Durerea unei pierderi de sarcina (17)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns jojo_miha spune:

Laura multumesc mult esti o dulce .
Mirela nu mai fii trista,sunt convinsa ca vietile noastre ar fii fost pline de zambete si bucurii,dar capul sus ca vor fi si pt noi,si fericirea va fi inzecita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina26 spune:

Andreea, a fost de ziua mamei anul trecut "salvat la 24 de saptamani", ai vazut emisiunea aceea? A fost vorba de un baietel salvat la 24 de saptamni care cand a mers acasa avea doar cateva probleme respiratorii dar pana la un an bietul copil a fost orb (legal) probabil vedea doar umbre, surd, nu putea manca (era alimentat artificial) etc. Imi amintesc ca m-a speriat emisiunea. Mi-am amintit o discutie pe care am avut-o cu asistentele de la NICU despre bebelusii nascuti la 24 de saptamani. Ea mi-a spus ca de cand lucreaza ea in NICU (20 de ani aproape) sectia a salvat multi bebe la 24 de saptamani dar numai o singrua fetita a crescut fara sa aiba nevoi speciale.... Ea mi-a spus ca daca ar naste un copil la 24 de saptamani, ea nu l-ar mai salva. Riscul ca copilul acela sa treaca prin atat de multa suferinta este prea mare.
Domnul sa ne ajute pe toate sa nastem la timp copii sanatosi. Iar pe cele care vor sa aiba copilasi sa le ajute sa ramana gravide.
Va pup dulce pe toate dulce.

What we have once enjoyed we can never lose... all that we love deeply becomes a part of us" - Helen Keller
Cristina mama ingerasului Paul

Va rog aprindeti o lumanare in amintirea mea

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=b2d4d0366fd97a7fe09e3&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet

18+ poze cu fetita si cu mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana_marius spune:

irlandeza multumesc pt incurajare, sper si eu din tot sufletul. Tinem pumnii sa primesti vesti bune maine (parca).
Mirela, Laura, Flavia, Andreea, Michelle multumesc de incurajari. Parca totul se repeta, acelasi scenariu si ma gandesc mereu ca optimismul nu prea mi-a fost de folos data trecuta. Incerc si eu asa cum spune Laura sa blochez orice amintire. Toate au avut temeri cand au ajuns la perioada critica din sarcina trecuta. Hopul meu este chiar nasterea.
Nana am vazut si eu pozele. Sa de-a Domnul sa fie sanatos si sa vina la termen.
Della la multi ani sotului tau si multa sanatate. Felicitari pt curajul si indemanarea Robertai, eu nu as putea face injectii.
ladymina77 tinem pumnii sa fie pozitiv.
Ela Doamne ajuta sa va intoarceti 3!
Chantal imi pare tare rau, am tot cautat unde s-a scris si nu mai gasesc si nici nu stiu despre ce mamica era vorba. Fetele scriu cate un capitol pe zi si nu apuc sa citesc tot. Oricum parca era un medicament de care am mai auzit, parca cel care incepe cu U. Mai caut oricum. Poate isi aminteste Flavia daca a citit la odisee despre asta. Cred ca si la Nana la odisee este o mamica care a avut fibrom la prima sarcina, acum este la a 2-a sarcina dar nu mai stiu care este situatia ei, am vazut un mesaj de prin 2005.
Cristina asteptam pozele. La prima sarcina si eu imi doream tare sa se cunoasca burta si mi-a crescut f tarziu, acum am plecat cu un avans si am o burta imensa.
jojo felicitari. Sarcina usoara.

Ileana 29+
my baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana_marius spune:

Chantal cea de la mamici de sep-oct se numeste Florinini. Iti trimit si un link unde a scris despre fibrom prin 2005.
http://forum.desprecopii.com/forum//topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=45813

Ileana 29+
my baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Mirelush, Cristina_ana, Lau-Meli, Laura, Andreea, Michelle, Ileana, Cristina26, Flavia,
Va multumesc din suflet.
Acum cand imi e rau, fac exact cum a spus dr: ma uit la poza si imi fac curaj.
Va imbratisez cu drag!

Jojo
, felicitari iubita, sarcina usoara si un bebe sanaotos!

