Mamici si viitoare mamici de gemeni & tripleti (9)
Raspunsuri - Pagina 9
msemcu spune:
Felicitari, Monica ! Sa fie sanatoase cele doua minuni ale tale si sa ajungeti cat mai curand acasa! Sper sa fiti bine toti trei si sa creasca cei mici fara nici un fel de probleme!
Oana, chiar ca ai fost mamica eroina> Si eu m-am cam speriat cand i-am auzit pe cei de la National Geografic spunand ca marimea uterului este in functie de marimea mamei si ca ai sanse sa-i duci pana mai tarziu cu cat este mai mare mamica! Dar pe urma mi-am zis: ia uite ca Oana a rezistat pana la 36 de saptamani si era tot cat mine in inaltime, asa ca trebuie sa rezist si eu pana la 34-35!
Sheannamp, cum sa ne deranjeze ca vorbesti despre diversificare! Pai e o placere sa aflam ce mai fac minunile noastre duble sau triple! Iar experienta voastra o sa ne prinda tare bine putin mai tarziu!
Eliana, sper sa te lase cei mici sa te tii de cuvant si sa mai ramai inca vreo 2 saptamani cu noi.
Luminita, ma bucur ca sunteti bine toti trei! Sunt sigura ca va fi din ce in ce mai bine si mai usor!
Mari 21+
elenita spune:
Mamaana,multumesc pentru gandul indreptat catre mine!
Fetele mele cresc, acum la 7 saptamani Shania a atins 4kg100g si Stephanie 4kg600g. De vreo doua zile se trezesc doar o data pe noapte sa manance , deja incepe sa se stabilizeze un program.Fetitele sunt diferite, atat fizic, dar si ca personalitate, una este hyperbaby,plangacioasa, foarte activa, si cealalta este foarte linistita. o sa pun poze data viitoare...
Eu am avut ceva probleme, am facut depresia postpartum,din cauza ca nu am avut nici un ajutor, la un moment dat fiica mea cea mare mi-a reprosat ca ma port rece cu ea(ceea ce nu e adevarat, am incercat tot timpul sa ii arat cat de mult o iubesc), dar nu am avut timp pentru ea ca inainte. Stiti, vin cumnatele mele in vizita doar sa vada bebelusii, dar niciuna nu intreaba daca am nevoie de ajutor...
Hai ca mi-am varsat si eu focu'
In fine, acum iau un tratament si ma simt mult, mult mai bine
Levi,ai niste scumpi de baietei!Sa cresteti mari!
Sheannamp,mult succes cu diversificarea! Mi-aduc aminte de la fata mea cea mare, ei i-a placut piureul de legume, dar nu suporta sucul de morcovi.
aici ninge ca in povesti!
elenita, mami de Shania & Stephanie(26 dec.2006) si Ioana (22 iunie 1995)
Lorelai spune:
felicitari Monica, sa-ti traiasca bebelusii. abia astept sa vad poze.
Sheanna, si eu am patit la fel cu piureul de morcovi. nu aveam blender si am gasit solutia, ii dadeam pe razatoarea de sticla. se fac mai bine ca la blender. in plus, la inceput, in orice piure de legume adaugam lapte sau formula. l-au primit mai bine pt ca simteau gustul laptelui.
sfatul meu, daca vrei sa folosesti ulei, e cel mai bun cel de masline, extra virgin.
mai poti incerca si piureul de la borcanas, simplu dintr-o singura leguma pt inceput. ale mele au papat borcanase la greu. am facut socoteala ca borcanasele cu legume/fructe bio erau mai ieftine decit legumele/fructele bio proaspete pe care in plus mai trebuia sa le pregatesc eu.
elenita, te inteleg. eu am avut-o pe mama si parca tot nu ma descurcam asa ca am cazut si eu in depresie. mi-am revenit destul de greu. artrebui sa il rogi pe sotul tau sa le hintuiasca cumnatelor ca ai nevoie de ajutor.
Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
****pt. poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala)****
elyanne spune:
Azi am mai adaugat o sapt. Am ajuns la 34... mai trebuie sa rezist inca un pic. Macar 2 sapt.
Am venit de la doctor... nebunie prin Bucuresti cum ploua un pic... cred ca am facut o ora din romana pana in titan...
Si m-au apucat contractiile dinainte sa plec spre dr. si asa am tinut-o pana la retur... Am luat gynipral si stau in pat, vad ca e totul bine acum
Asa... bb-ii au mai crescut, au aprox. 33w5d si 33w, deci un pic mai mici decat varsta dupa UM., in jur de 2000g fiecare. Au mai coborat un pic... sunt destul de jos cu capatanile, mai ales unul, care apasa pe col...
Firul de cerclaj e tensionat... ceea ce nu e deloc bine.
Daca am contractii sau ma mai inteapa colul trebuie sa fug la spital si ma interneaza iar... probabil pana nasc
Daca e totul bine, ma mai duc peste 2 sapt. ... adica la 36. Asa ca am promis ca sunt cuminte, reiau tratamentul cu gynipral... si sper sa fie totul bine inca 2 sapt. macar.
