Fetele din America (82)
Raspunsuri - Pagina 29
Andrada spune:
Multumesc Gabbriela, mereu sari cu raspunsul, am un ochi pe tine
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Ramona J spune:
Fetelor, am si eu o intrebare despre cablu tv sau satelit. Ce anume folositi sa prindeti si posturi din Romania? Si ce variante de programe tv exista?
Ne mutam si nu stiu ce anume sa aleg. Ma gindesc ca se vor bucura oaspetii nevorbitori de engleza in felul asta, ca pe aici n-am vazut nici ziare romanesti si nu stiu cum o sa-i "entertain".
The best thing you can do for your children is to love your wife.
ocebine spune:
Ramona, mama are asta www.globecastwtv.com/ch_rsn.htm" target="_blank">http://www.globecastwtv.com/ch_rsn.htm
Este cu abonament si "farfurie" pe casa.
Anamaria
I used to be indecisive, but now I'm not sure.
ciuf spune:
Ramona, si noi tot de la Globecast ne-am cumparat "palaria". Numai ca acum zace prin subsol ca nu am mai vrut sa platesc abonamentul. la timpul ala dadeam $20 ca sa vad ProTV si TVR Int.
Ah, si mi s-a stricat receiver-ul dupa vreo 2-3 ani de utilizare.
Poate gasesti ceva pe Ebay.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
blackpanterro spune:
Fetele, chiar nu are nimeni un fond de colegiu inceput?Corina parca tu spuneai ca ai creat un fond de colegiu?
Am gasit un link care poate fi de ajutor, puteti gasi ziare, restaurante etc in State, poate il stiti deja
http://www.romanian-portal.com/us/eng/community.asp?id=13
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
Ramona J spune:
Multumesc fetelor. Eu stau prost la capitolul tehnica, asa ca am nedumeriri in continuare. Deci noi avem "palarie" pe casa. E drept ca nu e a lui Globe Cast. Conteaza?
Pina una-alta nu-mi vine sa dau $20 pentru PRO TV. Mai bine HBO!
Oricum, va multumesc pentru raspunsuri.
Blackpanterro, noi am facut un fond pentru colegiu. Sincer, a fost mai mult ceva care sa ma linisteasca pe mine. Nu l-am studiat cu prea mare atentie.
Este John Hancock Freedom 529. Tu deschizi contul, pui banii (noi am pus o suma initial si contribuim lunar). Ai mai multe variante de investitii, unele mai agresive daca e mic copilul, altele mai sigure.
La tipul asta de plan tu hotarasti cine este beneficiarul si cum se distribuie banii. Deci copilul cind implineste 18 ani nu ii ia din cont si pleaca la distractie cu ei (i-i dai tu sa plece la distractie cu ei!)
Impozitele se platesc atunci cind scoti banii. Imi place si ca poti schimba beneficiarul. Daca unul dintre copii se hotaraste ca nu vrea la college, poti folosi banii pentru celalalt. Sau mergi tu la scoala!
Contributia initiala minima este de $1000. Daca tin bine minte poti investi cite $50 lunar si atunci nu mai e obligatoriu sa pui mia.
Orice ruda, oricine poate contribui la fondul asta.
Pentru mai multe informatii mergi la www.johnhancockfreedom529.com
Unele state ofera asemenea planuri, dar copilul trebuie sa mearga la college in statul respectiv. TX a avut un plan bun de genul asta, dar nu mai accepta new enrollments. Macar cu 529 nu ai asemenea limite.
blackpanterro spune:
Multumesc mult Ramona,
sotul imi trimisese si el link-ul asta, ca noi tot cautam si mi s-a parut si mie ok.Da putem pune 50$/luna.Dar ma gandesc e asta cel mai bun?Si banca noastra ofera sa pui bani pt colegiu si am vazut ca si Univ. din Maryland ofera.
Chiar nu stiu dar o sa studiez optiunea asta mai bine daca zici ca si voi aveti si sunteti multumiti.
Ramona J spune:
Nu stiu ce fel de oferte sint alea. Banca poate ca iti da doar dobinda pentru banii astia. De obicei daca investesti in mutual funds sau in stocuri cistigul e mai mare. Oferta de la universitate nu e doar pentru scoala respectiva? Ca poate copilul nu vrea acolo.
blackpanterro spune:
Da asa e, e pt Univ din Maryland dar noi vrem sa il dam la Univ. din Texas(UT), dar cum zici daca nu vrea, nu stiu cum o fi.Eu i-am zis sotului sa ii insuflam de pe acum ca UT e extraordinara LOL, sunt recunoscuti in lume si as vrea tare mult sa studieze acolo.Am calculat cum ar fi cand va merge la college si ar fi 147.000$ pe 4 ani.
Cu banca, habar nu am, banca noastra e Navy Federal si au o gramada de programe pt Navy people :)
Nu m-am uitat pe la ei, stiu doar ca ofera.
corinadana spune:
Blackpanther NU eu nu am deschis un asa cont. Ce are Raluca e altceva.
Dar imi place ca esti tare!!! Tu crezi ca el o sa faca dupa cum ii insuflati voi??? Au au si cati ani mai sunt in fata ca i micut. Optimisto !Zici "noi vrem sa l dam la.." pai e dupa voi?
Eu am deschis un saving account, imi dau astia 4.5% "interesul" ca de unde sa stiu eu Doamne ce o sa vrea Raluca sa fie cand o sa fie mare. Ca intr o vreme vroia doctor, apoi teacher apoi "actorita" mai stiu eu ce... Ehe mai e mult pana departe!
corinadana mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca