Mamici de ianuarie - februarie 2007 (65)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Neata fetele. Noi suntem dupa vreme, adica cu curu in sus, in loc sa progresam, se vede treaba ca regresam. Bebe s-a trezit la 2 jumate (in loc de 3,4) sa manance si apoi la 6 jumate urla de cred ca a trezit blocul (el care inainte de 8 nu se trezea). Cuplat cu dilema mea de ieri ca de ce varsa, mi se cam confirma in cap ideea ca poate nu mai e bun laptele asta ... . Abia astept sa ajungem la dr azi, sper sa ne edificam. Am o lista de intrebari de mama, mama - deja ma cunoaste pediatra si face cum facea si Radoi: "haideti doamna, intai intrebarile".

Lili, desi nu sunt io aia fara aceasta pb, cand i-am zis asistentei ca da afara mult, mi-a zis ca sa il ragai tinandu-l strans lipit de mine. Marturisesc ca la ultimele doua trei mese am incercat asa (desi e greu ca un pietroi si se zbate de zici ca vrea sa zboare) si nu a mai dat afara. Poate e coincidenta dar zic ca poti incerca.

Maaama Sraluca ce de doctori s-au perindat pe la voi. La noi in toate zilele de spitalizare, la "marele" Municipal, in afara de asistentele cu diverse tratamente si infirmiere, nu a venit NICI O vizita. Am cutreierat spitale in viata mea dar asa ceva nu am intalnit, sa nu vina nici o vizita, mai ales in situatia in care eram operate, cu copiii abia nascuti etc. Bleah! Belle-vue, Dana nu exista comparatie, UK sau vest vs Romania egal cer vs pamant.

Sraluca, i-ai pus deja jucarele la carut? Ca pe cele pe care le am eu, niste zanganitoare din alea de se agata, zice ca nu se folosesc pt copii sub trei luni. Gata, s-a mai adaugat o intrebare la lista ...

Anis, in continuare, jos palaria!

Monu, infiorator ce zici tu de vecina ta de salon. Eu aveam una care dormea ca o vaca si fisa a urlat in FIECARE noapte de la 12 la 5. Asistentele dormeau, masa dormea dusa (cu fata urlatoare la cap) si ea saracuta plangea de nu avea aer. La un moment dat a pus-o vaca cu ea in pat si pusese o mana peste ea la un moment dat, mai, mai sa o sufoce (ca ea dormea ca valiza in gara). Tipam la ea sa se trezeasca. Pana la urma nu au mai lasat-o asistentele sa ia fata in pat ca la juma de ora dupa faza cu mana, era sa o dea jos din pat pe saraca copila. Si ziua, in loc sa doarma (ca se linistea copilu), ii venea tot neamu in vizita. Sa va zic de ce etnie ?

Alina, Helenutza Doamne Doamne sa va tina de manutza in momentul cel mare. Ne gandim la voi!

Da Aelita, mama shmotrului o sa fie aici, mai ales ca stau si prost la mansarda si tre sa fie toate la linie. Sper sa fie si familionul intelegator si sa ma ajute. Oricum ma astept sa cadem absolut latzi dupa aceea. Ma bucur ca nasa este o colega de-a mea cu care ma inteleg de minune si ea are un slogan, ca va face totul asa cum ne simtim noi si copilul bine, nu dupa cum zic babele ... .
Pune-l pe barbata-tu sa se ia de mana cu al meu. Si al meu mi-a dat tarcoale imediat ce am venit de la medic. Dar nu il facem pe al doilea inca ... Oricum, vaz ca ciclul meu intarzie deci suspectez ca "mi-am revenit" la forma initiala adica din an in Paste.

Mama ce vreme super nasoala. De kko. Si tocmai azi trebuie sa ies sa mergem la doctor. Intr-un fel e bine ca nu sta bebe in casa. L-am convocat si pe tati sa vina mai devreme sa mergem impreuna.

Hai va pup si mai vb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

Fetelor AELITA,IOANA,CATALINA multumesc mult si au ajuns pupicii aici la mine.Mai am 1 zii....Am sa dau sms-uri lui Messa care are mai mult timp liber,Alinuk ,Helenutza(daca nu o fii si ea cu mine acolo).
Oricum iti tin patut acolo Helenutza caldut .Tu sa vii acolo ca ma descurc eu sa stam amandoua.
Nu stiu daca mai intru astazi pe net asha ca va pup pe toate si VA PROMIT CA O SA FIU CURAJOASA SI BARBATA.

