FIV 103
Raspunsuri - Pagina 26
M Oana spune:
Andrado poate facem un chef in pijamele, pe langa Sherica si puiutii ei...
Stiind cat de priceputa esti in produse medicamentoase, te provoc la subiectul "plasturele care mareste endometrul".
Se gaseste sub urmatoarele denumiri:
-Climara (Schering AG, Germania);
-Dermestril (Rottapharm, Italia);
-Estraderm, Estradot (Novartis, Elvetia);
-Fem 7 (Merck, Germania);
-Femseven (Merck KGAA, Germania);
-Oesclim (Lab. Fournier, Franta);
-Estracomb (Ciba Geigy, Elvetia) - are in compozitie estradiol si noretisteron."
Climara se gaseste si in Romanica la Help Net si costa 4 plasturi 24 RON. In loc de estrofem, cica asezi un astfel de plasture pe si creste endometrul ca-n povesti. Plasturele are efect cam 3-4 zile si e rezistent la apa. Daca citesti prospectul te iei cu mainile de capsor, caci e FOR MENOPAUZA, insa si pe estrofem scrie cam la fel, iar estrofem am tot primit de la Moisica la inseminari.
Unguroaicele fiv-oase am auzit ca folosesc, poate ne mai lumineaza si ele. Am gasit si subiecte mai vechi pe tema asta, dar poate reluam discutia......
Eu, recunosc, am primit informatia de la Kora, dar as incerca o discutie publica pe tema asta, poate scoatem ceva folositor pentru cele cu un endometru natural de 8-9 mm, ca mine.
Antosit de analize cu dragoste si noroc sa ai parte azi!
puiramy spune:
MULT SUCCES FETELOR IN FOCURI
Am si eu o intrebare:
Pot sa beau cafea fara cofeina?Dauneaza cu ceva tratamentului?
Pupicei la toate Fivoasele
pussi spune:
puiramypoti sa bei!! ce ai facut cu trompele???
M_oana referitor la Climaranu stiu nicio fata de la unguri care sa-si fi pus plasturele, in schimb o stiu pe mama mea care e la menopauza si foloseste. Da-ne mai multe detalii....
PUSSI
KoraPop spune:
Buna fetelor!
Revin si eu cu subiectul expus de Oana.Eu am primit informatia de la Mirelus cu parul roz de la FIV-oasele unguroaice.Ea imi spunea printre altele ca o fata a facut tratament prescris de medic cu acesti plasturi si initial avea endometrul de 4,5 mm,iar dupa 2 luni a ajuns la endometrul de 9,5 mm.Mirela spunea ca acesti plasturi sunt foarte buni si in Ungaria se folosesc cu succes.Am citit si eu pe net ca se gasesc si la noi,dar eu inainte de a mi-l lipi pe fesa as cere sfatul doctorului meu....Pupici tuturor si o zi plina de vesti bune!!!!
Kora
dana p. spune:
Anyko, nu te speria, ca nu este deloc greu, chiar foarte usor.De altfel am descris pe larga experienta mea intr-un capitol trecut.
Pussi, sunt bine, si ca si Oana, nu mi se pare deloc greu sa-mi fac singura injectiile.Simt cum se apropie rushii, si sper sa o faca cat mai aproape de data la care trebuiau sa-mi vina si sa ma tina nici mai mult nici mai putin decat de obicei.
Shery, ai grija de bebei!!
Delia,nu fi necajita ca nu este luna asta, mai bine mai stai o luna dar sa fi cu sufletul impacat ca este totul ok cu analizele.tie si lu'Rudy.
Marrina,poti lasa numarul de telefon la cateva fete si vorbesti cu ele si afli noutati sau spui tu vestile bune.
Legat de cafea, eu inca beau una pe zi, pentru ca am tensiunea scazuta si daca n-as bea as avea dureri de cap si stari de ameteala.Nu cred ca o cescuta de cafea imi va afecta tare mult tratamentulsau poate da .
Bine ati venit, fetelor noi! In timp tot citind si discutand veti ajunge experte in ale fiv-ului.
Andrada.P spune:
M_Oana din cate am inteles eu Sheri merge de luni la servici sa-i introduca pe bebei in paine de la varste fragede! Asa ca ne putem vedea si imbracate in haine de strada
Merci pt info despre endometru. Eu zic sa nu-ti faci griji pt endometru. Si al meu e natural in jur de 8,5 iar dupa tratamentul de FIV ajunsese la 12,5.
Andrada
M Oana spune:
Estrofem-ul are o cantitate de estradiol de 2mg sau 4 mg.
Climara, de la Help Net-ul nostru de la colt, are o concentratie de estradiol de 3,75 mg si exista si Climara forte cu o concentratie dubla.
Desigur, asa cum estrofemul se da pana in maxim ziua 10-12, deci pana cu 2 zile inainte de ovulatie, si acesti plasturi trebuie pusi pana aproape de punctie si in niciun caz dupa, fiind interzis in sarcina.
Eu am s-o intreb si pe Moisica, ca tare sunt curioasa de ce estrofem imi dadea, dar de plasturi nu a zis nimic niciodata, desi prospectele cam seamana.
La unguri am inteles ca se gaseste varianta ESTRADERM cu 6 plasturi. La FarmaLine, pe net, am gasit si in Romania varianta asta.
Pentru Climara aveti informatii horror aici: http://www.schering.md/climara.php.
Parca cu Maca era mai simplu, ca nu avea un asemenea prospect, cu atatea informatii.....
Vad ca e gol link-ul, cautati pe Google si gasiti toate informatiile.....
KoraPop spune:
Fetelor tratamentul de stimulare cum infuenteaza endometrul pana la urma? - sau + ?
Kora
puiramy spune:
Pussi Am luat toata luna AC ca sa mi se regleze CM si acum astept sa-mi vina uratii zilele astea si sun dr pentru interventie.Da m-am hotarat si le coagulez la capete, nu le mai pot folosi niciodata..., dar n-am alta solutie.Va mai tin eu la curent.
M Oana spune:
Kora cred ca stiu de unde ti se trage intrebarea asta!
Cred ca ai citit pe la inseminari, ca tratamentul cu clomifem (ova-mit) duce la subtierea endometrului. Acest medicament slab de stimulare, are efecte de subtiere a endometrului, insa menogonul, gonal F-ul, puregonul au alte efecte. De "+".
Teoretic, asa cum spune si Andrada ar trebui ca dupa stimularea pe care o avem de facut sa avem endometre sanatoase, insa fiind la prima incercare exista un sentiment de teama, fapt pentru care tot studiez si eu terenul.
Cat despre cafea, cu tensiunea mea de 8 (cu care ma simt excelent, desi medicii ma tot intreaba daca continui sa respir, sa traiesc....), pot si eu sa spun ca o consum pe post de medicament, insa, preventiv, am trecut de azi pe "fara cofeina", sa n-avem vorbe la proces.....