Anis, cineva a postat acum ceva timp pe forum aici un articol (scuze ca nu imi amintesc cine, sunt dusa cu capul rau de tot) despre faptul ca bebeii au niste perioade in timpul zilei cand urla fara motiv, doar pt ca sunt stressati. Ca pt ei e un mare stress sa vina pe lume si sa adapteze la toate cele si nervii lor se descarca. Nu mi s-a parut o prostie, bebe Matei are perioada asta dupa masa de la 7. Numai succese.
Hai va pup, ma duc sa ma apuc de shmotru, tineti-mi pumnii sa nu caz lata in mijlocul bataturii.
Helenutza23 spune:
buna dimineata
Alina mult, mult curaj azi! te asteptam cu vesti bune 
furnicusa 

si eu m-am trezit cu contractii, m-au tinut vreo 2 ore, dar acum vad ca au trecut
probabil ca e de antrenament...
39+ 

cristiana70 spune:
Buna dimineata la toata lumea, sunt relativ proaspata dupa o noapte in care am conversat cu fi-miu "doar" intre orele 0 si 1:30, cand ni s-a rupt la amandoi filmul.
AMAYA, felicitari pentru fetita, sunteti o familie frumoasa, sa fiti toti sanatosi!
CATALINA, multa bafta si spor la treaba, Doamne ajuata-ti sa te tina balamalele, ca eu am fost cu nervii la pamant inainte de botez. Cat despre roshii, sunt scumpe, mama, iar eu una, cel putin, nu judec pe nimeni pentru treburile astea.
BIRIBU, ai dreptate, mai sunt fenomene de cadre medicale si in afara RO, cat despre cusatura, depinde cat de stransa ti-au facut-o. Asa cum zice AELITA, si pe mine ma apuca groaza cand ma duceam la spalat, aveam senzatia ca am o monstruozitate acolo, am vazut-o dupa o luna, cand am ajuns acasa, si am descoperit ca nici nu e asa horror. Depinde acum si cat de sensibila esti, am avut o colega de salon care o saptamana abia s-a putut da jos din pat.
cristiana mamica de
David (21.12.2006)
tzuchi spune:

Alinatxa, belle-vue, furnicusa 

! Sa aveti parte de nasteri usoare si recuperari rapide!
Helenutza uite si pentru tine 