AMR 1 Roberta Anne-Marie http://new.photos.yahoo.com/naomi_creamy/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Misha_tp spune:

Salutarae fetele,
Eu sunt inca in formula 2 in 1. Va citesc zilnic, dar cand sa scriu mi-e o lene... De fapt nu prea am ce sa scriu. Sarcina decurge binisor, incep si eu sa simt ce inseamna sa nu poti dormi noaptea din cauza burtii, dar cam atat. Insa de abia am intrat in saptamana 38, poate ca de acuma incepe greul, stiu si eu? Azi mergem la doctor (eu si tati) si punem la punct ultimele detalii referitoare la nastere. Singura problema care ar cauza o nastere mai devreme ar fi placenta imbatranita. Sa vedem cum stam azi cu ea. Va tin la curent.

Am o intrebare pentru mamicile care au nascut in Galati (Judetean): ati avut nevoie de vre-un medicament (calmant, fiola de calciu, xilina etc.) pe care nu l-au avut? Ca sa stiu, sa le cumpar preventiv. Si inca ceva: ce anume v-a lipsit sau ce v-a fost de prisos in ce priveste bagajul de spital? Va multumesc.

Scumpi de tot bebeii toti, ma topesc dupa ei. Sa va traiasca!

37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Misha_tp spune:

Alina, nastere usoara si bebe sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

ALINA tine-mi patuc, sper sa ajungem si noi...om vedea. pana una alta la tine e sigur ca maine e marea intalnire, asa ca iti fac o maaaareee galerie

nastere usoara si mult curaj!

39+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

Salutare de la mare!

A inebunit lupul!!!!!!!!! Adam a mancat ieri dupa masa la 13,16,18,21,22 (intre 21 si 22 am tras o baita pe cinste), apooooi tocmai la 4 dim Atat aveam ochii spre ceas, nu imi venea sa cred. Dar ... a tras o portie de plans imediat dupa masa si a stat treaz pana la 5, cand i-am astupat gura din nou cu sanul (ala gol m-am gandit io ca nu mai are ce suge) din care si-a mai luat o portie buna si nani pana dimiineata la 9 !!! Si iar eu ca nu imi vine sa cred. Acum e hranit, schimbat si da semne de obosela, iar doarme, sau cel putin e liniste, va adormi in curand.

aelita - imi si inchipui faza de la bucatarie, dar cred ca e ceva legat de "alinierea planetelor" Al meu aseara, tot la bucatarie, imi zice ca a facut burta, nu-l mai ajung nici pantalonii aia de zicea el ca-i sunt largi si ar mai vrea si el din cand in cand niste exercitii Mesajul era cu tinta dar eu fac pe niznaiul si intreb "cu mine?" "Dar cu cine mama, ca pe cine astept de 7 luni?" Ideea e ca daca eram fata desteapta si va intrebam de vineri nu ma stresam ca naiba pana acum ca daca nu stiati in loc sa se termine lohiile (ajunsesem la crem) am inceput sa sangerez destul...si abia aseara am indraznit sa sun dr care mi-a zis ca "e mica menstruatie, normala de altfel si sa nu ma sperii"
Ma si obisanuisem cu ideea ca asa trebuie sa fie viata dupa ce nasti (vezi discutiile anterioare cu lauza pacatoasa)

Merg sa halesc ceva ca nu va vad de foame!

Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond Luca Matei - 05.11.2004
Liliana cu Adam Cristian- 15.01.2007
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loremunteanu spune:

Neata!
Fetelor, voi ce mancati? Am senzatia ca ceea ce pap eu nu-i tocmai ok pt bebe... Are multe gaze... se aude cum ii forfoteste prin burtica... Plus ca nu se satura... Papa o ora, o ora si ceva la san... ieri nu i-am dat si supliment si peste zi a dormit bine dupa ce a papat, dar de la 1 dimineata cand a terminat de mancat, a inceput spectacolul... a stat si s-a uitat la noi pana la doua cand a inceput sa tipe ca-i e foame,a papat, a dormit o jumate de ora, s-a trezit la 4, cand iar a vrut mancare, a supt pana la 6, a adormit pana pe la 7.30, cand iar a vrut de mancare... a supt de pe la si jumate pa la 10.30 aproape... si cand l-am pus sa doarma iar scandal... si i-am dat formula ... 60ml... a supt tot... n-a adormit nici acum...
Alataieri seara cand m-am muls am scos aproape 90ml de lapte, din ambii sani, asta dupa ce mancase el... Nici nu stiu ce sa-i mai fac, ca nu doarme... Dati-mi un sfat...
Cu colicele cum faceti? Ce le dati? Ceai sau picaturi? Si siropelul cum il dati? Direct in gurita?

Loredana Roni-Cristian 08.02.2007
http://new.photos.yahoo.com/loremunteanu/albums/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crishtinutza spune:

Buna fetelor!

