Mamici de ianuarie - februarie 2007 (65)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

oauuuu, ce galerie impresionanta!!! pup fetele si va multumesc muult de tot...si sper ca bebelusii sa se sesizeze...

39+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dadap spune:

Toata admiratia pentru mamici! Imi scot palaria in fata voastra!
Nu stiu cum aveti timp si de bbei si de forum.

Eu in fiecare zi intru - citesc, cu pauze, e adevarat - dau sa scriu ceva, ma apuc de altceva, iar vin, iar citesc, iar intervine ceva.. Si toot asa.

Marce - pina ieri eram si eu pe aceasi parte a baricadei. Vroiam sa nasc din aceleasi motive cu ale tale!!!! Sincer, si acum imi doresc dar nu asa tare. Si asta pt ca ieri am fost la controlul saptaminal la sectia de internari a spitalului Giulesti. Ei bine - nu am stiut cum sa plec mai repede de acolo, e absolut horror, nu imi doresc sa mai revin sub nici o forma.

Cind am ajuns acasa am intrat in depresie, am stat cu ochii in tavan, am plins si jelit. Daca pina acum imi doream sa scap de burta acum ma gindesc sa amin putin momentul intoarcerii in oribilitatea aia de spital.

Sotul meu cel dragut cind m-a auzit prin ce am trecut - si nu are sens sa va povestesc - ca iar ma apuca pandaliile - a zis sa pun miina pe telefon sa ma programez la Euroclinic. Dar stau eu si ma gindesc ca de banii aia mai bine ii recoltez niste celule stem... O fi oare asa cum se zice? Sau arunc banii pe geam? Parca era cineva care a facut contract, dar nu mai stiu cine...

Eu se pare ca o sa nasc pe 26 - cezariana - intrucit fetita mea e capoasa (are capul mare dar e si cu capul in sus - de grasanca ce e nu a mai reusit sa se intoarca). Eu vroiam sa nasc macar pe 19 dar se pare ca am o puternica anemie - mi-a dat sa iau fier in prostie...

Acum mi-a mai trecut - incerc sa ma gindesc optimist - au mai trecut si altele prin asta - si ma mai gindesc ca atunci cind o fi sa nasc o sa am alte prioritati si nu o sa mai apuc sa ma gindesc la jegul de la internari ci la copila si ce se intimpla cu ea si cu mine.

Va pup pe toate, mamici si burtici!
Si desi stau in umbra - sint aproape!

Dada 38

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

aia de care zici tu e.. da parca eu mi-a amintesc saten-roscata ... anyway ar fi mai bine sa nu ne bazam pe memoria noastra de lauze din spital..

asa ca iti propun sa-i spui la tel sa aiba o sacaosa galbena cu ea sau gasiti voi un semn de recunoastere

pup, noapte buna mamici, bebici si burtici

Alinuk si bb Teo 10/01/2007
nasterea - una dintre minunile lumii
franturi_de_viata
................................................
Nimic nu-i intamplator!
........................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

R_MARCE, tare bine te inteleg ca vrei sa nasti! Am beneficiat si eu partial (comparativ cu tine) de "deliciile sarcinii", si asta abia de prin luna a 9-a. Eu am aproape 3 saptamani de cand am nascut si nu am scapat de durerile articulare si de maini amortite. In rest au cam trecut toate. A aparut in schimb o durere de spate in plus (zona toracica) de la ridicat bebe, pozitie alaptat si cine mai stie de la ce. Iti doresc un bb neplangacios, macar sa ai timp sa-ti revii.

criss & Ligia Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marybell spune:

dragele mele multumiri pentru aprecierile facute pozelor de la botez.

marinar cand bebe e putin agitat si trebuie sa plec de langa el putin pana la toaleta sau mai stiu eu ce...ca sa nu il las singur in patut sa se smiorcaie il ia in brate tati la calculator si asa cum ai vazut in poza sta cumintel pana vine mami si il ia inapoi.

helenutza mersi de intrebare, operatia mea inca nu arata extraordinar de bine desi sunt 50 de zile de la nastere. mi s-a desfacut in 4 locuri pana la urma, am facut si serom, si abia acum cu greu s-au inchis 2 din cele 4 despicaturi. sper sa fie bine cat mai repede. tu ce faci? mai ai? mai poti? cred ca abia astepti sa iti vezi bebelusul.

aelita super poza cu Sofia adormita cu manutza pe tastatura, dulce foc. si lui Erik ii place la pc, sa te uiti la poze, sta cu tati cand lucreaza. poate se face tot analist programator ca tati. pupici la amandoua.