, poate s-or inteti contractiile!
Meg bine ai revenit acasa!
Crishtinutza cum a fost ieri la doctor? Sper ca ai numai vesti bune! Eu imi calculez saptaminile dupa primul DPN de la eco (21.02), ieri am implinit 39 de sapt, teoretic mai am o saptamina pina la DPN, dar aici nu se grabesc doctorii cu inducerea decat dupa 10-12 zile dupa DPN, daca bebele e bine merci la mami in burtica se mai asteapta cam 2 saptamini pina la inducere!
Noi am fost la moasa ptr control (tensiune si BCF) si bebita e happy; ieri am avut si eu contracti dureroase neregulate cam vreo 2 ore, apoi pauza, nimic; am mers pe jos cam 2 ore, fac exercitii de rup mingea si tot nimic, nici macar o urma de dop
!
39w+1d
marinar spune:
neata
vad ca fi-mea isi face program de om mare: dupa ce a dormit de la 11 la 5.30 i-am dar sa pape si a mai dormit ,cu chitzaituri si scremete, pana la 9. eu sunt lesinata de somn si pe deasupra ma mai si doare gatul cu tot cu omoplat cand intorc capul in dreapta. de ce? nu stiu. am dat cu ceva unguent dar degeaba.
Catalina pai daca tot ii dai bibe lui Matei nu poate avea tati grija de el intr-o noapte ca sa poti si tu sa te odihnesti mai mult???
oare ce face Alinatxa???
Helenutza se apropie momentul? punem majoretele la treaba???
Messa spune:
aelita, ba zau ca nu mi-ar fi fost frica deloc! Mi-au dat ploada cu mine (deh, rooming in) si am stat singura in salon - de la mine nu avea ce sa ia, ca sunt, slava domnului, sanatoasa tun. Deci, nu era bai. As fi optat NU fara nicio ezitare. Imagineaza-ti ca eu am luat prima oara in viata mea antibiotic acum 2 ani. Iar copila mea a primit fara sa fie nevoie antibiotic inca din prima ora de viata. ![]()
Fetele cu epizio, ma ingrozesc cand citesc cat de mult a luat sa se vindece... bai nene, chiar nu se poate sa nastem fara taieturi? Ce mama masii? Suntem in secolul 21, astia inca nu au alta solutie decat foarfeca si cutitul...
Amaya, si eu picotesc la fel, numai ca mie imi pica tzeasta peste biberon... si haplea asta a mea haleshte acuma (nush ce a apucat-o) din ora in ora cate 100 de ml... enorm, zic eu... asta vrea sa faca 4 kile jumate pana face o luna, sa vedeti voi... m-a terminat, vreau si eu sa dorm, dar nu am cum, ca fomista cere de mancare non-stop. Dupa care sigur ca adoarme, cate o ora. Si de la capat... Nu are colici, nu are partzuri, nu borashte, nu regurgiteaza, nu ragaie - doar vrea mancareeeeee!!! Asta are impresia ca eu am fabrica de lapte praf si ca-s nepoata lu Henry Nestlé!
Catalina, eu bag Batista (hi-hi-hi, ati vazut ca Batista se cheama ca fi-mea, Arianna
) si cand doarme, ca nu are ea treaba cu zgomotul aspiratorului, mai precis, o doare-n pi... de zgomot daca are chef sa doarma! Asa cum o doare-n pi... de somnul meu daca are ea chef sa infulece ca sparta. Astfel, cand o aud ca fornaie, fie si la 3 dimineata, eu bag Batista in functiune si trag nemernicii de muci, sa-mi respire fata bine! Am bafta, ca blocul in care stau are peretii foarte grosi, nu aud vecinii, mai ales ca cel de deasupra care ar mai putea auzi ceva e surd ca un dop de pluta. Cat despre alaptat, zau daca trebe sa-ti faci probleme - si eu mai am o tzatza care scoate cateva picaturi dimineata, naiba stie, probabil ca atunci se mai secreta si la mine un strop de prolactina, asa ca "ma joc" cu treaba asta si ii dau caraghioasei sa traga din ea, evident ca nu prea are ce, dar eu i-o dau ca pe suzeta, si plec cu ea atarnata de tzatza la bucatarie ca sa prepar laptele praf, adevarata mancare. O las pe urma (cu biberonul la indemana) sa se prinda ca nu are ce trage din suzeta naturala si cand se prinde si da semne ca ar incepe sa chercaie, ii infig in botic biberonul si gata. Foloseste si tu tzatza aia drept suzeta - la mine functioneaza, dar numai dimineata, ca numai atunci am acele cateva picaturi de lapte (sau ce-o fi ala, e dulceag, oricum). Sa stii ca eu una consider ca ai facut bine - la ce ti-ar fi folosit sa ii dai tzatza dar sa ai creierii varza cu pilaf? Eu cred ca o mama cu creierii la locul lor e mai buna decat o mama cu nervii la pamant - rabdarea pe care o ai cand esti cat de cat odihnit nu se compara nicidecum cu starea de epuizare maxima, pe bune. Pentru copil e mult mai important - parerea mea, cu sau fara rosii (daca dati cu rosii, nu-i bai, ca vreau sa ma apuc de cura de slabire si-o iesi de-o salata... castraveti aveti?), e parerea mea - ca mama sa fie iubitoare, rabdatoare, calma, odihnita si cu un tonus bun decat laptele de la san. Stiu ca vor fi destule voci care sa contrazica treaba asta, dar eu asta cred si nu imi schimb parerea. De cand am trecut pe formula, copilul meu nu are colici deloc, a luat in greutate, e totul ok, iar eu sunt cat de cat odihnita si in stare sa ma ocup calumea de ea. Asadar, Catalina, lasa altora procesele de constiinta si vezi-ti linistita de puiul tau, ai sa vezi ce bine va creste!
Despre stressul bebeilor care urla fara motiv, e posibil sa se datoreze stresului mamelor lor. Copiii simt... a mea urla daca ma simte nervoasa (ca mi se mai intampla sa ma apuce si dracii, ca azi dimineata, cand deja am facut a 6-a sticla de 100 de ml la fomista si ar mai fi vrut, numai ca eu as mai fi vrut un pic de somn, dar nu si nu). In schimb, daca sunt calma si linistita, e si ea la fel. Parca e ecoul a ceea ce se intampla in creierul si sufletul meu.
--------------------
Aici e un ticker cu Bebe Arianna ca sa stiti exact cat de maaaaare suntem!
cristiana70 spune:
MESSA, 
de la mine, si eu votez pentru creieri odihniti, chiar daca asta se cheama lapte praf. Cat despre castraveti, daca ai nevoie, ies eu azi in piata, sa vad care-i miscarea
!
MARINAR, ai dormit de la 11 la 5:30 si te mai plangi? Esti mare doamna, eu cand prin 3 ore legate am senzatia ca am prins pe Dumnezeu de un picior!
Apropo de Batista, m-am intrebat cum de sta David asa linistit la ea, bai bauna aspiratoul mai tare decat el, si se intreaba piciul cum sa-l surclaseze?
cristiana mamica de
David (21.12.2006)
kateryna spune:

Hai Alina! Mai ai putin si iti ti printesa in brate!!

Kateryna si
Anelin-George (7 ian 2007)
www.dropshots.com/extazis" target="_blank">Poze Anelin-George