Naturiste si homeopate (29)
Raspunsuri - Pagina 19
Idaira spune:
Tocmai vin de la o echo transvag,mioma mea a ramas la aceleasi dimensiuni ca in august(ceea ce m-a bucurat!) si un endometru de 8mm(sint z24 de CM).Ce sa iau sa-l mai stimulez un piculet,sa-l fac sa mai cresca un pic??
A,sint la ultima cutie de Maca si mai iau 10 zile pe luna vit E.
Ce idei imi dati?
adelamaria spune:
Buna,
Voiam doar sa va intreb daca stiti cumva ceva legat de faptul ca Mastodynon nu se mai importa...cel putin deocamdata...Am intrebat in vreo 4 farmacii (firme diferite) si raspunsul a fost acelasi
Mie mi s-a recomandat pentru o mastoza fibrochistica si as fi vrut sa-l iau...Stiti cumva unde/daca il mai pot gasi?
Am comandat de pe net Vitex, just in case, si o sa-l iau daca nu gasesc Mastodynon. Oricum, multumesc pentru toate informatiile despre Vitex postate aici, mi-au folosit enorm!
Mi-e cam teama cu Vitex, nu stiu de ce...nu stiu cate sa iau 2-3/zi sau 1? Si nici daca pot incepe azi...sunt in Z5 si rusii inca n-au plecat...Mi-e tare teama sa nu ma dereglez, mai ales ca CM e regulat la 29 zile si am fost diagnosticata cu endometrioza in urma unei laparoscopii...Stiu ca Vitex e recomandat pentru boala asta...dar ramane problema dozei...Ma puteti ajuta, va rog?
Multumesc frumos!
carissma spune:
Noela
Eu de obicei arat , mai greu ajung. Scuze daca nu am fost prea coerenta in ultimul mesaj. Hai ca mai incerc o data!
1.Nu am facut dozari hormonale, dar dupa monitorizarea temperaturii+ teste de ovulatie se pare ca 2 luni ovulez si una nu.
2.La echo dr. a spus ca stau bine cu ovarele si ca nu au aspect micropolichistic asa cum banuiam eu, doar ca sunt mai lenese si din cauza asta am un CM asa lung. Mi-a spus ca as putea sa le ajut cu un supliment de estrogen dar nu mi-a recomandat nimic anume.
AC nu as mai vrea sa iau. Ne dorim un iar acestea ar intarzia procesul si mai mult.
3.Mladite de zmeur iau pt reglarea CM + reducerea pilozitatii.
Avand in vedere ca mi-am comandat Vitex pt 3 luni am sa iau in continuare. Am vazut la mai multe fete ca la inceputul tratamentului se produce o "revolta" a hormonilor, dar la majoritatea le-au venit rusii mai devreme decat se astepatu, la mine vad ca se lungeste si mai mult. Inca mai sper ca o sa ajung si eu sa am un CM de 28 zile, cu ovulatie in Z14... Mi-ar fi asa usor sa calculez...
Hugs and kisses to you all!
Olivia26 spune:
Pentru fetele care au insuficienta estrogenica si nu numai:
Boli care se trateaza cu lemn-dulce
Infertilitate la femei, frigiditate - se face o cura cu tinctura de lemn-dulce, din care se iau 3-4 lingurite pe zi, pe o perioada de 14 zile, cu 14 zile de pauza. Tratamentul da rezultate mai ales in cazurile de amenoree (absenta ovulatiei), precum si in infertilitatea sau in frigiditatea care apare la femei cu valori crescute ale testosteronului (hormonul masculin). In anul 1988, profesorul japonez Takahashi a administrat lemn-dulce la femei care sufereau de sindromul ovarelor polichistice si nu puteau ramane insarcinate - dupa cateva luni, 25% dintre ele ramasesera insarcinate.
Tulburari specifice premenopauzei (bufeuri, transpiratie, iritabilitate) - se face vreme de trei luni un tratament cu tinctura de lemn-dulce. Se iau in fiecare zi 3-4 lingurite de tinctura, vreme de 2 saptamani, dupa care se face o saptamana de pauza, dupa care se reia administrarea preparatului vreme de 2 saptamani s.a.m.d. Femeile care au urmat aceasta cura au relatat ca primele imbunatatiri ale starii de sanatate apar inca din primele saptamani de administrare.