Marybell si bb Erik (23 dec 2006)

poze bb

poze Botez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

Lili ,Dana incercati sa-i puneti de mai multe ori sa ragaie in timpul unui supt.trag fff mult aer,nu este eliminat tot si-s plini de gaze copilasii.si noi ne confruntam cu aceeasi problema.mi-a spus un pediatru cica daca da partzuri+kka(fff putin) sa-l tin mai mult la ragait caci asta e cauza.si am mai observat ca daca ii dau laptele meu cu biberonul nu mai varsa si ragaie fff bine.la noi Sabsimplexul functioneaza fff bine caci topeste spumitza(branzica) care se formeaza in stomacel si poate Amon sa ragaie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

aaa si se spune ca la alaptatul exclusiv nu este nevoie de apa.eu ii dau capilului intre mese 2-3 linguritze caci il vad cu saliva destul de ingrosata.

avem 1 luna si 4 zile iar la controlul de 1luna avea 5430g si 57 cm.

cu ceaiurile la bebei aveti mare grija in ce concentratie le faceti caci pot aparea efecte secundare.se prepara foarte foarte diluate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

oana bucur,bine ai revenit! ne ingrijorasem pe aici.
LIUDO
,brrr,ce povestesti tu de buricul ala...
nu stiu cum zici..la ea a cazut in 4 zile,dar nu asa cu gauri ...mai era acolo ceva rana,ca se facea coaja de sange si curatam zilnic cu spirt si cu betisor de urechi.
la tine o fi fost un caz special...dar in general se pot spala cu buric cu tot.nu ca " SE POT",ci TREBUIE spalati bebelusii.
daconst pup si eu pe Lucas!
eli
asa par toti in poze,dolofani.dar nu e cine stie ce de capul ei,s-a nascut cat un gherlan,cu 3200g ,ca nu era in stare nici sa suga (pt mine a fost buna,ca mai mare nu iesea,dar cand vad pe aici copchii peste 3600-4000g...) si acum are o luna jumate si 4300g avea vineri.
putinel..tinand cont ca altii se nasc cu kilele astea
ma uit la ea: cum or iesi,frate,altii ,la marimea asta???
ma refer la nastere naturala..
gio
nu te nelinisti,ca o sa cada si la voi buricutul ! bine ca i-ai facut baie
gabriela
ia stai tu in pat,cu madnra ta in brate,mananca ce ai tu chef,sau aranjeaza.te,machiaza.te,fa ceva ce iti place,uita-te la filme,leneveste!
iti dau eu "grasa si urata" ! vrei sa scot cureaua? la bucile goale iti fac vargi.cum adica grasa si urata dupa ce ai facut minunea aia de copil ??
ia uitati-va,fetelor,ce dulcica e aici si ea se vede urata !!
si mai sunt poze...
mama,ce bataie iti iei!nici nu mai vorbesc cu tine!
esti nebatuta,de-aia faci asa!
alinuk "avem recomadare de la medic sa nu-l bruscam deloc..." ce-i da prin caaaaaap!"Doamne iarta-ma daca mint in biserica... "

eu am botezat ,si am mai si asistat,si am vazut cum ii baga normal,usor,OMENESTE,ba unul i-a turnat cu o cana mare de argint,apa din cap pana in piciooare,fara sa mai bage copilul.si asta ca asa a vrut el,nu a fost la cerere.
niciodata nu m-am gandit ca scufuindarea aia ar traumatiza,ca doar stiti ca eu nu sunt paranoica si nu prea ma sperii eu din orice.dar la ultimul botez,zau ca mi-a stat inima,am crezut ca iida pe bietii copii(un baiat si o fata) cu capul de cazanul ala !!
fata,care plansese pana atunci de foame,dupa chestia asta A TACUT MALC!
bai,i-a bagat cu o violenta ....nu am vazut nicodata asa ceva.ala e stilul preotului,clar,deci fara pus mana la gura,luati de dupa gat si doamne miluieste doamne milueiste bum bum bum ! de sarea apa-n sus !! cred ca si pielea ii durrea de la impactul ala cu apa.
stau si ma gandesc..nu poate veni frica de apa de aici? ca altfel de ce unii au frica de apa?ma rog...intrebare prost pusa,ca nu doar asta ar ficauza...dar stiti voi ce vreau sa zic..