In primul rand galerie pentru Alinatxa !!! Sa fie intr-un ceas bun si sa fiti amandoi sanatosi!

Si noi am intrat in saptamana 39 si astazi mergem la doctor.
De-abia astept, mai ales ca nu mi-am mai vazut puiul la ecograf de la inceputul lui ianuarie (i-a facut doar teste BCF).... asa ca sper ca astazi sa avem ocazia.
Voi cum va calculati saptamana in care sunteti? Pur si simplu calendaristic, sau tineti cont de decalajul "medical" de cateva zile - la mine 3 zile - conform calendarului acela rotund al medicilor???

Bel_vue, chiar ca ai depasit termenul cu ceva zile.... eu deja simt ca nu mai am rabdare... Dar lasa, mult a fost, putin a ramas...
Stiu ca ar trebui sa ne bucuram de ultimele zile de relaxare inainte de venirea bebeilor, dar nu prea imi iese figura.
Ba chiar am inceput si eu sa am vise fel de fel (nu neaparat placute!!!!) cu privire la nastere...

Oare o fi ajuns MegBeng acasa cu bebe? Voi mai stiti ceva de ea?

,
Cristina, s39

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

Am uitat sa va spun ca pe prima pagina gasiti un articol important despre

www.desprecopii.com/info.asp?id=94" target="_blank">alaptarea: marirea productiei de lapte

anis - sper sa reusesti, oricum vad ca Iarina a luat bine in greutate!
lore - doar ce am pus un link despre alaptare iar in-+ mailul comun gasesti info despre alimentatia din timpul alaptarii. Totusi parerea mea este ca e prea mic, daca esti pe alimentatia la cerere da-i atunci cand vrea. Nu va dura mult si isi va stabili un program. Cat despre gaze la burtica cu totii au, insa unii suporta mai usor altii mai greu si pt aia s-au inventat remedii. Trebuie sa te obisnuiesti si tine legatura cu noi ca nu stii de unde sare iepurele, poate iti sugeram ceva bun

Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond Luca Matei - 05.11.2004
Liliana cu Adam Cristian- 15.01.2007
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jordash spune:

Salutari dragele mele mamici si burtici!
In primul rand, tinem pumnii pentru burticile care merg sa nasca: ALINATXA, MISHA, BELLE-VUE! Nastere usoara si bebici sanatosi!

Misha, iti spun ca nu-ti tb in spital nici un medicament, au de toate, insa medicul tau iti va prescrie ce ai nevoie. Pe mine m-a incercat durerea de cap dupa anestezie si mi-a dat flamexin.

Despre bagajul de spital, nu-ti tb decat pampers, vata (multa), spirt, servetele umede, bephanten, leucoplast (de asta n-au in spital ) si daca faci cezariana, pansamente vivapore. Asta pe langa cele pt toaleta zilnica, telefon, incarcator.

Daca imi amintesc ceva, iti trimit PM.

Daca tot am scris cateva randuri, sa mai povestesc despre Matei: mancacios, cam la 2.5 - 3 ore, chiar si noaptea - insa mananca si doarme - ; am iesit la plimbare si i-a placut; Dragos a fost cel care a impins de carut - facea curse cu el, insa Matei n-a protestat .

Fetele cu copii mai mari (cum e Dragos de 6 ani) cum au fost intampinati bebeii? Si cum va purtati voi cu cei mari? Aveti timp de ei? Ca al meu resimte lipsa timpului care nu-l petrecem exclusiv cu el (ca asa stam impreuna insa subiectul e Matei: ba mananca, ba leganat, ba vorbit cu el, baita, schimbat pampers etc). Inainte petreceam cu Dragos ceva timp la calculator - acum il las singur, ca tb sa fac mancare, ori altceva, lucram la proiecte pt gradi - acum ii dau idei, insa le face singur..
Cred ca imi dau raspunsul singura, insa nu prea ma iam energie si pt el, si in plus, ca sa-mi atraga atentia, face boacane, mici e adevarat, insa atunci reactionez .

Sper sa-mi revin (nu preau stiu cum ), si sa pot sa fiu langa el mai mult timp.

Am reusit sa mai vad poze cu bebicii vostri, in continuare afirm ca avem cei mai reusiti copii! Iar Sofia Aelitei cu capul pe tastatura e cireasa de pe tort

Felicitari pentru botez marybell.

Va pup.

Lacramioara &
Dragos Andrei (17 oct 2000) http://by.lilypie.com/Oqbfp2.png
Matei Stefan (31 ian 2007) http://b1.lilypie.com/Ydiip2.png

Mergi la inceput