Mamici de iulie-august 2007 (18)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Simo78 spune:

p.s. vreau sa intreb fetele care se plangeau ca le curge sange din nas mai demult...s-a mai ameliorat? ca la mine nu!

Simona 14+ Mara/Matei

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Alina si Alina (Anya) va mutumesc pt raspunsuri. M-am linistit oarecum caci mereu am crezut ca eu am fost vinovata ca nu am avut lapte, am crezut ca starea sfarcurilor mele este problema. Insa faptul ca a curs colostru atunci (doar trei picaturi) iar apoi a disparut totul fara dureri, febra laptelui sau mai stiu eu ce, desi Cosmin saracu facea foamea la sanul meu, ma face sa accept faptul ca eu chiar nu am avut lapte. Se poate stimula si altfel lactatia? Medicamente, plante etc?

Anya la mine tocmai asta e problema (n-am sfarcuri), stiu ca suna aiurea insa se numesc sfarcuri ombilicate si nu ies in afara deloc. Deci bebe nu ar avea ce sa apuce, la Cosmin mi-am pus mameloane de silicon si asa a supt cele trei picaturi.

Am sa imi cumpar dispozitivul de la AVent si apoi voi vedea ce iese. Am voie sa-l folosesc doar pana in luna a sasea.

Simo cel mai bine suna la Tarom si intreaba. Si eu vreau sa zbor in mai in vacanta undeva ca apoi nu mai vad. Te felicit pentru asa o soacra nici a mea nu-i rea, insa stam aproape si ma mai calca pe coada cateodata dar nu cu rele intentii. Si la mama toata lumea e mai buna ca mine, de cand m-am maritat eu sunt rea si toate sunt bune ca-si pun mamele pe primul loc si isi trateaza sotii ca dusmanul nr unu, iar eu daca nu fac asa e clar ca sunt rea. In fine... asa o fi.

Va pup fetelor.

www.alina-jaime.co.uk/main.php" target="_blank">poze

Alina 14 sapt +Cosmin 30 iulie 2001

Mergi la inceput

Luna mici ciocniri sunt normale, pentru ca suntem oameni diferiti cu idei si pareri diferite. dar bine ca suntem oameni inteligenti si stim cu sa le tratam.

cu mama ce sa zic...uite zic saru`mana lui DD si ma inchin pentru omul pe care mi l-a dat si care osa fie alaturi de mine o viata. ii zic si mamei saru`mana ca m-a crescut frumos, chiar daca fara partea sentimentala, si merg mai departe. si ma rog eu sa fiu o mama buna despre care copiii mei sa vorbeasca frumos cum vorbeste sotul meu despre mama lui si zau daca am cu ce sa-l contrazic.

Simona 14+ Mara/Matei

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

quote:
Originally posted by Luna1

Se poate stimula si altfel lactatia? Medicamente, plante etc?

Ti-am mai scris, dar probabil ca nu nu ai vazut.
Moasa mea spunea ca se poate stimula si tine lactatia si cu acupunctura speciala. Intreaba moasa sau la un centru de medicina chinezeasca - sigur e asa ceva in Londra.
Exista si plante (ceaiuri), dar nu le stiu ... intreaba tot moasa, ea de fapt ar trebui sa te indrume.
Bafta!

Irinusha cu Cris ( 3 Mai 04 ) & "Omul de zapada" ( DPN: 2 Iulie 07 )

www.cristian.in-guide.de" target="_blank">albumul lui Crisulica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Bau, va salut si eu inainte de plecare acasa!

Deni & Vlad & bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia75 spune:

Buna seara fetelor,

Sunt foarte suparata. Ma confrunt cu o problema extrem de urata. Sefii mei s-au gandit ca ar fi bine sa renunte la mine incepand cu data de 1 martie. M-au chemat si mi-au spus ca nu mai fac fata si drept urmare ar fi de bun augur o desfacere a contractului de munca. Am ramas socata fiindca nu ma asteptam la asa ceva. In ultima vreme mi-am facut treaba cat am putut mai bine ca sa nu aiba niciun motiv de repros. Nu am vrut sa le creez impresia ca sunt o mironosita care se plange de cata munca are in conditiile in care este gravida. Dimpotriva, am fost la fel de eficienta ca inainte. Am stat si peste program, nu mi-am luat nicio zi libera, mi-am pastrat acelasi volum de munca. Repet, am facut asta tocmai ca sa nu considera ca mi-o iau in cap cu sarcina. Nici cand mi-a fost rau si simteam ca pic din picioare nu am cerut sa ma menajeze. Asta si fiindca sunt pasionata de ceea ce fac. In fine, dupa toate acestea, ma anunta ca vor sa-mi spuna la revedere. Am avut niste discutii in interminabile si in contradictoriu cu ei. Le-am spus ca este un abuz si discriminare. Ei considera ca ma pot da afara si maine daca vor, motivul fiind ca nu mai dau randament ca inainte. Sunt intoarsa pe dos si foarte stresata. De doua zile sefii mei ma tracaseaza non-stop ca pana pe 1 martie sa-mi gasesc in alta parte. Si colegii mei sunt socati de ce mi se intampla. Eu lucrez intr-un trust foarte mare cam de un an. Din pacate m-am dus sa lucrez acolo fara nicio pila.
Ati mai auzit de asemenea cazuri? Ce au facut femeile care s-au confruntat cu asa ceva?