cristiana "AELITA, aha, acum m-am prins cine scrie postarile alea lungi din creierii noptii!
" coboara din pat si vine aici tiptil si va scrie !!vezi ca in curand il corupe si pe David1
mami marybell,te vazui in poze,frumoaso!
Alinatxa
iti tin pumnii stransi pan' la-nvinetire!! scumpo,sa fii bine! sa fie totul bine!! sa scapi repede! sa te recuperezi bine si usor si frumos !! sa veniti sanatoase acasa !!! pup !pup !pup ! de mii de ori !
catalina
poate fi de la lapte..nu te speria!! si a mea are perioade cand vomita la fiecare masa,si cand o schimb,si in somn..chiar mai des,si intre mese.si apoi mananca iar .nu te spria,e normal !! nu vomita mult !

aoleu,saracuta,o sa ai de tras cu botezul in casa.smotru inainte,smotru dupa...

messa te inteleg perfect..cu deprimarea din spital..
eu nu am fost singura, a stat ytati nemancat ,nedormit langa noi(noroc ca au fost doar 2 zile) ,si in aceeasi camera,dar cu o cortina despartitoare ,o alta mamica cu bebeul si cu tati .
baai,sforaiau aia!!!!!!!!! eu am zis ca mor acolo de nesomn..
liliana nu e mare!! pare in poza,are abia 4300!
cristina70 cu fenobarbitalul ala....tot mi se pare aiurea.eu cred ca tot pt somn e..
aici nu se da asa ceva.nui-au dat absolut nimic copilului,copilul a stat numai langa mine,hranit la san.
o singura data i-au datcu seringa,atunci cand numancase de 10 ore si ii scazuse glicemia,si i-au facut spalatura de stomac,dar nu cred sa ii fi bagat ceva in lapte,mai ales ca atunci problema era sa nu doarma ca sa manance.
eu cred ca faza cu fenobarbitalul e iar un obicei al spitalelor eomanesti...ca multe altele.ca de 9bicei,au normele lor,care nu au de-a face cu europa.
lili si a mea face cu lapte de la san.laptele formula,e unul din care nu vomita.nu stiu..se spune sa nu ii dai sa manance culcat..sa ..nu mai stiu.e la fel ca si cu colicii,fel si fel de metode,dar ei tot aia fac.asa si cu voma.e normal,si incerci si tu ce te pricepi,mare lucru nu faci,dar acolo,sa nu zici ca nu facinimic.
messa
pt ce i-au dat antibiotic??
iarasi zic..la noi antibiotiecle se manaca pe paine,frate!!! te vindeca de orice!
criss "messoooooo, esti nebuna raaaaaaau. Am ras cu copchilu' pe burta, daca il scapam pe jos ma aveai pe constiinta. " altaaaaa,auzi ,scapa copchilu pe jos de ras!
anis,se poate incepe diversificarea si la 4 luni.intre 4 si 6 luni,depinde de la caz la caz.daca merge bine ,greutatea perfecta,nu se da nimic pana la 6 luni.
dar acum e prea devreme sa hotarati,veti vedea atunci ce si cum.doar pt kk,nu cred ca e cazul sa diversificati,mai ales ca atunci unuii se constipa si mai si ! vei vedea la momentul potrivit,sper ca pana atunci sa se dreaga,micuta!
monu cu ce va amenintase nebuna aia din camera???
alinuk "auzitit si voi cum defineste tatik de margelutza programul meu si al lui bb de masa: copilu intai se conecteaza la san dupa care acesta incepe sa downloadeze laptik de la mamik

" bestiala descriere!
dadap hai ca nu mai ai mult!! rabdare,ca o sa ai minunea de fetitza in brate curand!!bafta multa si ..spitalizare usoara .
bits
"cu ceaiurile la bebei aveti mare grija in ce concentratie le faceti caci pot aparea efecte secundare.se prepara foarte foarte diluate!