Nana, 10+
In asteptarea lui
Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chantal spune:

Michelle multumesc din tot sufletul pentru tot! Poate va hotarati si voi mai curand decat vi-ati propus initial sa aveti un bebe!
Ileana, mutumesc pentru info si pt link. Scuze ca ti-am dat de lucru sa cauti...
Jojo, felicitari si sa fie intr-un ceas bun!
Cristina Ana, n-am stiut ca si tie ti-a aparut un fibrom in timpul sarcinii. Of, fir-ar sa fie de monstri!
Nana, draga de tine, e tare nasol raul asta de sarcina, eu stiu ca mi-a fost rau pana in sapt 19! Atat de rau ca primele 3 luni am slabit 2,5 kg in loc sa pun ceva pe mine! Trece si asta. Oricum, in orice rau e si un bine: atata timp cat ti-e rau, sigur sarcina este in evolutie deci nu trebuie sa-ti faci probleme in legatura cu bebe atata timp cat ti-e greata si te simti rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

sefa mea este la exterior azi, asa ca profit sa mai povestesc cu voi in dimineata asta!

andreea, pai n-ai ce pierde, incearca testele, cica daca sint bine folosite sint utile!da, e bine ca pot sta 1 an platita cu bebe acasa, si am sa-l tin si pe Dominic, va merge doar citeva ore pe saptamina sa nu uite limba, la gradinita unde merge vorbeste engleza si franceza(de aia ne si costa mult) si aseara ne-a surprins pe toti ptr ca cinta in franceza, nu l-am auzit niciodata!acasa numa romana vorbim cu el, ca nu vreau sa uite!cu frigul.....prima iarna e mai grea, imi aduc aminte si acuma, eram gravi cu DOminic......a fost greu, apoi te obisnuiesti, iarna asta a fos o iarna usoara!aseara au fost -20C, nu e tot timpul -40C, dar abia astept sa vina vara sa ma balacesc in piscina(casa ce am luat-o are o piscina f frumoasa)!cind mi-e prea frig am sa ma mai uit la pozele cu tine la caldura!multumesc frumos de rima, suna tare frumos,abia astept sa-l vad!bafta sa fie luna asta, cu prestatul ti-am zis cum faceam eu, dupa ce am citi un articol, ca cica nu stii exact cind ovulezi, si ca e bine sa prestezi in fiecare saptamina cel putin de 2-3 ori pe saptamina, avind in vedere ca nebunaticii traiesc 3-5 zile, si ca ovulul doar 24h, asa ca e bine cel putin la 3 zile sa prestezi sau cam de 2 ori pe saptamina!si eu stiam ca daca stai culcata dupa e mai bine, cu o perna sub fund), dar eu cum ramin repede nu am avut nevoie....si aici am vazut la stiri, iti zic sincer mi se pare extraordinar, dar aici este o dezbatere mare pe chestia asta! oare trebuie sa-i salvam, da, ii putem salva, dar cu ce pret? aici am vazut un reportaj si ziceau ca 70% ramin cu sechele grave, mentale, motorii, respiratorii, etc!deci ii salvam pe moment ca sa-i aruncam in infern apoi........este mare dezbatere, ei zic, ca oare chiar ii salvam?oare nu le prelungim suferinta?cum vor trai ei ca niste legume, si parintii???este o dezbatere interesanta!si se referea la prematurii rau de tot!(aici de la 22s ii pot salva deja), prietena mea a nascut la 36s, a avut probleme respiratorii micuta, si au trecut prin iad, a fost tare rau, nu stiau ce si cum, era atit de mica......dar e super bine acuma, in aprilie face anul, avea doar ceva suflu la inima, si ziceau ca va trece spre 1 an!poate ca depinde de la caz la caz, si oricum 36 e tare aproape de 38 cind poti deja naste, si totusi a avut probleme, dar mai la 20s?of, doresc la toate sa reusim sa-i ducem la termen si sa fie bine!

michelle, bafta mare la stomatolog, f bine faci ca mergi! si bafta si la medic cind ai intilnirea, bineinteles ca va fi bine, nu mai crede ca ai ceva in neregula!e acolo o mica speranta, ca zici ca-ti faci dintii ca sa poti avea bebe sanatos la anu!!!bravo, poate vom fi gravi odata, eu, as vrea sa ramin cam cind bebe 2 va umbla(Dominic a umblat la 1 an)ca aici nu ai premergator cu roti, si am stat cam 3 luni cocosata pina DOminic si-a dat drumul!

laura, nu stiu daca este aceeasi fata monicutz, dar este cu mine la mamici de Canada, si eram tare mirata ca s-a intimplat in Canada cu circulara de cordon!of, ma bucur ca esti mai bine!pupici multi!niciuna nu ne gindeam ca ni se va intimpla asta!

mirelush, e tare rau ce ni s-a intimplat la fiecare, eu, de cind mi s-a intimplat apreciez mai mult ce am, prioritatile sint altele, in loc sa-mi petrec timpul sa-l bat pe Dominic(oricum nu-l bateam ....)mi-l petrec jucindu-ma cu el, ce mi s-a intimplat m-a facut sa inteleg cit de fragila e viata celor pe care ii iubim, si ca tre sa profiti din plin fiecare clipa!