Osteoporoza (prevenire si combatere) - se face un tratament cu tinctura de lemn-dulce vreme de 3 saptamani, cu 2 saptamani de pauza. Se ia cate o lingurita diluata in jumatate de pahar de apa, de 3 ori pe zi. Acest preparat este foarte bogat in estrogeni naturali, substante hormonale care favorizeaza la femei asimilarea calciului si mentinerea densitatii osoase normale. Tratamentul este mult mai eficient daca se asociaza cu o alimentatie vegetariana cu multe cruditati, indicatie valabila si pentru urmatoarea categorie de afectiuni:
Hepatita virala de tip A, B, C - cercetari facute in Japonia de catre profesorul K. Yasuda si colaboratorii sai au pus in evidenta faptul ca tratamentul cu lemn-dulce favorizeaza stagnarea hepatitelor virale. La un grup de pacienti cu hepatita B si C tratati cu aceasta planta s-a observat dupa zece ani o rata a cirozei si a cancerului hepatic semnificativ mai mica (sub 50%) decat la grupul martor. De asemenea, s-au tratat cu un extraordinar succes carcinoamele hepatice, mai ales in faza incipienta (studiul profesorului Arase Y.). Mai mult, aceasta planta s-a dovedit ca stimuleaza secretia de interferon - substanta folosita frecvent in tratarea acestei afectiuni. Se administreaza pulbere de lemn-dulce: o jumatate de lingurita de 4 ori pe zi, in cure de 15 zile, cu 10 zile de pauza.
Gastrita hiperacida, ulcerul gastric si duodenal - in anul 1987, un medic bulgar, G. Brailski, a tratat cu lemn-dulce un grup de pacienti ce sufereau de ulcer gastric. Dupa 40 de zile de tratament, 47% dintre ei erau vindecati, iar la 32% dintre ei se redusesera semnificativ dimensiunile leziunilor. Planta se administreaza sub forma de pulbere: jumatate de lingurita, de 4 ori pe zi, pe stomacul gol.
Reumatism, reumatism degenerativ - se ia lemnul-dulce sub forma de tinctura, 3-4 lingurite pe zi, in cure de 21 de zile, cu 10 zile pauza. Tinctura de lemn-dulce stimuleaza productia de hidrocortizon de catre corp, substanta care reduce rapid inflamatia tesuturilor, ea fiind de altfel frecvent folosita si in terapia alopata. Planta stimuleaza producerea de catre corp a cortizonului natural, ceea ce justifica si utilizarea sa in lupusul eritematos, ca tratament de sine statator sau ca adjuvant.
Tuse uscata, tuse iritativa, bronsita acuta si cronica - se face gargara cu infuzie combinata de lemn-dulce si se beau 1-2 cani din acest preparat pe zi. Tratamentul se face vreme de 10 zile si are efecte exceptionale de calmare a tusei, de eliberare a cailor respiratorii de secretii si de marire a capacitatii de autoaparare a organismului.
Matreata si iritatii la nivelul pielii capului - dupa o spalare normala a capului se face o inia o pauzare a parului, timp de 5 minute, intr-un lighean, in infuzie de lemn-dulce.
Reactii alergice- se face o cura cu tinctura de lemn-dulce, de 10 zile, timp in care se iau 2-4 lingurite pe zi. Acest preparat stimuleaza secretia de cortizon natural, substanta antialergica si antiinflamatoare puternica, care fara a vindeca aceasta afectiune, amelioreaza foarte mult simptomele.
Cateva observatii importante
Infuzia combinata de lemn-dulce are efecte exceptionale de contracarare a urmarilor nocive ale aspirinei, protejand stomacul, sporind imunitatea, blocand dezvoltarea microorganismelor invadatoare. Are de asemenea efecte febrifuge, fiind recomandat consumul acestei infuzii in timpul racelii si gripei, mai ales daca recurgem la aspirina ca atare sau la alte medicamente cu acid acetilsalicilic.
Administrarea de tinctura sau de pulbere de lemn-dulce diminueaza efectele adverse ale administrarii steroizilor (cortizon, prednison etc.) si le potenteaza efectele terapeutice.
Precautii la tratamentul cu lemn-dulce
Lemnul-dulce este un medicament puternic si, ca atare, se impun anumite masuri de precautie atunci cand il folosim. In primul rand nu va fi administrat perioade lungi de timp, fara intrerupere. O cura nu trebuie sa dureze mai mult de 4, maximum 6 saptamani, urmate de 2-3 saptamani de pauza. In cazul folosirii unor doze mai mari de 12 grame zilnic, o cura nu va dura mai mult de 3 saptamani, cu 3 saptamani de pauza.
In cazul femeilor care fac tratamente de infrumusetare, contra simptomelor menopauzei ori impotriva sterilitatii, este ideala o combinatie intre lemnul-dulce, semintele de marar si iarba de cretisoara - o triada de aur pentru mentinerea echilibrului hormonal la femei, deopotriva puternica si echilibranta.
