Reactii dupa vaccin

Reactii dupa vaccin | Autor: Minodora

Link direct la acest mesaj

Marti dimineata i-am facut lui Mihnea vaccinul de la 4 luni. Asistenta m-a avertizat ca a avut cazuri unde reactia a fost mai virulenta, asa ca ajunsa acasa i-am pus lamaie de la congelator si i-am pus in fundulet, preventiv, si un supozitor cu novocalmin, dar toate astea nu m-au scutit de un bebe agitat si noaptea cu temperatura de 39 de grade. Asta nu mi s-a parut anormal, dar agitatia a mai durat inca 2 zile si acum la locul vaccinului are o zona mai tare si putin tumefiata. Voi ati patit asa ceva? Acel nodul se retrage sau trebuie sa merg cu el la medic?
Pupilici,
Minodora si Mihnea

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina73 spune:

Buna Minodora,

Fetita mea nu a facut niciodata temperatura in urma vaccinului dar avea o stare de somnolenta care o tinea cam 3 zile. Odata s-a intimplat sa i se formeze si ei nodul la locul intepaturii si s-a resorbit singur dar a durat destul de mult pina a trecut complet. Mie mi-a zis doctorul sa urmaresc daca nu are reactie la locul injectiei, adica umflatura si roseata accentuata intinsa ca suprafata, ceea ce nu cred ca e cazul tau.
O nepotica de a mea
a facut pneumonie si a primit o gramada de injectii si doctorita i-a spus mamicii sa-i ia crema cu heparina si sa maseze usor locul injectiilor ca sa nu se formeze noduli si sa se vindece frumos, poate e potrivit si in cazul asta, dar mai bine intreaba pe cineva inainte ca sa fii sigura , cred ca si farmacistele ar trebui sa stie.
numai bine
cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Minodora spune:

Multumesc mult Cristina pentru raspuns.
Am sa incerc sa-l masez pe locul acela dur cu crema cu heparina. Sper sa nu evolueze in rau chiar daca mi se pare ca nodulul s-a mai marit...

-ici la toti mari si mici,
Minodora si Mihnea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

Fata mea, Ana... a facut pe 20.05.03 vaccinul de 4 luni si s-a inflamat si locul a devenit dur...
Am uns-o cu anti-inflamatoare.... cica cel mai bun este lasonil-ul de la bayer(n)... eu i-am dau cu hepatrombin si mai nou cu rezultate mult mai bune diclofenac gel. Tumefierea a inceput sa se resoarba si abia daca se mai simte.

Cu respect,
Florin Taloi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

La noi reactia post vaccinala a tinut cam 48 de ore (adica febra), cam dupa fiecare vaccin. Nu te ingrijora. Pentru locul de inoculare foloseste comprese reci si maseaza cu un unguent antiinflamator. Agitatia poate fi din cauza ca o supara piciorusul - noi am constatat asta la vaccinul de un an cand deja mergea si si-a tatat piciorul 2-3 zile. Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Scuze, acum am vazut ca bebe e Mihnea, am crezut initial ca e fetita. scuze!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raducu spune:

La Raducu vaccinul de la 4 luni a fost si cu febra si i-am pus supozitor cu paracetamol iar local la piciorus pediatra m-a sfatuit sa pun un cubulet de gheata cca.30sec sa las 2 min si apoi iar tot asa cam 1/2 ora.
I-am facut tratamentul asta cu cubuletul si seara si a doua zi nu a mai avut nimic.

Bafta!
Mamica lui Raducu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andruska spune:

Si Andrei patea la fel, mai ales la piciorus - fara febra insa. Eu ii "bandajam" piciorul respectiv cu o bucata de tifon iar pe locul intepaturii puneam o bucatica de lamaie. Cand ii scoteam bandajul ii "inconjuram" umflatura cu un cub de gheata.

Se retragea in aproximativ 2 zile.

Stai linistita ca se retrage,

Cu dragoste,

Andra si bb Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadyCM spune:

La noi reactia e putin mai... atipica: ne curge nasucul cam 1-2 sapt. dupa vaccin. In rest.... Umflaturile treceau destul de repede, cu compresa rece in ziua vaccinului si masaj (frecat mai tare) in urmatoarele, dar la ultumul (cel de 6 luni) chiar si la 2 saptamani se mai simte un bobulet miiiic (dar incet de tot, se duce, deci... nu mi-am facut griji).

Sanatate la puiuti!

Corina si bb Matei

Mergi la inceput