gingia

gingia | Autor: nicula

Link direct la acest mesaj

as dori un ajutor daca se poate.am 18 ani ..nu am avut probleme majore cu dantura,in afara faptului ca gingia superioara este marita,ceea ce sa un aspect inestetic zambetului meu.de curand am intrat pe un site american si am vazut ca se pot face operatii pentru micsorarea gingiei,ceea ce duce la marirea dintilor si la un zambet mai palcut.as dori sa stiu dak se pot face astfel de interventii chirurgicale sh in romania,cat costa si dak ar trebui sa urmez un tratament inainte de a face operatia.va multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Nicula,
raspund eu ca vad ca nu a raspuns nimeni....eu nu am avut cazul de care zici tu, dar am avut o masea care se rupsese si al carei spatiu fusese invadat de gingie...adica o gingie mare care acoperea spatiul unde nu ar fi trebuit sa fie.
S-a rezolvat extrem de simplu...nici nu am stiut ca asta o sa se intample ...taindu-se dupa o scurta amortire gingia rebela si apoi cauterizandu-se...si atat....fara cusaturi, dureri si alte cele.
Nu stiu daca este acelasi caz....dar din lipsa de alte raspusuri poate al meu o sa te ajute putintel.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Pai , gingia poate fi inflamata , din cauza asta si marimea ei . Si eu am avut aceeasi problema.
M-am dus la doctorita mea care dupa ce s-a mirat si s-a luat de mine ca nu merg la ea si acusi ma acopera de tot gingia mi-a aplicat un tratament: initial curatarea tartrului , apoi aplicare de solutie cu ceva acid boric parca , nu stiu , nu vreau sa spun prostii si inca ceva. Gingia s-a retractat dupa vreo 2 sedinte.

Mergi la inceput