Mamici de ianuarie - februarie 2007 (65)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anis spune:

urla de 2 oreeeeee..nimik nu mergeeeeeeeee

*** AniS ***
Iarina-Elisa *** inimioara mea mica*** (11 ianuarie 2007)***
Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005) ***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Multa bafta fetelor care nasc maine

se pare ca s-a linistit.De 2 zile , intre 9 si 11.30 urla nene...cu nimik nu o calmez , si mai are asa exces de sunete si ziua intre aceleasi ore...hmm
E o perioada..dar naspa si cu perioada asta ...fir-ar ei de colici sa fie

ma duc sa am culc

*** AniS ***
Iarina-Elisa *** inimioara mea mica*** (11 ianuarie 2007)***
Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005) ***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiana70 spune:

SRALUCA, nu e Walmark ci Altermed, si eu am cautat.

OANA, zici ca l-ai tocit pe Theo cu pupaturile? Lasa, ca si al meu are urme deja.

Am primit si incercat astazi Batista bebelusului, , chiar merge! Am dat a proasta saptamana trecuta pe o pompita de nas clasica, acum stau sa ma gandesc ce-oi face cu ea, poate ung usile prin casa...Atat de linistit e acum piciulica, de cateva zile se necajeste cu mucisorii. Asta ca sa intram si noi, corba CATALINEI, in clubul fornaitilor!

ALINUK, crezi ca doar lui Margelutza ii place de Sofia? Uite, piciulica al meu o invita la !

cristiana mamica de David (21.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Buna seara mamici si burtici.

In sfarsit apuc si eu sa va scriu putin. Aproape zilnic am intrat v-am citit si n-am mai avut timp sa si scriu.

Am nascut joi, 8 februarie, la ora 9:30, prin cezariana, o minunatie de fetita de 3200 grame si 51 cm, Apgar 9. E bruneta, neagra si frumoasa...e clar a mea , in contrast cu fi-miu care e blond cu pielea ca laptele si seamana cu tac'su. O cheama Cristina Teodora Sofia. (rog pe cine se pricepe sa ne completeze si noua datele in listuta...multumesc!)

Am venit acasa inca de sambata, la pranz, si acomodarea a fost rapida. Cum mami are destul laptic papam lapte de la san, insa eu nu sunt adepta metodei alaptatului la cerere (nu dati cu rosii) si i-am facut program inca de la inceput (sunt convinsa ca motivul nr.1 al colicilor este masa noua peste masa nedigerata complet) si astfel papam la minim 3 ore insa cum ea doarme foarte bine cel mai frecvent avem mesele la aprox. 4 ore (dar mi-a dormit si 2 ture de cate 6 ore legate pana acum...eu nu trezesc copilul pentru masa, stie ea mai bine cand ii este foame). Daca da semne ca i-ar fi foame mai devreme de 3 ore primeste putin ceai Baby Drink ultradiluat si ii este de ajuns (de aici am tras concluzia ca de fapt nu e vorba de foame ci de sete). Acum ii dau insa alternativ o masa la san si una la bibe (cu lapte muls) fiindca mi-a facut ceva rani si incerc sa la tratez, cat sunt suportabile, in perioadele de pauza, ca sa nu se agraveze. Inainte de fiecare masa ii dau 15 picaturi de Sab Simplex (sfatul medicului neonatolog) astfel ca elimina foarte bine si gazele. Singurul dezavantaj real al alaptatului este faptul ca nu ma pot bucura ca doarme neintoarsa aproape toata ziua fiindca fiecare sedinta de alaptat este pentru mine ca o injectie cu adrenalina astfel ca dupa ce ea adoarme imediat eu trebuie sa o iau din loc sa consum energia (drept dovada iata ora la care scriu acest mesaj).
Piticuta mea este o minune si jumatate, e cuminte si doarme tare bine, lucru de care nu eram prea convinsa in primele zile cand se trezea f. des, insa am realizat la timp ca se trezeste din cauza nesigurantei si am trecut la varianta sarmaluta, cu mainile infasate, (metoda deja experimentata cu succes si la Andrei) si astfel doarme linistita si se trezeste doar sa manance. Ii place la nebunie sa stai de vorba cu ea astfel ca si eu si tati am devenit oratori amatori si indrugam verzi si uscate ca sa-i mentinem atentia vie in permanenta si s-o vedem cum ne urmareste cu ochisorii ei ca doua margele.

