Mamici de ianuarie - februarie 2007 (65)
Raspunsuri - Pagina 21
Messa spune:
mercic sraluca, credeam ca numa' a mea e precoaca, se pare ca sunt toti precoci! Foarrrrte bineeee!!! (Idee... nu zicem noi in loc de stelutze de ian-feb, geniuletze de ian-feb?
)
crissule, zau ca eram serioasa! ![]()
daconst, nu numai ca trebuia sa ne descurcam care cum se gasea, cu burta sau pi... taiata, dar asistentele de la bebei nu mai aveau voie sa ia copilul in salonul de copii odata adus mamei in salon. Pur si simplu... in rest, pe bune, spitalul e super super - curat lacrima, oameni amabili, TV, frigider, baie proprie in salon, mai mult decat ok. Doar ca sistemul asta mie una mi-a scos peri albi... daca ar fi avut voie tati sa stea cu noi ar fi fost exceptional. Dar din pacate, la ce virusi circula, evident ca nu era voie sa intre nimeni dincolo de usa holului, asa ca pe bebe il aratam prin geam (pana in ultima zi, cu o juma' de ora inainte de plecare, cand am iesit putin cu bebe dincolo de geam si mi-am luat papara de la o tipa mai nervoasa de felul ei, asa... ca nu aveam voie (desi plecam intr-o juma' de ora, dar well, astea erau regulile).
cat despre statul treaza noaptea, cred ca am nascut un liliac... sta cu cracii in sus (nush cum naiba si-i ridica pe marginea de la patutz si cu ochii pe peretzi si chercaie, chitzaie, miercaie, mormaie, dupa care emite ultrasunete care, pe langa ca imi omoara timpanele si imi intra direct in creieri, inseamna ca vrea haleala...
alinuk, corect! tati vostru are dreptate! si upload de kk in pampersi. numa' ca nu se mai masoara in megi si gigi, ci in mililitri!
marybell, cum naiba mai fata sa ti se desfaca operatia??? Doamne fereste... la mine la 21 de zile de la operatie mai e o dunga roz, atat... cum naiba te-au cusut? Oooof...
aelita, i l-au dat preventiv, ca era mica si ca a facut imediat icterul ala fiziologic... dar eu am vazut branula la toti la picioruse, deci cred ca faceau la toti bebeii. Probabil ca sa nu fie vreo chestie cu viroza respiratorie, habar n-am. Mama ei de viroza.
Catalina, la Judetean Ilfov chiar sunt super conditii. Eu am avut de comentat numai rooming in-ul, nu spitalul sau personalul - impecabile!
Alinatxa, tin pumnii! Ai sa vezi ca o sa fie bine! Sa ma suni (chiar si numai daca te plictisesti, ca stiu ce plictisitor poate fi!)
Misha, chiar daca are spitalul de toate, cum a fost la mine, e bine sa ai si tu la tine, sa nu astepti la program dupa un algocalmin... sa-l poti lua cand vrei tu!
monykk, si a mea la fel face - ziua somn, noaptea discoteca. Cu batista bebelusului, exact asa se face, cum ai zis.
Cleopiciu, sa speram ca bebe e ok si ca se va rezolva repede si bine... of, rau e cu bebeii bolnaviori...
laura, ai incercat, bine ca mai ai lapticul tau, va fi ok de acum, ai sa vezi!
Fetelor, nu mai stiu nimic de wannajo... nu raspunde la sms, sunt ingrijorata...
A mea nu ragaie mai deloc dupa mese, oricat o tin eu sa ragaie... nu vomita, nu regurgiteaza, nu are gaze... or fi biberoanele astea de la Avent chiar asa bune?
--------------------
Aici e un ticker cu Bebe Arianna ca sa stiti exact cat de maaaaare suntem!
jordash spune:
Misha, tu cum vrei sa nasti? Ca e important pt 'tariful' medicului.
La asistente se da 10 ron. Eu atat am dat si au fost multumite. La infirmiere (cele cu prosopu' si sapunu') le dai 2-3 ron. La fel, la asistentele care se ocupa de toaleta, injectii etc. 5 ron. Per ansamblu, tarifele nu sunt exagerate, ramane cat ii dai medicului care te asista/opereaza, moasei (nastere naturala) sau anestezistului (ceza).
Lacramioara &
Dragos Andrei (17 oct 2000) http://by.lilypie.com/Oqbfp2.png
Matei Stefan (31 ian 2007) http://b1.lilypie.com/Ydiip2.png
Misha_tp spune:
Messa, multumesc, asa voi face. Macar algocalmin sa ma la mine.