Claudia75 16 sapt.

Mergi la inceput

a mai avut o fata problema asta. sorry ca nu mai retin exact care din ele. ai anuntat oficial ca esti insarcinata? daca da, nu au cum sa te dea afara. cred ca inca mai poti duce adeverinta de la medic si sunt obligati sa anunta la fortele de munca. poate totusi o sa iti raspunda o fata mai priceputa.
bafta!

Simona 14+ Mara/Matei

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

Luna, mameloanele ombilicate nu sunt un impediment pentru alaptare. Reusesti mai greu, dar important este sa ai lapte. La inceput e dificil, dar cu timpul bebe le "scoate" cu gurita.
Eu am un curs pentru alaptat, insa este imprumutat. Cand revine cartea la mine, recitesc si iti povestesc pe pm, ca n-as vrea sa omit ceva acum.

Alina Radu Teodor si Anya Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jeni71 spune:

Buna seara !
Claudia75, imi pare tare rau de ce aud cu sefii tai 'minunati'.Ai anuntat oficial ca esti gravida? Indiferent daca da sau nu, fuguta repede la medic ia adeverinta ca esti insarcinata si du-o la registratura si pastreaza-ti o copie cu nr intrare cum ai depus adeverinta. Iar in caz ca totusi te preseaza spune-le ca anunti oficial Inspectia Teritoriala de Munca, pt ca e abuz. Cate sti insarcinata nu pot sa iti faca nimuic, si deasemenea nici pe perioada concediului de maternitate.
Olgutza, de la inceput am avut senzatia ca sunt superficiali la modul cum au facut analiza. Pe biletul de trimitere au scris ce greutate am, si varsta exacta a sarcinii. Atat, ori stiam ca se mai pun intrebari referitoare la sarcina, daca fumez sau nu, etc. In fine, sa vad ce rezultate imi dau, si daca e repet, INSA sincer ma deranjeaza ca iar imi ia sange nu atat de bani.
Simo78 teoretic pana la 6-7 luni poti zbura cu avionul, insa vorbeste oricum cu ginecologul, si cel mai bine ia totusi o adeverinta din care sa reiasa cate luni ai, pt ca au fost cazuri cand gravidele au fost intoarse de la avion pt ca avand burta prea mare desi sarcina nu era asa mare, au crezut ca e peste 7 luni si nu isi iau raspunderea sa zbori cu compania lor, pt ca in caz de ceva ti se poate declansa nasterea si au ce plati bani buni daca spui ca din cazua zborului ti s-a declansat nasterea. In plus pt ei daca e ceva si te apuca sa nasti e destul de complicat ca si pt tine dealtfel, deoarece pana pot ateriza tu poti pati multe. Nu vreau sa te sperii ! Mie ginecologul mi-a spus ca ma roaga sa ma abtin cu avionul, insa la mine e putin mai complicat-am deja 36 ani, la prima sarcina am avut cerclaj, si a zis ca e mai bine sa stau potolita pana nasc. Asa ca................asta e. Ma rezum la zilele de Pasti cu prietenii in Bulgaria la un club privat de 4 stele, si la un pret derizoriu. Dar sincer ma gandesc cu jind ca ei pleaca la Viena, Praga si Roma si eu nu pot zbura. Insa bebe acum e pe primul loc.
Ce m-am intins la scris...............scuzati va rog.
Noapte buna si zi si mai buna maine !

Jeni 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Buna fetelor.

Jeni, eu am facut TT si pot sa-ti spun ca e un formular pe care
il completezi cu : greutatea ta, varsta(data nasterii), varsta sarcinii,UM, daca fumezi, daca ai diabet, daca e sarcina unica sau gemelara, obtinuta natural sau cu FIV . Pe trimitere aveam varsta sarcinii si data nasterii mele si niste masuratori la bebe. Cam astea sunt. La rezultat o sa poti interpreta si singura.
Claudia, imi pare tare rau ca treci prin asemenea momente! eu stiu ca e ilegal ce fac sefii tai, cu atat mai mult ar trebui sa stie asta daca lucrezi intr-o firma mare ( de obicei sunt conditiile si cerintele de munca mai serioase, adica ii obliga sa urmeze mai in amanunt litera legii). Daca ai informat deja in scris ca esti insarcinata, ii poti ameninta ca-i dai in judecata pt ca legea este de partea ta. Poti sa scrii la forumul cu probleme legislative, aici pe DC, sigur iti da cineva toate amanuntele si te invata ce sa faci! sper sa rezolvi problema!
Lorina, felicitari pt confirmarea caruciorului roz! ma bucur ca ai iesit din spital si esti bine acum!
Simo, eu nu mai am probleme cu nasul. Bine, acum e infundat ca mai sunt un pic racita, dar nu mai sangereaza. Am avut si cu gingiile o perioada scurta de sangerare, cateva saptamani, si era usor inflamata pe o parte, dar ma spal cu Sensodyne si mi-a trecut. Eu am intrebat medicul si mi-a zis ca e normal in sarcina si sa nu-mi fac griji.

Andicu 18+
Poze cu burtica

Mergi la inceput