Astazi a implinit o saptamana insa ma simt de ca si cum a fost mereu parte din mica noastra familie si nu reusesc sa-mi aduc aminte cum era inainte sa apara ea.

Sunt fericita si de faptul ca Andrei a primit-o cu dragoste, la prima intalnire intre frati a pupat-o, a mangaiat-o si i-a studiat fiecare degetel in parte si este extrem de fericit de fiecare data cand o vede. Am fost socata de cat de mare mi s-a parut Andrei in momentul cand am revenit din spital! Dintr-o data am vazut in el un barbatoi si jumatate si imi pare ca a crescut in doua zile cu doi ani.

Eu ma simt foarte bine si fizic si psihic. Operatia se recupereaza bine si abia astept lunea viitoare sa merg la scos firele fiindca este singurul lucru care ma mai jeneaza.

Pentru cele care doresc sa-mi vada printesa, gasiti poze in semnatura la Comorile mele, albumul Cristina Teodora Sofia.

Intrebare (sper sa ma poata ajuta cineva): acum 2 zile m-am trezit dimineata pe o parte si am descoperit ca sanul pe care am dormit este plin de noduli durerosi in partea de sus. Medicul mi-a spus sa ma mulg foarte bine si vor trece insa nu au trecut. Nu mai stiu ce sa fac fiindca dor al naibii de tare si oricat de gol ar fi sanul zona aceea ramane tare si dureroasa. Aveti ceva sugestii? A mai experimentat cineva ceva similar? Multumesc anticipat!

Hai ca m-am lungit cat o zi de post, sper sa aiba cineva rabdarea sa citeasca tot . Sper de acum, ca am recuperat tot ce ati scris, sa reusesc sa tin pasul cu voi.

Va .

Oana, nazdravanul Andrei (18.02.2005) si Cristina (8.02.2007)

Comorile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_mvl spune:

Lili multumim pt galerie. Salina la fel pt.gandurile bune. Eu citesc toate mesajele, fie scurte, fie lungi.

Alintaxa si Furnicusa mult success maine la nasteri. Sa aveti nasteri usoare si va asteptam cu bebeii si pozicile aferente pe forum.

Margelutza si Sofia cred ca si-au trimis valentine virtuale astazi. Il declar cuplul cel mai tanar al anului de acest Valentine's Day.

Amaya ai 2 copii tare frumosi, sa te bucuri de ei. De fapt sunteti toti frumosi. Sa ramaneti asa si sa fiti fericiti!

Azi am fost la controlul saptamanal. Bebelusha este bine, foarte aproape de marea intalnire. Sper numai ca sa astepte pana luni cand doctoritza este de garda. Altfel e f.ocupata zilele astea si nu stiu de ce am inteles ca nu garanteaza ca poate veni la nastere. In fine…

Mirandolina cum a fost controlul tau?! Ce ti-a mai zis dr.?

Noapte buna si ne "auzim" si maine!

Elena , mami de 39s

[url=http://tickers.baby-gaga.com/p/car047pp.png[/img][/url]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marybell spune:

Salina, Messa
asa este aveti dreptate, probabil ca dr nu m-a cusut bine de am tras atata cu operatia asta dar se pare ca ei ii vine mai usor sa dea vina pe mine, normal. daca pana duminica nu se inchid toate cele 4 portiuni deschise si va trebui sa ajung sa imi puna copcii, asa cum mi-a spus, pai atunci sunt convinsa sa ii spun cateva...sper sa nu fie nevoie;

Belle sincer ma sperie gandul ca micutzi nostri vor trai vremuri grele, si mai rau este faptul se pare ca nu prea se mai poate face nimic pentru o viata mai buna si mai curata pe pamant. inainte cand mai citeam cate un articol referitor la aceasta tema nu ma ingrozea foarte tare, acum insa de cand am devenit mama ma intreb mereu: oare ce va avea de infruntat bebe?

Lily mersi pentru complimentele facute iubirilor mele (bebe si tati). si zici ca lui Matei - ingerasul ii place sa se bata?

Meg bine ai revenit acasa cu bebe, sanatate la amandoi si refacere rapida va doresc.

Anis eu una tin din nou sa te felicit pentru faptul ca ai reusit sa treci peste toate obstacolele in privinta alaptarii si DA consider ca tu esti una dintre cele care poti acum sa dai sfaturi foarte bune in privinta asta.

Catalina bine ca e Matei sanatos si nu are nimic, te-a cam speriat varsatul lui.

Alinatxa curaj pentru maine, iti doresc sa treci cu usurinta peste nastere, refacere rapida si zi-mi daca gasesc nr tau de telefon in lista aia de pe mailul comun. nu am uitat ca am promis sa te sunatunci cand dragutza de tine te plangeai pe forum ca nastem toate si pe tine cine te mai suna daca noi o sa fim ocupate cu bebei?

Amaya foarte frumoase "comorile tale" si vreau sa te incurajej in ceea ce priveste alaptatul, daca ai timp citeste in urma cam tot ce a postat pe forum Anis, o sa gaesti o multime de remedii. succes

va pup pe toate

Marybell si bb Erik (23 dec 2006)

poze bb

poze Botez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

marinar,daaa,il doare undeva de vecini si de rude si de oricine l-ar scarma pe undeva.
catalina haha ec m-ai distrat cu vaca aia care a stat cu tine inc amera. si cand vad la final..."Sa va zic de ce etnie ?
" eee clar !!
misha mai ai un pic de asteptat,e bine sa mai stea bebe acolo ,ca tare bine e pt el inantru.
lili:"A inebunit lupul!!!!!!!!! "
lore,a mea de obicei adoarme mancand.
are si pauze de-ale ei,cand nu adoarme,si nu sta nici singura,vrea doar in brate..si ma pun aici la tastatura cu ea ,si adoarme pana la urma.
crishtinutza
,uite aici pt calculul saptamanilor.
jordash daca Dragos face boacane,mai bine nu-l bagiin seama,ca daca il certi,va face iar si iar,pt ca va realiza ca e singurul mod sigur de a-ti atrage atentia.

daconst,asa e cu mancarea,nu prea conteaza la colicii lui bebe.la mine erau zile cand nu manacm nimic ,abia seara,dar toata ziua se strangea de burta.adica sa nu mamanc nimic 20 de ore,si el sa aiba colici din vreo mancare trecuta?? care si aia era usoara ...
monykk
"fetelor bb al nostru confunda noaptea cu ziua , ziua dormim de rupem si noaptea stam cu ochi pe pereti
" mortal bebelusul tau !
e bine ca esti linistitia in legatura cu inimioara lui bebe,nu are sens sa te nelinistesti fara sa stii ceva clar.
si eu zic ca nu o sa ai motive!
cleopiciu,haai,maaai,in spital ???? of..sper sa nu fie nimic,si sa veniti repede acasa!
e de doua zile si inca nustiu ce are?
sanatate multa pt Daria ,micuta de ea!
laura,da-i linistita ca nu se naraveste.a mea ia in orice ordine,biberon,suzeta,san...oricand.zici ca nici nu deosebeste,ia cu aceeasi foame.
chestia e ca nu mananca prea mult,adoarme,si chiar dca o trezesc,cand nu mai vrea,le iau la rand pe cele trei de mai sus,si scoate cu limba ,si mai nou SE PREFACE ca vomita,face "beah" si gataaa,nu ii mai pun nimic langa gurita.
messa antibiotic preventiv? cum asa? numai la noi am auzit asa ceva.antibioticyul e pt vindecare,nu pt prevenire.
saracii copii,deci ii indoapa pe toti,ca la o adica sa nu se imbolnaveasca de ceva,si sa scape de voi din spital...
of..of..si adulti,devin imuni la antibiotice,si in cazuri grave,nu cedeaza..bine,ca si daca iti cereau parerea,adevarul e ca daca vezi ca la toti le face...iti e frica si faci si tu la fel..
adela
,felicitari pt lunisoara!
mihacarm,bine ai revenit!
anis unde sa trimitpoza la DC? oricum,cred ca sunt altii si maifrumosi,ca sa fie alesi.
catalina pe prospect la vigantolul ala ce scrie? cate picaturi?
mie mi-a spus sa dau 6 ! o fi diferit siropul ala?
amaya sa iti traiasca Cristina Teodora Sofia !! inca o Sofia intre noi !!! sa creasca mare si frumoas asi sanatoasa! sa va bucrati de ea!
eu am avut probleme asa cu sanii,vreo trei zile.nu treceau cand scoteam cu pompa,scoteam ,scoteam tot si ramaneau nodulii aia tari.am intrat la dush,apa calda,pe sani,apoi ,dupa ce am scos cu pompa tot ce s-a putut,am pus-o pe fii-mea la supt,si ea a tras tare si a desfundat !! s-a inmuiat imediat.alta data nu a reusit imediat,dar din cateva incercari.dar scoteam tot cu pompa,lasam cat se putea de gol,ca altfel ea sugea ce sugea,adormea,si nu ajungea sa suga finalul ala,sa desfunde.
mi s-a intamplat pt ca ea nu a supt ca lumea,m.a lasat cu mult lapte si nu ams cos cu pompa.asa ca ,scot cu poma ,nu tot(am golit doar atunci cu problema,) scot cat sa nu mai fie asa cimpoaie,ca altfel se infunda iar canalele .
ca nu poate suge copila cat am eu.

