cum gestionam banii???
Raspunsuri - Pagina 3
Bee spune:
La noi totul e la comun. DIn salariul lui: banci, datorii, facturi, mofturi pentru fiecare (mai mult pt fetita, ca noi suntem mai cumpatati cand vine vorba de cheltuieli pentru noi). SI cand vin si banii mei din CIC, aia raman de supravietuire. Nu prea tinem o socoteala foarte exacta (nu pe hartie), dar stim intotdeauna pe ce se duc banii si fiecare stie ca celalat "nu se sparge in figuri", deci e ok. Stiu exact cat castiga, dar nu stiu cati bani are la el in portofel sau cat ramane acasa (cand nu mai am bani sa cumpar ce am nevoie pt casa, pun si eu intrebari, dar la modul "mai lasa bani ca nu mai am pentru......"). E simplu.
Bee
si Ana Teodora (22.12.2005)
http://www.dropshots.com/dochia
giulia71 spune:
Acu, traim din salariu lu tati ca io nu produc aici, sunt doar consumatoare!
Si va imaginati..totul se plateste din cardul lui, plus micile ajutoare pentru mama.
In tara cand aduceam si eu ceva, ai mei se duceau intr-un cont de saving cu acces pentru amandoi, daca mai ramanea ceva din salariu lui luau tot calea contului.
Da' asta se intampla rar, chiar rar de tot daca ma gandesc!
mami de Calin rasfatzat:)
niccostea spune:
Eu am 2 servicii si lucrez efectiv 12 ore pe zi. El are un serviciu de 3 ore / zi si castiga un sfert din cat castig eu. Cand iau salariul platim chiria, facem cumparaturile pt casa, iar restul banilor raman in casa - pt cheltuieli. Din al doilea salariu platesc cardul de credit, descoperit inainte sa-mi iau al doilea servici, pt ca nu faceam fata cu cheltuielile.
Cand ia el salariul, plateste facturile si atat (oricum, nu-i mai ajunge pt altceva). Banii lui de buzunar si-i ia din ce mai ramane din salariul meu.
Nu e ok, nu stiu cat o sa mai rezist, dar deocamdata asta e...
Optimistul e mai aproape de Adevar.
ina78 spune:
Teoretic tinem banii la comun...adica exista un loc in casa unde sint tinuti bani si carduri de rezerva (al doilea card al lui si al meu sint acasa); practic insa nici unul din noi nu stie exact cit cistiga celalalt. Avem idee, stim o cifra aprox, cca...
Dar luam salariul in aceiasi zi si separam cheltuielile casei, datorii si rate, eventual facem un tur de cumparaturi ptr. casa ... si restul... se discuta. De fapt el se sfatuieste mai des cu mine decit o fac eu in privinta chelt. individuale.
"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara."
Luna1 spune:
Eu am contul meu in care imi este livrat salariul (are doar un card de acces pe numele meu) el are cardul lui in care ii este livrat salariul si avem si un cont comun. Mai exista un cont de savings pe numele lui pe care s-a oferit sa-l faca in numele nostru insa nu ma intereseaza caci contul de savings este exclusiv pentru casa (down-payment, mai exact facem economii acolo si ne scade dobanda si rata la casa caci se considera ca e ca si cum i-ai platit deja, insa ii poti folosi dar daca ii scoti creste iar rata) sau urgente.
Din salariul lui se platesc toate darile casei si facturile (telefoane, curent, apa, gaz, rata la casa etc) iar daca mai ramane ceva se muta in contul comun. (In ultimul timp nu mai ramane mai nimic caci sunt cheltuieli mari de cand am luat casa in oct si inca nu ne-am adaptat complet insa pe viitor ar trebui sa fie ceva).
Banii mei merg direct in contul comun unde sunt bani de cheltuiala.
Ah, am uitat, in fiecare luna hotaram cat economisim (cu cat mai mult cu atat mai bine caci ne scade rata) si din salariul sotului merg in contul de savings. Iar din contul comun de cheltuieli (adica banii mei platim credit cardurile care uneori dor de cat costa).
Concret banii sunt la comun, nu pot zice ca stiu cu exactitate cat ia in fiecare luna sau ce face cu ei pana la ultimul cent pentru ca nu ma intereseaza asa mult. Adica vad facturile cand vin si stiu cati bani merg in cont la economii, mai stiu ca doar rata la casa ne seaca, dar nu am stat niciodata jos sa pun banii pe hartie si sa-i cer socoteala. Fluturasul de salariu il lasa pe noptiera la pat si pot vedea oricand cat a luat plus ca nu cheltuim niciunul sume enorme fara acordul celuilalt. Adica sincer, eu imi cumpar lunar cate ceva, copilului la fel insa el saracu mai rar ca nu mai apuca.
Referitor la cheltuielile mari (spre ex acum vine bebe 2 si deja facem socoteli) am hotarat deja cam ce avem nevoie. Am hotarat bugetul si de unde vin banii aia.
La noi e perfect asa.
www.alina-jaime.co.uk/main.php" target="_blank">poze
Alina 14 sapt +Cosmin 30 iulie 2001
lau10 spune:
La noi e cam asa: eu iau salariul pe 25 si el in ultima zi a lunii. Eu stiu exact cat castiga el si invers. El face si mult overtime si mereu imi spune cat a facut. El plateste majoritatea facturilor in casa pentru ca castiga mult mai mult ca mine. Eu in schimb platesc gradinita particulara si supermarketul. Noi saptamanal mergem si facem aprovizionarea si in general ne costa cam la fel. Ne raman destui bani dupa si tot ce avem punem deoparte pentru vacante, ne mai cumparam cate ceva, ne renovam casa etc.
O singura chestie care la noi nu se intampla este ca eu nu il intreb niciodata cati bani mai are din salariu sau cat a pus deoparte etc. Eu am contul meu de savings si el pe al lui. Acum de ex strangem pentru o vacanta in America si puinem fiecare in contul nostru cat putem pe luna si peste vreo 3 luni am zis ca ne asezam si vedem cat a strans fiecare..Surpriza!!
In fine, ideea e ca e bine sa fie o transparenta dar nici exagerata. E drept ca atunci cand nu castigi destul cat sa te lafai in bani, e bine de tinut foarte din scurt toate cheltuielile si sa se stie exact pe ce se duc banii.
Elise spune:
quote:
Originally posted by grodear
Ii gestionam foarte simple:el ii aduce, eu ii cheltui.
uite asta-i modul de gestionare care mi-a placut cel mai mult din ce am citit pina acum.
Elise & BBLisa
AILUI spune:
Salve,
Noi avem toti banii la comun, nici nu m-am gandit ca am putea face altfel ,dar, in general eu sunt cea care face contabilitatea-n casa (atat la propriu, cat si la figurat)!
Oricum, sotul meu are o vorba:
" Ce-i al tau, e al tau, ce-i al meu, e si al nostru !!!
oana1177 spune:
Oricum, sotul meu are o vorba:
" Ce-i al tau, e al tau, ce-i al meu, e si al nostru !!!
quote:
Originally posted by dianaintruder
ce cunoscut suna expresia!!!!!!!!!!, om avea acelashi barbat?
diana
off topic:
dragutza mea, i-a citeste tu ce-ai scris pe la celelalte subiecte, cum sta treaba cu bugetul la voi; si daca tot ai scapari de memorie, poate-ti notezi ce ne "vinzi" si-asa n-o sa ne mai innebunesti de cap, si vei avea si ce-ti doresti: toata lumea va fi de acord cu tine
Oana