Jordash, eu vreau sa nasc natural. Si cum anestezista are program de la 8 la 16, am sanse mari sa nasc chiar natural, fara epidurala. Mi-ar fi placut si mie sa am parte de epidurala. Vom vedea pana la urma ce va fi. Multumesc pentru raspuns.
Eu plec acuma la doctor la ecografie. Tineti-mi pumnii. Nu vreau inca sa nasc! Mai am muuulte de pus la punct prin casa. Stiti voi, gravida isi pregateste cuibusorul :)
37+
adela2006 spune:
buna mamici si burtici
ieri am facut o luna
suntem copii mari
asa ca luni noaptea stiind fetita ca eziua ei s-a trezit la 12 noaptea si nu mai voia sa doerma probabil se gandea ca facem un chef mic ; nu ar fi fost problema dar taticul ei tocmai incepuse lucrul si voia sa doarma
asa ca el era nervos ca nu putea sa doarma copilu racnea cat il tineau plamanii iar eu ma plimbam du ea disperata prin camera sa nu mai planga
in afara ca mi-a rupt spatele si mainile nici un rezultat ; eram chiar disperata cu doi copii mici ( sotul si copilul ) la un momentdat m-a apucat si plansul ( eu care am reusit sa ma abtin in spital sa nu intru in vestita depresie nu de alta dar mi-era frica ca daca ma apuc sa plang nu ma mai pot opri ) intr-un final dupa 3 ore de dat ture cu ea prin camera am lasat-o sa urle ca oricum nu mai dormea nimeni la noi in casa si cred ca si prin vecini
si dupa vreo 10 minute ( ca nu o las mai mult sa planga nici daca sta tasu in cap )am luat-o in brate si a adormit
azi-noapte a fost totusi mai cuminte a stat treaza doar 2 ore si nu a mai urlat ( din nou ture cu ea prin camera cu leganat cantat si tot tacamul )
ma distreaza ca atunci cand o pun in pat si ma gandesc si eu gata doarme copilu o apuca sughitu si face niste ochi mari si trebuie sa o iau de la capat 
ziua doarme nu am nici o treaba dar noaptea ma capiaza
mi se pare ca e ragusita dupa sunetele pe care le scoate , poate tragem si noi o vizita la tanti doctor
cleopicu multa sanatate sa veniti repede acasa cu bebe daria
monykk dupa cum vezi nu esti singura si bebe alexia cam confunda ziua cu noaptea
ylilimic vezi ca ai uitat de mine
poze la semnatura sa va arat si eu comoara urlatoare ( sau pe bebe atomic cum o alinta taica-su )
ok a facut ochi ma duc
va pupaceste adela
de alexia maria
Catalina spune:
Cleopiciu, MULTA SANATATE Dariei! Doamne ajuta!
Plecam si noi acum la doctor, sper din tot sufletul sa fie totul ok.
Va pup,
Flavia-Ioana spune:
ACUM AM VB CU CLEO, MICUTEI DARIA I-A SCAZUT TEMPERATURA SI ERAU BINE ACUM, DAR ASTEAPTA IN VREO 5 ZILE REZULTATUL UNEI ANALIZE !!!
DOAMNE AJUTA SI MULTA SANATATE !!!
Flavia
de
Alexia-Ioana si
Daria-Maria 23.11.2006
http://new.photos.yahoo.com/mamicile_ianfebr2007/album/576460762320651403
Liuda spune:
vai ce rau imi pare cand aud de copii mici internati... eu am fost la urgenta cu asta mica si stiu cat de greu este cu un copil de cateva saptamani pe holurile spitalelor...
fetelor va felicit cu ziua indragostitilor - sa fiti sanatoase si iubite, ziua asta sa va aduca numai satisfactie sufleteasca si apropierea celor dragi!
noi santem bine, dormim, mancam, ne mai doare uneori si burta dar asta este - depasim!
mai citesc din urma si va mai scriu
Va pupic pe buric.
Liuda si papusica Diana Maria 18.01.2007
Salina spune:
Va pupic pe toate si mai ales pe bebici
Messa - mi-a cazut fata cand am citit, cum naiba mey sa le dea antibiotic preventiv?????
Parca le-ar da vitamina C. Sorry, dar asa ceva n-am mai auzit. Eu am stat in spital tot 5 zile, dar din motive intemeiate, pitica mea a primit antibiotic printr-o branula prinsa in capsor (am crezut ca mor cand am vazut-o)pt ca i-au iesit niste analize naspa (daca nu as fi insistat sa i le faca, plecam cu ea bolnavioara din spital dar...la noi ca la nimeni).