S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biribu spune:

fetele, ajutor!!

cele care au epiziotomie, la voi cind s-a vindecat sau ati vazut o imbunatatire? am deja 9 zile si ma doare de mor, nu pot nici sa-mi schimb pozitia in pat,nu mai stiu ce sa mai fac
si cum arata, a mea e o cusatura si marginile sunt iesite in afara, nu inteleg de ce naiba arata asa, ma apuca o depresie de l chestia asta, m-am umflat de plins, nu pot nici sa ma ingrijesc de asta mica prea bine cu durerile astea

fetelor ce asteapte sa nasca, va tin pumnii!!!!nasteri usoare si bebei sanatosi!

sa va spun cum a fost la noi: am decis impreuna cu dr sa imi declanseze nasterea, deci inductie tot tacimul. aveam o dilatatie de 2cm din start, si colul scurtat si moale, favorabil unei declansari. mi-au bagat oxitocina, contractii mititele la inceput si din ce in ce mai puternice cu marirea dozei, oricum foarte suportabil vreo 2-3 ore, cind ma controleaza din nou si am 3 spre 4cm, deci pot cere epidurala. va spun ca deja contractiile incep sa prinda viteza si in vreo 30 minute durerile erau mari, noroc ca anestezistul fusese deja chemat, imi monteaza epi si minune, in 5 minute eram amortita si nu mai simteam nimic. continui travaliul, dilarea merge inainte desi destul de incet, mai trec vreo 4-5 ore si in sfirsit sunt la 8cm, si planul e sa-mi scada doza de anestetic sa pot simti cind e cazul sa imping. totul a fost foarte bine si frumos pina aici, ma si gindeam ce nastere placuta, cu sotul linga mine, palavragim, ne uitam la tv, asistentele dragute si atente. si pentru ca era totul prea bine ca sa se termine tot in aceeasi nota festiva, se schimba tura de asistente si vine o dobitoaca, deci va spun fetelor ca nu numai in romanica se poate, au si aici specimenele lor de timpite, si mai mult nu era prin preajma decit era ca sa ajute cu ceva la o adica, eu am observat ca perfuzia de la epi se cam terminase si i-am atras atentia, ii spun sa mai comande una, ca trebuie adusa de la farmacia spitalului si dureaza ceva pina o mixeaza....si ea zice ca nu e inca nevoie, ca mai e suficient, ma rog, mai trece un pic de timp si incep nene niste dureri de unde nu simtisem nimic
toata dupa-amiaza, in vreo 5-10 minute trec de la amorteala totala la durerile alea ca de dinainte de expulzie, ce mai nu mai stiam de mine, abia mai puteam sa respir si am inceput sa urlu, eu care ma gindisem ca eu nuuuu tip, sotul nu mi stia ce sa faca, ma intreba cum sunt si eu numai de raspuns nu mai eram in stare, s-a dus el si mai sa o ia la bataie pe nenorocita aia, in fine mi-au adus pina la urma anesteticul dar nu si-a mai facut nici un efect, faza de impins si ea a fost in aceleasi chinuri, macar daca m-as fi putut linisti un pic dar nu mai era timp, m-au pus sa "push" si asta am facut vreo ora jumate si copilul nu avea loc sa iasa, astia aici cu cred in epiziotomie, te lasa sa te rupi natural ca cica se vindeca mai bine dar nici macar nu am reusit sa ma rup, asa ca cu mare intirziere a dat DD si m-a taiat si a iesit bb in secunda urmatore, naiba sa-l ia si pe dr, l-am injurat in gindul meu de jde mii de ori cit m-a lasat sa ma chinui, si mai suntem si colegi...