Analizele sunt bune... fierul, care e mai mic decat limitele obisnuite, este considerat normal atat cat este acum, in conditiile astea, adica in sarcina.
Sheannamp hai sa-ti povestesc eu cu diversificarea mandrei... Eu am inceput cu legumele... evident cu morcov... Se stramba de la morcov chior, piure sau suc... Asa ca am renuntat sa-i mai fac ceva eu personal... Am luat borcanase si am incercat si asa (cu toate ca pediatrul nu ne-a recomandat)... Alta viata Avea ceva gust... manca jumatate de borcan din ala mic la inceput. Am continuat cred ca vreo luna cu borcanasele... pana am introdus mai multe legume si apoi carnita. Abia atunci am inceput sa-i fac eu piure de legume, supa de legume... De cand am bagat si carnea, in felul asta manca, avea un gust. Apoi cand am avut voie si unt a fost alta viata, manca mult mai mult.
Mama radea de mine si de fiecare data cand ma plangeam ca nu mananca, ma intreba... dar tu ai manca? Cand gustam intelegeam si eu de ce nu vrea sa pape...
Si pentru ca am inceput cu legumele, fata mea nici acum nu se da in vant dupa ceva dulce... fructele le mananca si acum destul de greu. Cred ca asta e motivul...
Gata, inchei aici... m-am intins prea mult, oricum
S-a mai nascut o stea
msemcu spune:
Eliana, e super ca ti-au iesit bine analizele! Sa speram ca vei rezista cele 2 saptamani! Odihneste-te si sa auzim numai de bine! Ti-ai pregatit bagajul?
Mari 21+
elyanne spune:
Am avut o noapte groaznica... nu stiu daca am dormit 2 ore in total... si vad ca incontinuare ma simt rau... am ceva contractii. Am luat pastilele si nimic... Tare mi-e teama ca ma duc la spital ca sa tin bb-ii cat mai mult in burtica.
Mari am facut bagajul meu... e pregatit de muuult... Pentru bb-ei n-am pregatit nimic... dar e lista facuta si se descurca si restu' sa mi le cumpere/adune cand este cazul. Nici n-am nevoie de prea multe... pampersi, servetele, sapun, crema, prosoape... Haine n-am avut nevoie cand am nascut mandra, asa ca nici acum n-o sa iau.
S-a mai nascut o stea
Sheannamp spune:
Eliana, sa dea Dumnezeu sa fie bine!
Da, pooate ca ar fi mai bine sa vorbesti cu doctorul, poti sa-l suni?
Iti tin pumnii!
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
MadyEr spune:
Eliana imi pare rau. Nici mie nu imi plac spitalele si probabil ca as fi la fel de trista ca si tine daca ar trebui sa ma internez, dar cel mai important este ca bebeii sa stea cat mai mult la caldura. Mult curaj! Nu mai ai mult si o sa-ti tii in brate cele doua minuni. Multa sanatate in continuare tie si minunilor si sa fie totul bine!!!
Si eu am avut ceva contractii. Eu nu am cerclaj facut. Deocamdata doctorul mi-a recomandat doar repaus la pat si No-spa. De cand stau acasa cumintica este mai bine, dar eu sunt doar in saptamana 29, deci bebeii nu sunt atat de mari ca ai tai. Oricum stiu cum este sa fii stresat tot timpul ca s-ar putea ca bb sa se nasca prematur. Sincera sa fiu am zile cand sunt deprimata si foarte trista din cauza asta, dar apoi imi zic, cum o vrea Dumnezeu. Daca el ne-a daruit cele doua minuni de ce ni le-ar lua acum? Si sper sa mai adaug inca o saptamana.
Luminita, ma bucur ca este totul bine si ca v-ati acomodat bine. Si eu de-abia astept sa-mi tin puisorii in brate, dar mai trebuie sa asteptam sa mai crestem.
Multa sanatate tuturor mamicilor si puisorilor lor!!!
Mady 29+ +
thea_m spune:
Monica felicitari pentru micile comori, sa creasca mari si frumosi, iar tu sa te refaci cat mai repede!
Elyanne sper ca puiutii tai sa mai ramana la mami in burtica chiar daca va trebui sa te internezi. Sa iti treaca timpul mai usor stiind ca ne gandim la tine.
Dragi mamici va citesc si iau lectii: de alaptat, de diversificare, foarte instructive.
Va pup cu drag, mamici si burtici de gemeni/tripleti!
Teodora
12+
Poze
Aniversare 2006
elyanne spune:
Aseara cand am fost la dr. la consultatie mi-a spus ca m-ar fi chemat de azi la spital... pt. orice eventualitate... Dar am promis ca sunt cuminte si ca ma duc de bunavoie daca e ceva...
Pot sa-l sun, oricand... daca l-as suna acum sa-i spun ca am avut cea mai mica contractie sigur ma asteapta la spital
Stau cuminte si astept sa vad ce are de gand burta mea... e ceva mai bine de azi dimineata. Daca nu si nu, plec la spital... pt. bb-ei orice.
S-a mai nascut o stea