Salariu babysitter
Mi s-a intamplat lucru ciudat si de aceea as vrea sa stiu cam cat se plateste un babysitter in Ro pt 9 ore/zi la domiciliul copilului, fara sa ai nici o pretentie la altceva decat sa se uite peste copil. Copilul de 1an si 2 luni. Intreb asta ptr ca am oferit cuiva venit din Ro aceeasi bani care i-am oferit si unei persoane de aici, bani frumosi zic eu, si mi s-a spus ca are pretentie de mai mult.So am ramas maska.![]()
Si aku ma intreb daca n-am ramas cam in urma cu salariile in Ro.
mama nedumerita.![]()
Raspunsuri
CriPOD spune:
Io's si mai nedumerita!
Cere-i relatia intre salariile din Ro si ce te gandesti tu sa oferi la baby-sitter aici? Ori n-am inteles bine si esti in Ro?
Eu am platit intre $150 si $850 in functie de varsta pe care a avut-o (a inceput la 3 ani) si nr de ore, dar asta era de muuulti ani, habar n-am acum. Nu la day-care.
www.myspace.com/mqqm" target="_blank">
AlinaCan spune:
quote:
Originally posted by mQQm
Io's si mai nedumerita!
Cere-i relatia intre salariile din Ro si ce te gandesti tu sa oferi la baby-sitter aici? Ori n-am inteles bine si esti in Ro?
Eu am platit intre $150 si $850 in functie de varsta pe care a avut-o (a inceput la 3 ani) si nr de ore, dar asta era de muuulti ani, habar n-am acum. Nu la day-care.
Pai relatia e simpla: femeia e venita din Ro in Ca pt cateva luni si vroia sa faca un ban cinstit ceea ce mi se pare corect.Ce nu mi se pare corect este ca a cerut peste ce am oferit deja deci a fost nemultumita si as vrea sa vad cam cat se plateste in Ro astfel de servicii ca poate acolo se castiga mai mult de 850$ cat i-am oferit si noi,ea refuzand si cerand 1100$. Adica mai bine cu 0$ decat cu 850$ pe luna pt cateva luni ???
Ruxel spune:
Cum dumnezeu 850$ ??? In Bucuresti gasesti bone si cu 6-8 milioane pentru 8-10 ore.....si bone bune, nu gluma !!! Pentru 850$ pe luna (adica in jur de 22 de milioane, in lei vechi)....m-as angaja bona imediat.
Ruxandra
www.dropshots.com/Ruxel
iulianegrea spune:
Eu nu prea stiu care sunt preturile la noi, dar zic eu, ca i-ai oferit bine d-nei, dar romanii care pleaca de aici cred ca dincolo, mai ales in Canada, "cainii sunt cu covrigi in coada" si vor sa castige extrem de bine, chiar daca nu muncesc pt. asta destul, ca apoi sa se poata lauda....
Sanatate la toti copiii pamantului
Iulia
monu spune:
pt 10 ore de supravegheat copil de 1 an si 8 luni (doar sa o pazeasca sa nu faca prostii si sa o scoata afara), 10 ore din care 3-4 ore le doarme, dau 5 mil.
mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia
AlinaCan spune:
quote:
Originally posted by iulianegrea
Eu nu prea stiu care sunt preturile la noi, dar zic eu, ca i-ai oferit bine d-nei, dar romanii care pleaca de aici cred ca dincolo, mai ales in Canada, "cainii sunt cu covrigi in coada" si vor sa castige extrem de bine, chiar daca nu muncesc pt. asta destul, ca apoi sa se poata lauda....
Sanatate la toti copiii pamantului
Iulia
Asa cred si eu, dar mi se pare fudulie ca sa nu spun chiar prostie mare sa ramai mai bine cu buzunarele goale in loc de cateva mii de $ in buzunare ( la 5 luni iar fi iesit 4250$) pt care nu avea de platit taxe, chirie, mancare nimic, erau bani ei puri.
Ei, dar ce poti face? Fiecare cu socoteala si judecata sa.
Ruxel, nici vorba de bona ca n-aveam pretentii decat sa se uite la copil pe unde umbla si pe ce pune mana, in rest... nimic.A, si sa-i dea mancare si apa din cand in cand, dar mancare gata facuta deci nu avea de miscat un degetetel.