" Macar asa,cum spune bitz,daca tot dati ceaiuri,sa nu fie concentrate ca pt adulti!

VACCINURI
maine mergem la vaccin.Am intrebat daca e vreunul pe care nu il fac ei,,ca as il cumpar,simi-au spus ca se fac toate gratuite.acum,ce inseamna toate..nu stiu.defapt am lista,cu ce vom face lunar..
va fi primul vaccin,asa ca am emotii.tati nu mai merge cunoi,am fost azi impreuna la un control,aveam programare,si am crezut ca azi ii face vaccin.cand colo,nu,era controlul cica pt mine ,sa vada cum mai e e ..gascanul...ca pasarica inca nu e...si i-am zis ca NU AM CHEF DE CONTROL.bai,m-am saturat de urcat pe masa,si asa nu mi-a fost mie drag,si cum sunt eu dementa si nusufar spitale,controale,i-am zis ca MA SIMT MINUNAT .am scapat ca atunci cand scapai de ascultat la scoala
mi-a dat o programare peste sase luni pt citologie.uraaaaaaa,6 luni !!!
mi-a zis sa ma protejez,sa nu raman insarcinata vreo 6 luni,ca asa e recomandat.
si sa dau sa suga CEL PUTIN DOI ANI!!am facut niste ochi,cum adica "cel putin"? zice da,se recomandat pana la 3 ani!! mama mama !
mie mi se pare mult..dar stiu ei mai bine ca mine.
m-a intrebat daca fac sex,nu fac si nici de gand nu am,ma calugaresc
nu a zis nici sa fac,nici sa nu fac,oricum e cam liber acum la mine,dar nu ma lasa creierul..nush de ce...am inca in cap ca e acolo o cicatrice..sau poate nici nu s.a vindecat epiziotomia aia..mi-e si frica de cum osa fie...mai bine nu.imi trebuie curaj..sa mai treaca timp.
asa..ziceam cu vaccinul.cica normal se face la 2 luni,dar ei incep mai devreme,la o luna,ca sa nu le faca pe toate odata la 2 luni.

nesanatosul de barbat,eram ccu geamurile deschise,lumini aprinse,vecinii clar vedeau tot,eu faceam curat prinbucatarie,si incepuse sa ...alea alea..sa traga de mine.eu,stai dracului potolit ca ne vad vecinii,Moromete!!! si el striga tare: "IL FACEM, PE-AL DOILEAAAAA! " Am un dement la usa casei,fetelor.il vand,cu fii-sa cu tot

cam asta...

S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IoanaN spune:

Alinuta succes daca nu ai nascut inca!!! o sa fie bine...abia astept sa ne dai vesti! pup fata si abia astept sa-i vad galusca
iertati-ma fetelor ca nu am mai intrat, mi-e dor de voi...dar abia am timp sa ajung dimineata la baie sa ma spal pe dinti :(

promit sa scriu mai des de-acum, mai ale sca aproape toate suntem cu micutii gata nascuti...astept si restul fetelor, sa incepem sa plangem una la alta

ioana si matei nicholas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

neata

noi am avut o noapte super: a dormit emma de la 10.30 pana la 4, a papat si apoi de la 4.30 pana la 7.30- acum papa iar. si ce bine am dormit si eu... a doua parte a nopii cu tati. sa vedem azi ce va fi ca e o zi de kk si nu iesim afara. si aveam de gand sa cumpar ceva pt sot de v's day. asta e...

Alinuk super desctierea sotului tau. lucreaza in domeniu, nu???

Aelita ai un sot...sa-ti traiasca! ce-mi plac mie oamenii astia pe care-i doare undeva de vecini, si ma refer la vecinii aia care ar fi in stare sa te controleze in gunoi ca sa vada ce ai mancat, facut, etc.

Marina mami de Emma Ioana(16.01.2007)

Mergi la inceput