Subscriu la ce zicea Alinatxa, ca uneori nu e bine sa stai la rezerva. Am avut un mare avantaj insa: a putut sa stea cineva cu mine in prima noapte (dup-aia nu am mai vrut, ca mi-era mila de bietul sot caruia ii picau ochii-n gura de somn)... Sistemul rooming-in mi-a adus bebelusha langa mine la 4 ore dupa ce-am iesit din operatie (pe mine m-a ajutat sa-mi revin mai repede, altfel as fi stat cu grija ce face bebe, oare e bine ingrijita...in fine, eu sunt paranoia, cu mari tendinte spre mama-cangur). Jos din pat era exclus sa ma dau pt ca nu aveam voie si eram si cu sonda dupa mine, ma ridicam usurel in fund ca sa pot s-o pun pe bebelina la san. In rest...fiind rezerva asistentele ma uitau de multe ori. Imi amintesc ca a doua noapte dupa operatie nu mi-a deschis nimeni usa de la 8 seara pana la 6 dimineata cand veneau cu termometrul. Ca atata stiau si ele, sa vina cu termometrul si sa te invite la toaleta. Personal, m-am lipsit de toaleta lor pt ca era un chin infernal suitul pe masa, plus ca in sala aceea intrau si ieseau intr-o veselie
.Iar tu, vorba aceea, cu cracii desfacuti. M-am toaletat mult mai bine singura.
Papusa mea implineste azi 6 saptamani, e o dulcica (daca vreti s-o vedeti puteti intra in album, numai ca trebuie sa va logati), are 5 kg, e cuminte si-mi vine s-o mananc in fiecare clipa. Cu burtica, nu stiu cum se face dar o apuca taman seara, dupa ce ne punem in pat sa ne culcam. In fine, ii trece si-apoi doarme cateva ore bune. In rest, vroiam sa va zis ca noi am inceput cu Milumil, apoi am trecut la Humana 1. Cat era pe Milumil facea kk mai mult si mai des, era mai moale...acum insa e mai legat dar tot de 3-4 ori face, insa mai putin parca dpdv cantitativ. Cred ca are legatura cu prebioticele pe care le contine Milumil-ul. Pt colici folosim cand si cand Bonnisan. Mai da cineva bebeului Bonnisan? Ah, si ceai pe care i-l fac eu din chimen si fenicul...neindulcit (nu-i dau foarte des ceai ca dup-aia nu mai mananca cum trebuie) In fine, ea papa max 130 ml la o masa, primii 100 ml ii rade efectiv fara sa respire, dup-aia incep fitele si frichinelile.
Hmmmm, mai vroiam sa va zic atatea! E tare aiurea pt ca va citesc in fiecare zi (v-am mai spus eu ca va citesc in timp ce papa bebe), numai ca nu am timp sa scriu. Si uite cum se aduna mesajul kilometric si plictisitor (chiar sunt curioasa daca are cineva rabdare sa-l citeasca)
. Mie una imi plac mesajele lungi pt ca le citesc in timp ce bebe biberoneste si are ochii inchisi. Ei, daca ii are deschisi e alta poveste, ne privim, mami trancane, mai si pupa puiul ca nu se poate abtine...Ii mai trimit si lui David un pupic de la distanta, asta cand nu vine el sa ma pupe (deh, probabil sa se asigure ca dragostea pt el nu e amenintata).
pt toate, in special pt burticile care urmeaza sa-si cunoasca puii, sa fiti curajoase, si sa aveti nasteri usoare!!!
ALINA, cu doua comori: printesa EVI (3 ian 2007) si DAVID (18 iul 2003)
ylilimic spune:
Cleo si Daria - multa, multa sanatate
Cine ma invata cum sa scriu si mare si colorat in acelasi timp? Multumesc!
Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond
Luca Matei - 05.11.2004
Liliana
cu
Adam Cristian- 15.01.2007
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici
Helenutza23 spune:
quote:
Originally posted by ylilimic
Cleo si Daria - multa, multa sanatate
Cine ma invata cum sa scriu si mare si colorat in acelasi timp? Multumesc!
Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blondLuca Matei - 05.11.2004
Lilianacu
Adam Cristian- 15.01.2007
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici
pe tot ca si la culoare, pe selectia textului alegi size (e o lista langa lista de culori-> sunt 3 listute acolo Tip Caracter, Size (de aici alegi dim fontului), Culoare)

39+