Mamici de septembrie-octombrie 2007 (7)
Raspunsuri - Pagina 27
irlandeza spune:
Cristina, branzeturile tratate cu mucegaiuri si mottarela nu sunt bune in sarcina, si ai mai scris ceva "crudo", cred ca e vorba de carne cruda , care nu-i buna , si nici sushi.
Noi 2 singurei
alehiam spune:
Bine ai venit Flr si sarcina usoara...
ca sa scrii si tu acolo jos, intri in profil personal, iar acolo vezi ca ai semnatura (pe undeva in partea dreapta) in care poti scrie cate saptamani ai. O sa te trec in listutza cat de curand
. daca UM a fost pe 8 ian, DNP ar fi pe 15 oct, nu?
Mi-e mi-au reaparut greturile cand credeam ca am cam scapat de ele![]()
... asta e, pe la ora 2 dupa amiaza ma ia de ajung acasa in transa. noroc ca am pofta de mancare in ciuda lor, ca atunci nu stiu ce ma faceam. Insa raul de masina a ramas in continuare... si nu stiu ce ma fac daca nu trece dupa primul trimestru.
cristina85ss asa-i, nu-i voie cica sa mananci chestii crude sau lapte nepasteurizat... acum eu am mancat si mi-am facut icre ca imi era o pofta nebuna.. m-am trezit la un restaurant ca salata pe care o credeam ca e cu telemea, era cu feta... iar feta este interzisa din aceleasi motive ![]()
acum din ce am citit si eu
mozzarella nu da probleme in ceea ce priveste listeria iar cea din supermarketuri in general este facuta din lapte pasteurizat, asa ca nu ar fi probleme nici cu toxoplasma... acum uita-te si tu pe eticheta daca scrie ca e fabricata din lapte pasteurizat
despre prosciutto crudo... e oarecum crud, deci nu prea e indicat sa-l mai mananci.
acum sa nu fii ingrijorata ca daca ai mancat ai facut rau lui bb. 
afibebe eu ma gandesc ca daca te durea si inainte e posibil sa te doara si acum. iar cum bebe creste si daca ai luat si cateva kg, s-ar putea sa se adune efectele. intreaba si tu doctorul pentru mai multa siguranta.
si sa te faci bine
Mad,
11+
irlandeza spune:
Am sunat dr. , zice ca sa nu schimb doza, e suficient cat iau. Deci raman la 2/zi.
Noi 2 singurei
alehiam spune:
moldoveanca (teo) incearca sa papi cate ceva usor cand stai intinsa(gen biscuiti uscati, citrice, vezi si tu ce pare ca nu-ti face rau)si sa ai grija sa bei lichide...
sper sa-ti treaca raul cat mai repede
Mad,
11+
adimercedes spune:
quote:
Originally posted by Flr
mai mamici,ma bag si eu la voi aici daca am ultima mensta pe 8 ian,deci voi naste odata cu voi nu??ce bine ma simt aici la burticoase grase,merg la dr abia marti dar stiu ca va fii bine de data asta,dar asta e alta poveste,auziti nu am nici un fel de simtom,doar fac pisu da 30 de ori pe zi ca sa nu mai zic ca si noaptea ma trz de 2-3 ori,voi aveti asa ceva?????aaaaaaaa am 6 sapt dar nu stiu sa scriu acolo jos:(((poate ma indrumati,si mai ma dor sanii un pic dar de greturi somn sau ceva de genul NIMIC!!!!poate sunt eu mai norocoasa,voi ce ziceti e normal sa nu ai greturi
Flr, nici eu nu am avut nici un simptom in afara de mers mai des la baie si baut f multa apa. Somnolenta m-a luat pe la saptamana 5-6, si de atunci ma ia cu somn regulat si musai sa ma intind.
Nu te stresa ca nu ai alte simptome. Bucura-te si considera-te o norocoasa!!! Or sa vina ele si zile mai putin "asimptomatice"
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
samburici
adimercedes spune:
quote:
Originally posted by cristina85ss
Fetelor din italia vreau sa va intreb ceva,si m-ati ajuta mult daca mi-ati raspunde ,mozzarela di buffala avem voie sa mancam? dar prosciuto crudo?Eu am mancat amandoua,dar apoi am intrebat-o pe o graviduta o pritena de a mea care a spus ca atat mozzarella cat si prosciuto crudo sunt interzise in sarcina,iar daca le mananc pot face listerie si/sau toxoplasma sunt foarte speriata..ajutooor
Fetelor nu stie nimeni sa-mi raspunda..[q]
Cristina10+
Cristina, eu zic sa nu te stresezi. Mozzarela cred ca e ok. Branzeturile problematice sunt cele "vii", adica gen frantuzesti cu mucegai natural: brie, mucegai albastru, camembert etc. Mozzarela si fetta nu intra la categoria asta. Eu stiu ca mozzarela si fetta sunt din lapte pasteurizat si au "preservatives", deci verifica pungile inainte sa le pui pe lista de interzise. La noi e ok. Ti-am zis care sunt cele cu probleme.