Mersi de raspunsuri, macar m-am mai linistit ca nu am jignit femeia oferindu-i "numai" atat.

Sanatate la toata lumea.
CriPOD spune:
$850 la 3 ani.
Cu cat mai mic copilul cu atat mai scump.
Poate persoana stie ca te-ar costa ~1400 sa duci copilul la day-care. Eu am platit pretul de day-care tot timpul. Am avut si ceva "bunici" de Ro, dar nu i-am platit mai putin pe motivul asta, m-am bucurat ca le-au spus povesti si s-au jucat in Ro.
ruxel, avionul tau pana aici e ~1000, chiria pe-aici pt 1 persoana ~700. Mai pune papa si-alte de-alea si vezi si tu ce "afacere" e sa vii sa baby-sit...
Io din cate vad cam salariul minim il dau si in Ro, asa e si aici (salariul minim de-aici). Mai cauti, asta e.
AlinaCan spune:
quote:
Originally posted by mQQm
$850 la 3 ani.
Cu cat mai mic copilul cu atat mai scump.
Poate persoana stie ca te-ar costa ~1400 sa duci copilul la day-care. Eu am platit pretul de day-care tot timpul. Am avut si ceva "bunici" de Ro, dar nu i-am platit mai putin pe motivul asta, m-am bucurat ca le-au spus povesti si s-au jucat in Ro.
ruxel, avionul tau pana aici e ~1000, chiria pe-aici pt 1 persoana ~700. Mai pune papa si-alte de-alea si vezi si tu ce "afacere" e sa vii sa baby-sit...
Io din cate vad cam salariul minim il dau si in Ro, asa e si aici (salariul minim de-aici). Mai cauti, asta e.
Gresit, la daycare ma costa mai ieftin adica 770$/luna cu mancarea, curent, jucariile lor si e f misto, suntem foarte multumiti de daycare. Singura problema este, ca fiind si iarna fata se imbolnaveste mai des, nu cred ca din cauza copiilor de acolo pt ca sunt un nr limitat ( e un fel de private) doar 8 copii si nu i=am vazut bolnaviori. De aceea ne gandeam sa incercam un babysitter desi nu-mi place deloc varianta asta pt ca numai peste persoane neserioase am dat so far.
Oricum, persoana de care vorbeam era venita in vizita la copil, deci nu avea de platit nimic absolut, unless ii cerea in final bani din ce castigase. Eu sincer sunt ok ca si asa nu prea agreeam ideea caci era o chestie la negru.
Anyway, nu cred ca e important pt ea cat m=ar costa pe mine in alta parte, ci important ar fi fost daca vrea sau nu sa castige bani frumosi prin munca cinstita.Cerintele de babysittere nu e grozav de mare la romani caci majoritatea isi aduc parintii aici in acest scop, asa ca refuzul ei avea sens daca avea alte oferte dar mai mult ca sigur ca nu.
Nu e o problema sa gasesti babysittere, dupa experienta mea acumulata pana acum pot spune ca toate sunt la fel: la interviu se lauda ca marea cu sarea cat sunt de harnice si pricepute iar in final...Eu sunt prodaycare din toate punctele de vedere singuru dezavantaj e cu racelile.
CriPOD spune:
Asta si ziceam, te descurci tu cumva pana la urma.
Fiecare isi stie limitele, si tu si tanti aia si nu neaparat trebuie sa fiti de acord sau sa va judecati. Life goes on...
khristin spune:
Alina, in nici un caz mai mult de $850/luna, pt. simplul motiv ca aceea femeie nu-i va oferi copilului tau vreun program educational, si nici nu va avea nici un fel de interactie sociala cu copii de varsta ei. Asa ca spune-i politicos "no, thank you". Cred ca de fapt femeia respectiva nu are nici o vina avand in vedere ca vine din RO si nu stie cum merg lucrurile aici, probabil familia ei a sfatuit-o de bine
. Eu am optat numai pt. daycare pt. fiimea de la un an jumatate si a supravietuit bine merci racelilor, iar iarna asta a scapat fara nici o raceala desi merge zilnic acolo de 3 ani ![]()
Cristina
noi si poze mai noi