ileana, nu-mi amintesc cum spui si tu fetele scriu asa de mult, si de cind sta sefa la mine-n cap chiar nu mai tin pasul!ei, e normal ca totul se repeta, doar esti gravi si tre sa nasti, numa ca de data asta va fi bine!ia exemplele pozitive din jur si va fi bine!

nana, asa sa faci, si oricum mai ai putin!

chantal, vorbesti franceza ca am gasit un articol interesant despre firoamele astea, daca nu iti traduc eu!http://www.aly-abbara.com/livre_gyn_obs/termes/fibrome.html am gasit ceva interesant si in romana, dar cred ca e considerat publicitate, asa ca uite scriu ce-i mai important!citez : expertii inca studiaza mecanismul prin care fibromul determina complicatii in timpul sarcinii, se stie ca fibromul poate impiedica implantarea in uter a oului fertilicat, uneori cresc riscul de avort spontan si fac putin probabil succesul fertilizarii in vitro, in prezenta fibromului nu se poate afla cu certitudine daca acesta afecteaza fertilitatea. extirparea chirurgicala a fibromului, numita miomectomie, este singurul tratament dovedit a imbunatatii sanasa unei sarcini. din cauza faptului ca fibromul poate recidiva sarcina este indicata cit mai curind posibil dupa miomectomie. 60% din femeile care fac miomectomie ca tratament ptr fertilitate si nu au alte cauze, ramin insarcinate. expertii sustin ca miomectomia poate sa scada riscul de avort spontan la pacientele cu fibrom, aici inchei citatul, si zic eu, daca tu nu ai avut probleme in sarcina din cauza fibromului atunci de ce sa te operezi!

va pup pe toate!

Flavia 24+ si mama lui Dominic 17 mai 2004
albumele de familie

Mergi la inceput

Multumsc mult Flavia pentru link si infomatii. Din pacate link-ul cred ca nu functioneaza, imi da eroare, nu stiu de ce. Vad ca miomectomia creste sansele de a ramane gravi, asa mi-a zis si mie medicul din Szeged, problema e ca atunci cand l-am intrebat daca nu cumva dupa ce il scoatem pe cel care se vede acuma nu vor aparea altele in sarcina care sa o pericliteze mi-a zis ca e posibil sa existe si alte fibroame mai mici care in momentul de fata nu le vede dar in sarcina sa creasca si sa o puna la fel de mult in pericol. De aceea am zis ca nu vreau sa ma operez momentan. Plus trauma fizica si psihica, normal...
Oricum, luna asta am luat hotararea sa incercam din nou sa facem un bebe. Daca o fi sa fie bine o fi, nici nu vreau sa ma gandesc la rau ca mi-a ajuns!
Vad ca deja esti in sapt 25! Ce bine! Inca vreo 15 sapt si-ti vei tine puiul in brate! E minunat!
Referitor la prematuri, daca ar fi sa nasc prematur, nu as avea puterea sa nu incerc macar sa-l salvez pe bebe, cu toate riscurile, pentru ca mie mi-a ajuns pierderea ce am suferit-o, nu cred ca as mai putea trece prin asa ceva inca odata. Doamne-fereste!
Ce bine ca nu-i sefa in birou azi, poti vorbi si tu linistita cu noi.
Te

Mergi la inceput

Of, mi-am pus si eu glow la nume si am zis ca pun gri ca nu prea are multa lume si-acum nu-mi place cum arata! Am mai citit si de alte fete ca sunt nemultumite ca nu poti avea un prewiev inainte de a da submit. Am ajuns si eu in aceeasi situatie. Trebuie sa ma pun serios pe scris sa pot sa-l schimb din nou.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blueeyes2003 spune:

Flavia, bine ca poti scrie fara probleme! Ce ciudat,la voi este dimineata si la noi este deja 8 seara.
Ai dreptate,invatam sa pretuim mai mult fiecare clipa!

Chantal, acum ai un motiv in plus sa scrii mai des ca sa faci puncte! Pacat ca nu are preview,nici eu nu stiam ce sa aleg dar am citit la fete ce au,este un subiect la "Anunturi tehnice& Probleme si sugestii"
Te felicit din suflet pentru decizia pe care ai luat-o!Felicitari! Sa dea Dumnezeu sa vina bebe cat mai curand! Ma bucur mult!

Andreea,Laura,Michelle,Cristina,Ileana,Nana,Jojo,Elaa,Mari,liduska va pe toate!

Mirela
"Ai curaj pentru marile suparari din viata si rabdare pentru cele mici;dupa ce ti-ai terminat cu bine treburile zilnice dormi linistit.Dumnezeu este treaz!" Victor Hugo

Mergi la inceput