Prosciutto crudo eu zic sa nu mai ei, ca e carne cruda afumata. E ok daca ai mancat o data, nu se face gaura in cer si nici nu cred ca te-ai imbolnavit din atat, si eu stiu ca fumul distruge bacteriile, dar sa nu iti faci un obicei. Incearca sa iei carne gen sunca presata, bacon, pastrama, insa nu cremvusti, carnati, salamuri, parizeruri (ca au carne tocata amestecata).
Ai sa auzi multe "povesti populare" pe perioada sarcinii. Eu iti recomand ca inainte sa te panichezi sa incerci sa cauti date valide, asa cum ai facut si acum. Pana primesti confirmarea, zii ca ei si fa ca tine, ca e cel mai sanatos ;)

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
samburici
LoredanaG spune:
Buna dimineata!Mai primiti printre voi o graviduta?
UM 05.01.2007
DPN 12.10.2007
DN 24.08.1973
Multumesc!
Si sarcina usoara tuturor!
LoredanaG
myreflor spune:
Buna fetelor poate ma puteti ajuta cu niste raspunsuri,
Am fost ieri la eco si BB e doar un punctulet, stiu doar ca are 6 saptamani si ca se afla in uter.D-na dr m-a chemat peste 2 saptamani la un eco mai performant 3 sau 4D sa vedem mai bine pe BB.
Insa sunt ffff trista ca de 1 zi numai am sanii tensionati si parca asa mariti...nu am greturi si nu am avut, nu prea am siptome de sarcina, doar ca mananc si ca am luat in greutate, dar asta nu mi se pare a fi simptom...si mi-e frica sa nu fie ceva cu BB...![]()
VA ROG DIN SUFLET DACA A MAI TRECUT CINEVA PRIN ASA CEVA?FARA SIMPTOME LA 6 SAPTAMANI DE SARCINA
..SI FARA SANI TENSIONATI!!!DESI AM AVUT SANII DUREROSI PANA ACUM.
HELPP!
SE POATE INTMPLA CEVA RAU LUI BB?
VA PUP SI VA DORESC CA MINUNILE DIN BURTICI SA VA ADUCA NUMAI BUCURII!!!
Roxana_G spune:
Neata. Si weekend placut. Nici o vaicareala de la mine azi si deocamdata.![]()
Bun venit LOredana!
Afibebe, eu nu am dureri de spate si nu am avut nici la prima sarcina. Cred ca e mult prea devreme sa fie de la sarcina. Ai grija ce miscari faci, cum ridici lucruri si poate nu iti strica un masaj.
Flr, si eu merg des la baie, nu chiar ca tine. Mi-am repetat si analizele de urina ca ma gandeam ca e vreo problema, insa nu e nimic. Cred ca uterul se mareste si preseaza pe vezica, insa in curnd se va ridica burtica si abia mai spre sfarsit apare iar senzatia de urinare deasa.
Rox
11+si Alexandra Maria
(10.02.2004)
]
adimercedes spune:
quote:
Originally posted by myreflor
Buna fetelor poate ma puteti ajuta cu niste raspunsuri,
Am fost ieri la eco si BB e doar un punctulet, stiu doar ca are 6 saptamani si ca se afla in uter.D-na dr m-a chemat peste 2 saptamani la un eco mai performant 3 sau 4D sa vedem mai bine pe BB.
Insa sunt ffff trista ca de 1 zi numai am sanii tensionati si parca asa mariti...nu am greturi si nu am avut, nu prea am siptome de sarcina, doar ca mananc si ca am luat in greutate, dar asta nu mi se pare a fi simptom...si mi-e frica sa nu fie ceva cu BB...
VA ROG DIN SUFLET DACA A MAI TRECUT CINEVA PRIN ASA CEVA?FARA SIMPTOME LA 6 SAPTAMANI DE SARCINA..SI FARA SANI TENSIONATI!!!DESI AM AVUT SANII DUREROSI PANA ACUM.
HELPP!
SE POATE INTMPLA CEVA RAU LUI BB?
VA PUP SI VA DORESC CA MINUNILE DIN BURTICI SA VA ADUCA NUMAI BUCURII!!!
Myreflor, eu nu am avut nici un simptom de sarcina decat sete si mers la baie, iar de prin saptamana 5-6 m-a luat cu somn. In rest, doar sfarcuri dureroase. Tot asa, ca si tine, pe la saptamana 6 si cateva zile nu mi-am mai simtit sanii asa de mariti si nici sfarcurile asa de dureroase si am intrat in panica. Insa totul era ok. EU zic ca nu ai de ce sa te stresezi. Simptomele nu e obligatoriu sa le avem pe tot parcursul sarcinii. Unele pleaca, altele vin, unele se linistesc sau se intensifica. De acum trebuie sa ne obisnuim cu schimbarile astea ale corpului nostru.
Eu zic sa stai linistita si optimista.

samburici