cam asa e cu nasterea indusa, pentru cine totul e bine facut si are noroc de personal profesionist, probabil ca nu e deloc rea, daca nu pateam ce am patit cu epidurala poate aveam si eu parte de o experienta pozitiva
va rog sa ma ajutati cu epiziotomia, voi ce folositi, ca am incercat toate cremele lor si tot ma doaaare!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

biribu si la mine a durat vindecarea.
acum te doare rau ca se strang atzele.eu am fost in a nu stiu cata zi si cand m-a vazut cum ma asez pe scaun,si ce dureri aveam,nuputeam sa merg !! a zis sa-mi vada cusatura,si a scos firele! a zis ca mai bine suport 5 minute acum,dar apoi scap,ca firele sunt foarte foarte stranse si pana se vor absorbi ele...
si asa ,dupa m-a mai durut multe zile,dar din ce in ce mai putin.-pt ca inecpuse sa ma doara din ce in ce mai rau,si asta ma facea sa urc pe pereti.
mergi sa ti le scoata sa scapi!
eu nu m-am uitat la ea,tot ca sa nu ma deprim.numai din ce atingeam eu la spalat si ma ingrozeam!! dar cand mi-a scos firele,sa fi avut tot cam ca tine,vreo saptamana...mi-a dat doctora oglinda sa ma uit!!! femeie nebuna!! si de rusine,m-am uitat,ce sa fac..dar am vrut sa ii zic ca nu vreau...si cand am vazuuut!! aveam si o maare vanataie intr-o parte ,cat pumnul,de la nastere.nu stiu cum.
acum am o luna jumate si nu ma mai doare de mult,dar ma mamanca,semn ca abia acum se vindeca.

S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Iaca revin dupa o noua masa, fir-ar ea de "adrenalina" sa fie ca iar o sa fiu cheauna maine...Dar daca ma vedeti in timpul alaptatului va tavaliti de ras, somnifer 100%, bebita suge cu spor si eu picotesc exact ca o baba la buletinul meteo.

Elena, mutumim...la fel iti doresc si eu tie. Nastere usoara si recuperare rapida!

marybell, multumesc. In privinta alaptatului, nu renunt asa usor, mai ales ca situatia nu este chiar asa de dificila, inca este foarte suportabila. Poate daca as fi fost in situatia lui Anis renuntam de mult fiindca sunt rea la durere si n-o suport cu usurinta (ca dovada, la primul copil durerea m-a invins dupa trei saptamani, insa si situatia era mult mai grava, baiatul meu sugea mai mult sange decat lapte).

Aelita, multumesc, si voua sa va traiasca Sofia si sa fie sanatoasa si frumoasa mereu.
Am sa incerc negresit varianta cu dusul. Da Doamne sa scap de ei ca ma enerveaza si ma streseaza la culme. Mi-e tare teama de furia laptelui. Intre timp insist cu fi-mea pe post de aspirator-desfundator .

Oana, nazdravanul Andrei (18.02.2005) si Cristina (8.02.2007)

Comorile mele

Mergi la inceput