FRUMUSETE
Pentru cresterea si redobandirea fermitatii sanilor - se fac cure de cate 15-20 de zile cu tinctura de lemn-dulce, incepand cu ultima zi a ciclului menstrual. Zilnic, se iau 3-4 lingurite de tinctura, pe stomacul gol, fiecare doza administrandu-se dizolvata in apa. Tratamentul este mult mai puternic decat cel cu seminte de marar, efectele estrogene ale lemnului-dulce fiind foarte intense.
Combaterea hirsutismului si a masculinizarii la femei - se face un tratament de 21 de zile cu tinctura de lemn-dulce, administrat de 3 ori pe zi, inainte de mesele principale. Dupa cele 21 de zile de administrare, se fac 12 zile de pauza, dupa care se poate relua. Acest preparat are efecte estrogene directe, scade concentratia de hormoni masculini si, in timp, favorizeaza amplificarea caracterelor feminine: pielea catifelata, accentuarea contrastului intre talie si bazin, incetinirea ritmului de crestere a pilozitatilor si oprirea aparitiei lor pe noi zone.
Contraindicatii la tratamentul cu lemn-dulce
Administrarea de lemn-dulce este contraindicata in cazurile de hipertensiune grava, sarcina (poate produce nasterea prematura), boli tumorale in faze foarte avansate, hipotiroidie pronuntata, ciroza avansata, boli biliare aflate in faza acuta. Persoanele care fac tratamente cu medicamente care contin digoxina nu vor lua intern lemn-dulce.
Persoanele cu probleme cardiace care iau lemn-dulce vor lua si suplimente nutritionale pe baza de potasiu, intrucat nivelul acestuia scade la administrarea acestei plante.
sursa: www.formula-as.ro
Seriozitatea e singurul refugiu al omului mediocru.
Asteptam barza
Chantal spune:
Idaira, scuze ca nu am citit mesajele tale din urma, dar vad ca si tu ai un miom. Ma bucur pentru tine ca nu a mai crescut din august. Poti sa-mi spui, te rog, ce tratament ai urmat sa-l tii in frau? Eu iau tinctura de muguri de zmeur, pulbere de naprasnic si fac instilatii cu tinctura de tuia diluata 1 lingurita la 100 ml de apa. Mai iau si un tratament homeopat cu Thuya si Aurum Muriaticum. Multumesc.
bubulina1 spune:
Hello,
Mi-am permis sa imi bag iar nasul pe aici ca am vazut ca sunteti foarte active.
Olivia26, am vazut articolul postat de tine. Lemnul dulce este foarte bun in faza foliculara, dar este tare periculos pentru ca este puternic estrogenic. Fetele care au noduli sau fibroame nu pot sa-l ia. Cred insa ca pentru carissma e Ok sa incercce, dar fara analize hormonale e cam riscant.
adelamaria, incearca sa iei Vitex fruit si tinctura de mladite de zmeur.
Bubulina
Speranta moare ultima!
lucialu spune:
va salut!si va doresc multe reusite!Si sa mai dam peste nas la dr-i atotstiutori!
lemnul-dulce nu-i bun nici pentru endometrioza.Tot cu estrogenul nu se impaca.
bubulina1 spune:
quote:
Originally posted by lucialu
va salut!si va doresc multe reusite!Si sa mai dam peste nas la dr-i atotstiutori!
lemnul-dulce nu-i bun nici pentru endometrioza.Tot cu estrogenul nu se impaca.
Pentru endometrioza sunt bine venite napraznicul si mugurii de zmeur care sunt si progeteronice, dar au in principal rolul de reglare al balantei hormonale.
Bubulina
Speranta moare ultima!
Idaira spune:
quote:
Originally posted by Chantal
Idaira, scuze ca nu am citit mesajele tale din urma, dar vad ca si tu ai un miom. Ma bucur pentru tine ca nu a mai crescut din august. Poti sa-mi spui, te rog, ce tratament ai urmat sa-l tii in frau? Eu iau tinctura de muguri de zmeur, pulbere de naprasnic si fac instilatii cu tinctura de tuia diluata 1 lingurita la 100 ml de apa. Mai iau si un tratament homeopat cu Thuya si Aurum Muriaticum. Multumesc.
Chantal,de asta te-am intrebat atunci de ce tip e fibromul tau.Al meu e subseros,aparut odata cu sarcina(oprita din evolutie,din pacate)si care a ramas ca amintire neagra.Ce-am luat?! Maca 3 luni,sup cu Carpicon,napraznic, cretisoara,coada soricelului,vit E (10 zile pe luna).Nu stiu,sincer,care din ele,sau poate toate impreuna ,au influentat pozitiv.Ceea ce pot sa spun,cu mana pe inima,e ca Maca m-a ajutat de la un endometru de 6 sa ajung la unul de 8.Partea trista e ca termin Maca si nu stiu ce sa mai iau pt endometru.Poate ma ajuta fetele....